Με καλοκαιρία έρχεται ο καινούργιος χρόνος

Βαρομετρικό χαμηλό κινείται από την Αδριατική προς το Αιγαίο. Με αυτό το δεδομένο, το νέο εικοσιτετράωρο (Σάββατο), τα καιρικά φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές της χώρας και ως το βράδυ θα σταματήσουν σχεδόν παντού. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ με εντάσεις 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Την Κυριακή (31/12) ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος. Εξαίρεση ίσως αποτελέσουν οι Κυκλάδες και κυρίως η Β. Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ με ένταση ως τα 6 μποφόρ (ΝΑ Αιγαίο-Καρπάθιο). Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις  μέγιστες τιμές της, αλλά οι ελάχιστες τιμές θα είναι χαμηλές και νωρίς το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Την Πρωτοχρονιά αναμένεται καλοκαιρία σχεδόν σε όλη τη χώρα. Μόνο τις απογευματινές - βραδινές ώρες στο Β. Ιόνιο και την Ήπειρο είναι πιθανό να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Τρίτη (2/1) προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα, τη Δ. Θεσσαλία και πιθανώς τη Δ. Μακεδονία, το Α. Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, και τη ΝΔ Κρήτη. Τη νύχτα στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Την Τετάρτη (3/1) αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Χιόνια θα πέσουν στα  ορεινά.

Καλή Πρωτοχρονιά, φίλοι μου

Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-12-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Παροδικές βροχές ή χιονοπτώσεις (ορεινά-ημιορεινά) στη Θράκη. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 12 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Πιθανότητα τοπικών όμβρων στο Ιόνιο και τη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Άνεμοι ΒΔ 5 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 13 βαθμούς. 

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 15 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Α. Αιγαίο. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων. Άνεμοι Δ-ΒΔ 5 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 4 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 5 έως 14 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Άνεμοι ΒΔ 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς.

31 σχόλια:

  1. Αιώνια (χειμωνιάτικη) λιακάδα, δηλαδή. Και οσονούπω θα κοπάσει και το κύμα, που σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο κομμάτι αφρολέξ μαζί με άλλα πλαστικά στην ακρογιαλιά. Μέσα από τη θάλασσα το πέρασα για βράχο. Αλλά μετά θυμήθηκα ότι δεν έχει βράχο σε εκείνο το σημείο. Ήταν τόσο βαρύ και τόσο ογκώδες (δεν μπορούσα να το αγκαλιάσω ολόκληρο) και με πολύ κόπο το πήγα στον κάδο ανακύκλωσης. Δυστυχώς είχε "μαδήσει" λίγο, αφού πήγαινε πέρα δώθε από το κύμα και κάμποσα μπιλάκια μπορεί να καταλήξουν στη θάλασσα. Μακάρι όχι και στο στομάχι των ψαριών.
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα όσα αλόγιστα επράξαμε τις τελευταίες δεκαετίες εναντίον του περιβάλλοντος τα βρίσκουμε μπροστά μας και μάλιστα στα χρόνια που έρχονται το τίμημα που θα πληρώσουμε θα είναι βαρύτατο. Αυτό το παθαίνουμε όχι από άγνοια κινδύνου αλλά από απληστία. Στα αλήθεια, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ότι ένα πλαστικό μπουκάλι για να αποσυντεθεί στη θάλασσα χρειάζεται 500 χρόνια;

      Διαγραφή
  2. υποτιθεται αιωνια λιακαδα!με αυτην την κυκλοφορια θα φαμε αρκετα νερα σε ολη την χωρα και κυριως η δυτικη ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο βρέχει στα πεδινά και χιονίζει στα ορεινά, πάμε μια χαρά. Κανένας πολιτισμός δεν χάθηκε επειδή δεν χιόνιζε στα πεδινά!

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς κ μακάρι να πάει έτσι. Χίλιες φορές ένας καλός υετοφορος χειμώνας με πολλά νερά κ χιόνια εστω στα ορεινά, παρά ένας ανομβρος σε γενικές γραμμές που μπορεί απλώς να θυμηθεί να κάνει μια χιονοφωτοβολιδα

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ με τον Θάνο, μέχρι τώρα πάει έτσι. Ως πότε όμως; Όλοι μας προτιμάμε αυτό το μοτίβο από το να ξαναζήσουμε έναν "χειμώνα" τύπου 2007 η 2014. Όμως κάποια στιγμή μοιραία θα έρθει το ατμοσφαιρικό "μποτιλιάρισμα". Οπότε, το ερώτημα που μπαίνει είναι: Θα είναι για εμάς χιονομποτιλιάρισμα η ...καυσωνομποτιλιάρισμα; Τα εποχικά μοντέλα μέχρι στιγμής κλίνουν προς το δεύτερο σενάριο.

      Διαγραφή
  3. καποιοι ομως εαν δεν πεσουν νιφαδες στις βεραντες των σπιτιων τους, φερνουν την συντελεια!την μαυρη καταστροφη!επισης εχουν την ταση να καινε τον χειμωνα 2 μηνες πριν τελειωσει!περιγραφουν και αναφερουν την κατασταση που αν καποιος βρισκεται στο εξωτερικο και διαβασει τα σχολια θα νομιζει οτι ο χειμωνας στην ελλαδα ειναι οπως στην σ.αραβια ενω παραλληλως πετανε διαφορα φαιδρα!ολα αυτα μεχρι να ερθει ο σωστος χιονιας στα μπαλκονια τους ωστε να ξεχαστουν ολα!ευτυχως σε αυτο το blog ομως εδω τα πραγματα φαινονται να ειναι καπως καλυτερα.Απο την αλλη ομως ολοι θελουμε χιονια αλλα δεν θα κοψουμε και φλεβες εαν σε εναν χειμωνα τυχει και δεν χιονιστουν οι ταρατσες απο την πολυκατοικια μας.παρολα αυτα ομως καποιοι εξακολουθουν στο ιδιο "βιολι" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε κάποιοι έχουμε αυτό το ψώνιο, τι να κάνουμε τώρα; Όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλα τα καιρικά μπλογκς, είμαστε η πλειοψηφία. Ναι, θέλουμε χιόνια στην ταράτσα μας! Για το "ίδιο βιολί" στα σχόλιά σου, θα μπορούσε να "κατηγορήσει" και εσένα η άλλη πλευρά. Φαίνεται από μακριά πως δεν παθιάζεσαι με τα χιόνια, δικαίωμά σου φυσικά. Αλλά άσε και εμάς τους πορωμένους να εκφραζόμαστε όπως νομίζουμε. Και, παρεμπιπτόντως, το βιολί θεωρείται από πολλούς, εκτός από το δυσκολώτερο, και το τελειώτερο μουσικό όργανο.

      Διαγραφή
    2. Πες τα ρε Γιώργο! Κάποιοι πρέπει να ιδρύσουν ένα μπλογκ μη καιρόφιλων - χιονόφιλων, όπου κάθε μέρα θα γράφουν: "ζήτω, σήμερα είχε μόνο ήλιο σ' όλη τη χώρα και χθες το ίδιο και προχθές το ίδιο και αύριο προβλέπεται το ίδιο και μεθαύριο το ίδιο". Μια μέρα θα έγραφαν όμως: "Δικέ μου, άνοιξα το ντουζ να κάνω μπάνιο κι έβγαλε λάσπη στην αρχή και μετά αέρα, πού είναι ο κρατικός μηχανισμός;"

      Διαγραφή
  4. Ε ρε νέκρα! Για να θυμηθούμε τι γινόταν εδώ στο μπλογκ και ..εκεί έξω, πέρυσι τέτοιες μέρες:

    http://ziakopoulos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_75.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η βραδια παντως εξω ειναι καταπληκτηκη! Η ατμοσφαιρα πεντακαθαρη και παρολο που το φεγγαρι δεν ειναι γεματο το φως του αντανακλατε απο τις χιονισμενες κορυφες τις Πινδου και ετσι διακρινονται φωτεινες μεσα στη νυχτα...αυτα ειναι! Τελικα ο Δεκεμβριος μου αρεσε προσωπικα σε μενα, παρολο που δεν ειχαμε καποια αξιολογη χιονοπτωση ακομα και στα ορεινα και ατυχες η συγκηρια που η προηγουμενη κακοκαιρια με τα χιονια στα ορεινα και ημιορεινα της Στερεας και του Μωρια,δεν κηνιθηκε βορειοτερα η να ηταν μεγαλυτερη σε εκταση ωστε να εριχνε αξιολογες χιονοπτωσεις και στα πεδινα τις κεντρικης και βορειας φυσικα Ελλαδας.Περισσοτερο ανυσηχια εχω για το υπολοιπο του Χειμωνα μιας και αν κρινω και απ'τα λεγομενα του Γιωργου τα μακροπροθεσμα δε δειχνουν καλα πραγματα,παρα παραπονα απ'το Δεκεμβριο που φευγει.Και ωπος προβλεπετε απο βδομαδα νεες βροχες και χιονια...νεα νερα δηλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεβαίνει το χιονοχρέος μου προς τα πάτρια εδάφη.Για να δούμε πότε θα το ξεπληρώσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν παγώνει η Αμερική, εμείς καιγόμαστε και κυριολεκτικώς και μεταφορικώς. Τελικά κ. καθηγητά έριξε καμιά νιφάδα μέσα στην Κόνιτσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δείτε, ακούστε, θυμηθείτε, συγκινηθείτε: you tube, "Γυάλινα Γιάννενα". Ψάξτε τις πολλές εκδόσεις του video με διαφορετικές φωτογραφίες με ή χωρίς το τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το χιόνι κ.Ζιακοπουλε σταματησε στη Σουσνιτσα.Δεν μας εκανε το χατήρι να δουμε την Κόνιτσα νυφουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και να δούμε πότε θα μας εγκαταλείψει αυτή η καλοκαιρία. Γιατί σιγά σιγά αρχίζω να ασπάζομαι τις ζοφερές σκέψεις του Γιώργου Λαμερα για τον φετινο χειμωνα. Το 1/3 περασε οπως περασε. Φοβαμαι ότι και το 2/3 (που συνηθως ειναι και το φαβορι του ελληνικου χειμωνα) δεν επιφυλάσει κάτι φοβρρό κ τρομερο. Οποτε μας μενει ο κουτσοφλέβαρος... Παντα αναφερομαι σε εναν καλο πεδινο χιονια να ξεκαθαρισω. Αυτό ειναι το ζητουμενο για μενα προσωπικά κ φαντάζομαι της πλειοψηφίας των γραφόντων εδω. Γιατι βροχες κ χιονια στα ορεινα έχουμε κ θα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παντως αμα δεν αλλαξει η κυκλοφορια σχεδον αποκλειεται να χιονιστουν οι ταρατσες των σπιτιων απο το καθενα μας για τις πεδινες/παραθαλασσιες/νησιωτικες περιοχες!για μην κοροιδευομαστε λοιπον!αναφερω σχεδον γιατι ποτε δεν ξερεις.....
    κυριε ζιακοπουλε ποια ατμοσφαιρικη κυκλοφορια θα ηταν ευνοικοτερη για μας στην ελλαδα απο πλευρας βαρβατου κρυου περα απο την περσυνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά πιάστε τα φαρμακεία και αξιοποιήστε τις συνταγές σας όσο είναι νωρίς όπως έχει κάνει και ο Γιώργος!Αναμένεται το επόμενο διάστημα να είναι εξαιρετικά επίπονο.Έχθές έβλεπα έναν εφιάλτη στον οποίο μες το χειμώνα ερχόντουσαν 25άρια στη Θεσσαλονίκη και όλοι χαιρόντουσαν επειδή θα μπορούσαν να ντυθούν άνετα και να βγουν να πιουν το καφέ τους μες τη λαρδιά του χειμώνα!
    Πάντως αν συνεχίσει αυτή η κατάσταση ίσως ο φετινός χειμώνας να καταλήξει ιστορικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα οπως γραφονται στο παραπανω σχολιο!αχιονες ταρατσες της πολυκατοικιας του καθενος=μιρλα,δυσαρεσκειες,γκρινιες,δυσανασχετησεις κτλ λες και ο καιρος στην ελλαδα ειναι σαν την σιβηρια.Παντως ενα χιονακι θα το θελαμε και αν σε ζει καποιος σε περιοχες που χιονιστηκαν θα το ξαναηθελε για 2η φορα

      εχει να πεσει μιρλα................

      Διαγραφή
  13. Από εκλεκτό σε εκλεκτό το πάει:

    http://old.wetterzentrale.de/pics/MS_2438_ens.png

    https://www.youtube.com/watch?v=RM6UGzG7XQ8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φτάνει. Enough is enough. Μιλαμε για σαδισμό χρονιάρες μέρες, φίλε κ συνοδοιπόρε Γιώργο στα καιρικά μας μονοπάτια. Μονο που καταλήγουν σε γκρεμό. Εσυ μας προειδοποιούσες εγκαιρα, βεβαια, για το τι θα συμβεί, εμείς κωφεύαμε. Πάντως, πέραν της πλακας τα ensables ειναι τραγικά κ δεν αφηνουν ουτε καν μια χαραμαδρα αισιοδοξιας τουλαχιστον στα ματια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι αυτό τον έβαλα τον Βέγγο στο παιχνίδι Βαγγέλη. Ως αντικαταθλιπτικό!

      Διαγραφή
  15. Θερμοκρασιακή απόκλιση Καναδά το τελευταίο πενθήμερο, σε σχέση με τον κλιματικό μέσο όρο:

    http://models.weatherbell.com/climate/ncep_cfsv2_20_t2anom_canada.png

    Από -6 εως και -16!! Αυτός ο χειμώνας θέλει τους πλούσιους πλουσιώτερους και τους φτωχούς φτωχότερους (καιρικά εννοείται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγνώμη δάσκαλε για το απανωτό σχόλιο! Δείτε και την μηνιαία απόκλιση Αρκτικής και Σιβηρίας:

    http://models.weatherbell.com/climate/ncep_cfsv2_120_t2anom_arctic.png

    Αυτά δεν τα βλέπει ο Τραμπ, η μάλλον κάνει πως δεν τα βλέπει και χλευάζει τα περί κλιματικής αλλαγής, επειδή η Αμερική βιώνει έναν ακόμα (γιατί δεν είναι η πρώτη φορά) πολύ ψυχρό Δεκέμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ποσο πιο χαρακτηριστικα τα γεγονοτα.
    1. 10 μερες ολα τα μοντέλα συμφώνησαν για θερμη εισβολή στη χωρα μας με νοτιαδακια και θερμοκρασιες +10 απο το κανονικο για την εποχη με κινδυνο να ερθουν +14 στα 850 αν κατσει χειροτερα για εμας η ολη διαταξη. Αν ηταν φυσικα χιονιας 10 διαφορετικα μοντελα θα τον εβλεπαν σε 10 διαφορετικες θεσεις ενω καποια δε θα τον εβλεπαν και καθολου
    2. Με μια απλη καιρικη αναποδιά χασαμε 15 μερες χειμώνα τοσο ευκολα. Με ποση ευκολια στην ΚΑΡΔια του χειμωνα,ενα χαμηλο σκαφτηκε μεχρι νοτια της ισπανιας και ενας αφρικανικος υποτροπικος που δεν γνωριζει τι εποχη εχουμε ανεβηκε να το εγκλωβισει χαριζοντας μας μια κυριολεκτικη ανοιξη μιας εβδομαδας.
    3. Στην αλλη μερια του ατλαντικου τα -12 θα αγγιξουν τα new mexico με κινδυνο να περασουν και στο κανονικο mexico..

    Επισης να σας αναφερω μια στιχομυθια του κυριου Τραμπ που δεν ξερω αν διαβασατε αλλα εινια εξοργιστικη. Η απαντηση των επιστημονων θα σας ικανοποιησει πιστευω.
    Βλεποντας λοιπον ο κυριος Τραμπ την Αμερικη και τον πυργο του να ειναι παγωμενη μερες τωρα και το χιονι κατα περιοδους να πεφτει τουλουμι εγραψε ενα τουιτ
    -για ποια κλιματικη αλλαγη μιλατε εδω εχουμε παγωσει
    για να του απαντησουν οι επιστημονες
    -μπορειτε να φατε και 10 big mac χαμπουργκερ τη μερα αλλα και παλι καπου αλλου πεινανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω και εγώ διατυπώσει κατά καιρούς την άποψη οτι η προγνωσιμότητα των θερμών εισβολών είναι συχνά μεγαλύτερη από αυτή των ψυχρών. Καθαρά εμπειρικά το λέω. Δεν είμαι σε θέση να το αποδείξω, δεν έχω άλλωστε το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο για κάτι τέτοιο. Αλλά και ο κ. Ζιακόπουλος, απ΄οτι θυμάμαι, δε συμφωνεί με αυτό το συμπέρασμα.

      Διαγραφή
    2. Όσον αφορά το 1. του ανωτέρω ανώνυμου: ή επίσης βλέπουν ψυχρή εισβολή η οποία όλο και μετατίθεται χρονικά και στο τέλος δεν έρχεται ποτέ.

      Διαγραφή
  18. Μηνιαία θερμοκρασιακή απόκλιση για την Ευρώπη, μιά μέρα πριν το τέλος του μήνα:

    http://models.weatherbell.com/climate/ncep_cfsv2_120_t2anom_europe.png

    Στα δύο η Ελλάδα, ιδιαίτερα ψυχρή η δυτική Μεσόγειος και η βόρεια Αφρική.

    "Απελπιστική" η εικόνα για τη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη:

    http://models.weatherbell.com/climate/ncep_cfsv2_120_t2anom_russia.png

    Τελικά, φαίνεται οτι ο Πούτιν τα ...πάει καλά στην επιδίωξή του για τον μεγάλο σιτοβολώνα αλλά και ο Τραμπ έχει ελπίδες να πείσει αρκετά χαζοαμερικανάκια οτι κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει, εφόσον έχει παγώσει η Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείτε πως ο τράμπ κοιτάζει μόνο το σπίτι του προσπαθώντας να πείσει μάταια τον υπόλοιπο κόσμο (πλήν της Αμερικής που κάποιοι εκεί μπορεί να παίρνουν τον ύπνο του δικαίου)
      Ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή γι'αυτό άλλωστε πήρε κ την αποστομοτική απάντηση των επιστημόνων.
      Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως είδα κ απο τον θεμοκρασιακό χάρτη που έστειλες είναι η Ρωσσία η οποία δεν περίμενα να έχει τόσο θερμό Δεκέμβρη.
      Απο την άλλη Γιώργο τον Δεκέμβριο όπως είδα μαζί με τη δυτική μεσόγειο στον ψυχρό τομέα βρέθηκε κ μέρος της δυτικής κέντροδυτικής Ελλάδας πράγμα το οποίο το περίμενα να σου πω την αλήθεια γιατί πέρα απο τα πολλά έως ακραία νερά που είχαμε αλλά κ τις χιονοπτώσεις στα ορεινά οι θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πιο χειμωνιάτικο ρυθμό απ'ότι σε ανατολικονότιες περιοχές.
      Χαρακτηριστκό παράδειγμα ακόμη κ η σημερινή ημέρα σε πεδινό κομμάτι της Αιτωλ/νίας όπου κ κατοικώ το πρωί πιάσαμε 0β ενώ παρ'όλο την ηλιοφάνεια το μεσημέρι μετα βίας πιάσαμε 11β.
      Αυτό έτσι για παρηγοριά έστω πως κάτι έκανε ο Δεκέμβρης.
      Τέλος όσο για τον Γενάρη μετά την καλούτσικη αλλαγή 2-4 του μήνα πάλι δε φένεται φώς όπως μας προϊδέαζες κ εσύ Γιώργο.
      Θεωρητικά ακόμη κ τώρα έχουμε ελπίδες κάτι ν'αλλάξει,υπομονή.

      Διαγραφή
    2. Φώτη, αν επιτέλους σκάσει μύτη Σιβηρικός (κάτι τέτοιο όμως δε φαίνεται ακόμα στα μοντέλα), το μοτίβο της κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη αλλάζει. Το πως ακριβώς θα αλλάξει, αν θα μας ευνοήσει και ποιές περιοχές θα ευνοήσει φυσικά δεν το ξέρουμε. Αυτή τη στιγμή ο Σιβηρικός είναι εγκατεστημένος πολύ βορειοανατολικά (ίσα που διακρίνονται στο χάρτη οι ισοβαρείς του - http://www2.wetter3.de/Animation_06_UTC/00_1.gif), διότι εκεί υπάρχει σοβαρή χιονοκάλυψη (http://www2.wetter3.de/Animation_06_UTC/00_35.gif).

      Διαγραφή