Αίσιον, ευτυχές και νιφετώδες το νέον έτος!

Φωτ. Σπύρος Μπαλαδήμας

Αν το 2020 ήταν η χρονιά της δοκιμασίας, το 2021 θα είναι η χρονιά της θωράκισής μας απέναντι στον κορωνοϊό, της επούλωσης των πληγών που αυτός αφήνει πίσω του και του ξεκινήματος μιας νέας πορείας εν πολλοίς σε αχαρτογράφητα νερά.


Σε αυτή τη νέα προσπάθεια της ανθρωπότητας, η τεχνολογία, χάρις στην οποία φθάσαμε πολύ γρήγορα στο εμβόλιο, θα εξακολουθήσει να καλπάζει και πίσω της θα τρέχουν αυτοί που αποφασίζουν για τις τύχες μας, προσπαθώντας να θεσπίζουν νέους κανόνες και κώδικες δεοντολογίας.

Οι ηγέτες του κόσμου μας έχουν υποχρέωση να προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, για τα οποία χρειάστηκαν αγώνες και θυσίες αιώνων, και να βοηθούν αυτούς που για διάφορους λόγους είναι ανήμποροι να τρέξουν μαζί με τους πολλούς. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημά τους.

Όσο για μας, η αλήθεια είναι ότι θα δυσκολευτούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν στη ζωή μας. Πιστεύω, όμως, ότι θα τα βγάλουμε πέρα, αν δείξουμε υπομονή και θέληση και αν ως κοινωνία δεν χάσουμε την ανθρωπιά μας. Η πανδημία μάς έκανε περισσότερο σοφούς και λιγότερο αλαζόνες και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε όταν θα βγούμε στο ξέφωτο!

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά, φίλοι μου!

15 σχόλια:

  1. Καλή χρονιά δάσκαλε και σε εσάς φίλοι μου! Με υγεία και χαρές! Να φύγει το 2020 και μαζί του και ο κορωνοϊος! Καλώς να έρθει το 2021,να πάρουμε τις ζωές μας πίσω, να επιστρέψουμε στην κανονικοτητα η οποία περιλαμβάνει πολύ ποτό, ξενύχτι, γλέντια, χορό και πολύ έρωτα! Που τόσο πολύ μας λειψανε! Να εριχνε και κάνα χιονακι θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή τύχη για το 2021,και ας μοιάσει στο 1821.για όλους μας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη Χρονιά εύχομαι σε όλους
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή χρονιά, υγεία σε όλους .
    Τομπουλίδης Γεώργιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και άντε μήπως δούμε και καμία άσπρη μέρα το2021 Χρήστος από Όθρυ Μαγνησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σπυρίδων Μπαλαδήμας31 Δεκεμβρίου 2020 στις 9:55 μ.μ.

    Αγαπητέ κύριε Ζιακόπουλε και αγαπητοί φίλοι της σελίδας,
    καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία, κάθε καλό σε σας και τις οικογένειές σας και με πολλές καιρικές "συγκινήσεις " .
    Χρόνια πολλά.
    Σπυρίδων Μπαλαδήμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο δίκιο έχετε! Έπρεπε να έρθει η μάστιγα του Κορωναίου,για να καταλάβει ο κόσμος σε τι καταναλωτική κοινωνία ζούσε,κ πόσο άχρηστα είναι όλα . Προσωπικά ποτέ δεν είχα περισσότερα, επομένως για μένα όλα οκ. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι άνθρωπος γίνεσαι.Τα πολλά χρήματα κ γενικά τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν την ευτυχία. Καλή χρονιά δάσκαλε, τα καλύτερα από καρδιάς! Χρόνια πολλά σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή Χρονιά σε όλες και όλους τους φίλους του καιρού... με όλους τους καιρούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή χρονιά σε όλους!
    Το 2021 να φέρει όμορφο χειμώνα κ το βασικότερο.... ΜΌΝΟ ΥΓΕΊΑ!
    Τα υπόλοιπα θα είναι πολύ δύσκολα ας μη γέλιομαστε, αλλά με υγεία όλα θα φτιάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή και ευτυχισμένη η νεα χρονιά 2021 για όλους! Καλή χρονιά δάσκαλε και πάντα δυνατός. Εύχομαι σε όλους υγεία ευτυχία και ότι όμορφο επιθυμείτε. Καλές δουλειές. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά!! Έστω και λίγο καλύτερη νέα χρονιά! Και να δούμε και μια άσπρη μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή χρονιά σε όλους και λίγο χειμώνα ρε παιδιά λίγο έστω να μηρισουμε μια μέρα τη καθαρή ατμόσφαιρα μιας ψυχρής εισβολής.
    Ι.Σταυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα και καλή χρονιά.
    σκεφτόμουν ποια ανάρτηση να βάλω στην σελίδα μου που να εμπνέει αισιοδοξοξία, χαρά και ευτυχία...
    κατέληξα για άλλη μια φορά στην παρακάτω
    ένας σχολιάζει "Beethoven is connecting people not samsung or apple..."

    https://www.youtube.com/watch?v=GBaHPND2QJg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλη χρονια, με υγεια!

    Ας ελπισουμε οτι ολη αυτη η απομονωση και οι δυσκολιες θα σφυρηλατισουν τους νεοτερους και θ'αφυπνισουν τους μεγαλυτερους σε πολιτικο, κοινωνικο και τεχνολογικο επιπεδο.

    Οι εξελιξεις ειναι οντως καταιγιστικες!

    Με αφορμη ομως την πανδημια, φαινεται πως ολο και περισσοτεροι αρχισαν να ενημερωνονται και να διαβαζουν πραγματα τα οποια τους ηταν εν πολλοις αγνωστα εως τωρα.

    Αυτο πρεπει να καταλογιστει στα θετικα της ολης καταστασης.

    Οι δοκιμασιες οδηγησαν αναγκαστικα σε βαθυτερο προβληματισμο της κοινης γνωμης.
    Ετσι, ηρθαν αντιμετωποι με δεδομενα τα οποια δυστυχως αγνοουσαν ή παρεβλεπαν σκοπιμως.

    Για παραδειγμα, το γνωστο πλεον 'The Great Reset' (βιβλιο του Klaus Schwab) για το οποιο οι λαοι παγκοσμιως δεν γνωριζαν σχεδον τιποτα, εγινε θεμα συζητησεως. Και αλλα πολλα. Αυτα, υπο αλλες συνθηκες θ'απασχολουσαν κυριως τους κλειστους κυκλους της παγκοσμιας αρχουσας ταξεως.

    Ας ειμαστε λοιπον αισιοδοξοι, οτι αυτο που ξεκινησε σ'επιπεδο προβληματισμου της κοινης γνωμης θα φερει τους λαους πιο κοντα και θα τους δωσει την ωθηση να απαιτησουν μεγαλυτερη συμμετοχη στις ληψεις αποφασεων!

    Ειναι μια τρομακτικη ευκαιρια η οποια ομως αν χαθει τα πραγματα δυστυχως θα επιδεινωθουν. Πραγματικα ελπιζω να μην συμβει κατι τετοιο.

    Ευχες και παλι σ'ολους,
    Νικος, Αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή