Χρόνια Πολλά, φίλοι μου!

Φωτ. Σπύρος Μπαλαδήμας

Εύχομαι το πνεύμα των Χριστουγέννων και το φως τους να μας εμπνέουν και να μας οδηγούν εσαεί. Να μας δίνουν δύναμη να ξεπερνάμε τις δυσκολίες κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. 

45 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη Με δημιουργικότητα και γαληνη Αςδειξουμε λίγο περισσότερο την στοργή μας στους ανθρώπους που αγαπάμε αλλά και σε όλους γιατί η αγάπη έχει ως κυριότερο συστατικό την στοργή Δεν χρειάζεται η ψυχρή και τυποποιημενη αγάπη που κατά εμε δεν προσφέρει τίποτα Ας μάθουμε να συγχωρούμε και να δίνουμε το χάδι μας σε αυτούς που έχουν ανάγκη γιατί δεν στοιχίζει τίποτα ΑΓΙΑ ημέρα σήμερα που πάντα γίνεται ένα θαυμαΠοιο είναι αυτό?Σήμερα όλοι με ένα μαγικό τρόπο γινόμαστε πάλι ΠΑΙΔΙΑ!!!Γινόμαστε για λίγο άτρωτοι και αγγίζουμε το υπέρτατο ΟΝ Ε εάν αυτό δεν είναι θαύμα που δεν εξαγοράζεται με τίποτα τότε τι θεωρούμε Θαύμα Ευχομε να απολαύσουν όλοι οι φίλοι την σημερινή ημέρα Να χαρούν το Γιορτινό τραπέζι και ας Ι να μην ξεχναμεσκεφτούμε ότι κάθε ημέρα είναι πολύτιμη και μοναδική και να μην ξεχνάμε όλους τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν γιατί μόνο έτσι έχει πραγματική αξία η σημερινή ημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια Πολλά και Καλά στον Χρήστο από τη Θεσσαλονίκη, τον Χρήστο από το Παν/μιο Ιωαννίνων, τον Χρήστο από την Όθρυ, τον Χρήστο τον Πετρόπουλο και σε όλους τους Χρήστους, τις Χριστίνες και τις Χρυσούλες που σήμερα γιορτάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδικαιολόγητος! Ξέχασα να αναφέρω ονομαστικά τον Χρήστο Παπαηλία και τον Χρήστο Κομπορόζο.
      Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές όλων σας.
      Αναφορικά με τον καιρό, λέω σήμερα να "κάνουμε κράτει"

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά σε όλους τούς εορτάζοντες τού μπλογκ.
    Υγεία και ευτυχία εύχομαι!
    Τα Χριστούγεννα ξημέρωσαν επιτέλους χωρίς την κλασική παγωνιά των τελευταίων ημερών,όμως και πάλι το σκηνικό είναι υγρό,μουντό και ψυχρό στα μέρη μας όπως αρμόζει η εποχή άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να συμπληρώσω αυτά που λέει ο Φώτης. Δεν έχει Πασχουγεννα στην Ήπειρο. Βαρια συννεφιά, κρύο και έτοιμο να βρέξει. Ελλάδα δεν είναι μονο η Αθήνα.

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα από Παραμυθια. Χρονια πολλά σε όλους με υγεία! Ας μη μιλήσω για την προοπτική μέρα που είναι γιατί θα χαλάστω. Να, είστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια πολλά στο Χρήστο Σιμούλη, τον Χρήστο Παπαηλία, τον Χρήστο από την Όθρυ, αλλά και τον Χρήστο Κομπορόζο, καλή του ώρα, όπου κι αν είναι. Το ίδιο εύχομαι και στον Γιώργο Λαμέρα και σε όλους τους αναγνώστες και σχολιαστές αυτού του blog, που εύχομαι να μακροημερεύσει, σε αντίθεση με τον "Φίλαθλο", που μου θύμισε ο Χριστόδουλος και με συγκίνησε.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δάσκαλε ιδιαιτέρως αντεύχομαι.Θερμές ευχές σε όλους τους εορτάζοντες αυτού του μπλογκ.Να χαίρεσαι τα ονομαστήριά σου Χρήστο Σιμούλη με την οικογένειά σου και το ανύστακτο ενδιαφέρον και φροντίδα για τα δάση μας.------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα.Χρονια πολλά στους εορτάζοντες του μπλογκ.Χρονια πολλά σε όσους-ες γιορτάζουν σήμερα.Χρονια πολλά σε όλον τον κόσμο.
    Εύχομαι η καρδιά του κάθε ανθρώπου να γίνει η φάτνη της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού,σ αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνά σήμερα η ανθρωπότητα.
    ΔΗΜΉΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά,να είστε όλοι και όλες καλά,υγιείς και ευτυχισμένοι!
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καραβατακης Αντώνιος25 Δεκεμβρίου 2021 στις 1:22 μ.μ.

    Χρόνια πολλά Δάσκαλε! Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες του μπλογκ.Ευχομαι από καρδιάς κάποια στιγμή,να καταλάβουμε ότι τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν την ευτυχία. Ανθρωπιά κ Αγάπη χρειάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή από την ηλιόλουστη Βεροια. Χρόνια πολλά στους φίλους του μπλογκ
    Χρόνια πολλά και στους εορτάζοντες. Υγεία και ευτυχία σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά και πάλι κ από εμένα με τις καλύτερες ευχές ιδιαίτερα σε όσους φίλους του blog εορταζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υγεία, χαμόγελα, και αφθονία για όλους μας πάνω απ'ολα. Και εδώ στη Ρόδο το σκηνικό είναι μουντό κ συννεφιασμενο (είχαμε και μπορίτσες νωρίτερα), που σαφώς το προτιμώ σε σχέση με τη λιακάδα για την ημέρα των Χριστουγέννων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το θεμελιο ειναι η υγεια. Μετα η αγαπη. Ολα τα αλλα επονται. Καλα Χριστουγεννα. Χρονια πολλα σε ολες και ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά σε όλους, καλό, όμορφο και χαρούμενο Άγιο Δωδεκαήμερο! Σας ευχαριστώ πολύ δάσκαλε αλλά και τους υπόλοιπους φίλους του μπλογκ για τις ευχές και χρόνια πολλά σε όλους τους συνονόματους!!!Να περάσετε όμορφα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά και καλά με υγεια δάσκαλε, ό,τι καλύτερο επιθυεμείτε. Καλή Πρωτοχρονιά.

    ΥΓ Διαβάζω από φορείς μετεωρολογικούς του εξωτερικού, που ας πουμε ειδικεύονται στις μακροπρόθεσμες και έχουν στην προοπτική 1-2 ισχυρότατους χιονιάδες που θα επηρεάσουν και τη χώρα μας, με πιθανές ημερομηνίες προς Θεοφάνεια και ως 20 του Γενάρη. Τι λέτε εσείς κ.Ζιακόπουλε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη κοιτάς φίλε καν τις μακροπρόθεσμες!!! 50 50 είναι

      Διαγραφή
    2. Δεν λέω για μακρο προβλέψεις, αλλά για εκτιμήσεις κυκλοφορίας που αποτυπώνουν τάσεις!

      Διαγραφή
  16. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες ουσες με υγεία.
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρονια πολλα σε ολους καλα Χριστουγεννα. Να ρωτησω κατι ασχετο? Βουίζει το διαδικτυο οτι την περασμενη Δευτερα χιονισε στην Αλεκανδρεια της Αιγυπτου σε σημειο που έκλεισε μεχρι και το λιμανι. Εγω ομως δεν βλεπω θερμοκρασιες ικανες να εδωσαν χιονοπτωση στην περιοχη την ημερα εκεινη! Συνέβη στα αληθεια κατι τετοιο? Ηλιας απο Αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα δεν υπιρχαν οι θερμοκρασιες για χιονι ποσο μαλλον για μεχρι την θαλασσα μεσα στο λιμανι. 0 βαθμους στα 850 ειχε την Δευτερα εκει δηλαδη στα 1500 μετρα περιπου. Εγω που ειδα φωτιγραφιες περισσοτερο για χαλαζι μου μιαζει. Σε κανενα δελτιο ειδησεων δεν ακουστικε κατι ουτε στο youtube υπαρχει κατι. Μονο σε κατι σελιδες στο facebook. Ισως να ηταν χαλαζι και να το παρουσιασαν σαν χιονι για να εχουν επισκεψιμότητα οι σελιδες τους. Εσεις κυριε Ζιακοπουλε τι λετε?

      Διαγραφή
    2. https://www.gulftoday.ae/news/2021/12/20/rare-snowfall-turns-egypt-alexandria-into-moscow
      Όντως έγινε και το θέαμα ήταν υπέροχο (και φυσικά σπανιότατα)

      Διαγραφή
  18. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία.Παρακολουθω συνέχεια τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις για τα καιρικά δρώμενα της χώρας μας και όχι μόνο να πρώτη φορά συμμετέχω.Γιαννης Αρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλοδεχούμενα τα σχόλιά σου, Γιάννη.
      Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές από όλους μας.

      Διαγραφή
  19. Καλές γιορτές με υγεία και ηρεμία σε όλους! Πολλές ευχές για καλύτερες ημέρες από το χιονισμένο Παγγαίο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές σας, ανταποδίδω για τις γιορτινές ημέρες και καλή χρονιά και χιονιά να έχουμε το 2022.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρόνια πολλά σε όλους και να χαιρόμαστε τους εορτάζοντες. Ευχές για υγεία και αγάπη. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα Χριστούγεννα σε εικόνες παρουσίασε το BBC και ξεχωρίζει αυτή ενός παιδιού στη Βασσόρα του Ιράκ να τρέχει μέσα στα χαλάσματα για να προϋπαντήσει έναν άνδρα ντυμένο Αη - Βασίλη, ο οποίος κρατάει μία μεγάλη σακούλα με δώρα. Ένας άλλος "Άγιος Βασίλης" έδινε ένα πιάτο μακαρόνια σε ένα άπορο παιδί στο Καράκας της Βενεζουέλας. Έναν μεγάλο Αη - Βασίλη έχουν φτιάξει στην άμμο σε μία παραλία της Βεγγάλης στην Ινδία, ενώ την αγιοβασιλιάτικη στολή φόρεσαν και δύτες και μπήκαν στο ενυδρείο του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, μαζί με τα σαλάχια τους καρχαρίες.

    Σε ζωολογικό κήπο της Νέας Ζηλανδίας, ο φακός "συνέλαβε" έναν ρινόκερο να προσπαθεί κι αυτός να ανοίξει το δώρο του. Από την Ταϊβάν, μέχρι το Ναϊρόμπι στην Κένυα, το Καράτσι στο Πακιστάν, την Κωνσταντινούπολη, τη Βηθλεέμ, το Βατικανό, το Ιρμπίλ, μία αυτόνομη κουρδική περιοχή στο βόρειο Ιράκ, αλλά και το Λονδίνο κυριάρχησαν τα χρώματα και τα αμέτρητα στολίδια και φωτάκια κατά τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ενώ αρκετοί στην Αγγλία βούτηξαν στη θάλασσα, φορώντας τον σκούφο του Αη Βασίλη.
    https://www.bbc.com/news/in-pictures-59787319

    "Κοιτάξτε πίσω από τα φώτα και τα στολίδια και θυμηθείτε τους φτωχούς", ήταν, εξάλλου, το χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι προτιμότερο να βοηθάμε τους άλλους, παρά να επιδιώκουμε την προσωπική επιτυχία και την κοινωνική άνοδο, όπως μεταδίδει το Reuters. O Πάπας μίλησε ενώπιον 2.000 ανθρώπων στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και αναφερόμενος στους εργαζόμενους, στους βοσκούς, που ήταν οι πρώτοι που είδαν τον Ιησού μωρό, επισήμανε ότι η εργασία πρέπει να έχει αξιοπρέπεια και καταδίκασε το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν σε εργατικά ατυχήματα.

    "Στη μέρα της ζωής ας το επαναλάβουμε: Όχι άλλοι θάνατοι από εργατικά ατυχήματα και πρέπει να μεριμνήσουμε για να το διασφαλίσουμε αυτό". Ο Οργανισμός του ΟΗΕ για την Εργασία εκτιμά ότι κάθε χρόνο πεθαίνουν πάνω από 1 εκ. άνθρωποι σε εργατικά ατυχήματα παγκοσμίως. Δηλαδή, κάθε χρόνο πεθαίνουν σε εργατικά ατυχήματα σχεδόν όσοι και από κορωνοϊό και από ό,τι λέγεται χιλιάδες είναι τα θύματα στο Κατάρ, όπου κατασκευάζονται γήπεδα για το μουντιάλ 2022, αν και η οργανωτική επιτροπή το διαψεύδει.
    https://www.jamestownsun.com/news/7332306-Look-beyond-the-lights-and-remember-the-poor-pope-says-on-Christmas-eve?utm_source=ourcommunitynow&utm_medium=web
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σίγησε το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, μετά από καταστροφικές εκρήξεις τριών μηνών, όπως μεταδίδει το BBC. Από την πρώτη έκρηξη που σημειώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου, η λάβα και η ηφαιστειακή τέφρα κατέστρεψαν 3.000 ιδιοκτησίες και ανάγκασαν 7.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αλλά μετά από δέκα μέρες ηπιότερης δραστηριότητες, οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ανήμερα των Χριστουγέννων ότι το ηφαίστειο δεν είναι πια ενεργό. Μάλιστα, δεν υπάρχουν πλέον και δονήσεις από τις 13 Δεκεμβρίου, κάτι που συνιστά τη μεγαλύτερη περίοδο ηρεμίας από τον περασμένο Οκτώβριο.

    Δεν σημειώθηκαν θάνατοι, ούτε τραυματισμοί στο ισπανικό νησί του Ατλαντικού, όπου ζουν 80 χιλιάδες άνθρωποι. Αλλά πάνω από 1.300 σπίτια καταστράφηκαν, όπως και εκκλησίες, σχολεία και φυτείες μπανάνας. Λιωμένοι βράχοι κατέληξαν στον ωκεανό, αυξάνοντας την έκταση του νησιού και κάνοντας το νερό της θάλασσας να βράζει, ενώ απελευθέρωσαν και μεγάλες ποσότητες του τοξικού διοξειδίου του θείου, κάτι που ανάγκασε πολλούς ανθρώπους να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους.

    Η έκρηξη χάλασε και το τελευταίο κομμάτι της τουριστικής περιόδου, καθώς πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν και θέρετρα έκλεισαν, αφού ήταν κυριολεκτικά καλυμμένα με ηφαιστειακή τέφρα, η οποία από αεροφωτογραφίες έμοιαζε με χιόνι (να που "χιόνισε" και στα Κανάρια Νησιά, λοιπόν). Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez αφού υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια 225 εκ. ευρώ στους κατοίκους, χαρακτήρισε την απενεργοποίηση του ηφαιστείου σαν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο.
    https://www.bbc.com/news/world-europe-59791541
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρόνια καλά και από μένα. Το λιμάνι της Αλεξάνδρειας έκλεισε από θαλασσοταραχή, όχι από χαλάζι (δεν ήταν χιόνι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτή την περίπτωση επρόκειτο για θαλάσσιο αφρό (sea foam), φαινόμενο που παρατηρείται όταν έχει πολύ κύμα για πολλή ώρα και ξεβράζονται διάφορες ουσίες που περιέχονται στα νερά, είτε πρόκειται για ξένα σώματα από ρύπανση, είτε για μικροοργανισμούς.

      Παρεμπιπτόντως το κύμα σήμερα 26/12 στο Θυμάρι δεν ήταν μεγάλο, αλλά έφερε πολλές μέδουσες Πελαγία και μια τσίμπησε τον αδερφό μου, ανήμερα της γιορτής του. Γούρι, του είπα. Χρόνια πολλά και πάλι σε όλους με αγάπη, ειρήνη και υγεία.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  25. Γιάννης απο Μυτιληνη26 Δεκεμβρίου 2021 στις 3:05 μ.μ.

    Χριστός Ετέχθη!!! Χρόνια πολλά κυριε Δημήτρη και σε όλους τους φίλους του μπλόκ!! Οι εορτάζοντες-ζουσες των ημερών να χαίρεστε την ονομαστική σας εορτή!! Ευχομαι η Θεία Γέννηση του Σωτήρος Χριστού... Του Ήλιου της Δικαιοσύνης να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας και να φέρει Υγεία ψυχικη και σωματικη και Ελπίδα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χρόνια πολλά στον αδελφό του Βαγγέλη.Μανόλης,απο το Εμμανουήλ-Μανουήλ-Μανουήλης-Μανόλης και όχι Μανώλης,κατά το...εξώλης και προώλης (=διεφθαρμένος).Η εξήγησή σου Βαγγέλη μου φαίνεται η πειστικότερη.Εδώ σήμερα 17 βαθμοί και πάμε για τις βροχούλες.------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ, χρόνια πολλά και σε σένα και στους δικούς σου ανθρώπους.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Καλαμαριά από 4 ως 7,8 βαθμοί, από τις πιο κρύες μέρες στου φετινού Δεκέμβρη. Άρχισε και βροχούλα.

      Διαγραφή
    3. Μία χαρά κρύο έχετε ακόμη Χρήστο εκεί.
      Αρκετή βροχή κ εδώ στην Αιτωλοακαρνανία με 12mm μέχρι ώρας κ η συνέχεια οπως είχα πει μέρες πριν να είναι πολύ βροχερή μέχρι την Τετάρτη.
      Στην Ήπειρο δε,έχουν πέσει ήδη πάνω από 90 με 100mm,με Πρωταθλήτρια έως τώρα την Παραμυθιά με 120mm και τα Θεοδώριανα με 115mm!
      Επίσης αστράφτει και βροντά συνεχώς.
      Αξιολογότατη κακοκαιρία μέχρι την Τετάρτη.
      Μπας κ είδατε βρε παιδιά κάνα έκτακτο η καμία ονομασία γι'αυτά??
      Μπα....αφού δεν είναι μέσα η Αττική δε βαριέσαι.
      Η παρωδία συνεχίζει από επίσημους φορείς πού μόνο για καμιά μπόρα μίλησαν.

      Διαγραφή
  27. Χρόνια πολλά σε όσους κ οσες γιορτάζουν χρόνια πολλά Δασκαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ασυνήθιστες για την εποχή που διανύουμε σημειώθηκαν θερμοκρασίες στη Όθρυ σε υψόμετρο 500μ ειχε χτες φτάνοντας στους 20 βαθμούς πόσο μάλλον στα πεδινά ο ήλιος κυριολεκτικά έκαιγε αν φορούσες μπουφάν έπρεπε να το βγάλεις.Δυστυχως έτσι φενεται να πηγαίνουμε τουλάχιστον εμείς εδώ για αρκετές ημέρες ,τα καλοριφέρ δουλεύουν μόνο Βράδυ ,θα θεωρειθω υπερβολικός αλλά εδώ στην περιοχή μου αυτή είναι η πραγματικότητα.χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανεξάρτητα από όλα τα άλλα, πού είναι το κακό να μην δουλεύουν τα καλοριφέρ; Προσωπικά έχω να ανάψω το καλοριφέρ από το 2017, όταν είχα φιλοξενήσει τους γονείς μου εκείνο τον χειμώνα, επειδή ο πατέρας μου είχε υποβληθεί τότε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου και μέρους του πνεύμονα. Ένα από τα λίγα καλά με τις πολυκατοικίες στην Αθήνα είναι ότι μπορείς να βγάλεις τον χειμώνα χωρίς καλοριφέρ. Και χωρίς air - condition είτε για ζέστη τον χειμώνα, είτε για δροσιά το καλοκαίρι. Έτσι, επιβαρύνεις το περιβάλλον λιγότερο και ρυπαίνεις επίσης λιγότερο, ακόμα και μέσα στο σπίτι.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  29. Από τη χθεσινή ανάρτηση του δελτίου θαλασσών της ΕΜΥ, μια ακόμη ένδειξη της ανορθογραφίας που χαρακτηρίζει συχνά το προσωπικό της υπηρεσίας αυτής : "ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ 1007 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΡΗΝΙΚΗ
    ΘΑΛΑΣΣΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα .Με αυτά που βλέπω ,υποθέτω ότι οι φίλοι Ηπειρώτες,με καπετάνιο τον Γιάννη, θα έχουν μπεί σε μια κιβωτό,εξελιγμένο μοντέλο του Νώε,και ,επειδή το Αραράτ "κείται μακράν",θα κατευθύνονται προς τη Στογγούλα!!.-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή