Βροχές και τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας


Ψυχρό μέτωπο στα Β. βαλκάνια κινείται Ν-ΝΑ και θα προκαλέσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας. Πάντως, τα φαινόμενα αυτά δεν θα κρατήσουν πολύ. Κατά τα άλλα, το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη), οι άνεμοι σταδιακά θα γίνουν παντού βόρειοι με ένταση ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση. Την Παρασκευή (8/5), προβλέπονται λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο και το Καρπάθιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο (9-10/5), προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι βοριάδες σταδιακά θα εξασθενήσουν σε όλα τα πελάγη και η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία άνοδο. Τέλος, τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. 

Πέμπτη, 7 Μαΐου 2020


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7-5-2020

Βόρεια Ελλάδα:
Τοπικές βροχές πολύ νωρίς το πρωί και πιθανώς το απόγευμα στα ορεινά Α. Μακεδονίας και Θράκης. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 6 έως 22 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΝΑ και αργότερα Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 24 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Αττική:
Τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι Β-ΒΑ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Ν. Θεσσαλονίκης:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς.    


11 σχόλια:

  1. κυρ Ζιακόπουλε που οφείλεται η άθλια ατμοσφαιρική κυκλοφορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς το παρόν χειμωνιάτικες τζούρες στη Β. Ελλάδα, βροχές, βοριάδες και ψύχρα· είπαμε, φέτος ο χειμώνας θα μας απασχολήσει και το Μάιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παει ο χειμωνας χρηστο!!!

      Διαγραφή
    2. Ο χειμώνας πάει όταν τον ξεχνάμε.

      Διαγραφή
    3. Αυτός είναι που θα μας ξεχάσει, όμως, πλέον...

      Διαγραφή
    4. Όπως λες, ΘΑ μας ξεχάσει. Όμως ποιος ξέρει; Θυμήσου καταμεσής του Ιουλίου του 2017!

      Διαγραφή
  3. αγαπητη μετεοπαρεα γει σας Εαν αυτη η κυκλοφορια κυριαρχουσε απο νοεμβριο εως μαρτιο θα ειχσν χινονιστει κσι τα βουνα της δυτικης ελλαδας!!!Ομως απο πλευραε χιονιου ηταν εδω και πολλα χρονια ισως και πανω απο 40 χρονια η χειροτερη χρονια Αλλο νσ χιονισει κανονικα τον χειμωνα και μια ζεστη ανοιξη νσ το λειωση και αλλο να μην χιονιση καθολου@!@Εφετος εγινε κατι πρωτοφανες γιατι?το αναφερωΠαντα οσο θυμαμαι 4εως 6 φορες χιονιζε πυκνα στα βουνα της ναυπακτιας στο ριγανη.Ναυπακτου στην Βαρνακοβα κσι στα τρικωφα φωκιδας μιλαμαι για βουνα υψους 1400 εως 1750 μετρων:Ακομα και στο παναιτωλικο χιονισε περιπου ελαχιστα βουνο 2000 μετρων περιπου!!!Αναποδη χρονια εφετος Περιμενουμε βροχη αποψε στην περιοχη μαςΚαλο βραδυ σε ολους Ιδιαιτερα σε αξιαγαπητους κυριο ζιακοπουλο στον ανωνυμο στον χριστοδουλο και στον Αγρινιωτη φιλο ΜΑΤΡΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως τα λες φίλε, έχεις δίκιο σε όσα είπες για τα βουνά της δυτικής Στερεάς,να σαι καλά κ που ξέρεις, μετά την παρατεταμένη ζέστη που έρχεται ίσως τα παιχνίδια της αστάθειας κ της ψύχρας ξανά επιστρέψουν.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  4. Τα ίδια και στην Άρτα φίλε. Δεν θυμάμαι χειρότερη χρονια. Τα Τζουμέρκα αχιονα όλον τον χειμώνα.
    Δίσεκτο έτος το φετινό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να ήταν μόνο τα χιόνια που δεν ήρθαν καλά θα ήταν. Εδώ διαλύθηκαν οι ζωές τόσων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και μήπως τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά. Δίσεκτο όντως το 2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή