Από τα 40άρια στα 20άρια! Χάθηκαν, μωρέ, οι ενδιάμεσες θερμοκρασίες;


Το νέο εικοσιτετράωρο (Τετάρτη), η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη με τις υψηλές πιέσεις στα Β-ΒΔ Βαλκάνια και τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα είναι ευνοϊκή για να επικρατήσουν στη χώρα μας Β-ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 6 μποφόρ. Παράλληλα, οι ψυχρές αέριες μάζες που έχουν μεταφερθεί στα ανώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα πάνω από την περιοχή μας θα προκαλέσουν άστατο καιρό με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Σε γενικές γραμμές, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας. Ωστόσο, τα φαινόμενα αυτά, που ως γνωστόν αυτή την εποχή είναι τοπικά και πρόσκαιρα, θα περιοριστούν στις ηπειρωτικές περιοχές και θα εκδηλώνονται πλέον τις απογευματινές ώρες. Κατά τα άλλα, οι άνεμοι οριακά θα φθάνουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία προς το τέλος της εβδομάδας θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27-5-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 20 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες το απόγευμα. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 22 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
 Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Άνεμοι Β 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 22 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς. 

Ν. Θεσσαλονίκης:
Τοπικές βροχές κυρίως το απόγευμα. Πιθανές καταιγίδες. Άνεμοι Β-ΒΔ 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.      

28 σχόλια:

  1. Αγαπητοί συνσχολιαστές και κ.Ζιακόπουλε επειδή χρειάζεται να μιλάμε με στοιχεία και μαρτυρίες παραθέτω προτρέποντας και παρακαλόντας να δουν το κάτω link μαζί με το video:
    http://nea.allnewz.gr/?p=32715
    Σε κάποιο σημείο του άρθρου περιέχεται και ένα video που οι κάτοικοι εκφράζουν με φωνή απόγνωσης τα παράπονα τους επιβεβαιώνοντας έτσι καταφανώς του λόγου του αληθές προς τους ισχυρισμούς που γράφονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επανέρχεσαι στο θέμα της τροποποίησης του καιρού, συστήνοντάς μας σκόρπια άρθρα μη ειδικών. Οι απόψεις που έχουν βάρος είναι εκείνες του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού και των Μετεωρολογικών Υπηρεσιών.

      Διαγραφή
    2. κύριε Ζιακόπουλε, οι "Παγκόσμιοι Οργανισμοί" όπως ο "Π.Ο.Υ." δεν εμπνέουν και πολύ εμπιστοσύνη τελευταία...

      Διαγραφή
    3. Δίνω ιδιαίτερο βάρος στους λογαριάζοντας ειδικούς επιστήμονες που σχετίζονται με το θέμα αλλά και τους μετεορολόγους όπως εσάς αλλά επιτρέψτε μου παρακαλώ να υπολογίσω και τους ισχυρισμούς αυτών των ανθρώπων που βλέπουν τις βροχές να εξαφανίζονται μπροστά στα ίδια τους τα μάτια με αποτέλεσμα η περιοχή τους να μαστίζεται από έλλειψη βροχών.
      Καλές οι γνώσεις αλλά και η ίδια η εμπειρική παρατήρηση δεν θα πρέπει να αγνοήται χωρίς να λαμβάνεται καθόλου υπόψιν.
      Κατ'αυτόν τον τρόπο θα πρέπει κάποιος να ψάχνει ερευνώντας και εξετάζοντας για να βγάλει συμπεράσματα.

      Διαγραφή
  2. Εύστοχος τίτλος όπως πάντα. Το λογοτεχνικό τάλαντο εμφανές. Χαιρετισμούς από το Δολό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χα χα έτσι όμορφα όπως πάντα σχόλια για τις καιρικές "τρέλλες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σπάνια με προδίδει η περιοχή μου κ έτσι έγινε κ σήμερα.
    Η ημέρα ξεκίνησε με πυκνή συννεφιά,ψύχρα κ μία 15λεπτη μικρής έντασης μπόρα.
    Και ενώ ο καιρός μέσα στην ημέρα άνοιξε,ο ήλιος "έκαψε", ξαφνικά το μεσημέρι απανωτά αστραπόβροντα από τα ορεινά έκαναν την παρουσία τους αισθητή κ δεν άργησε να ξεκινήσει δυνατή μπόρα η οποία εδώ κ μια ώρα συνεχίζεται με αυξομειώσεις.
    Η ψύχρα πιά είναι έντονη ενώ όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει ημερών συνέχεια.
    Φίλε Παναχαϊκέ λες να πλησιάζει κ προς τα εσάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πατριωτη Φωτη αυτη τι στιγμη παρατηρω τα εξεις Βαρεια συννεφια απο τις οξειες μεχρι και την Φωκιδα με υποκωφα μπουμπουνητα και με σοβαρες βροχες κυριως σε ορεινη.ναυπακτια.και ορεινη.Φωκιδα Επισης πρεπει να βρεχει και στην Μακρυνεια Εδω τωρα.προσεξε εκτοςαπο.1mm στις 11 το πρωι για καταβρεγμα.τιποτε αλλο Τωρα απο βαρασσοβα.εως ερυμανθο και μεχρι την αιγειαλια λαμπρος ηλιος!@!με πολυ.δροσερο. ΒΔ ανεμο Περιμενω να.πεσει η.θερμοκρασια.λιγο προς το βραδυ και ισως οι σωρετομελανιες.απο το ριγανη.δωσουν ισχυρα φαινομενα Το πρωι θα σου πω εαν πασπαλισε.στα βαρδουσια κσι γκιωνα ΙΔΩΜΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο πολύ σωστός ο τίτλος του δασκάλου...μετά την βροχή που συμμάχησε έως αργά την νύχτα,η σημερινή ημέρα μας βρήκε με πυκνή συννεφιά και ψύχρα που έσπασε στην πορεία να ανέβει η θερμοκρασία στους 17-19 βαθμούς,αλλά εκεί που έλεγες θα ανοίξει από τι πουθενά έβγαζε ολιγολεπτες μπόρες.
    Στην Αλίαρτο το μεσημέρι έριξε για ώρα καρεκλοποδαρα,σε Λιβαδειά και κάποιες άλλες περιοχές μέχρι και χαλάζι,ενώ στην περιοχή μου απο τις 4,30 και μετά επικρατεί φθινοπωρινό σκηνικό με κλειστό βαρύ καιρό,βροχή που εδώ και μια ώρα εχει γίνει πολύ δυνατή και την θερμοκρασία να έχει πέσει στους 12 βαθμούς.
    Στον Παρνασσό χιόνισε πυκνά και το έστρωσε αρκετά κάτω από τα 2000 μέτρα.
    Καθισμένος στην βεράντα παρακολουθώ το όμορφο αυτό σκηνικό και σκέφτομαι ότι ο καιρός τελικά μπορεί να μας εκθέσει όλους για το αυτός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο.
    Βέβαια όλο αυτό μου θυμίζει,για όσους το ξέρουν,το ανέκδοτο με τον παππού και τους 3 φοιτητές της ιατρικής."Ποιητικη"αδεια από τον δάσκαλο να το αναφέρω για όσους δεν γνωρίζουν.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επί του τίτλου της ανάρτησης: Και τα 30άρια πολύ είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν καταλαβαίνετε αυτό που θέλει να πει ο κ. Ζιακόπουλος και έχει να κάνει με την απορρύθμιση του κλίματος, που έχει ήδη αρχίζει να στοιχίζει χιλιάδες ζωές παγκοσμίως, είτε λόγω ζέστης, ή εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων που είναι όλο και πιο συχνά.

      Διαγραφή
    2. Σκέφτομαι να το αφήσω να πέσει κάτω.

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα σε όλους! Μόλις άνοιξε ο καιρός και φαίνεται ο χιονισμένος Παρνασσός από την απέναντι μεριά του Κορινθιακού!!! Από τα 40 άρια σε χιόνια στις βουνοκορφές!! Χρήστος Αίγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να πεσανε αραγε τα 72,4mm της Μυκόνου ,ή καποιος παλι....ποτισε το βροχομετρο? Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πότισαν πολύ τις τελευταίες μέρες, βλ. τρέχων μήνας στο site, για να μεγαλώσει, να το δούνε οι τουρίστες τώρα που θα έρθουν.

      Διαγραφή
  10. Δυστυχώς μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από κεραυνό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έβρεξε παλι σήμερα στην Άρτα. Χιόνισε καί στά Τζουμέρκα..
    Μακάρι νά συνεχίσει ετσι.
    Επαναλαμβανω ότι θέλει πολυ βροχή ακόμα γιά να χορτάσει η γη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τέτοιες προβλέψεις που είχαμε για την Τρίτη φίλε Αρτινε,απο μέρες ακούγονταν αυτήν η μέρα,(και η προηγούμενη κακοκαιρία)έπρεπε ήδη να είχε χορτάσει η γη όπως το λες και στην Άρτα και πολύ περισσότερο στα Τζουμέρκα.
      Τι να το κανω εγώ αν έβρεξε απλώς και χιονισε στις κορυφές και μας κάνει τζάμπα κρύο.Το τζάμπα κρύο κυριαρχεί.Τοσοι κεραυνοί σήμερα για πια βροχή,που έβρεξε σήμερα ρε παιδιά και είχε τόσους κεραυνούς;;;
      Γιώργος Νομή Τρικάλων

      Διαγραφή
    2. Στην δυτική Ελλάδα δεν φαίνονταν πολλά από φαινόμενα στις προβλέψεις.....

      Διαγραφή
    3. Γιώργο έχεις απόλυτο δίκιο. Οι βροχές δέν είναι χορταστικες.. Αυτό φυσικά είναι το αποτέλεσμα του κρυου και λόγω αυτου δυσκολεύονται να βγουν οι δυνατές καταιγίδες του καλοκαιριού.
      Έχουμε μέρες μπροστά μάς ακόμα για βροχή.

      Διαγραφή
  12. Και παλι στη ΒΔ πελοπονησσο τζιφος ουτε σταγονα!!!! Το αναφερω κσι στους φιλους μας τους φαινεται απιστευτο Το ξαναλεω πληρη και ολοσωστη προγνωση για ολες τις περιφερειες μαλιστα στην.Αττικη εβρεξε με το τουλουμι Εδω φιλε Χριστοδουλε και Φωτη μολις ψυ χρανε ο καιρος αιθριασε και ολοι στην περιοχη απογοητευτικαμε γιατι παμε για 50 ημερες χωρις σχεδον βροχη Και τωρα Φωτη στα χιονια Βαρδουσια και Γκιωνα πανω απο.τα 2200 μετρα περιπου.κατασπρα!!!!Αυριο θα σου πω για χελμο και ερυμανθο Ευχομαι απο.αυριο νσ μας παρει.και.μας καποια καλη μπορα επιτελους Τελικα αλλη.μια προγνωση για εδω αποτυχημενη!!και δεν συμφωνω με τους φιλους που μου απαντουν να μην πυροβολω τον.πιανιστα και οτι βρε φιλε.βρεχει αλλου.και μην περιμενουμε.να.βρεξει και στην.πορτα μας!!! Εμας ομως μας ενδιαφερει νσ βρεξει.και εδω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι όντως αυτή τη φορά δεν έκανε τίποτα στο εσωτερικό και ΒΔκοτερα της Πελοποννήσου.
      Και κατι ακόμα,παλι προτεραιότητα είχε η θάλασσα και τα παραθαλάσσια και οτι μένει περνουν και λιγο τα ηπειρωτικά,ετσι μου μοιάζει.Να δούμε αν συμπεριφερθεί όλο το καλοκαίρι έτσι πάλι...τι να πω,μπορεί να είναι φυσιολογικά αυτά που γίνονται μπορεί να έχω εγώ λάθος..!
      Γιώργος Νομή Τρικάλων

      Διαγραφή
    2. Δυστυχώς το είδα συντοπίτη.
      Όλη η έντονη αστάθεια του μεσημεριού από την Αιτωλοακαρνανία έφυγε προς Φωκίδα κ μετά Κορινθιακό.
      Εκεί μόνο το πρωί ψιλό έβρεξε.
      Δε μπορεί, έστω κ αργά θα επηρεαστεί κ η πεδινή ΒΔ Πελοπόννησος.
      Θερμοκρασιακά πάντως είμαστε κ θα ήμαστε τουλάχιστον ένα μήνα πίσω.

      Διαγραφή
  13. Καλή ηταν η βροχή στα Γιάννενα μετά απο αρκετές ημέρες και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά!Και ομως μετα τον καύσωνα ήρθαν τα χιόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητε γ.παναχαικε κατι συμβαινει με την Πατρα.Καποτε λεγαμε οτι στην Πατρα ή θα βρεχει ή θα γινεται ερανος για τον Αγιο Ανδρεα !.Δεν μπορει ,θα αλλαξει και για σας ο καιρος .- Π.Α.
    Υ.Γ.Διπλα σας,Ακρατα και δυτικα της,ισχυρη βροχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δασκαλε.παρακολουθωντας τη σημερινη ενημερωση του καθηγητη Σ. Τσιοδρα και ακούγοντας να αναφερεται επανειλημμενως στις αβεβαιοτητες της επιστημης,θυμηθηκα ενα προσφατο σχετικο δικο σας σχολιο.Τελικα,υπο κανονικες συνθηκες,επιστημοσυνη και βεβαιοτητα παραπολλες φορες βρισκονται σε σχεση αντιστρόφου αναλογιας.-Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γέμισε από φρέσκο χιόνι το χιονοδρομικό στον Παρνασσό στα 1950μ.
    Πολύ όμορφες εικόνες για την εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ εύστοχος τίτλος. Περισσότεροι θα αρρωστήσουν από τον καιρό, παρά από τον κορωνοιό

    ΑπάντησηΔιαγραφή