Καλωσορίζοντας τον Μάη!



Ο Δημήτριος  Καμπούρογλου (1852-1942) έλεγε: «Η πρώτη Μαΐου συνεκέντρωσε την ελπίδα της βλαστήσεως, την χαράν της ανθίσεως και την αθανασίαν της καρπώσεως, εκπροσωπήσασα συμβολικώς και την άνοιξιν ολόκληρον».
Εμείς σήμερα λέμε: «Ο φετινός Μάης συγκεντρώνει την ελπίδα των καλύτερων ημερών, τη χαρά της εξόδου από το σπίτι και την αξία της συναίσθησης της ατομικής και της συλλογικής μας ευθύνης, εκπροσωπών συμβολικά ολόκληρο τον πολύμηνο αγώνα εναντίον ενός επικίνδυνου εχθρού».

Χρόνια Πολλά, φίλοι μου


5 σχόλια:

  1. καλο μηνα σε ολους!!υγεια και ελπιδα Τα καλυτερα σε σας και στην οικογενεια σας κυριε ζιακοπουλε !!!!Εργατικοι αγωνες και αγωνες ψυχηςειναι ημερα να δωσουμε ειδικα σημερα αλλα και παντα μεγαλη σημασια Καλπαζει πλεον η ανοιξι καβαλα στο αρμα του λαμπερου ηλιου και τρεχει να συναντησει το καυτο τρελλο και μακρυ καλοκαιρακι!!! Σας χαιρετω ολους και υπομονη!!@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά και καλό μήνα σε όλους.
    Ο Μαΐστρος στα φόρτε του και σήμερα η ατμόσφαιρα πεντακάθαρη,ωραία χρώματα σε γή και ουρανό,συν το λιγοστό άσπρο των χιονισμένων κορυφογραμμών με το πιο έντονο και περισσότερο όλων αυτή του Ολύμπου!Η θερμοκρασία κανονική,μοιάζει όλο αυτό να μας το κάνει επίτηδες βλέποντας τι περνάμε!
    Γιώργος Νομή Τρικάλων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χοονια πολλα σε ολους .Μου αρεσε ο συσχετισμος με τον Καμπουρογλου .Και για να προβοκαρω λιγο,παραθετω μια φραση απο την "Ασκητικη" του Ν.Καζαντζακη "Νικησε το στερνο,τον πιο μεγαλο πειρασμο,την ελπιδα ",(βλ.και το πασιγνωστο επιγραμμα στον ταφο του ). Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα στον δάσκαλο μας κ σε όλους τους φίλους του μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό μήνα εύχομαι κ Χριστός Ανέστη
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή