Νέα εβδομάδα: ολοταχώς προς τα 20άρια!




7 σχόλια:

  1. Πολύ θλιβερός ο τίτλος! Η μόνη αισιόδοξη άποψη θα ήταν αυτή που θα έλεγε οτι η "εξισορρόπηση" θα επιτευχθεί με ψυχρή εισβολή στις γιορτές. Όμως, είναι γνωστό οτι δεν υπάρχουν τέτοιες "εγγυημένες" εξισορροπήσεις και αν υπάρχουν, η "δράση" μπορεί να "απέχει" χιλιάδες χιλιόμετρα από την "αντίδραση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που βλέπω είναι ότι μετά απο ένα ενδιαφέρον ΣΚ(κυρίως για μας τους δυτικούς) απο Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη ο καιρός θα θυμίζει άνοιξη με τα ανατολικονότια να πιάνουν αρκετά 20αρια ίσως και παραπάνω!Μοναδική παραφωνία (ευτυχώς)η υψηλή υγρασία,η τοπικές ομίχλες,η συννεφιά και οι λίγες βροχές στα ΔΒΔυτικά.
      Μεγαλώνουν οι πιθανότητες απο παρασκευή για παρατέταμένα βροχοσυστήματα και όσο πάμε στα Χριστούγεννα για πιο ψυχρό και άκρως χειμερινό καιρό ή θα μείνουμε με τον καημό?

      Διαγραφή
  2. Θαυμάσια, λαμπρά!!! Έχει κάνει ήδη αρκετό κρύο και βροχές και βέβαια είμαστε ακόμη αρχές χειμώνα. Ευπρόσδεκτες λοιπόν οι καλοκαιρίες...ελληνικός με τα όλα του χειμώνας έρχεται και εγκαθίσταται πάντα μέσα στα Χριστούγεννα και σε μας τη βόρεια Ελλάδα οπότε ας χαρούμε λίγο τις "υψηλές" θερμοκρασίες. Όσοι ονειρεύονται Σιβηρία και Ρωσία ας ταξιδέψουν προς τα εκεί...
    ΥΓ. το περσινό δεν πρόκειται να επαναληφθεί,στατιστικά και μόνο αποκλείεται,τα βουνά μας βεβαίως θα χιονιστούν κανονικά και πλήρως στα τέλη του μήνα όπως είναι και το αναμενόμενο,Ελλάδα είμαστε όχι Νορβηγία,καλές γιορτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείτε ότι ο περσινός Γενάρης δεν πρόκειτε να επαναληφθεί φέτος ότι και να λέμε.
      Και στατιστικά αλλά και απο την γενική κυκλοφορία φέτος.
      Εμμένα πάντως δε με χαλάει καθόλου να έχουμε συστήματα με βροχές και πυκνά χιόνια στην πίνδο παρά ξεροβόρια ξηρασία και παγωνιά.

      Διαγραφή
    2. Ναι αλλά όχι και 20άρια, φίλε μου. Είναι μεγάλο ξενέρωμα για Δεκέμβρη το 20άρι.

      Διαγραφή
    3. Τα 20αρια όντως είναι ξενέρωμα όμως έχουν υπάρξει χρονιές που μετά απο ήπιους Νοέμβρηδες Δεκέμβρηδες τα ανατολικά αυτή τη φορά έιχαν δει πρόσκαιρες μέν αλλά αξιόλογές δε ψυχρές εισβολές με χιόνια στα πεδινά.
      Οπότε δεν λογαριάζουμε ούτε CFS ούτε απογοητεύομαστε απλά περιμένουμε.
      Η κινητικότητα στην Ευρώπη είναι σίγουρη,τώρα όσες πιθανότητες έχουμε ν'αρπάξουμε κάτι καλο,ακριβώς τις ίδιες έχουμε να μη πάρουμε τίποτα.Γενάρης Φλεβάρης θα δείξουν αν θα έχουμε φέτος την καιρική τύχη με το μέρος μας.
      Υ.Γ Αυτό το ΝΔ ρεύμα που είναι ο σωτήρας νεροκουβαλητής της δυτικής ελλάδας θα μας τη σπάσει λίγο μέχρι Πέμπτη και σε μας.
      Με το σταγονόμετρο τα φαινόμενα με υγρό και μαλακό καιρό επίσης.

      Διαγραφή
  3. Τα 20αρια είναι πράγματι ξενέρωμα. Αλλά δε θεωρώ ότι λένε κάτι ιδιαίτερο για τη συνέχεια του χειμώνα. Ούτε θετικό, ούτε αρνητικό. Άλλωστε, ο τελευταίος μεγάλος χιονιάς (2008) ήταν μια τριήμερη φωτοβολίδα σε ένα ομολογουμένως ήπιο χειμώνα, κι αν θυμάμαι καλά, είχαν προηγηθεί ζεστές ημέρες πριν την έλευση του χιονιά. Ή πέρισυ στην Αττική τουλάχιστον παγώσαμε για 2 μήνες για 5-10 ώρες χιόνι συνολικά. Προσωπικά, δε με νοιάζει να ζήσουμε έναν βαρύ χειμώνα, μην ξεχνάμε ότι κάτι τέτοιο είναι σπάνιο λόγω γεωγραφικής θέσης (θυμάμαι το 1991-2 και 2005-6 ως τέτοιους). Με ενδιαφέρει οι 3-4 καλές ευκαιρίες που λογικά θα έχουμε να μας δώσουν κάτι. Και καλύτερα τα 20αρια τώρα ελπίζοντας σε αλλαγή της κυκλοφορίας το κρίσιμο δίμηνο Ιανουάριος - Φεβρουάριο, παρά να φάμε το καλό δίμηνο με κανέναν αντικυκλώνα πάνω από το κεφάλι μας. Βεβαίως, ελλοχεύει και ο κίνδυνος να μην κάνει καν χειμώνα όπως π.χ. το 2000-2001 ή προ 2 ετών. Τέλος, κάτι CFS κλπ δεν τους δίνω καμία σημασία. Όσο πιθανό είναι να επαληθευτούν άλλο τόσο πιθανό είναι να διαψευστούν, συνεπώς είναι λαχείο κατά τη γνώμη μου. Συμπερασματικά, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος κι εύχομαι να δικαιωθώ πανηγυρικά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή