«Θα ξανάρθει, όσα χρόνια κι’ αν περάσουν θα ξανάρθει…»

Η οδός Πυρσινέλλα των Ιωαννίνων στις 24-12-1984. Το επόμενο χριστουγεννιάτικο χιόνι ήλθε το 1986. Έκτοτε, ουδέν!
Φωτογραφία-πληροφορίες από τον Δημήτρη Νάκο. 
Καλημέρα σε όλους

8 σχόλια:

  1. Χαχαχα. Εξαιρετικό. Και αυτό δεν αφορά μόνον τα Ιωάννινα. Θεωρώ, μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, ότι είναι ένας χιουμοριστικός τρόπος να μας πει να μην περιμένουμε κάτι τα Χριστούγεννα. Μωρέ κάτι ήξερε ο Γιώργος... Πάντως, γενικότερα, ανεξαρτήτως προσδοκιών, το αστικό χιόνι είναι δύσκολο πράγμα στην Ελλάδα. Έχω παρατηρήσει ότι είναι μια εύθραυστη ισορροπία το αστικό χιόνι και στατιστικά το να χαλάσει αυτή η ισορροπία είναι πολύ πιο εύκολο από το να διατηρηθεί. Είτε μιλάμε για ιστορικές διατάξεις, είτε μιλάμε για καλούτσικες εισβολές σαν αυτή που έρχεται (?). Μας έκατσαν σερί διατάξεις που για κάποιο απροσδιόριστο λόγο ποτέ δε χάλασαν και το δέσαμε σχοινί κορδόνι. Τελικά, ας το πάρουμε απόφαση, 2 μέρες πριν κλειδώνει ένας χιονιάς και αν. Τα λέει ο δάσκαλος, αλλά εμείς παρασυρόμαστε από την επιθυμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει δύσκολο το αστικό χιόνι, αλλά Γιάννενα είναι αυτά, δεν είναι Καλλιθέα.

      Διαγραφή
    2. Εντάξει, εσύ το πήγες στο άλλο άκρο... Μου θυμίζεις τη μάνα μου που ήρθε από την Καλαμάτα 18 χρονών να σπουδάσει Αθήνα και τότε είδε πρώτη φορά χιόνι στη ζωή της :). Πάντως και τα Γιάννενα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται, παρά την ηπειρωτική τους θέση. Πάντα μιλάμε για σοβαρά πράγματα, όχι πέτσες και άλλες τέτοιες ανοησίες που εσείς οι της Καλλιθέας έχετε αναγάγει σε επιστήμη :) Πέραν της πλάκας, μην κοιτάς εμάς που έχουμε τη λόξα μας. Οι πόλεις κάποτε χτίστηκαν με διάφορα κριτήρια, κάποιο εκ των οποίων ήταν και η προστασία από τις καιρικές συνθήκες...

      Διαγραφή
    3. Πέτσα Αριάδνης, πέρυσι, νοστιμότατη! Και είχε και την αλμύρα του Σαρωνικού. Ξέρεις τι σημαίνει να βουτάς στο Σαρωνικό μέχρι τα τέλη του Νοέμβρη και, ένα μήνα και κάτι μετά, να σου έρχεται από εκεί χιονάκι;

      Διαγραφή
    4. Καθόλου νοστιμότατη η πέτσα Αριάδνης. Ξυνή σας τη συμπεριφορα της. Ολο υποσχέσεις αλλά απο πράξη μηδέν. Βέβαια, ο (χιονο)στερημένος ενα τόσο δα λίκνισμά της το θεωρεί θεόσταλτο δώρο. Ο χορτατος ομως απλώς αδιαφορει κ ελπίζει ότι η επόμενη θα δειξει πιο πολύ μπέσα.

      Διαγραφή
    5. Εσύ το βλέπεις ποσοτικά το θέμα. Εγώ κοιτάω και την ίντριγκα, την καιρική κομπίνα. Έχω σώσει από εκείνη την περίπτωση δορυφορικές, με τα χιονοσύννεφα να μου έρχονται από τον ...Μπάτη. Ε αυτό εμένα με εξιτάρει μετεωρολογικώς, πως να το κάνουμε, με διεγείρει.

      https://drive.google.com/file/d/1JETOcyHtEsbZTsg6MamKvZzeUsbkTkB3/view?usp=sharing

      https://drive.google.com/file/d/1LbmsxPqlJiU9L2rIwQaenWS1wmvqtNe0/view?usp=sharing

      Διαγραφή
  2. Για τον Χρήστο από τη Καλαμαριά:1η μέρα χθες που πάγωσαν τα νερά μας στην Έδεσσα.Για μας τώρα αρχίζει ο χειμώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και στην ξανθη τα ιδια εκτοτε τιποτε μονο μια χρονια εκει λιγο πριν το 2000 μας εκανε ενα πασπαλισμα
    σταυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή