Τυπικές μέρες προχωρημένης άνοιξης με περιορισμένη αστάθεια


Ψυχρό μέτωπο στα ΒΔ Βαλκάνια - Β. Ιταλία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), σε συνδυασμό με την απογευματινή θερμική αστάθεια, θα προκαλέσει τοπικούς όμβρους και καταιγίδες κυρίως στη ΒΑ Ελλάδα. Οι δυτικών διευθύνσεων άνεμοι θα φθάσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα επίπεδα των τελευταίων ημερών. Την Πρωτομαγιά, ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Μόνο το απόγευμα στα ορεινά της Α. Μακεδονίας και της Θράκης είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Θάλασσα Κυθήρων και Κρητικό Πέλαγος) και η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Το Σάββατο (2/5), τοπικοί όμβροι ή και καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα στη Β-ΒΑ Ελλάδα. Αναφορικά με τους ανέμους και τη θερμοκρασία, δεν αναμένονται αξιόλογες αλλαγές. 


Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30-4-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικοί όμβροι και καταιγίδες το απόγευμα κυρίως στην Α. Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 25 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανοί όμβροι το απόγευμα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Άνεμοι Δ-ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα: Μικρή πιθανότητα όμβρων το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι Δ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικοί όμβροι στην Κρήτη και πιθανώς στο Α. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι Δ-ΒΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς.
 
Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 24 βαθμούς.

10 σχόλια:

  1. Πάντως, ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγει κάποιος, ανθρώπους και συνωστισμό είναι να κουρευτεί μόνος του. Εγω το έκανα και δεν με είδε ξανά κανεις.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν φύγεις από την Αθήνα και πας σε κάποιο χωριό, θα επιτύχεις τό ίδιο χωρίς αυτοκούρεμα!

      Διαγραφή
    2. Μπραβο Δημητρη.Εγω,παραφραζοντας το δογμα "του Ελληνος ο τραχηλος ζυγον(κουρεα) δεν υποφερει",το εφαρμοζω χρονια.Υπ οψιν οτι ο Α.Αινσταιν διακατεχοταν απο το συνδρομο "της ακουρευτου και ακτενιστου κεφαλης".Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχει και το ενδεχόμενο, ακούρευτος επί χρόνια, να γίνεις άνθρωπος των σπηλαίων και στο διάβα σου να εξαφανίζονται άπαντες!

      Διαγραφή
    4. Παιζει και αυτο.Εγω παντως αναφερομουν στο επιμελημενο αυτοκουρεμα και οχι στους "καρηκομοωντας Αχαιους" του Ομηρου.- Π.Α.

      Διαγραφή
  2. Όσο για τα "ποθητά" 30άρια, ας απολαύσουμε μερικά χιόνια στα βουνά την άλλη εβδομάδα και μετά βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μιας και ο λογος περι της κεφαλης μας και των τριχων αυτης ,να θεσω υπ οψιν παντος ενδιαφερομενου το βιβλιο που εγραψε τον πρωτο αιωνα μ.χ. ο Ελληνας φιλοσοφος και ρητορας Διων ο Χρυσοστομος με τιτλο "κομης εγκωμιον" και περιεχομενο προφανες.Επειδη ομως υπαρχει και η αλλη πλευρα,η απαντηση ηλθε αργοτερα,στο τελος του τεταρτου αιωνα μ.χ.,απο τον Συνεσιο τον Κυρηναιο,κατοχο ακαλυπτου κεφαλης,με το βιβλιο "φαλακρας εγκωμιον" !.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη, μοναδικά όμορφη φύση σε δράση...!
    https://www.youtube.com/watch?v=OiQypHOyz0c&feature=emb_logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με αφορμη τα 30αρια(γιατι οχι και 35αρια.....!) σκεφτομουν τη διαφορα μεταξυ μετεωρολογου(real) και μετεω....ταδε.Ο πρωτος στην πρωτη αποτυχια....ανασκολοπιζεται,ο δευτερος στην πρωτη επιτυχια....δοξαζεται !.Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα σας.πως μπορώ να στήλω φωτογραφιες??

    ΑπάντησηΔιαγραφή