«Άτιμη κοινωνία, άλλους τους κατεβάζεις και άλλους τους ανεβάζεις στα τάρταρα!»

Φωτ. Σπύρος Μπαλαδήμας 

Τις επόμενες μέρες, ο Αϊ-Βασίλης θα μοιράσει χιόνια στους περισσότερους κατοίκους της Ευρώπης, αλλά για μας έχει μόνο απόχες να κυνηγάμε νιφάδες στις αετοράχες. «Ήρθαν έτσι τα πράγματα που αλλάξανε τη ζήση μας φύρδην», που θα έλεγε η κυρά Δέσποινα, η ατυχήσασα… Δεν πειράζει, όμως! Θα ξανάρθουν, δεν μπορεί παρά μια μέρα να ξανάρθουν!

Χρόνια πολλά και καλά στους εν τη Εσπερία ευρισκομένους Έλληνες που θα δουν χιόνι, αλλά θα τους λείψει η πατρίδα!

Χρόνια πολλά και καλά σε μας εδώ που θα χορτάσουμε το σπίτι μας, αλλά θα μας λείψει το χιόνι!

Δύναμη και αντοχή σε όλους, ώσπου να περάσουμε τον κάβο!

34 σχόλια:

  1. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης25 Δεκεμβρίου 2020 στις 12:34 π.μ.

    Χρόνια πολλά με υγεία πάνω απ' όλα παιδιά.
    Καλά Χριστούγεννα!!
    Από Ζυρίχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε όλους Χρόνια πολλά στους Χρηστους του μπλογκ, υγεία εύχομαι
    Δάσκαλε Έτη πολλά και ευλογημενα σε σένα και την οικογένειά σου υγεία εύχομαι.
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους.Καλα Χριστούγεννα!Νίκος Χαλκιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διπλά Χρόνια Πολλά στους Χρήστους, με πρώτον τη τάξει τον εκ Θεσσαλονίκης αντιπρόεδρο, τις Χριστίνες, τις Χρυσούλες, τους Μανώληδες και σε όλους που σήμερα έχουν την ονομαστική τους γιορτή!
    Ευχαριστώ όλους σας για τις ευχές σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κ. καθηγητά, χρόνια πολλά και σ' εσάς, στην οικογένειά σας και σ' όλους τους φίλους του blog, εορτάζοντες και μη.

      Διαγραφή
    2. Φίλε Χρήστο Σιμουλη πολύχρονος για την ονομαστική σου εορτή, πάντα υγεία κ χαρές κ σαν περιφερειάρχης της Μακεδονίας εύχομαι κ με ένα καλό πεδινό χιόνι φέτος!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ αγαπητέ Φώτη για όλες τις ευχές σου. Εύχομαι και σε σένα χρόνια πολλά και μία επανάληψη της 04-01-2019, ή καλύτερα ένα 1978.

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Πραγματικά η αχιονια στη χώρα μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι εντυπωσιακή. Τουλάχιστον πέρυσι είχαμε πολλά χιόνια στα ανατολικα προσηνεμα και στην Κρήτη τέτοια εποχή, φέτος ούτε εκεί. Η βόρεια Ελλάδα αναρωτιέμαι αν φέτος το καλοκαίρι θα έχει νερό με τόση ξηρασία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα και μη μου πείτε κάποιοι ότι εβρεξε τις προηγούμενες μέρες στα βόρεια γιατί μιλάμε για ψίχουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά και πάλι,κατά την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.Αλλη μια ευρηματική επιλογή τερπνού τίτλου ,η ισχύς του οποίου συνεπάγεται αναίρεση των φυσικών νόμων!-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά και καλά σε όλους σας,να έχουμε υγεία πάνω από όλα.
    Χρόνια πολλά σε οσους-ες γιορτάζουν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χριστός ετέχθη- Αληθώς ετέχθη.Χρονια πολλά κι ευλογημένα Χριστούγεννα.Να χαίρεστε όλοι τις οικογένειες σας.Και του χρόνου με υγεία και Ελεύθεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που θα πάει θα κατέβουν και σ εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ναι(τα χιόνια εννοείται) Καλημέρα και χρόνια πολλά από το πατρικό στην Παραμυθια. Βαριά συννεφια και 13 βαθμοί, τουλάχιστον γλιτώσαμε τα Πασχουγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους με υγεία, κύριο ζητούμενο πάντοτε! Θερμές ευχές στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες. Ό,τι καλύτερο εύχομαι και στον οικοδεσπότη μας, τον κ. Ζιακόπουλο. Ως καιρική ευχή ταυτίζομαι με το "μια μέρα θα ξανάρθουν"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους και ιδιαίτερος στους εορτάζοντες Χρήστος από Όθρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά φίλε Χρήστο από Οθρυ!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ χρόνια πολλά με υγεία και μήπως δούμε και καμία άσπρη μέρα μετά τις 10 του μηνός αν και δύσκολο το βλέπω

      Διαγραφή
  13. Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και εορτάζουσες. Σε άνοδο η θερμοκρασία σήμερα. Πάνω από τους 20 βαθμούς σε πολλές κεντρονότιες περιοχές αλλά και ο βορράς δεν πάει πίσω με τον Έβρο (Διδυμότειχο, Ορεστιάδα 17 βαθμοί) και τη δυτική Μακεδονία (16 βαθμοί) να πρωτοστατούν. Μόνο στη κεντρική Μακεδονία και την 'Ηπειρο οι μέγιστες κινήθηκαν σε πιο χαμηλά επίπεδα εξαιτίας της ομίχλης και της πυκνής νέφωσης αντίστοιχα. Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες- εορτάζουσες. Χρόνια Πολλά στους φίλους του blog και στον δάσκαλο μας! Υγεία και ευτυχία εύχομαι. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες κ εορταζουσες!Που θα πάει,θα έρθουν και σε μας, κάποια στιγμή,τα χιόνια. Τα καλύτερα από καρδιάς,στον δάσκαλο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πασχούγεννα σήμερα στην Κέρκυρα με ζέστη και υγρασία, με υποψία βροχής. Από αύριο περιμένουμε επιδείνωση του καιρού σε καθαρά φθινοπωρινά επίπεδα. Χειμώνας ούτε για δείγμα σε έναν Δεκέμβρη που πάει να γίνει ο πιο θερμός των τελευταίων 10 ετών. Δεν ξέρω τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, πάντως στην Ελλάδα είναι λες και οι ψυχρές μάζες έχουν βάλει ένα φράγμα στα όρια της χώρας μας.. Ας ελπίσουμε για καλύτερα! Χρόνια πολλά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρόνια πολλά με ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ να μας φέρουν αυτά τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!
    Χρόνια πολλά σε όσους γιορταζουν,στον Χρήστο Σιμούλη και στον Χρήστο απο Οθρυ!
    Γιώργος πεδινά Τρίκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε φίλε μου, χρόνια πολλά για τις ημέρες, καλή χρονιά με υγεία.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ χρόνια πολλά με υγεία

      Διαγραφή
  19. Δασκαλε τώρα το είδα.Τα γνωρίζω από πρώτο χέρι.Ο πατέρας της γυναίκας μου, ζει ακομα,υπηρετούσε στους λ.ο.κ. .Συμφωνώ απολύτως με την ευχή .Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή αντιπαλότητας.Και παλι ευχές-------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ... κι έχει μποφώρια!! Χρόνια Πολλά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρονια πολλα σε ολους! Υγεια και οτι αλλο αγαπατε!! Υγ:περασαν 19 χρονια απο τον μεγαλυτερο χιονια που εχω ζησει και 13 απο εναν καλο χιονια. Αντε να δω ποσο ακομα θα περιμενω για να το ξαναζησω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Χρόνια πολλά υγεία ευτυχία κ κάθε καλό σε όλο τον κόσμο όσο για τα χιόνια ελπιζω να έρθουν κάποια στιγμή αλώστε ο καιρος έχει γυρισματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Yπομονη να δουμε πως η Ενδεχομενη ΑΣΘ θα επηρεασει τον καιρο στην ευρωπαικη ηπειρο και κατ επεκταση και στην χωρα μας? Στο παιχνιδι σιγουρα πολλες ατμοσφαιρικες νεες διεργασιες μετα τις 6-7/1......? Ο κυριος ζιακοπουλος σιγουρα εχει να πει περισσοτερα για τις πιθανοτητες μια ασθ να ωφελησει η οχι την χωρα μας κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χρόνια πολλά εύχομαι σε όλους! Να έχουμε υγεία και δύναμη για τα δύσκολα. Άντε να πέσει και κανα χιόνι,σε όλες τις αυλές,να χαρούμε λιγάκι...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλους και σε σας κ.Ζιακοπουλε πάντα καλές προβλέψεις με πολύ εύστοχες ιστορικές αναφορές. Όσο για χιόνια μάλλον προς Μάρτιο άνευ ουσίας από κάθε άποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή