Ο καιρός του επόμενου πενθημέρου

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκή για να επικρατήσουν στη χώρα μας Β-ΒΔ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ιδιαίτερα ως προς τις ελάχιστες τιμές της, και οι βροχές που θα πέσουν στις ανατολικές και νότιες περιοχές θα είναι ασθενείς, τοπικές και σύντομες. Το ίδιο ισχύει και για τις χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά των περιοχών που προαναφέρθηκαν. Πάντως, το βράδυ ένα ψυχρό μέτωπο που θα κινηθεί από τα Β. Βαλκάνια προς την περιοχή μας θα προκαλέσει αξιόλογες βροχές και χιονοπτώσεις στη ΒΑ Ελλάδα. 


Το Σάββατο (18/12), προβλέπεται επιδείνωση του καιρού στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά: (α) τις βροχές, τις χιονοπτώσεις και τις καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική Ελλάδα, το Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, (β) τους ενισχυμένους ΒΑ ανέμους οι οποίοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ και (γ) την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Επισημαίνεται ότι στην κεντρική Ελλάδα θα χιονίσει και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου (200 με 300 μέτρα). Για το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων στις λοιπές ηπειρωτικές περιοχές της χώρας ισχύουν τα αναφερόμενα στη χθεσινή ανάρτηση. 

Την Κυριακή (19/12), η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας με χαρακτηριστικά εκείνα του Σαββάτου. Στην υπόλοιπη Ελλάδα αναμένεται λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ με ένταση ως τα 9 μποφόρ (Αιγαίο) με εξασθένηση από το βράδυ. 

Τη Δευτέρα (20/12), οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν σχεδόν παντού, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία στη διάρκεια της ημέρας θα σημειώσει μικρή άνοδο. Όμως, τη νύχτα και το πρωί θα είναι χαμηλή και στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. 

Την Τρίτη (21/12), ένα νέο ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει πρόσκαιρα τη χώρα μας και κυρίως τις Β-ΒΑ περιοχές της.   

39 σχόλια:

  1. Καλησπέρα κ. Ζιακοπουλε,
    Κάποια εκτίμηση ως προς τα χιλιοστά χιονιού για όρος Πάρνωνα-ανατολική Αρκαδία υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Πέμπτη 16/12 ήταν, πάντως, καλύτερη απ' ό,τι αναμενόταν, με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 13 βαθμούς στο Π. Φάληρο, αφού οι άνεμοι εξασθένησαν και ο ήλιος έβγαινε αρκετά συχνά από τη συννεφιά, λούζοντας της θάλασσας τα κρυστάλλινα νερά.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ το όνομα της κακοκαιρίας του σκ Καρμελ
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εκπληκτικά εύστοχο ήταν το σχόλιο που έγραψε στο pitsirikos.net ένας αναγνώστης, βάζοντας τίτλο "Ο ιός είναι ο άνθρωπος". Συγκεκριμένα, παρομοίασε τη γη με άνθρωπο, τους ανθρώπους με κορωνοϊό, που κάνει τη γη να ανεβάζει θερμοκρασία (πυρετό), να βήχει και να συναχώνεται (τυφώνες, πλημμύρες) και τελικά κάποια στιγμή στο μέλλον να μας ξεφορτώνεται.
    https://pitsirikos.net/2021/12/%ce%bf-%ce%b9%cf%8c%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%cf%82/
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κύριε ζιακόπουλε τα αξιόλογα φαινόμενα της Β-ΒΑ ελλάδας που γραφετε στην αναλυτική σας παράγραφο σημαίνει ότι το συστημα θα κινηθεί πιο ΝΔ από οτι δειχνουν τα μοντέλα η απλά οτι θα εχει περισσότερο υγρασία?....και αν μπορείτε η οριογραμμή(νοητή) των φαινομένων θα είναι η κοιλάδα του Νέστου?"θωμάς" ....
    υ.γ. ελπίζω το ταξίδι να συνεχίζεται και να μην έπαθε κάποια βλάβη το όχημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και το όνομα αυτής "Κάρμελ"!
    Μόνο θλίψη προκαλεί εκεί πού έχει καταντήσει η ΕΜΥ.
    Με το συμπάθειο δάσκαλε,όμως είμαι πολύ εκνευρισμένος.
    Τι με ενδιαφέρει εμένα αν θα επηρεάσει ιδιαίτερα αυτό το σύστημα το Ισραήλ,την Κύπρο η την κάθε άλλη γείτονα χώρα για να πάρει ονομασία το χαμηλό??
    Γιά μία τυπική χειμωνιάτικη αλλαγή με φαινόμενα σε καμία περίπτωση επικίνδυνα,η οποία από πλευράς υετού θα επηρεάσει μόλις το 30% της επικράτειας και έβγαλαν ονομασία!
    Τις προηγούμενες ημέρες πνίγηκαν σπίτια,καταστράφηκαν καλλιέργειες και περιουσίες,δρόμοι ισοπεδώθηκαν ενώ είχαμε και μία ανθρώπινη απώλεια αλλά όνομα πουθενά(έσπασαν καταγεγραμμένα ρεκόρ υετού).
    Σταματήστε αυτό το παιχνίδι κύριοι με τις επιλεκτικές ονομασίες,καθώς το μόνο πού καταφέρνετε είναι την περαιτέρω σύγχυση τού κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μια πιθανή εξήγηση: η σειρά των ονομάτων έχει προκαθοριστεί, σε συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ, το Carmel, που είναι το επόμενο στη λίστα, είναι ισραηλιτικό όνομα (οροσειρά απ' ότι βλέπω, δεν το ήξερα) και έτσι πήγαμε πάσο στο προηγούμενο σημαντικό σύστημα, για να πάρει η πρώτη κακοκαιρία που θα ενσκήψει στο Ισραήλ το όνομα Carmel..

      τέλος πάντων, εμείς παρατηρητές θα είμαστε το ΣΚ Φώτη, το λόγο έχουν οι ανατολικονότιοι.

      Διαγραφή
  7. Καλησπερα!
    Συνεχιζονται και σήμερα τα τραγικά τρεξίματα για την επομενη εβδομαδα. Το μόνο σίγουρο είναι η κακοκαιρία του ΣΚ και τα χιόνια Θήβας, Λαμίας κτλ. Τα μοντέλα κάθε μέρα αλλά για αλλά της Παρασκευής το γάλα. Καμια αξιοπιστία πάρα την αναβάθμιση που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια. Πιο αξιόπιστα και σταθερά ήταν πριν 10,15 χρόνια. Πάντως η τάση με βάση τα σημερινά δεν είναι καλή για χιόνια στα πεδινά την επόμενη εβδομάδα και ιδίως για τα δυτικόβορεια. Να, με συγχωρήσουν οι χιονοφίλοι αν είμαι απαισιόδοξος, ολίγον ορθολογιστης και ρεαλιστής και τους απογοητεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο αυξάνεται ο υετός την επόμενη εβδομάδα στα δυτικά τόσο λιγότερο θα είναι το κρύο,δυστυχώς!
      Δεν Θέλουμε πάλι έντονες βροχές εδώ,θέλουμε συνδυασμό έστω και λιγότερου υετού με ψυχρή μάζα από τον βορά.
      Στα ορεινά μας σίγουρα θα χιονίσει.

      Παρόλα αυτά φίλε Γιάννη θα έλεγα να μη βιάζεσαι απο τώρα,διότι αναλόγως την ημέρα και το timing όλα μπορούν να ανατραπούν ιδιαιτέρως για τη βόρεια χώρα.
      Κρατάμε τα θετικά,δηλαδή το συσσωρευμένο κρύο πού θα συνεχίζει να καραδοκεί στα βόρεια σύνορά μας και την κυκλογέννεση στην κεντρική Μεσόγειο.
      Τα υπόλοιπα είναι πάρα πολύ νωρίς να τα αναλύσουμε,απλά τα λέμε έτσι για να περνάει η ώρα.

      Διαγραφή
    2. στα βόρεια και όχι μόνο, το έχουμε δει το έργο με χαμηλές θερμοκρασίες και νοτιάδες, με τελευταίο παράδειγμα την 9.1.2019, που προβλεπόταν καθαρή βροχή, ξεκινήσαμε με -7,5 το πρωί και όντως έβρεξε αργότερα (αφού έβαλε ένα 15άρι πόντους χιόνι, πρώτα). γιατί ο Κόζιακας είναι δίπλα.

      Διαγραφή
    3. κ διπλα κ πανω κ μεσα μας φιλε Νικο..καλησπερα σ ολους..Αλεξανδρος

      Διαγραφή
  8. Τι προσφέρει το όνομα σε κάθε κακοκαιρία Έλεος πλέον Αυτό θα είχε νόημα μόνο εάν η κάθε κακοκαιρία με το όνομα που της δίνουν κάθε χρόνο μας επηρέαζε ακριβώς με τα ίδια χαρακτηριστικά και ακριβώς την ίδια χρονική περίοδο οπότε θα είχαμε κάτι σταθερό να υπολογίζουμε Αυτό όμως είναι τελείως αδύνατον να γίνει γιατί ο καιρός είναι ένα χαοτικό φαινόμενο και έτσι δεν υπάρχουν απόλυτες σταθερές Συμφωνώ με τον φίλο μου Φώτη διότι έχει απόλυτο δίκιο Ονόματα καλύτερα θα ήταν να δίνονται σε τεράστιους τερατώδεις αντικυκλωνες όπου πολλές φορές διαρκούν έως ένα μήνα και έχουν μάλλον πιο σταθερή εποχική εμφάνιση όπως πχ ο μασιφ Διαβητικός αντικυκλωνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθαρα ανατολικος προσηνεμος χιονιας ο οποιος οπως παει θα ειναι και 24ωρος. Προσωπικα δεν διαφωνω με την ονομασια ισχυρων κακκοκαιριων, αλλα να ονομαστει ενα συστημα που θα δωσει βροχες ποτιστικες στα πεδινα και καλες χιονοπτωσεις αλλα απο τα 300 και πανω και μαλιστα μονο στην μιση ελλαδα, ε νομιζω με ολο τον σεβασμο στην εμυ οτι ηταν τουλαχιστον αστοχο. Γελειοποιειται ο καιρος με αυτο που γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέμα είναι Αλέξανδρε εάν είδες,ότι αποφασίζουν και άλλες χώρες για το αν θα ονοματοδοτηθεί μία κακοκαιρία.
      Από πού και ως πού συμφώνησαν κάτι τέτοιο??
      Τι δουλειά έχουν άλλες χώρες με τον καιρό της Ελλάδας πού έχει ένα σωρό ιδιομορφίες.
      Εντελώς άστοχο συμφωνώ.
      Στα της τελικής κατανομής των φαινομένων θα έλεγα μη βγάζεις από το παιχνίδι έστω και γιά κάποιες ώρες κεντρικές ηπειρωτικές περιοχές όπως Φωκίδα Ευρυτανία Θεσσαλία,όπως και το μεγαλύτερο κομμάτι της Πελοποννήσου βάση τον μέσο όρο των ανανεώσεων.
      Ελαφρώς κεντρο-ανατολικός θα έλεγα εγώ.
      Για τη διάρκεια συμφωνώ,μέσα στην Κυριακή γρήγορα από δυσμάς προς ανατολάς ο καιρός σε όλα τα ηπειρωτικά θα βελτιωθεί.
      Τέλος προς Τρίτη άλλο ένα μετωπάκι ίσως προκαλέσει εκπλήξεις με το κρύο πού θα συνδυαστεί.
      Έχουμε δρόμο ακόμη για τις επόμενες ημέρες,σιγά σιγά λοιπόν.

      Διαγραφή
    2. Φωτη δεν τις βγαζω. Στην εισοδο του αυλωνα θα εχουν προσκαιρα και εκει καποιο υετο. Τωρα για ποιο λογο η εμυ μπηκε στην διαδικασια να δινει ονομασιες σε κακοκαιριες απο κοινου με αλλες χωρες μονο αυτη ξερει! Αυτο που πιστευω εγω ειναι οτι για την κακοκαιρια αυτη, ειναι ΑΣΤΟΧΗ 100%.

      Διαγραφή
  10. Συγνώμη για τον διαβητικό αντικυκλωνας ΣΙΒΗΡΙΚΟ εννοουσσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καραβατακης Αντώνιος16 Δεκεμβρίου 2021 στις 9:44 μ.μ.

    Καλησπέρα,ας μην είμαστε πλεονέκτες όσο αφορά τις χιονοπτώσεις,ας θυμηθούμε ότι περισυ μέχρι τέλη Δεκεμβρίου ο καιρός ήταν ζεστός κ υγρός, καμία σχέση με τον τωρινό Δεκέμβρη που ζούμε. Όσο αφορά την ΕΜΥ εάν δεν την αφήσει η κάθε κυβέρνηση που έρχεται να κάνει την δουλειά της προκοπή δεν θα δούμε, γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συγνώμη για τον διαβητικό αντικυκλωνας ΣΙΒΗΡΙΚΟ εννοουσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μακάρι την επόμενη εβδομάδα να κρατήσουν τα κρύα με μπουνατσες για να πάμε για καθετί για καλαμάρια έχει γεμίσει ο Παγασητικός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν διβασετε το εκτακτο δελτιο της εμθυ θα διαπιστωσετε οτι η ονοματοδοσια της συγκεκριμενης κακοκαιριας δεν ειναι δικη της αποφαση,ουτε φαινεται να συμφωνει με αυτη την ενεργεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Διαβάζω σε ένα σοβαρό site " η Κάρμελ έρχεται με άγριες διαθέσεις".Σου λέει "αφού της έδωσαν όνομα,άγριες θα έίναι οι διαθέσεις της".Αυτή η αντίληψη είναι διάχυτη στην κοινωνία.Πάντως νομίζω ότι το σχτικό πλαίσιο συμφωνίας των τριών υπηρεσιών είχε εξ υπαρχής προφανείς εγγενείς αδυναμίες.Και ιδού τα αποτελέσματα.Έτσι η ΕΜΥ χάνει σε αξιοπιστία και,εν προκειμένω,δεν νομίζω να φταίει η υπαγωγή της στο ΥΠΕΘΑ.Ευχαριστίες στο δάσκαλο και τούς ειδήμονες φίλους για τις συνεχείς ενημερωτικές αναρτήσεις τους.Εδώ στην Κορινθία φαίνεται οτι κάτι "έχομεν λαμβάνειν".--------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εάν η συνεργασία έχει αντικείμενο, χαλάλι τα ονόματα. άλλωστε είπαμε, η Carmel είναι για τη Haifa, όπου αναμένονται άνω των 100 mm, ενώ και στην Κύπρο φαίνεται να πέφτουν καλά νερά.

      εμείς θα περιμένουμε τον κοντοχωριανό σας Διομήδη και αργότερα την Ελπίδα, με τη γνωστή τελολογική ιδιότητα.

      καλημέρα σε Όλους, καλό χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο

      Διαγραφή
  16. Εγώ πάντως βλέπω ότι από το Σάββατο μέχρι την Τρίτη θα υπάρχει γενικευμένη κακοκαιρία σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Πολλά χιόνια στην Τουρκία, αλλά και σε ορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας και όχι μόνο (καλά χιόνια βλέπω και σε ορεινά Κρήτης κ Λέσβου ίσως και άλλων ΒΑ νησιων), πολλές βροχές σε όλο το Νότιο Αιγαίο και σε όλη τη λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου (και στα ορεινά της Κύπρου χιόνια από Δευτέρα μάλλον). Ήταν νομίζω λογικό αφού οι ονοματοδοσιες προκύπτουν από συνεργασία, να δοθεί όνομα αφού η κακοκαιρία θα επηρεάσει όλες τις συνεργαζομενες χώρες και όχι μόνο. Ας απολαύσουμε τα καλούδια του καιρού και ας προσπαθήσουμε να μη χάνουμε το δάσος βλέποντας μόνο το δέντρο (δηλαδή τον καιρό που θα κάνει μόνο στο χωριό η την πόλη μας). Πάντως θα συμφωνήσω ότι και στο προηγούμενο χαμηλό που προκάλεσε πλημμύρες στη δυτική και όχι μόνο Ελλάδα έπρεπε να είχε δοθεί όνομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ δεν θα σταθώ τόσο στο όνομα της κάθε κακοκαιρίας δεν με ενδιαφέρει κιόλας.Εκεινο που με ενδιαφέρει και παρακολουθώ είναι η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση μετρημενη και σοβαρή από τον δάσκαλο.Ακομα δεν έχει ξεκαθαρίσει κάτι για την άλλη εβδομάδα υπάρχει ασάφεια τώρα για την επερχόμενη κακοκαιρία θα είναι μικρής διάρκειας και από την περιοχή μου και κάτω οριακά αν θα πιάσει την Όθρυ με λίγα χιονακια από 400 Μ και πάνω θα έλεγα εγώ.χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα σε όλους τους φίλους Η υπόθεση λευκά Χριστούγεννα δείχνει όνειρο απατηλό Όλα τα δεδομένα δίνουν αρνητικό αποτέλεσμα για όλη την κεντρονοτια χώρα και μόνο στα ΒΔ φαίνεται να διατηρείται το κρύο με συνέπεια και κάποιες χιονοπτώσεις εκεί Με θερμοκρασία στα850HP πάνωαπο 4 βαθμούς χιόνι στα πεδινά και ημιορεινά τέλος Χιόνι θα δουν μόνο τα ορεινά και υπερορεινα στα νότια Αλλαγή του καιρού με πιο πολύ κρύο με τον ερχομό του νέου χρόνου Αντίθετα φαίνονται έντονες βροχές στα δυτικά Ευχομε να κάνω λάθος για όλη αυτά αλλά τα στοιχεία πολλές φορές είναι αδυσωπητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα.Η αιτία του κακού έχει όνομα, λέγεται Γροιλανδικός Αντικυκλώνας! Καλά χιόνια στο Νησί! Ετσι που το πάει ο αυλωνας θα περασει τον Ατλαντικό και θα φτάσει στη Νέα Υόρκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κύριε Ζιακόπουλε τελικά και να μην μας βγεί το πρωτο ταξίδι....αρκεί που επιστρέψατε....στους χιονολάγνους...εγώ μετά τους πρωινούς χάρτες ψάχνω τον γκαντέμη...δλδ σε ποιους ανακόινωσα οτι θα χιονίσει."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί απαξιώνεις την επικείμενη κακοκαιρία, "Θωμά";
      Αν δεν χιονίσει στην αυλή μας, θα χιονίσει κάπου ψηλότερα. Ακόμα και κατά τόπους στη Β. Ελλάδα θα χιονίσει, έστω και για το... θεαθήναι!

      Διαγραφή
    2. κύριε Ζιακόπουλε θα είμαι ο τελευταίος...που θα απαξιώσει εναν βαρβάτο ηπειρωτικό Αυλώνα....εστω και αν μας φύγει ξώφαλτσα...από την άλλη πλευρά...είμαι πεπεισμένος ότι έχετε διακρίνει κάτι "μερακλήδικο"...στην κυκλοφορία....τώρα αν δεν ...μας κάνει την χάρη τώρα...ε κάποια στιγμή θα μας την κάνει....!..."θωμάς"

      Διαγραφή
  21. Καλημέρα και καλές γιορτές! Νομίζω ότι πλέον ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό η κατάσταση για τις μέρες γύρω από τα Χριστούγεννα (24-26/12). Οι νοτιάδες θα πάρουν το πάνω χέρι, ο καιρός θα μαλακώσει πολύ, ακόμη και στη βόρεια χώρα, με αρκετές ομίχλες και πιθανές βροχές στα βορειοδυτικά. Διάφορες παροιμίες μου έρχονται στο μυαλό όπως το "όποιος βιάζεται σκοντάφτει", το "πάω αργά γιατί βιάζομαι" κλπ κλπ, για διάφορες εκτιμήσεις 10 ημερών του στυλ "παγερά Χριστούγεννα φέτος", "χιονισμένα τα Χριστούγεννα" και για διάφορα ποσοστά υπέρ χιονισμένων Χριστουγέννων σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας που δόθηκαν. Ο καιρός είναι κάτι εντελώς ευμετάβλητο, δεν είμαστε στο σημείο ακόμη να προβλέψουμε πάνω από τις 5 ημέρες (πλην ίσως περιόδων αντικυκλώνων και καλοκαιρίας), ενώ οι βαρύγδουπες και μακροχρόνιες εκτιμήσεις του τύπου 10 ημερών είναι μονάχα για λόγους εντυπωσιασμού και για να λέμε μετά "όπως πρώτοι είχαμε αναφέρει..." κλπ κλπ. Κατά 90% ο καιρός των Χριστουγέννων θα είναι ήπιος, λοιπόν, όλοι θα θέλαμε κάτι διαφορετικό, ας κάνουμε υπομονή για την Πρωτοχρονιά μήπως δούμε κάτι διαφορετικό (αρκεί να μην υπάρξουν βιασύνες και για τότε).
    Παύλος, Άρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προτείνω στους βορειοελλαδίτες να μην κοιτάνε τα μοντέλα, θα έχουμε εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανατολική Μακεδονία κ Χαλκιδική φαινόμενα.. στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα τίποτα απολύτως

      Διαγραφή
  23. Χιλιες φορες νοτιαδες και βροχες παρα να εχουμε κρυο και χιονια.Αλλωστε τις βροχες χρειαζομαστε😄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα βρε φίλε... Ότι χειρότερο τα χιόνια ειδικά στις πόλεις!

      Διαγραφή
  24. Στην ΕΜΥ γιατί λέτε χαμηλά υψόμετρα στα 900μ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Επιβεβαιώνονται, πάντως, μέχρι στιγμής οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις διάφορων μετεωρολογικών οργανισμών για δυτική ροή και αρκετά βροχερό και ήπιο χειμώνα στη Μεσόγειο. Πολύ εύστοχη ήταν και η εκτίμηση του Βασίλη Πανάκογλου από τις 30 Νοεμβρίου για τον Δεκέμβριο, καθώς πέτυχε και την πτώση της θερμοκρασίας κατά 3-6 βαθμούς στα μέσα του μήνα και τη σταδιακή άνοδο προς τα Χριστούγεννα, που όπως φαίνεται θα μαλακώσει ο καιρός με βαρομετρικά χαμηλά να έρχονται, πάντως, από τα δυτικά. Και μία μέρα πριν την ψυχρή εισβολή (18-19/12), είχαμε και μία λιακάδα και μπονάτσα, αλλά και 13 βαθμούς στην αγαπημένη μου ακτή.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλησπέρα στους φίλους του καιρού και ειδικά στους χιονόφιλους. Πολύ απογοήτευση βλέπω, οπότε για να σας παρηγορήσω θα πω μόνο αυτό: στη Καλαμάτα έχουμε να δούμε χιονόστρωση από τις 13 Φεβρουαρίου 2004. Δηλαδή τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς? Να αλλάξουμε χόμπυ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή