Μικρής διάρκειας και όχι έντονη η επικείμενη ψυχρή εισβολή

Ψυχρό μέτωπο που εκτείνεται από τη Ν. Ρωσία ως τα Β. Βαλκάνια κινείται νοτιοανατολικά. Ακολουθούν Β-ΒΑ άνεμοι εντάσεως 5 με 7 μποφόρ που μεταφέρουν προς την περιοχή μας ψυχρές αέριες μάζες με αποτέλεσμα τη βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο. Την εικόνα του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Τετάρτη) συμπληρώνουν οι νεφώσεις και ίσως κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και τα νότια. Την Πέμπτη (8/12) αρχικά θα διατηρηθούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, με αρκετό κρύο κυρίως στα βόρεια, όπου κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός. Από το απόγευμα, όμως, οι όποιες βροχές θα σταματήσουν και θα αρχίσει η εξασθένηση των βοριάδων. Την Παρασκευή (9/12) και το Σαββατοκύριακο (10-11/12) προβλέπεται καλοκαιρία στην περιοχή μας με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού και ανέμους 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.            

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7-12-2016

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών βροχών στα ΝΔ. Άνεμοι ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 16 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών ή χιονοπτώσεων (ορεινά). Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 1 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στις Β. Σποράδες και τη Β. Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Αττική:
Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς.

4 σχόλια:

  1. πότε θα ξαναβρεξει στην κρητη και ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα το οποίο έχει δεχτεί αξιόλογες βροχές από τα τέλη οκτωβριου; υπαρχει καποια προβλεψη η εστω ταση; ευχαριστώ πολύ. Βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εικόνα στα τρεξίματα των μοντέλων αρχίζει να θυμίζει το Δεκέμβρη του 2001 με αρχές Γενάρη 2002. Τότε που το ψύχος και τα χιόνια κατέβαιναν σταδιακά όλο και πιο νότια, τότε που η Θεσσαλονίκη, στα μέσα του Δεκέμβρη αν θυμάμαι καλά, είδε την τελευταία της από τότε σοβαρή χιονόπτωση-χιονόστρωση. Τότε που, στο τελείωμα εκείνης της περιόδου αλλεπάλληλων ψυχρών εισβολών, ζήσαμε έναν από τους ιστορικότερους αττικούς χιονιάδες, στο διάστημα 3-6 Γενάρη.
    Αν και ο καιρός δεν επαναλαμβάνεται (ούτε άλλωστε και η Ιστορία, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα), να δούμε αν θα ζήσουμε και φέτος κάτι ανάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι εχω την εντυπωση οτι για σημερα στην αττικη με βαση τις προγνωσεις δε περιμεναμε βροχη αλλα μονο ηλιοφανεια με καποιες νεφωσεις, να ομως που ο καιρος εκανε τα δικα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μακάρι να επαληθευτουν τα τρεξιματα των μοντέλων που θέλουν εκτός από κρύο να συνοδεύονται και από υγρασία και ανάλογα φαινόμενα. Το νερό σε οποιαδήποτε μορφή του (βροχή ή χιονι) είναι πάντα καλοδεχουμενο. Βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή