Του καιρού τα νεότερα


-Το μεγάλο πλάτος του ατμοσφαιρικού κύματος επιτρέπει στις καμήλες να στείλουν τα χαιρετίσματά τους στους ταράνδους. Επί το επιστημονικότερον, σκόνη από τη Β. Αφρική ενίοτε μεταφέρεται και στη Σκανδιναβία!


-Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα αρχίσουν μετά τα μεσάνυχτα στη Δ. Ελλάδα και αύριο (Δευτέρα) θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, εκτός των νοτιότερων νησιωτικών περιοχών της (νοτιότερες των Κυκλάδων και Κρήτη).

-Τα φαινόμενα που προαναφέρθηκαν μπορούν να προκαλέσουν αιφνίδιες πλημμύρες (flash floods) σε οποιαδήποτε περιοχή του Ιονίου, της ηπειρωτικής Ελλάδας και των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Πάντως, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, λόγω του αναγλύφου και των συγκλίσεων, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στη  Δ-ΒΔ Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας (κεντρική Μακεδονία και οι όμορες περιοχές της). Προσοχή, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη, αλλά να μην ξεχάσουμε και την Αθήνα!

-Προβλήματα σε στεριά και θάλασσα είναι πιθανό να δημιουργήσουν οι θυελλώδεις ΝΑ άνεμοι κυρίως στις Δ-ΒΔ περιοχές της χώρας.  

Καλημέρα σε όλους, Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!


16 σχόλια:

  1. Καλημέρα, χρόνια πολλά στην οικογένεια σας,να τους χαίρεστε,τα καλύτερα από καρδιάς! Μακάρι αύριο επιτέλους να έρθουν κ σε μας οι βροχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες! Στο πολεμικό μας ναυτικό που δοκιμάζεται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο! Η συνομιλία με φίλο μου που γιορτάζει και δεν έχει περιθώρια για γιορτές και μακριά συνεχώς από την οικογένεια του με συγκλόνισε και μου υπενθυμισε ότι τίποτα και για κανέναν δεν είναι δεδομένο! Δάσκαλε αν δεν κάνω λάθος εορτάζει και η κόρη σας! Χρόνια πολλά καλά και ευλογημένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΠΙΓΩΝΤΩΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες ουσες
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα από Παραμυθια!! Σκέτη αηδία σήμερα ο καιρός, ήλιος ντάλα, ισχυρός νότιας και 20 βαθμοί!!! Δεκέμβρη κάτσε καλά και σοβαρεψου δεν είσαι Οκτώβρης!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα δάσκαλε. Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες. Φραγκίσκος από παλαιο φαληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες όσο για τα καιρικά πιστεύω ότι θα υπάρξει και συνέχεια στα φαινόμενα για μια εβδομάδα ακόμα τουλάχιστον με μικρές βελτιώσεις οπότε χρειάζεται προσοχή.Νοτιοδυτικη Μαγνησίαε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σήμερα και ομίχλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άκρως οργανωμένο κ με πυκνή δομή το μέτωπο καταιγίδων που βρίσκετε αυτή τη στιγμή στο ιόνιο κ "περπατά" ανατολικά.
    Να σημειωθεί ότι προηγούνται του μετώπου ισχυροί άνεμοι κ θέλει προσοχή.
    Από κάτω ανοίξτε το λινκ για live.

    https://www.blitzortung.org/en/live_lightning_maps.php?map=14

    Καλό βράδυ από την ανεμοδαρμένη κ σήμερα Αιτωλοακαρνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μέχρι στιγμής εδώ στα Γιάννενα έχουμε ασθενή βροχή χωρίς αστραπόβροντα και ισχυρούς ανέμους και πάει για βελτίωση. Μάλλον υπερεκτιμήθηκε αυτή η κακοκαιρία και με αρκετές υπερβολές για το τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παλι καλα.Μάζευε κι ας ειν και ρογες.Μηδεν εξι δεκατα του ενος χιλιοστου,δεν τα λες και λιγα!------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έξι δέκατα του χιλιοστού είναι 600 γραμμάρια νερού ανά τετραγωνικό μέτρο.

      Διαγραφή
    2. Λίγο παραπάνω από το νερό ενός μικρού πλαστικού μπουκαλιού.
      Η μόνη λύση που βλεπω είναι να ομολογήσει ο Πέτρος "πού έχει κρύψει τα βιβλία"!

      Διαγραφή
    3. "Μολόγα κερατά,αλλιώς εχει κι άλλη λακέρδα!"."Έλεος!,παραδινομαι!".-----Π.Α.

      Διαγραφή
  11. Τα Προεόρτια ήρθαν το βράδυ και το πολύ καλό νερο από τις 6 το πρωί μέχρι πριν λίγο.
    Μαλακός όμως ο καιρός και αυτό φαίνεται από τον Παρνασσό,όπου χιόνισε πολύ ψηλά.
    Συνεχίζει όμως να υπάρχει βαριά συννεφιά και χαμηλή νεφωση.
    Ανάλογα με την περιοχή στην Βοιωτία,άφησε το σύστημα από 7-25 χιλιοστά.
    Υ Γ:Αγαπητέ Πέτρο συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και θα μπορούσαμε να πούμε παρά πολλά πάνω σε αυτό το θέμα,αλλά νομίζω πως είναι προτιμότερο να την κάνουμε αυτήν την συζήτηση από κοντά όταν με το καλό τελειωσει η καραντίνα,καθώς ο παρόν χωρος είναι καθαρά καιρικός και ίσως ήδη έχουμε κουράσει πολλούς φίλους.
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ Μέγαρα Δεκέμβριος από τα παλιά! Νύχτα μέχρι τις οχτώ και κατεβασιες νερού με αστραπόβροντα και στη συνέχεια μέχρι τώρα ποτιστικη χορταστική βροχή! Σε λίγο ανοίγει ο καιρός αλλά αυτή τη φορά πήραμε ότι περίμενα με τέτοιο τύπο καιρού και περιμένουμε να επόμενα τα οποία φαίνονται πιο νοτιαδισια φθινοπωρινά! Καλώς να έρθουν εκτός από τις καταστροφές! Οι παλιές αυτονόητες καιρικές εικόνες έχουν γίνει σπάνιες ή εμφανίζονται σε εποχές που δεν περιμένουμε! Κάποτε σαν σήμερα σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια οι πολυήμερες βροχοπτώσεις κατέληγαν σε κρύο βοριά με χιόνια στα ορεινά της Αττικής ή και χιονόνερο στα πεδινα της Αττικής για να μην πάω στα ονειρικά έτη 1991 και 2001 που έφθασε το χιόνι στην πόρτα μας! Σχεδόν πάντα περίμενα να δω από την τηλεόραση την πρώτη πασπαλα της Θεσσαλονίκης και ήταν ένας χειμώνας που ερχόταν στον καιρό του! Τώρα βλέπουμε ψιγματα των παλιών καιρικών εικόνων και μέχρι να τα χαρούμε αρχίζουμε να αναζητάμε την κανονικότητα σαν κάτι σπάνιο! Θυμάμαι το δάσκαλο να λέει στα δελτία καιρού για αγρότες τέτοια εποχή για την ημέρα που προβλεπόταν καλοκαιρία, "την ημέρα αυτή πρέπει να εκμεταλλευτούν οι αγρότες γιατί από την επόμενη ο καιρός θα ξαναχαλασει για αρκετές ημέρες"! Ή το μακαρίτη τον πατέρα μου που όταν Δεκεμβρη έβγαινε λαμπερός ήλιος έσπευδε για εργασίες και έλεγε, "πότε θα τη βρούμε παλι αυτή τη μέρα"! Και όλα αυτά στο ήπιο κλίμα της Δυτικής Αττικής! Γιατί σε άλλα μέρη της πατρίδας μας δεν υπήρχε ούτε αυτό το μεσοδιάστημα και όταν υπήρχε το υπερκαλυπτε ο παγετός και η παχνη που δύσκολα διαλυόταν με τις μικρές ημέρες της εποχής! Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή