Βοριάδες και ψύχρα ή κρύο με πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης!


Το νέο εικοσιτετράωρο (Μ. Πέμπτη), βαρομετρικό χαμηλό που θα βρίσκεται στα Δωδεκάνησα θα επηρεάσει με βροχές τις Ν-ΝΑ νησιωτικές περιοχές της χώρας και συνδυαζόμενο με τις υψηλές πιέσεις των Β. Βαλκανίων θα προκαλέσει πολύ ισχυρούς ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 8 μποφόρ (Αιγαίο). Όμως, με την απομάκρυνση του συστήματος αυτού προς την Α. Μεσόγειο, οι βροχές θα σταματήσουν και οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, αλλά οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και στις Β-ΒΔ ηπειρωτικές περιοχές θα σημειωθεί ασθενής παγετός. Τη Μ. Παρασκευή, προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα προβλέπεται καλός καιρός με Β-ΒΔ ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει και ίσως για λίγο ξεπεράσει τους 25 βαθμούς. Τη Δευτέρα του Πάσχα, αναμένεται αρκετή συννεφιά και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη κα τη Θεσσαλία.

Μ. Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ Μ. ΠΕΜΠΤΗ 16-4-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -1 έως 18 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 0 έως 20 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 2 έως 19 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές στα νησιά του Α-ΝΑ Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι Β 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 7 έως 19 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες νεφώσεις το πρωί. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 7 έως 18 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από 4 έως 17 βαθμούς.

5 σχόλια:

  1. https://effis.jrc.ec.europa.eu/applications/monthly-forecast/

    Μεσοπρόθεσμη εκτίμηση για τον Απρίλιο από το ECMWF.
    Κατά τα άλλα κ τα σημερινά στοιχεία (όπως κ πριν μέρες)συγκλίνουν για αρκετά άστατο καιρό μετά τις άγιες μέρες του Πάσχα κυρίως όμως δυτικά κεντρικά κ βόρεια με κάποια πτώση της θερμοκρασίας.
    Έχω την αίσθηση ότι τελικά αυτή η επιμονή των μοντέλων θα επιβεβαιωθεί.
    Μακάρι να ρίξει πάλι όπου είναι να ρίξει γιατί το Μάη από καιρό τώρα τον βλέπω μαύρο σκούρο κ άραχνο βάση των κλιματικών κ μακροπρόθεσμων μοντέλων (ανοίξτε το λινκ να δείτε τι εννοώ).
    Το κακό είναι ότι κ ζέστη με καλοκαιρία να έχει το Μάη,τα μπάνια του λαού δε θα γίνουν σε καμία περίπτωση ούτε αυτόν το μήνα.
    Δάσκαλε συγνώμη αν καμιά φορά σε στεναχωρούμε κ καλή συνέχεια Μ.Εβδομάδας να έχουμε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών” είναι μια κινηματογραφική ταινία που πρέπει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον τρόπο που ένας «δάσκαλος» οφείλει να λειτουργεί, αν αγαπάει πραγματικά τους «μαθητές» του.

      Διαγραφή
    2. Αγαπημένη μου ταινία και συγκινούμαι κάθε φορά που την βλέπω.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  2. Μπορεί να μην έχουμε 18 Απριλίου, όμως σε κάποιες περιοχές της χώρας μας, σήμερα η πέρδικα θα κλαίει το αυγό της .Απότομη αλλαγή του καιρού, σήμερα Μυτιλήνη.Απο μεσημέρι έχουμε βροχή κ βοριάδες. Καλή συνέχεια της Μεγάλης εβδομάδας, υπομονή κ πίστη στο Θεό, όλοι δοκιμαζομαστε αυτές τις ημέρες,θα περάσει ο καιρός κ όλα θα μας θυμίζουν ότι ήταν ένα κακό όνειρο όνειρο.Παντα μετά την καταιγίδα έρχεται νηνεμία.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν ειδα την ταινια,μου αρεσε,για να μην πω με ενθουσιασε.Μα τα χρονια εχω καποιες επιφυλαξεις.Ας ειναι.....!
    Να καταθεσω κατι σχετικο.Η ρηση που ακολουθει αποδιδεται,βεβαια , στον ιερο Αυγουστινο.Την υιοθετουσαν,ομως,και την συνιστουσαν στους νεους επιδοξους δασκαλους-παιδαγωγους,αρκετοι παλιοι θεωρητικοι της παιδαγωγικης."Αγαπα και κανε ο,τι θελεις".
    .Α Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή