Ο καιρός της εβδομάδας

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει όλη τη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις (ορεινά) και Ν-ΝΔ ανέμους εντάσεως 6 με 8 μποφόρ. Με την προς ανατολάς κίνηση του προαναφερθέντος χαμηλού, οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, τα φαινόμενα στο Ιόνιο και τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια διαμερίσματα. 


Την Τετάρτη (8/12), πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες αναμένονται στην Α. Μακεδονία, τη Θράκη και κυρίως στην ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. 

Την Πέμπτη (9/12), ένα νέο χαμηλό που θα μας έρθει από την Ιταλία θα προκαλέσει βροχές κυρίως στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και θα στρέψει τους ανέμους σε ΝΔ σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Το τριήμερο Παρασκευή - Κυριακή (10-12/12), προβλέπονται κατά περιόδους βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Επικρατέστεροι άνεμοι θα είναι οι νοτιάδες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.   

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, καλή εβδομάδα σε όλους


Υ.Γ. Άρχισαν τα «όργανα» για τον καιρό των Χριστουγέννων. Μου θυμίζει την πρεμούρα κάποιων παραγωγών στις λαϊκές αγορές να απλώσουν πρώτοι τις κλημεντίνες τους στον πάγκο. Τι κι αν είναι ακόμη ξινές! Αρκεί που οι τιμές είναι στα ύψη! Κι αν κάποιος πελάτης παραπονεθεί, η απάντηση είναι γνωστή: «Τα χωράφια (μοντέλα) φταίνε!»



29 σχόλια:

  1. Εξυπακούεται ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τον καιρό των γιορτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά κ. Ζιακόπουλε για τη Νικολέτα. Πολύχρονος και ο Νίκος Παππάς και οι εορτάζοντες και εορτάζουσες της σημερινής μέρας, που έχει και διαστήματα με ήλιο στο Θυμάρι. Ούτε τα κύματα ήταν μεγάλα αλλά αρκετά για να θολώσουν το απέραντο γαλάζιο και το σκούρο μπλε του βυθού.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγέλη, ευχαριστώ που με θυμάσαι. Αντεύχομαι σε όλους, υγεία (σώματος και μυαλού) εορτάζοντες και μη, μακάρι να τελειώνουμε σύντομα με την πανδημία.

      μετά από τόσα νερά, συμβουλευόμενος κυρίους Ζιακόπουλο, Ματραλή, Πανάκογλου και Χριστοδούλου, στατιστική, καφετζούδες και διαίσθηση, μάλλον έχουμε καβατζώσει κρύο για μετά τις 15.12, αρχικά και λογικά, για κάποιο διάστημα, χωρίς φαινόμενα, πλην προσήνεμων Λακεδαιμονίων. μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς συνηθίζονται οι αγριάδες, ενώ για κάποιο λόγο έχω συνδέσει τα Φώτα με ψοφόκρυο.

      για να δούμε φέτος.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Νίκο πολύχρονος,ότι καλύτερο στη ζωή σού.
      Εγώ από τη δική μού μεριά μίλησα και μετά απο πολύ δουλειά μοιράστηκα στο μπλογκ αυτά πού περιμένω.
      Μένει να δούμε τι θα βγει...
      Δάσκαλε να χαίρεστε την Νικολέτα σας και να είναι πάντα ευτυχισμένη.
      Μεγάλη γιορτή σήμερα!

      Ισχυρές καταιγίδες με ανέμους και ηλεκτρικά σαρώνουν τις τελευταίες ώρες και την Αιτωλοακαρνανία!
      Εύχομαι να πάνε όλα καλά αυτή τη φορά.

      Διαγραφή
  3. Καλή εβδομάδα Δάσκαλε χρονια πολλά να χαίρεστε την κόρη σας ότι καλύτερο ευχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες- εορτάζουσες. Δάσκαλε χρόνια πολλά στην κόρη σας. Εύχομαι υγεία! Να την χαίρεστε! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χρονια πολλα δασκαλε για την κορη σας !!! γερη και δυνατη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευλογημένες βροχούλες για όλους! Χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν (και εννοείται και στην κόρη σας κε Ζιακόπουλε) και να μην ξεχνάμε ειδικά σήμερα και τους ναυτικούς μας μιας που ο Αη Νικόλας είναι ο προστάτης τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με το υ.γ. του δασκάλου για τα χωράφια (μοντέλα) θα παρέθετα το γνωστό από το φαρ ουέστ "μην πυροβολείτε τον πιανίστα,κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί".----------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δάσκαλε, έτη πολλά και ευλογημενα για την Κόρη σου την Νικολέτα.
    ΥΓΕΙΑ εύχομαι κ καλες προγνώσεις
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κουίζ: Ο τρίτος θα πάει με τον πρώτο και ο δεύτερος θα κάνει τόπο στα νιάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολο κ. Ζιακόπουλε, για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ είναι το κουίζ.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. πλάγια αναφορά στα αποτελέσματα του κιναλ;
      Ναι όμως από την άλλη το γεγονός οτί ένας πρώην πρωθυπουργός που οδήγησε την χώρα στα μνημόνια και την καταστροφή θεωρώντας πως με αυτά θα σωθεί η χώρα και με σταυρωμένα χέρια ψήφιζε αυτά τα τερατουργήματα αλλά αντι μετά από όλα αυτά να βρίσκεται τώρα έστω στο σπιτάκι του,βρίσκεται κόσμος να τον στηρίζει και να τον ψηφίζει για να "νεκραναστηθεί"και να γίνει πρόεδρος ενός κόμματος και πιθανώς πρωθυπουργός σε ενδεχόμενο μελλοντικό σχήμα συγκυβέρνησης δεν είναι καθόλου λίγο πράγμα.Είναι το ανέκδοτο της χιλιετίας χωρίς υπερβολή.

      Διαγραφή
    3. Ας μην το επεκτείνουμε το θέμα, φίλοι μου. Απλά, με τη φορα που είχα, είπα να προβλέψω και κάτι εκτός του καιρού!

      Διαγραφή
    4. Ως προς τον τρίτο αυτονοήτως,ως προς τον δεύτερο ,την ανάγκην φιλοτιμίαν ποιούμενος,θα παει για.......ποδ....-----------Π.Α.

      Διαγραφή
  10. Γιάννης απο Μυτιληνη6 Δεκεμβρίου 2021 στις 4:08 μ.μ.

    Καλησπέρα και χρόνια πολλά απο την βροχερή Μυτιλήνη!Να χαίρεστε την κόρη σας κύριε Δημήτρη! Χρόνια πολλά σε όσους-όσες γιορτάζουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καραβατακης Αντώνιος6 Δεκεμβρίου 2021 στις 5:16 μ.μ.

    Πάντα με έξυπνο χιούμορ δάσκαλε κ καυστικος εκεί που πρέπει,να χαίρεσαι την κόρη σου Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες του μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεταφέρω τις θερμές ευχαριστίες της Νικολέτας προς όλους σας.
    Επαναλαμβάνω και από εδώ τις ευχές μου προς όλους τους εορτάζοντες και ιδιαιτέρως προς τους εκ Τρικάλων και Αραχώβης Νικόλαους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια πολλά και από εμένα σε όλους και όλες που γιορτάζουν σήμερα.Πολυχρονη και η κόρη σας κύριε Ζιακοπουλε να την χαίρεστε.Υγεια πάνω απ'όλα σε όλους και όλες.Ο Άγιος Νικόλαος να είναι προστάτης σε όλο τον κόσμο.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μια βροχερή εβδομάδα κυρίως στα δυτικά διαφενεται .Οσο για τα Χριστούγεννα θεωρο ότι είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε σαν τάση θεωρώ ότι θα έχουμε κάτι καλό ,το αν θα χιονίσει και πόσο και που είναι πολύ νωρίς.Σημερα εδώ στην Όθρυ ο καιρός θυμίζε άνοιξη με την θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς το μεσημέρι.Χρονια πολλά και ευλογημένα στην κόρη σου δάσκαλε και σε όλους τους εορτάζοντες μεγάλη εορτή σήμερα.χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά στην κόρη σας.

    Μέχρι τώρα, καιρός από τα παλιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έστω και αργά εύχομαι σε όλους τους εορτάζοντες του μπλογκ να είναι πολυχρονοι και στον κ.Ζιακοπουλο να χαίρεται την κόρη του και τους υπόλοιπους εορτάζοντες του.
    Χρόνια πολλά βέβαια σε όλους-ες που γιόρταζαν σήμερα.
    Στα του καιρού τώρα,με αυτόν τον τρελό και παλαβό ΝΔ άνεμο,δεν υπάρχει περίπτωση να βρέξει στην περιοχή μου,μόνο εάν κόψει ή αλλάξει φορά, κάτι μπορεί να γίνει.
    Μόνο τα πολύ δυτικά τμήματα του Ελικώνα παίρνουν λίγα φαινόμενα.
    Καλό βράδυ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα και από μένα. Να πω και εγώ με τη σειρά μου χρόνια πολλά σε όλους και όλες που γιόρταζαν το τριήμερο (Βαρβάρας, Σάββα, Νικολάου) και επειδή τυγχάνει να είμαι και αριστερός ψάλτης εψαλλα και τα απολυτίκια τους,να τους δίνει ο θεός δύναμη και υγεία στην ζωή τους. Τώρα όσο αφορά τον καιρό 3mm βροχής μας άφησε εδώ αυτό το διήμερο μέχρι στιγμής. Δεν βλέπω να αυξάνεται μέχρι την Παρασκευή... Στα μελλούμενα τώρα θα συμφωνήσω με τον Φώτη για αλλαγή κυκλοφορίας μετά το μισό του μήνα. Τότε θ αρθουν τα ωραία!!! Κώστας Καρυώτισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλά τα λες Άρχοντα Λαμπαδάριε."Ψάλλει ζερβά ο βασιλιάς ,δεξιά ο Πατριάρχης".Μόνο να πάρουμε λίγο ακόμα όλοι οι διψώντες τον υετό!.-------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λιγη βροχη χθες στον Βολο,ενω σημερα κυριαρχη ο ηλιος ευτυχως😄😄😄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα σε όλους από την Κέρκυρα! Βροχή από τα ....παλιά εδώ στο νησί που ο καιρός θυμίζει τα "40μερα" που έλεγαν οι παλιοί Κερκυραίοι δηλαδή παλαιότερες περιόδους διάρκειας 1-1,5 μήνα με συνεχή βροχή! Ουσιαστικά από τις 20/11 στο νησί βρέχει σχεδόν καθημερινά με πολύ μικρά διαλλείματα. Ευχή όλων να μην έχουμε τα ακραία φαινόμενα του Οκτωβρίου και ο καιρός να θυμίζει Χειμώνα, όπως απαιτεί η εποχή! Καλή συνέχεια σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια Κέρκυρα, ορέ Αχιλλέα. Εδώ βρέχει στα Χανιά και στην Αττική κάθε μέρα!

      Διαγραφή
  21. Καλα τα λετε και απο εδω βορεια Ευβοια παει νορμαλ φετος ο καιρος με νορμαλ εξελιξει στην πορεια. Ευχομαι να μην εχουμε τιποτα αφυσικο στην συνεχεια. Δεν σπουδασα μετεορολογος το 70 γιατι μολις ειχε αρχισει στην Ελλαδα. Καλημερα Δημητρη--κανεις σπόυδαια δουλεια-- σε βλεπω απο την δεκατια του 80-81 μεχρι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλα τα λετε και απο εδω βορεια Ευβοια παει νορμαλ φετος ο καιρος με νορμαλ εξελιξει στην πορεια. Ευχομαι να μην εχουμε τιποτα αφυσικο στην συνεχεια. Δεν σπουδασα μετεορολογος το 70 γιατι μολις ειχε αρχισει στην Ελλαδα. Καλημερα κυριε ζιακοπουλε--κανεις σπόυδαια δουλεια-- σε βλεπω απο την δεκατια του 80-81 μεχρι σημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή