Το «λοφίο» της καιρικής αβεβαιότητας!


Η πιθανολογική πρόγνωση της θερμοκρασίας του αέρα το επόμενο δεκαήμερο σε ύψος περίπου 1500 μέτρων (στάθμη 850 hPa) πάνω από την Αθήνα. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι από πλευράς θερμοκρασιών κατά πάσα πιθανότητα ο καιρός θα διατηρηθεί ήπιος ως τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες - Καλημέρα σε όλους!

4 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Δάσκαλε όπως τα λέτε κατά πάσα πιθανότητα έτσι θα κυλήσει ο καιρός εκεί κοντά μέχρι τα Χριστούγεννα εκτός και αλλάξουν τα στοιχεία που και αυτό παίζει αλλά με λίγες πιθανότητες πάντως στα τωρινά πιστεύω ότι αύριο θα έχουμε καλά νερά εδώ στη Νοτιοδυτική Μαγνησία και συγκεκριμένα πιστεύω στη περιοχή μου στο Όρος Όθρυς θα δούμε και χιόνια επιτέλους καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα κύριε Ζιακοπουλε και φίλοι. Δυστυχώς τα νέα από τα πρωϊνα τρεξίματα των μοντέλων πρόγνωσης δεν είναι ενθαρρυντικά. Φαίνεται να επιστρέφουμε σε συνθήκες Νοέμβρη και να αρχίζουμε πάλι τα κλάματα εκεί που χαρήκαμε λίγακι. Φαίνεται δηλαδή να εγκαθίσταται ξανά στην Ευρώπη αντικυκλώνας τύπου Ω και αυτό λόγω της αυξημένης Ατλαντικης ροής ισχυρών βαρομετρικων χαμηλών τα οποία θα κινούνται ζωνικα απο Δύση προς Ανατολη επηρεάζοντας τη Βόρεια Ευρώπη και επιτρέποντας στον Αζορικο να ξεχυθει στην κεντρική και νότια Ευρώπη χαρίζοντας συνθήκες καλοκαιρίας και ανομβριας τουλάχιστον για ένα δεκαήμερο. Μακάρι βέβαια να αλλάξουν τα στοιχεία γιατί δεν θα αντέξουμε άλλη μια επανάληψη του καιρικό μοτίβου του φετινού Νοέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατά βάση ο Δεκέμβριος δεν εια Ι ιδιαίτερα χειμερινός μηνας... Περισσότερο φθινοπωρινός μήνας στα πεδινά, είναι με τάση να γίνεται χειμώνας στο τελείωμα του συνήθως... Το γεγονός ότι θυμόμαστε μερικούς Δεκεμβριους (λ.χ Δεκέμβριος 88, Δεκέμβριος 01 κ.λ.π) απλά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι τον μήνα αυτό έχουμε κυρίως βροχές και νοτιάδες... Αν δεν γεμίσουν οι αποθήκες ψυχους στα βόρειο ανατολικά δεν υπάρχει περίπτωση ψυχρής εισβολής στην Ελλάδα.. Κάτι τέτοιο με την κυκλοφορία αυτή δεν φαίνεται προς το παρόν. Επομένως αναμονή και υπομονή μέχρι τέλους του μήνα που ίσως έχουμε κάποια μεταβολή στην κυκλοφορία της Ευρώπης.. Άλλωστε ο γεροχειμώνας είναι μπροστά μας και δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια του (όσα του έχουν απομείνει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δάσκαλε κάθε χρόνο τα ίδια μας κάνει στις γιορτές.
    Παίζει από το χειρότερο σενάριο μέχρι το καλύτερο.
    Υπομονή λίγες μέρες ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή