Την παροιμία «Στον καταραμένο τόπο (τον) Μάη μήνα βρέχει» δεν την έβγαλαν βέβαια οι φίλοι των εκδρομών και των περιηγήσεων…


Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται αργά Α-ΒΑ, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν την Τουρκία. Με αυτές τις συνθήκες, το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), στη χώρα μας θα επικρατήσουν Δ-ΝΔ άνεμοι εντάσεως 3 με 5 μποφόρ και θα υπάρχει αρκετή συννεφιά. Ωστόσο, οι πιθανότητες βροχών είναι πολύ λίγες και περιορίζονται στη Β-ΒΔ Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Την Πέμπτη (21/5), αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ΒΑ έως ΒΔ 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές Δ-ΝΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Την Παρασκευή (22/5), ο καιρός θα είναι άστατος με παροδικούς όμβρους και καταιγίδες στα ανατολικά και τα νότια και το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΑ 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμα. Το Σαββατοκύριακο (23-24/5), θα είναι γενικά δροσερό με ενισχυμένους βόρειους ανέμους και τοπικούς όμβρους το Σάββατο.


Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-5-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 31 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και από το βράδυ Δ-ΝΔ 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 35 βαθμούς.

Αττική:
Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς.    

10 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα κυριε Ζιακοπουλε.Πιστευετε οτι μπορει να βγαλει καταιγιδα η Αττικη την Πεμπτη το απογευμα??Ευχαριστω εκ των προτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κάνει πρόγνωση για την Αθήνα στο "Επόμενο Πενθήμερο".

      Διαγραφή
  3. Ισως αυτο το γνωμικο εχει σχεση με τις κσλιεργειες γιατι ο μαιος με τα μπουρινια του πολλες φορες προξενει μεγαλες.καταστροφες κσι φερνει αυτους που ασχολουνται με τη.γη σε σπογνωση Ολα ομως που εχουν σχεση με τον καιρο και κατ επεκταση με την φυση δεν ελεγχονται απο εμας ειναι πανω σπο τις ανθρωπινες δυνατοτητες τουλαχιστον με τα δεδομενα ως τωρα Ετσι.λοιπον ας τα δεχτουμε Απο πεμπτη λοιπον η καιρικη.σκουπα θα σκουπισει τον αχρειαστο και προωρο καυσωνα!! και ετσι θα ελθει ισοροποια Ξαναθυμιζω οτι η πελοποννησος θα πρεπει να αναφερεται στα δελτια καιρου.με περισοτερες λεπτομεριες γιατι εχει πολυ δυσκολη καιρικα φυσιογνωμια καε δεν επαρκει ο διαχωρισμος μονο σε δυτικη και ανατολικη Παραδειγμα η βορειοδυτικη
    οπου οι.προγνωσεις εχουν.πολυ.μικρη επιτυχια για διαφορους λογους Εδω οι ισχυροτερες καταιγιδες εμφανιζονται τις πρωτες πρωινες ωρες κσι μαλιστα οταν ειναι ιδιαιτερα ισχυρες ονομαζονται ΓΑΒΡΟΛΙΜΑΔΕΣ Σχιματιζονται.αναμεσα σε κλωκοβα και βαρασσοβα και.σποτελουν ενα εκπληκτικο θεαμα αγριας ομορφιας οπου ο καθε καιροφιλος θα.ηθελε να το απολαυση Την πεμπτη ισως εχουμε Εσυ φιλε Φωτη σιγουρα το γνωριζεις αυτο τοφαινομενο Χαιρετω τον κυριο Ζιακοπουλο ,τον Χριστοδουλο και τους δυο ανωνυμους Καληνυχτα γεματη δροσια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην Κύπρο έγιναν, θερμοκρασιακα, όργια! 44αρια για πλάκα σε πολλούς σταθμούς!Η Μετεωρολογική υπηρεσία Κύπρου ανακοίνωσε διαδοχικές καταρρίψεις ρεκόρ για τον Μάιο σε σταθμούς με δεδομένα περισσότερα από 30 συναπτά έτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και στην περιοχή μου (καπου στην Θράκη) ακουω την ανωτερω άποψη αλλα πέρα απο το ...ηθικολογικο μερος , μπορει να δουμε σοβαρες βροχες ολους τους μηνες του ετους, ενω υπάρχουν και περιπτωσεις οπου δεν πέφτει σταγονα ακομη και στην εποχη της (π.χ Οκτωβρη). Αντιθετα είχαμε πλημμυρες τον Αυγουστο πριν μια δεκαετια περιπου ! σχεδόν καθε χρονο υπαρχει μια επιμονή των βροχων μεχρι τα μεσα Ιουνιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βροχουλα επιτελους στο ριον που πεφτει.με χοντροσταγονες μετα απο πραγματικη αναβροχια πανω απο 40 ημερες ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικα σημερα εδω στη δυτικη Κορινθια( Ξυλοκαστρο και δυτικοτερα) αποχαιρετουμε το εντονο κυμα ζεστης(οχι καυσωνας για μας) χωρις δυσμενεις επιπτωσεις.Οι ελιες συνεχιζουν να "δενουν" κανονικα ,(χαρα εμεις Χριστοδουλε,σε σας τι εγινε?).Δασκαλε ο καιρος εξελιχθηκε κατα το ρημα σας ,τοπικοι ανεμοι(τα αγαπημενα ποσηνεμα του Φωτη.Εμεις και προς ΒΑ και προς ΒΔ(Επαχτιτης) και θυσανοστρωματα(κια) εδω μας βοηθησαν.Εμαθα και τον ορο "συνεφοκαμα" που δεν τον ηξερα ,συννεφο+ καυμα.Διατελουμε εν αναμονη της δροσιας και του υετου ,οπου και οπως αυτος πεσει. Π.Α.
    Υ.Γ. Δασκαλε η υπερβολη εχει παρελθον .Κατι αναλογο θα συνεβαινε και διατυπωσαν το "μηδεν αγαν" οι αρχαιοι.-Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντα θεωρούσα ότι το "παν μέτρον άριστον" αντιστοιχεί σε έναν μπακλαβά και ότι το "άγαν" έρχεται με έναν δεύτερο μπακλαβά. Το 1,5 για τα πράγματα που μας αρέσουν πολύ είναι "μια κάποια λύσις"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To ιδιο και οι "βαρβαροι".Μου αρεσε το σχολιο και για την "Καβαφικοτητα" του.Να ειστε καλα.-Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή