Η πιθανή εξέλιξη του καιρού ως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας

Τσεπέλοβο. Φωτ. Γιώργος Ξυλιάς

Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα προκαλέσει στη χώρα μας Β-ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Καρπάθιο Πέλαγος). Αναφορικά με τις λοιπές μετεωρολογικές παραμέτρους, οι βροχές που θα πέσουν θα είναι τοπικές και ασθενείς και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στην ανατολική και τη βόρεια Ελλάδα. 


Την Τετάρτη (23/12), γενικά, δεν προβλέπονται βροχές. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Την Πέμπτη (Παραμονή των Χριστουγέννων), προβλέπεται καλοκαιρία με αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά και ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο. 

Την Παρασκευή (Χριστούγεννα) προβλέπεται ήπιος καιρός με ΝΔ ανέμους ως τα 6 μποφόρ και λίγες βροχές στη Δ. Ελλάδα και το Α. Αιγαίο. 

Το Σαββατοκύριακο (26-27/12), προβλέπεται μεταβολή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντροδυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Πάντως, από το απόγευμα της Κυριακής κι από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα φθάσουν τα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας, στη χώρα μας θα επικρατήσουν Ν-ΝΔ άνεμοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Βροχές αναμένονται στη Δ. Ελλάδα και δευτερευόντως στη βόρεια χώρα και το Α. Αιγαίο.

 

11 σχόλια:

  1. Αυτός ο συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην ανατολική Μεσόγειο μας εχει φάει τη ζωή φέτος! Είχα την εντύπωση ότι αυτή η διάταξη είναι πιο πολύ το καλοκαίρι με το θερμικό χαμηλό, τωρα πως κατσικωνονται αυτές οι χαμηλές πιέσεις μόνιμα στην Κύπρο δεν μπορώ να καταλάβω! Καλημέρα και καλή άνοιξη θα πούμε σε λίγο στα βδυτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πουν στα ΒΔυτικα καλή άνοιξη τότε στην υπόλοιπη χώρα τι θα πρέπει να πουν το επόμενο διάστημα?
      Είμαστε από τους ευνοημένους τις επόμενες ημέρες σε σύγκριση με άλλους ας μην έχουμε παράπονο μεγάλο.

      Διαγραφή
    2. Αναφέρομαι στο τωρινό σκηνικό Φώτη με τις υψηλές Τ και τον βακο!

      Διαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΥΧΡΗ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΕΣΤΩ ΜΙΚΡΗ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΜΑΡΤΙΟΣ ΕΧΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΙΟΣ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας. Μένω στο Γέρακα που δε λες ότι ανήκει στις θερμές περιοχές της Αττικής. Έχω δύο μικρά παιδιά και οι φορές που έχω ανάψει καλοριφέρ είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και έχουμε Χριστούγεννα. Με έχει φοβίσει αυτό. Έχω φύγει από τα όρια της ανησυχίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασή Γωνιά Χανίων 2.851,8 mm ετήσιος, θα χαθεί το τριχίλιαρο στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμη και τα ημερομήνια έπεσαν έξω...! Ούτε πασπάλισμα (για να θυμηθώ παλαιό Σέρβο μπασκετμπολίστα από το 87) από κεντρικά και κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δάσκαλε μια επιτυχία σας ακόμη για τον καιρό των Χριστουγέννων αφού
    από μέρες είχατε προβλεψει.Τωρα για το μετέπειτα ενώ φαινόταν ίσως να μας πλησιάζαν κάπως ψυχρες μαζες τώρα αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται να απομακρύνεται τουλάχιστον ως τις αρχές Ιανουαρίου.Πιστευω όμως από εκεί και μετά θα έχουμε ένα γερό ξέσπασμα του καιρού με χιόνια άλλωστε και τα σημάδια της φύσης αυτό λένε ειναι νωρίς βέβαια και οποία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει.Χρηστος από Όθρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλέ μου άνθρωπε.Σιγά σιγά,με το μαλακό.Εμείς εδώ με κατι 250αρια,μερικές φορές,....κομπλάρουμε .Κατά τα άλλα,απο γλωσσικής σκοπιάς,το τοπωνύμιο είναι....όλα τα λεφτά.---Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή