Παλαίμαχε μετεωρολόγε, για το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη, λέγε, τι βλέπεις;

- Βλέπω, ως επί το πλείστον, ανέμους του νότιου τομέα και αρκετές βροχές κυρίως στις προσήνεμες στο Ν-ΝΔ ρεύμα περιοχές.

- Βλέπω να μη γίνεται πραγματικότητα το όνειρο των πεδινών χιονοπτώσεων, τουλάχιστον για τους κεντρονότιους.

- Βλέπω, καθαρά πλέον, τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία.

48 σχόλια:

  1. Να μην εθελοτυφλούμε..... Η κλιματική αλλαγή δηλώνει βροντερή σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη τής Γης. Καλημέρα σε όλους και στον κύριο ζιακόπουλο. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα ναι. Πάντως νομίζω ότι στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια έχει "βαρβάτους" Χειμώνες με πολλά χιόνια ιδιαίτερα στις βορειοανατολικές Πολιτείες. Το έγραψα και χθες φίλε μου. Δεν ανησυχώ πια για την κλιματική αλλαγή. Φοβάμαι.

      Διαγραφή
    2. Εκανε μία φορά ένα Δεκέμβρη πιο θερμό και αμέσως η κλιματική αλλαγή και το 1960 ήταν ο θερμότερος Δεκέμβρης των τελευταίων 150 ετών. Και τοτε η κλιματική αλλαγή ευθυνόταν? Κοιτώντας το μετεωρολογικό αρχείο του σταθμού του Θησείου στην Αθήνα, έχουμε αμέτρητους Δεκέμβριους σαν το φετινό. Ναι μπορεί να συμβαίνει πιο συχνά τα τελευταία χρόνια αλλά δεν σημαίνει ότι και καλά ευθύνεται η κλιματική αλλαγή κάθε φορά και για το παραμικρό!

      Διαγραφή
    3. Έλα που όμως δεν είναι πια μόνο ο Δεκέμβρης αλλά όλοι οι μήνες του χρόνου!'Ηθελα να'ξερα με ποιας έντασης ολοκαύτωμα θα πεισθούν ορισμένοι για την ύπαρξη της κλιματικής αλλαγής,αφού δεν τους πείθουν οι αριθμοί και τα σημάδια της φύσης.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    4. (Ανώνυμε καλησπέρα. Να κοιτάμε σε παγκόσμια κλίμακα την κλιματική Αλλαγή, και από ανέκαθεν υπήρχε εδω και εκατομμύρια χρόνια. Η ανθρωπογενή παρέμβαση επιταχύνει αποδεδειγμένα την κλιματική Αλλαγή η οποία εαν ήταν να συμβεί σε βάθος χιλίων ετών με φυσικούς παράγοντες, η ανθρωπογενή παρέμβαση προκαλεί επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής εντός στα 200 χρόνια.) (Αποστόλη καλησπέρα. Δικαίως φοβάσαι και πιστεύω είναι η πιο κατάλληλη λέξη ο φόβος με αυτα που μας περιμένουν στα καιρικά μελλούμενα. )

      Διαγραφή
  2. Παλαίμαχος σίγουρα,αλλά,ευτυχώς,όχι εξόριστος!.
    Τα δυο πρώτα εμένα με αρέσουν .Ως προς το τρίτο,αυτές οι επιπτώσεις στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία μπορούμε να υπολογίσουμε πώς μπορούν να μεταφραστούν σε πλανητικό επίπεδο? π.χ.ερημοποιήσεις,βίαιες μεταναστεύσεις πληθυσμών κ.ά.------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως τα λέτε κύριε ζιακοπουλε δεν έχω κάτι να συμπληρώσω διαφωτιστικοτατος βέβαια εμάς τους χιονοφιλους μας κόψατε τα φτερά τουλάχιστον στα προσημενα την καλημέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες με κομψό τρόπο: "Αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει, καλύτερα να μην μας πει κανένα!"
      Καλημέρα σε όλους!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα κύριε Ζιακοπουλε! Μας κάνατε την καρδιά περιβόλι! Με λίγο τσίπουρο όμως Ηπειρωτικό θα το ξεπεράσουμε και θα ζαλισουμε και την Πυθία να μας πει εντέλει αυτά που θέλουμε να ακούσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα κ. Ζιακόπουλε. Δυστυχώς, ο πλανήτης μας όντως οδεύει σε σκοτεινά κ μάλλον δυσάρεστα μονοπάτια. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, ωστόσο, όντας ελαφρώς πονηρεμένος, όταν λέτε "πεδινών χιονοπτώσεων, τουλάχιστον για τους κεντρονότιους", αφήνετε ένα παραθυράκι αισιοδοξίας για κάποια χιόνια στη ΒΔ χώρα σε χαμηλά υψόμετρα ή είναι κ αυτό το όνειρο το ίδιο χλωμό;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά
    Χρήστος από Γιάννενα,
    ο επιζητών απελπισμένα τη γιαννιώτικη παπλαμούδα παλαιότερων ετών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεσα απο τις βροχές έρχεται και το χιονι στα Γιάννενα με λίγη τύχη θα υπάρξει μια σύγκλιση με τις ψυχρες μάζες των Βαλκανίων.Όσο διαρκεί η ζωνικη κυκλοφορία εχουμε ελπιδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου jim.Mου άρεσε αυτό το σενάριο του Νοτιά μετά ψυχράς συγκλίσεως.Έτσι και αρκετό υετο θα έχουμε και χιόνια στα ημιορεινά και πανω(σαφώς στα Γιαννενα).Εμεις στα πεδινά της Κορινθίας τί να το κανουμε το χιόνι και τον πάγο.Λιγοι θα χαρουν και πολλοι θα κλάψουν .Έχω παύσει προ πολλού να χαίρω μετά κλαιόντων.

      Διαγραφή
  7. Δάσκαλε Καλησπέρα,

    Εδώ και μέρες δεν μας φτάνει η κατάθλιψη που έχουμε με όλη την γενικευμένη κατάσταση η κυκλοφορία έχει κολλήσει καιρό τώρα στην Δυτική Ευρώπη ,και το αποτελείωμα πλέον είναι η κακή θέση του Αζορικού Αντικυκλώνα που είναι η ταφόπλακα για μεσημβρινή κυκλοφορία για εμας, αντιθέτως θα μας φάει ο νοτιάς !
    Χιόνι δεν φαίνεται με το κυάλι και εδώ στην Βορειοανατολική Αττική χάσαμε και τον ήλιο 2-2,5 βδομάδες εξασθενημένος βοριάς(μετά τα πολλά νερά και του νοτιάδες),χαμηλή νέφωση (Καιρός β.ρεύματος) και ψιλόβροχο ,τρομερή εμμονή ο καιρός . Αντε να έρθει ο ήλιος τις επόμενες μέρες γιατί έχουμε να τον δούμε καιρό και παγώσανε και τα σπίτια χωρίς λόγο.
    Κλιματική Αλλαγή= Ο πιο βροχερός Δεκέμβρης από το 2005 στην Βορειοανατολική Αττική με ρεκόρ ημερήσιας βροχόπτωσης καθώς και μηνιαίας!!!
    Έχουμε γίνει πλέον τροπικό μέρος.
    Εύχομαι καλές γιορτές με μόνο υγεία,τίποτε άλλο.
    Ι.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να ευχηθώ και γω καλές γιορτές σε όλους στο blog...πάνω από όλα υγεία και τα υπόλοιπα θα έρθουν...όσον αφορά για τη κλιματική αλλαγή άποψη μου είναι πως δεν φταίει ο άνθρωπος, η δική μας υπαιτιοτητα είναι σταγόνα στον ωκεανό, αυτά είναι τερτίπια του ίδιου του πλανήτη ο οποίος έχει ζωή μερικά δις χρόνια και μεις γνωρίζουμε πάνω κάτω του τι γίνεται τα τελευταία 5-6 χιλιάδες χρόνια, άποψη μου φυσικά μπορεί να είμαι και λάθος...κύριε Ζιακοπουλε συνεχίστε έτσι να μας ενημερώνετε και να είστε καλά... Γιώργος Τρ. από Αθήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Ι.Κ,έχεις δίκιο σε όσα λες,εγώ πιστεύω όμως ότι θα έρθει η σειρά μας και θα δούμε το ποθούμενο,αρκεί να κάνουμε λίγη υπομονή.Απο την αρχή φάνηκε ότι ο καιρός θα ευννοουσε τα ΔΒΔ τμήματα της χώρας λόγω του ρεύματος που θα παραμένει δυτικής ροής,όμως τουλάχιστον για εμάς τα πιο δυτικά και βόρεια τμήματα της Βοιωτίας πιστεύω ότι θα έχει χιόνια.
    Ο παππούς μου βέβαια επιμένει όπως και ο φίλος Χριστόδουλος πως θα έχουμε σε όλα τα ανατολικά χιόνια και δεν θα μείνουμε στο παράπονο.
    Δίκιο έχεις και ότι με τον καιρό βορειου ρεύματος που επικρατεί εδώ και πολλές ημέρες,τα σπίτια έχουν παγώσει και η θέρμανση δουλεύει στο φουλ.Σημερα μετά το μεσημέρι ο ήλιος έκανε φιλότιμες προσπάθειες να δώσει το παρόν αλλά ο ΒΔ άνεμος που δυνάμωσε πολύ δεν τον άφηνε να φανεί παρά ελάχιστα.Η συννεφιά παραμένει πυκνή ιδιαίτερα προς την περιοχή του Χριστόδουλου και ανατολικότερα.
    Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές και υγεία στις οικογένειες όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιαννακούλιας Δ. Ιωάννης , Κιάτο22 Δεκεμβρίου 2020 στις 5:59 μ.μ.

    ....ου γαρ έρχεται μόνον (απάντηση στους δύσπιστους)...Καλές (τόσο όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν)γιορτές και ας ευχηθούμε η νέα χρονιά να αφήσει πίσω της όλα τα κακά της παρούσας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ίσως ασπρισουν τα Θεοδωριανα, καθώς καί κάποια ορεινά χωριά της Ηπείρου.. Ίσως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ποια κλιματική αλλαγή; Του Γκορ, του Σόρρος ή καποιανού άλλου; Κλιματική αλλαγή για μας μόνο; Η υπολοιπη Ευρώπη θα χάνεται στα χιόνια και σε χειμωνιάτικο καιρό. Πόσες φορές δεν εχουμε δει το αντίστροφο φαινόμενο για μας; 'Η θα ειναι κλιματική αλλαγη ξανά όταν παρακάτω χιονιζει για μας και οι αλλοι θα εχουν αντικυκλώνα.Μάλλον σε μερικά χρόνια που θα είναι σε εξέλιξη το φαινόμενο του ηλιακού ελάχιστου, κάποιοι να το ξεχάσουν και να πάνε στο ανάποδο. Αλλά πίσω δεν θα θυμάται κανείς τι έλεγε παλιά. Οπότε κύριε Ζιακόπουλκε λέγοντας αυτό, περιγράφεται την απόλυτη αποτυχία σας λεκτικά και αισθητικά. Δεν είναι έτσι όμως, γιατί ένας καταξιωμένος στο χώρο, κοιτάζει τα πάντα γύρω του και όχι όσα παρασέρνονται από κάποιους κύκλους να παραδεχτούν. Το κλίμα δεν είναι γραμμικό νομίζω, αλλά κυκλικό και δεν μετριέται σε 100 χρόνια, αλλά σε χιλιάδες χρόνια. Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά να έχουμε, ελπίζοντας να είμαστε πιο ζωντανοί και ελεύθεροι!

    Με τιμή,
    Νικ. Νικ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Πάλιν σας λέγω, ότι είναι ευκολότερο να περάσει ένα χονδρό σκοινί (παλαμάρι) από την τρύπα μιας βελόνας παρά ανίδεος και προκατειλημμένος να κατανοήσει και να αποδεχθεί την κλιματική αλλαγή».

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι αγαπητέ κ.Ζιακοπουλε. Δεν ήξερα ότι οποιος διαφωνεί στο θέμα και με κάποια αποψη, είναι ανιδεος και προκατειλημμένος. Αλλωστε κλιματολόγος δεν είναι κανείς, γνώμες εκφράζουμε, νομίζω το λέγατε κι εσείς παλιότερα. Κάποτε λέγατε επίσης, όχι χαρακτηρισμούς. Και πάλι λυπάμαι. Εύχομαι καλές γιορτές και καλή χρονιά να έχετε, μη ξεχνώντας για πολλοστή φορά να σας επαινέσω, όντας ως ο κορυφαίος και με διαφορά μετεωρολόγος των τελευταιων χρόνων στη χώρα μας!

      Διαγραφή
    3. Όταν αρχίζετε το σχόλιό σας διερωτώμενος σαρκαστικά αν η κλιματική αλλαγή είναι του Γκορ ή του Σόρος δείχνετε εξαρχής ασέβεια προς την επιστήμη και προκατάληψη.
      Από πού προκύπτει ότι εμείς βγάζουμε συμπεράσματα για την κλιματική αλλαγή από μεμονωμένα καιρικά συμβάντα; Έχετε διαβάσει τα δεκάδες άρθρα και σχόλια του μπλογκ με τις αναφορές και τις παραπομπές στη διεθνή σχετική βιβλιογραφία;
      Είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή γιατί κάποια στιγμή θα έρθει ένα ηλιακό ελάχιστο και όλα θα αλλάξουν;
      Σας έχω δώσει αφορμή να λέτε ότι παρασέρνομαι από άλλους;
      Τι θα πει κλιματολόγος δεν είναι κανείς; Εννοείτε ότι εγώ συνομιλώντας με έναν παθολόγο γιατρό για την τωρινή πανδημία, μπορώ να τον αντικρούσω λέγοντάς του ότι κανείς από τους δυο μας δεν είναι λοιμωξιολόγος; Πέρα από αυτό, στις 5-5-2018 ανέβασα άρθρο στο μπλογκ με τίτλο «Η κλιματολογία και εγώ» που αρχίζει ως εξής: «Επειδή συχνά στο μπλογκ αναφέρομαι στο κλίμα και τις μεταβολές του, καλό είναι να γνωρίζετε τη σχέση μου με την κλιματολογία, η οποία (σχέση) εν πολλοίς καθορίζει και την αξιοπιστία των γραφομένων μου». Αν θέλετε, μπορείτε να το διαβάσετε και μετά να μας πείτε τη δική σας σχέση με την κλιματολογία.
      Γνώμες, φίλε μου, για ένα επιστημονικό θέμα που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση την οποία εμείς δεν έχουμε (εδώ πάει το ανίδεος) δεν πρέπει να τις εκφράζουμε δημόσια.
      Αναφορικά με τους χαρακτηρισμούς, πράγματι έλεγα και εξακολουθώ να λέω ότι πρέπει να τους αποφεύγουμε. Όμως, νισάφι πια! Οι καιροί είναι δύσκολοι και όσοι στην πανδημία, την κλιματική αλλαγή ή άλλα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα κάνουν ζημιά, λυπάμαι που το λέω, αλλά πρέπει να απομονώνονται.
      Ευχαριστώ για τα παινέματά σου που θυμίζουν το «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι!»
      Καλά Χριστούγεννα.

      Διαγραφή
    4. Είναι η δεύτερη φορά που γράφω στο blog. Όπως είπατε, νυσάφι πια κ. Ζιακόπουλε. Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα στη δική μου επιστήμη - είμαι λέκτορας σε πανεπιστήμιο στην Αγγλία και ο τομέας μου είναι η εξελικτική γενετική. Αυτό με το ιό και από που προήλθε, πως εξελίσσεται, η προκατελειμένη αντίθεση στα εμβόλια χωρίς καθόλου γνώση του πως λειτουργούν, κλπ., είναι να κλαις και να γελάς. Τώρα τελευταία είναι μόνο να κλαις δυστυχώς. Το παράδειγμα με τον γιατρό και οι επόμενες 2 παράγραφοι είναι spot on. Καλά Χριστούγεννα. Αλέξανδρος Μπούσιος

      Διαγραφή
  13. Παρακολουθώ χρόνια τις απόψεις του κ. Ζιακοπουλου και πρώτη φορά αναγκάζομαι να πω την άποψη μου. Όσο ο καθείς αμφισβητεί τους επιστήμονες, καλό να μην περιμένετε! Ευχαριστώ για την φιλοξενία. Καλά Χριστούγεννα!
    Νώντας Καμαρινος από Καλαματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαλησπέρα και Χρόνια πολλά και καλα!
    Διαβαζω συχνά τα σχολια σας όπως και της μετεοπαρέας, αλλά δε γραφω συχνά.
    Εχετε δικιο οτι φαίνεται να εχουμε καιρό με νοτιάδες και κάποιες βροχές. Χιόνια μάλλον ψηλά στα βουνά και ίσως στη Δ. Μακεδονία. Σχετικά με την παρακεταμόλη ( σχόλιο ως γιατρός) παίζει ρόλο και ο τρόπος χορήγησης ( απο το στόμα σε χάπια ή αναβραζοντα, παρεντερικά ή σε ορρό και φυσικά η δοσολογία.)
    Θα συμφωνήσω με το Χριστόδουλο οτι κάποια σημάδια της φύσης δειχνουν βαρύ χειμώνα ( απο τα πολύ λιγα που ξερω ή ακούω) αλλά μακαρι να βγουν μεσα στον Ιανουάριο γιατι μετα μεγαλώνει αρκετα η μερα.
    Στο Νικο που εγραψε πριν, θέλω να πω να μην ειναι τοσο δεικτικος. Ο καθένας εχει τη γνώμη του για την κλιματική αλλαγή,πάντως είναι σιγουρο οτι τα τελευταία χρονια δεν εχουμε τις παλιες κακοκαιρίες των πολλών ημερών. Ολα γινονται σε μια μερα.
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε,γιατρέ μου. Και με τα μοντέλα κάπως έτσι γίνεται! Άλλα έχουν αραιό πλέγμα (μικρή δοση) και άλλα έχουν πυκνό πλέγμα (μεγάλη δόση), αλλά τρέχουν δύο φορές την ημέρα και άλλα τέσσερις φορές την ημέρα, άλλα τρέχουν στο εσωτερικό με αρχικές συνθήκες που τους στέλνονται από το εξωτερικό κ.ά.
      Όσο για το φίλο μας τον Νίκο, νομίζω ότι ο καθένας μας μπορεί να πιστεύει σε όποιον θεό θέλει, να συμπαθεί όποιο κόμμα θέλει και να υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει. Όμως, δεν ισχύει το ίδιο με την επιστήμη που στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε είναι η μόνη σωτηρία μας. Όταν δημόσια γράφουμε κάτι που την υπονομεύει, γίνεται ζημιά σε όλη την κοινωνία.
      Καλό βράδυ σε όλους σας.

      Διαγραφή
    2. Είχαμε τους αρνητές των εμβολίων, εμφανίστηκαν οι αρνητές της πανδημίας/μάσκας, μας προέκυψαν και οι αρνητές της (δεδομένης πλέον) κλιματικής αλλαγής!
      Αγνοια, χαμηλή αντίληψη, ημιμάθεια-αμάθεια οι κύριες αιτίες πιστεύω αυτών των απίθανων αντιδράσεων που διαβάζουμε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βαθμό που με κάνει να αναρωτιέμαι αν αυτές οι αντιδράσεις/απόψεις, είναι πραγματικότητα ή έχω περάσει στη ζώνη του λυκόφωτος!
      Μια ματιά στο τι συμβαίνει γύρω μας και μια απλή ματιά στους αριθμούς/στατιστικά αρκεί για να σε προβληματίσει (το λιγότερο) για το μέλλον!
      Κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου! Με βλέπεις; Δε με βέπεις.....
      Καλές γιορτές, Υγεία και Καλή Φώτιση σε όλους μας!!!

      Διαγραφή
  15. Νάτη λοιπόν κ η μακροπρόθεσμη εκτίμηση του δασκάλου που με αγωνία περιμέναμε με το όποιο ρίσκο υπάρχει.
    Πολλά νερά λοιπόν στα δυτικά όπως ήταν αναμενόμενο μετά απο την περσινή συνεχή ανομβρία στα μέρη μου ότι κάποια στιγμή θα γυρνούσε ο τροχός πανηγυρικά!
    Όσο για τα χιόνια νομίζω ότι με την υπάρχουσα κυκλοφορία που θα έχουμε όλο το επόμενο διάστημα πανευρωπαϊκά το σενάριο για χιόνια θα αφορά μόνο τα βόρεια βορειοδυτικά τμήματα της χώρας κ το έχουμε ξανά πει ουκ ολίγες φορές ότι στα ανατολικά κ νότια νησιώτικα κ ηπειρωτικά τμήματα μας δεν υπάρχει καμία περίπτωση για "χαμηλά" χιόνια(μη λέμε τα ίδια κ κουράζουμε).
    Άρα λοιπόν δεν υπάρχει λόγος για απογοήτευση αφού κατά βάθος τα στοιχεία μίλησαν από μέρες πριν.
    Ας ελπίσουμε λοιπόν για καλά νερά κ χιόνια στο υπόλοιπο του χειμώνα κ στην υπόλοιπη χώρα.
    Τα ΔΒΔυτικα ας ετοιμαστούν για πολλά νερά κ χιόνια στην Πίνδο το επόμενο διάστημα κ γιατί όχι με λίγο τύχη για εκπλήξεις.
    Καλές γιορτές σε όλους κ καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κακός οιωνός τα μαντάτα για τους χιονόφιλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχω παρατηρήσει,πως όποιος δεν έχει λάβει ολοκληρωμένη εκπαίδευση-μόρφωση-παιδεία είναι επιρρεπής σε θεωρίες συνωμοσίας ή αλλιώς ψεκασμένος.Μπορεί να είναι και θέμα ψυχολογίας.Πως γίνεται η δική μου άποψη,ένας ταπεινός αγρότης-βοσκός μπορεί να είμαι,να ακυρώνει την γνώση ενός έμπειρου επιστήμονα?Μήμως η δική μου έλλειψη με ωθεί σε αυτό?Και με ποια επιχειρήματα να αντικρούσει κανείς τους ψεκασμένους,όταν καταξιωμένοι επιστήμονες αμφισβητούν την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή?Είναι δύσκολα τα πράγματα παίδες...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δασκαλε καλησπέρα .Εγω θάλεγα "Ράβδος εν γωνία,......".Ό,τι νάναι.....------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η κλιματική αλλαγή πλέον είναι γεγονός, δεν νομίζω να υπάρχει κάποια αμφιβολία ως προς αυτό. Πλέον δυσκολεύεται να χιονίσει ακόμα και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Αυτό ''φωνάζει'' πολλά.. Την καλησπέρα μου σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης22 Δεκεμβρίου 2020 στις 11:48 μ.μ.

    Γεια σας παιδιά από Ζυρίχη Ελβετίας.
    Καλές γιορτές να έχουμε, εμείς τα Χριστούγεννα πάμε για χιόνι.
    Παρακολουθώ πολύ καιρό την σελίδα σας, και ευχαριστώ πολύ κυρ. Ζιακόπουλε για την φιλοξενία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα και το πλέον ανησυχητικό είναι ότι εδραιώθηκε και ένας Θεός ξέρει πότε και αν θα επανέλθει η κανονικότητα των εποχών. Ουσιαστικά δεν υπάρχει χειμώνας. Είναι ένα παρατεταμένο φθινόπωρο με διαλείμματα χειμωνιάτικων ψυχρών εισβολών που συνήθως διαρκούν λίγες μέρες. Τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο έχουμε πλέον συνηθίσει να στρογγυλοκάθονται αντικυκλώνες πάνω από την Ευρώπη και να μη βρέχει ούτε σταγόνα για 3-4 βδομάδες. Η άνοιξη πλέον έρχεται νωρίτερα, συνήθως από τα τέλη Φλεβάρη, με τα λουλούδια και τα δέντρα να ανθίζουν νωρίτερα απ'ο, τι παλαιότερα. Όσο για το καλοκαίρι...ειδαμε τι έγινε φέτος στην κεντρική Εύβοια αρχές Αυγούστου... Χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας, νομίζω ότι μεταβαίνουμε σε ένα μοτίβο καιρού : παρατεταμένη καιρική "ηρεμία" - σύντομα αλλά ακραία καιρικά φαινόμενα με καταστροφές και νεκρούς κτλ. Η συνειδητοποίηση της μεταβολής του κλίματος είναι το πρώτο βήμα για να κάνουμε αυτά που πρέπει να επανέλθει η καιρική κανονικότητα. Ευχές για καλές γιορτές σε όλους τους φίλους του blog. Κυριε Ζιακόπουλε να έχετε υγεία, να μας ενημερώνετε για τα καιρικά και κλιματικά μέλλοντα! Αχιλλέας από Κέρκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπορεί να άργησε αλλά θα μας αποζημιώσει θέλω να πιστεύω,καλά Χριστούγεννα στον Δάσκαλο κ σε όλοι την παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν νομίζω ότι είπε κάποιος εδώ σε αυτό το βήμα πως δεν θα έχουμε χιόνι τον φετινό χειμώνα εμείς οι ανατολικοί και νότιοι,τόσο ο δάσκαλος όσο και ο Φώτης με τις πολύ ωραίες του αναλύσεις και εκτιμήσεις,με το οποίο ρισκο και μπράβο του,όσο και άλλοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες μετεωρολογοι,μίλησαν για το επόμενο διάστημα και όχι για όλο τον χειμώνα.
    Ας μην βιαζόμαστε να βγάζουμε τα οποία συμπεράσματα,ο χειμώνας τώρα ξεκινά,έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.
    Το ότι δεν έπαιξα Προπο και για υπόλοιπες περιοχές(από Λαμία και κάτω)έχει την εξήγηση και είναι απλή. Από την μια δεν...πρόλαβα γιατί έκλεισαν τα πρακτορεία και κατά δεύτερον,είπα να πάρω πρώτα κανένα καλό χαρτζιλίκι από το πρώτο δελτίο καθώς θα χρειαστεί να παίξω κάποιες διπλές παραπάνω γιατί "μυριζομαι" εκπλήξεις...!!
    Τώρα δεν ξέρω βέβαια αν μυρίζω καλά,αφού συνεχίζει και μου έρχεται μυρωδιά προβατίνας η οποία δεν είναι από την περιοχή μου...άτιμο πράγμα αυτή η μύτη τελικά...
    Όπως έγραψε και ο φίλος ο Στέλιος(Όπως και ο φίλος από ΒΑ Αττική),εδώ όντως έχουμε πολλές ημέρες να δούμε ήλιο,καθώς επικράτησε πυκνή συννεφιά, χαμηλή νεφωση και πολλή ομίχλη,συν ψιλόβροχο συνεχόμενο για ώρες,με αποτέλεσμα τα σπίτια να έχουν κρυώσει και η θέρμανση να δουλεύει στο φουλ.Η θερμοκρασία σταθερά κυμαίνεται κάτω ή γύρω από τους 10 βαθμούς,στην περιοχή του Στέλιου ακόμη χαμηλότερα καθώς έχει το διπλάσιο υψόμετρο από εμένα.
    Είπαμε μήπως μπορούμε να δούμε λίγο ήλιο σήμερα,αλλά πυκνή ομίχλη από την νύχτα καλύπτει τα πάντα από τα πιο ψηλά έως τον κάμπο της Κωπαιδος ακόμη και την πόλη της Αλιάρτου η οποία παρόλο που συνορεύει με την Κωπαιδα είναι δύσκολη στην ομίχλη.
    Καλημέρα σε όλους σας,καλές γιορτές να έχουμε και πάντα με υγεία και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω με τον φίλο τον Χριστοδούλου ο χειμώνας μόλις ξεκίνησε κ πάλι καλά χριστουγεννα! με υγεία! κ θα έρθουν κ οι άσπρες μέρες!

      Διαγραφή
  24. Πάει λοιπόν και η ψυχρή εισβολή, φτου κι απ' την αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο αγαπητος 2Νικ. δεν ηταν δεικτικός (εκ του δεικνύω),όπως ,προφανώς εκ παραδρομής,΄έγραψε ο γιατρός,αλλα δηκτικός (εκ του δάκνω=δαγκώνω),το οποίο σχετίζεται και με το προκλητικός.Ο δάσκαλος ένιωσε βαθειά τη "δακγωματιά",εξ ής και η πληρωμένη απάντηση.-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα!Τουλάχιστον να βρέξει λίγο! Που θα πάει προς τον Μάρτιο θα έρθουν και τα χιόνια!! Καλές γιορτές κύριε Ζιακόπουλε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Eμεις στας Νορβηγιας να χαιρομαστε για την ατμοσφαιρικη κυκλοφορια φετος?
    Μεχρι τωρα παντως σπαμε θερμα ρεκορ το ενα πισω απο το αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αυτα που 'ευαγγελιζετε' καθε τοσο για την κλιματικη αλλαγη με μια απολυτη διαθεση κ. Ζιακοπουλε, σας απομονωνουν ολο και πιο πολυ απ'την πραγματικοτητα εστω και εαν δεν το συνειδητοποιειτε.

    Δυστυχως... δεν ειναι ολα τοσο αγγελικα φτιαγμενα στον κοσμο μας..!
    Το προφανες το βλεπουμε ολοι, ομως σπανιως ειναι και αποκαλυπτικο της οποιας αληθειας.

    Επισης, εαν δεν εισασταν τοσο απολυτος θα εμπνεατε μεγαλυτερο σεβασμο, ειδικα στους νεοτερους που ατενιζουν μελλον με τοσο μεγαλη αβεβαιοτητα.

    Γιατι?

    Γιατι ξερουν καλα, οτι ειναι εκεινοι που θα κληθουν να αντιμετωπισουν τα λαθη και τα πληγματα(ανελεητα πολλες φορες), ολων εκεινων που συναγωνιζονται σημερα δηθεν ποιος θα τους πρωτοσωσει...

    Ο Neil Armstrong, σ'ομιλια του προς μαθητες την 25η επετειο προσεληνωσης, συγκινημενος ειπε κατι σοφο:
    "..οι μεγαλες ιδεες και η πρωτοπορια ερχονται απ'εκεινους που τελικα καταφερνουν να αφαιρεσουν τα στρωματα που καλυπτουν προστατευτικα την αλήθεια.."

    Στ'αγγλικα εδω: https://www.youtube.com/watch?v=UeQriZqkKIk

    Ευχες για υγεια κ'υπομονη!
    Νικος.

    Υ.Γ.
    Δεν με ενδιαφερει να δημοσιευθει.
    Ειναι απλως προς αναγνωση και προβληματισμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η πραγματικοτητα ειναι η ανθρωπογενης κλιματικη αλλαγη. Με εκατονταδες δημοσιευσεις απο επιστημονες σε ολο τον κοσμο, σε επιστημονικα περιοδικα, report των Ηνωμενων Εθνων κτλ. Τωρα ποια ειναι η πραγματικοτητα της δικια σου πλευρας θα περιμενω με αγωνια να ακουσω με εγκυρες επιστημονικες πηγες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Την επιστημη δεν την εκπροσωπουν μονο οι εμμισθοι υπαλληλοι διεθνων οργανισμων με συγκεκριμενη και αυστηρως οριοθετημενη στοχευση/ατζεντα (παντα δια την υμων σωτηρια, εννοειται)..

    Υπαρχουν και παντα θα υπαρχουν αργυρωνητοι με πολυ μεγαλα ποσα.
    Οχι ολοι ασφαλως.

    Λοιπον, τι σημαινει τωρα αυτο?
    Για εμενα τιποτα απολυτως.

    Διοτι ουδεμια σχεση εχει η μαζικη αποδοχη, με την οποια επιστημονικη αληθεια!

    Και επειδη πολλοι χρησιμοποιουν επιχειρηματα κομματικης φυσεως με δηθεν δημοκρατικες προεκτασεις, απορω πως ξεχνουν οτι η επιστημονικη αληθεια δεν εξαρταται απο ψηφοφοριες και κοινη αποδοχη.

    Τουτεστιν, ειναι απαλλαγμενη απο δημοκρατικες διεργασιες και φυσικα δεν αποτελει αποδεικτικο επιχειρημα της οποιας επιστημονικης αληθειας η κοινη αποδοχη.

    Αλιμονο εαν ηταν ετσι!
    Θα'μασταν ακομη στην εποχη της αποδοχης του Γεωκεντρικου μοντελου και πολλων αλλων 'επικρατουντων' θεωριων αλλων εποχων...

    Για τα ΜΜΕ τα οποια βομβαρδιζουν την κοινη γνωμη κανονικα δεν αξιζει να κανω λογο.
    Δεν ειναι αλλωστε προτωφανες να παρουσιαζουν μονομερως, μια αποψη εξυπηρετωντας δικα τους συμφεροντα (επι πληρωμης ως επι τω πλειστον).
    Διαστρεβλωνοντας μαλιστα η αγνωοντας εντελως την αντιθετη πλευρα.
    Κανουμε οτι τα ξεχναμε και αυτα..

    Τωρα, εαν εισαι υπερ του ανοικτου διαλογου και υπερ μιας τετοια συζητησεως, εγω ειμαι απο τους πρωτους που θα την αποδεχτει και μαλιστα θα την επικροτησει.
    Εισαι απ'τους ελαχιστους και πραγματικα σε συγχαιρω.

    Ομως θα πρεπει να εχουμε και στην συγκαταθεση/αποδοχη και εκ μερους του κ. Ζιακοπουλου ο οποιος ειναι και ο απολυτος διαχειρηστης της σελιδας.

    Ευχες και παλι και σ'ευχαριστω για την αναγνωση και απαντηση σου φιλε Γιαννη.
    Φιλικα, Νικος.

    Υ.Γ.
    Κ. Ζιακοπουλε, ευχαριστω που επετρεψατε δημοσιευση του προηγουμενου μυνηματος.
    Τα ιδια ισχυουν και για το παρον, εφοσον απευθηνεται κυριως σ'εσας και δευτερευοντως στον φιλο Γιαννη που ειχε βεβαια την καλοσυνη να απαντησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αγοράζονται όλα με τα λεφτά, φίλε μου.
      Ένα χειροκρότημα από συναδέλφους σε ένα γεμάτο αμφιθέατρο ή η αναφορά (αποδοχή) των ανά τον κόσμο ερευνητών σε μια εργασία σου αξίζουν τα λεφτά όλου του κόσμου για τη μεγάλη πλειονότητα των επιστημόνων!
      Καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  31. Συμφωνοι!
    Και εγω το ιδιο θα αισθανομουν.
    Η αποδοχη ειναι μεγαλο πραγμα για τον ανθρωπο.

    Αντιθετως, η επιστημονικη αληθεια (κ'η αληθεια εν γενει), τα μαλα διαφορετικη.

    Αδιαφορει πληρως για την αποδοχη απ'τον οποιονδηποτε.
    Παραμαινει, κυνικα απαθης κι'αταραχη ..., 'βυθισμενη'.. εως οτου ανακαλυφθει.


    "Ετεή δε ουδέν ίδμεν.
    Εν βυθώ γαρ η αλήθεια." Δημοκριτος.


    Καλα Χριστουγεννα κ. Ζιακοπουλε!

    Νικος, Αθηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή