Shelf cloud, Πάτρα- Ρίο 27.12.2020 του Νεκτάριου Γιαννούλη

10 σχόλια:

  1. Πολύ καλό το βίντεο μπράβο σου Νεκτάριε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για άλλη μια φορά,φοβερό το βιντεάκι φίλε κ κοντινέ συντοπίτη Νεκτάριε!
    Στα δικά μας τώρα,πολύ χιόνι έπεσε μέχρι το πρωί στο Παναιτωλικό πάνω περίπου από τα 1000μ,ενώ έχουν μπει άλλα 10 με 20 χιλιοστά βροχής κατά μέσο όρο σήμερα στην περιοχή κ συνεχίζει.
    Το ενδιαφέρον τεράστιο με την έλευση του νέου έτους με τα μάτια στραμμένα στο τέλος του πρώτου 10ημέρου του Ιανουαρίου.
    Παιδιά,να πω τέλος,ότι ακούω πολλά παράπονα μέχρι στιγμής ανά την επικράτεια κ οι περισσότεροι έχετε δίκιο.
    Όμως προσωπικά για την περιοχή μου,ο καιρός κυλά όπως τον περίμενα,κ παρότι τα χιόνια μέχρι στιγμής παραμένουν σχετικά ψηλά,η ατμόσφαιρα όλον αυτόν το μήνα ήταν άκρως φθινόπωροχειμωνιάτικη με πολλά νερά, πολλή υγρασία, τοπικές ομίχλες κ χιόνια στα ορεινά που τόσο πολύ μας έλειψαν πέρσι.
    Οπότε συνεχίζουμε με αισιοδοξία κ σίγουρα κάποια στιγμή ελέω κ των καιρικών συμβάντων πανευρωπαϊκά, θα αλλάξει ο καιρος εκτιμώ σε όλη την επικράτεια.
    Καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να σκεφθεί κανείς οτι όλα αυτά τα ωραία συνέβησαν δίπλα μας .Νεκτάριε καιρό είχαμε να απολαύσουμε εικόνες από την καιροθηρευτική σου δεινότητα.Εύχομαι από δω και πέρα οι ευκαιρίες να είναι πολλές .Να είσαι καλά.-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ πιο είναι..οτι δεν κάνει Χειμώνα μέχρι τώρα.Αλλα ακόμα κι'αυτο είναι σχετικό ολα είναι σχετικά και για τον καθένα καιροφιλο ξεχωριστά.
    Για μένα προσωπικά το ξεκαθάρισα απ'την προ αλλαγή του μοτιβου του καιρού,που είχαμε παχνουλες,μετα χαμηλή νεφωση,υγρασια,άπνοια,στασιμότητα,χαλια ατμόσφαιρα και θερμοκρασία ΚΑΤΩ απο τα κανονικά επίπεδα.
    ΥΓ.Και σήμερα ωραία μέρα-βράδυ δυτικού ρεύματος!
    Γιώργος πεδινά Τρίκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρεληψα να πω στο προηγούμενο μοτίβο τα βουνά αχιονα και αβροχα για αρκετό διάστημα!
    Γιώργος πεδινά Τρίκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νεκτάριε ωραίο και αυτο το βίντεο σου για μένα που είμαι καιρόφιλος.Παντα τέτοια και καλύτερα!
    Γιώργος πεδινά Τρίκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό που ζόυμε έως τώρα είναι ένα ήπιο φθινόπωρο.Οι όποιες βροχούλες στα δυτικά δεν αλλάζουν κάτι.Αυτό έλειπε να μην βρέχει και εκέι.
    Καληνύχτα
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια Νεκτάριε,συνέχισε να μας ταξιδεύεις με τις όμορφες εικόνες σου...
    Έχουν δίκιο όλοι οι φίλοι που δικαιολογημένα είναι παραπονούμενοι ως προς τα του καιρού καθώς όντως δεν έχει κάνει έως τώρα αυτά που θέλουμε και αυτά που και εγώ περιμένα.Ας θυμηθούμε όμως ότι πέρυσι τέτοια εποχή εκτός τα ανατολικά και νότια,ειδικά η περιοχή μου,δεν είχε κάνει τίποτα πουθενά στην Ελλάδα,ενώ φέτος μπορεί πάλι μέχρι στιγμής να λείπουν τα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά αλλά έχουν πέσει μεγάλες ποσότητες νερού και σε περιοχές έχουν ξεπεράσει τα 400 mm μέσα στον Δεκέμβριο όταν πέρυσι δεν τα έριξε όλον τον χειμώνα.
    Εγώ έχω μάθει να κάνω υπομονή και στο τέλος να κάνω το "Ταμείο" της χρονιάς.Εξυπακουεται πως εάν αποτύχω θα το παραδεχθώ δημόσια και δεν θα τα ρίξω όλα στον κορωνοιο...!!
    Γιώργο έχεις δίκιο ότι τα βουνά της Θεσσαλίας δεν έχουν χιόνι,αφού το χθεσινό ηταν λιγο,2-3 δαχτλα στα Πετριλια(1200 υψόμετρο)μια πιθμη στην Οξυα(1600 υψ) και μια πλαμ στην Καραβα και το Βουτσικακι.
    Ελπίζω το ΣΚ που θα ανέβω Αργιθεα να φέρω και το ποθούμενο και να ανοίξω την " κανουλα" που λέμε στα μέρη μου.
    Στην περιοχή μου δεν μας άφησε παραπονούμενους η περασμένη κακοκαιρία καθώς μας άφησε 22,9 χιλιοστά (τόσο έγραψε ο σταθμός μου) και έναν πολύ δυνατό ΔΝΔ άνεμο που μαζί με αρκετή συννεφιά κρατάει την ατμόσφαιρα πιο φθινοπωρινή,όχι φυσικά χειμερινή που θέλουμε.
    Ας δούμε αύριο-μεθαύριο τι έχει να μας "πει" και ο μεγάλος μας αδερφός.
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο φετινός χειμώνας θα αποδειχθεί πρωτευοντως στην χώρα μας και δευτερευόντως στην Ευρώπη πρωτοφανής.
    Είδη ο Δεκέμβρης που πέρασε αποτελεί είδηση για όποιον αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρω του, όσο και αν δε μας αρέσει στους καιρό-φιλους να αποδεχτούμε τη κατάσταση.
    Σε κάθε περίπτωση αυτό που ξέραμε ως χειμώνα είναι σε ανεπάρκεια εδώ και αρκετά χρόνια απλά πλέον έχουμε ξεπεράσει τη κόκκινη γραμμή.
    Με άλλα λόγια δεν υπάρχει επιστροφή και πιθανώς τα χιόνια ακόμα και στα βουνά της χώρα μας (βλέπε χιονοδρομικά βόρειας χώρας) να γίνουν τόσο σπάνια όσο και στην Ινδία.
    Τέλος θα ήθελα να σημειώσω πως απόψεις σαν αυτές που έχουν ακουστεί ότι μειωμένη έκταση πάγων και αποδυναμωμένοι αεροχειμαροι θα οδηγούσαν σε έντονες ψυχρές εισβολές σε μικρότερα γεωγραφικά πλάτη είναι τουλάχιστον αστείες και αυτό φαίνεται είδη.
    Το σίγουρο είναι πώς όπως επισήμανε πέρυσι τέτοια περίοδο και ο δάσκαλος, ο σιβηρικος αντικυκλωνας έχει πλέον εξαφανιστεί και μαζί με αυτόν και οι ψυχρές συνθήκες σε όλα τα Βαλκάνια.
    Καλό υπόλοιπο γιορτών σε όλους
    Ι.Σταυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή