Προς το παρόν, παγωνιά και λιακάδα

Το νέο εικοσιτετράωρο (Πέμπτη) η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην περιοχή μας θα είναι ευνοϊκή για την επικράτηση ΒΔ ανέμων εντάσεως το πολύ 6 μποφόρ (Καρπάθιο). Κατά τα άλλα, τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, αλλά στη διάρκεια της ημέρας με τη βοήθεια του ήλιου ο καιρός θα γλυκάνει. Την Παρασκευή (8/12) δεν προβλέπονται βροχές, οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ έως ΒΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σάββατο (9/12) στη Δ. Ελλάδα προβλέπονται βροχές, τοπικές καταιγίδες και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Ως το τέλος της ημέρας τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στη Β-ΒΑ Ελλάδα και το Α. Αιγαίο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ. Την Κυριακή (10/12) αρχικά θα συνεχιστεί ο καιρός του Σαββάτου, αλλά σταδιακά και από τα δυτικά αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε Δ-ΒΔ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.  Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδες επανακάμπτουν οι νοτιάδες και οι βροχές κυρίως στη Δ. Ελλάδα.
Χρόνια πολλά στους Νίκους και τις Νικολέτες

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017



ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7-12-2017

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -4 έως 14 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΑ 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 16 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από -2 έως 16 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 5 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.

Αττική:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 2 έως 16 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι ΒΔ 2 με 3 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 14 βαθμούς.

20 σχόλια:

  1. Νικολέττα, χρόνια σου πολλά κι ό,τι επιθυμείς.
    Να την χαίρεστε κ. καθηγητά και να την δείτε όπως θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κ. Ζιακόπουλε. Δεν ενστερνίζεστε την εκτίμηση της ΕΜΥ (ίσως κι άλλων προγνωστικών φορέων) για χιονοπτώσεις το Σάββατο το βράδυ και την Κυριακή σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου?
    Ευχαριστώ, Διονύσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως, φίλε μου, αλλά θέλω να το δω και αύριο...

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ θερμά, πολλές ευχές και στην κόρη σας για τη γιορτή της!
      Διονύσης

      Διαγραφή
  3. Άσχετο με τη σελίδα αλλά μιας και εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί καιρόφιλοι που ασχολούνται με τις προγνώσεις κτλ θα ήθελα να ρωτήσω όσους επιθυμούν να "πάρουν θέση" τι γνώμη έχετε για τον προγνώστη-μάγο Καλλιάνο.Και δε το λέω υποτιμητικά,ο τύπος πολλές φορές ρισκάρει και πετυχαίνει λεπτομέρειες που δίνουν μόνο τα μοντέλα περιοχικών προγνώσεων πχ meteo.Nα τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δε μπαίνω σε αντιπαράθεση μετεωρολόγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Παρά το ψυχρό βορειοδυτικό αεράκι και τους 11 βαθμούς που έδειχνε το θερμόμετρο ενός φαρμακείου, ο ήλιος έκανε σχετικά άνετη (και) τη σημερινή βουτιά. Κερδίζοντας όπως και στον μύθο του Αισώπου τον βοριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα καλα ποιος κανει βουτιες τετοια εποχη;δεν ειναι κρυες οι θαλασσες;

      Διαγραφή
    2. Εγώ τερμάτισα όταν πλάκωσε η Ευρυδίκη και ο Ζήνωνας. Οι χειμερινοί συνεχίζουν απτόητοι όλο το χρόνο.

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά στον Νίκο τον Παππα και σε όποιον αλλο φιλο αυτου του μπλογκ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ Δημήτρη, φίλοι. χρόνια πολλά σε όλους. προς επίρρωση του 3ου σημείου του προηγούμενου άρθρου του κ. Ζιακόπουλου, περί ηπιότερων Δεκέμβρηδων, μαθαίνω από τον πατέρα ότι θυμάται αρκετά χιόνια του Αγ. Νικολάου στο χωριό του, ως παιδί (πεδινό, κοντά στην Καλαμπάκα). εγώ πάλι δε θυμάμαι κανένα (εκτός ίσως από μια πασπάλα κάπου στη δεκαετία του '80)..

      Διαγραφή
    2. Νομιζω Νικο οτι το Δεκεμβρη του '86 εριξε καλο χιονι στον καμπο,το θυμαμαι τοτε γιατι ειχε κλησει τοτε το σχολειο στο χωριο μου και ο πατερας μου που δουλευε τοτε στα Τρικαλα ειχε αποκληστει τοτε στη πολη ακομα και μεσημερι και εμεινε τοτε σε ενα συγγενικο μας προσωπο για ενα βραδυ...επισης αν θυμαμαι καλα το Δεκ.του '88 αλλα αυτο που θυμαμαι καλα ηταν το Δεκ. του '91 ειχε ριξει ενα χιονι γυρο στους 30ποντους στον καμπο μια μερα ακριβως πριν ξεκινησει ο πολυημερος χιονιας τοτε στην Αττικοβοιοτια

      Διαγραφή
  6. Κατ'αρχήν Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες αυτού του blog καθώς και στην κ. Νικολλέτα.
    Εν συνεχεία θέλω να τονίσω,αν συμφωνεί και ο Γιώργος,την μεγάλη πιθανότητα και με τα σημερινά δεδομένα στην κακοκαιρία του ΣΚ να δούμε προς το ξημέρωμα της κυριακής πρόσκαιρα πυκνές χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της ΒΔυτικής Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι κααι εγώ με τη σειρά μου σε όλους τους εορτάζοντες και εορτάζουσες και συμφωνώ απολύτως με την πρόβλεψη του Φώτη.

      Διαγραφή
  7. Τα χρονια μου πολλα για την γλυκουλα σας κορουλα Κ.Ζιακοπουλε, με αγαπη ο καιροφιλο σας απο Τριπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτη πολλά και ευλογημένα στους εορτάζοντες -ζες, υγεία ευτυχία εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χρόνια πολλά κ. Ζιακόπουλε , να την χαίρεστε σαν τις χιονισμένες κορφές της Πίνδου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολυ για τις ευχές σας. Να είμαστε όλοι καλά και να χαιρόμαστε ό,τι ο καιρός μας δίνει!

      Διαγραφή
  10. Καλησπέρα... 6 Δεκεμβρίου το 2001 στη Θεσσαλονίκη πάντως είχε ρίξει πολύ καλό χιόνι!!! Από τότε,δεν έχουμε ξαναδεί αρχές Δεκέμβρη χιόνι στην πόλη μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή