Ο καιρός του επόμενου πενθημέρου

Βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία κινείται ανατολικά και το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή) θα επηρεάσει σχεδόν όλη τη χώρα με βροχές, τοπικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις, οι οποίες στη Β. Ελλάδα θα κατέβουν και στα πεδινά. Οι άνεμοι, γενικά, δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της χώρας θα σημειώσει βαθμιαία πτώση.


Το Σάββατο (22/1), ένα ψυχρό μέτωπο που θα κινηθεί γρήγορα από βορρά προς νότο θα προκαλέσει: βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και της βόρειας χώρας. Πάντως, τα προαναφερθέντα φαινόμενα δεν θα κρατήσουν πολύ. Κατά τα άλλα, σταδιακά, θα επικρατήσουν παντού Β-ΒΔ άνεμοι, οι οποίοι θα φθάσουν τα 7 και στο Ιόνιο τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. 

Την Κυριακή (23/1), στο Αιγαίο, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις και βροχές στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές. Το βράδυ θα χιονίσει και στη ΒΑ Ελλάδα, ενώ στη υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν Β-ΒΔ 6 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 

Το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη (24-25/1), στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα καθώς και σε όλες τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας προβλέπεται υποτροπή της κακοκαιρίας με ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις (μόνο στις νοτιότερες πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο) και θυελλώδεις βοριάδες. Το κοινό στοιχείο του καιρού για όλες τις περιοχές της χώρας θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

  

40 σχόλια:

  1. ΔΗΜΉΤΡΗ. ΤΕΛΙΚΆ ΔΎΣΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΌΝΟ ΤΟ ΠΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΌ ΟΡΙΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω φίλε μου ο βόλος θα βάλει καλό χιονάκι

      Διαγραφή
  2. Μαγνησία κύριε ζιακοπουλε βάζετε μέσα και τη πόλη του Βόλου ή αφορά τις προσηνεμες περιοχές του Πηλίου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τουρκία χόρτασε χιονιάδες.Γυαλιά ηλίου για δυτικούς και βόρειους μιας και η κλιματική αλλαγή στέλνει τα χιονια εμμονικα ανατολικά και νοτια.Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καραβατακης Αντώνιος20 Ιανουαρίου 2022 στις 5:05 μ.μ.

    Καλησπέρα Δάσκαλε,αν κ χιονοφιλος μέχρι εκεί που δεν περνει, καταλαβαίνω ότι θα έχουμε χιονοπτώσεις διαρκείας κ με αρκετές εξάρσεις στα νησιά του Αιγαίου. Ελπίζω ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε εγρήγορση ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Έχω ζήσει κ στο παρελθόν τέτοιες κακοκαιρίες Μυτιλήνη. Διακοπές ρεύματος κ νερού για ατελείωτες ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε για την πρόβλεψη, κ. Ζιακόπουλε! H Δευτέρα και Τρίτη θα είναι δύσκολες μέρες για τον νότιο ανατολικό άξονα της ΠΑΘΕ, και ελπίζω οι αρμόδιοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δάσκαλε ευχαριστούμε για όλες τις γνώσεις που μοιράζεστε μαζί μας. Από εδώ και πέρα αναμένουμε τα φαινόμενα να απολαύσουμε τη " μαγεία " του καιρού .. Διαμένω στη Κ. Εύβοια και θα απολαύσω το λευκό επισκέπτη. Δημήτρης από την είδη χιονισμένη Εύβοια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδώ στο Παγγαίο κύριε Ζιακόπουλε είμαστε μέσα στο κόλπο αύριο και την Κυριακή; Γιατί ούτε κεντρική Μακεδονία είμαστε, ούτε ανατολική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως, η ανάρτηση με τους Ντάλτον ήταν ό,τι πιο πετυχημένο έχω διαβάσει τελευταία. Τζόε και Τζακ οι δύο πρώτες μέτριες και σύντομες ψυχρές εισβολές, Ουίλιαμ η πιο σοβαρή με το δριμύ ψύχος και Άβερελ η υποτροπή.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι που και η Ελλάδα είναι περίεργη.Την δυτική Φθιώτιδα που να την βάλω,δεν ξέρω...(γεωγραφικά πάντα)
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σας αγαπητέ κε Ζιακόπουλε!
    Αναφέρετε " νοτιότερες πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές" εννοείτε της Αττικής ή Λακωνία και Μεσσηνία??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε, αναφέρεται στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές , πριν από την παρένθεση οπότε η Αττική, λακωνία, Μεσσηνία δεν σχετίζονται. Όλοι αδημονούν για την περιοχή τους αλλά θα πρέπει να διαβάζουμε πιο προσεκτικά τις προγνώσεις. Εγώ αυτό κατάλαβα διαβάζοντας. Μακάρι να διευρυνθεί η δεύτερη φάση του χιονιά!
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
    2. Εγώ καταλαβαίνω ότι εκτός από τα νησιά εννοεί και τη νότια Πελοπόννησο σίγουρα. Για την Αττική έχω αμφιβολία. Γενικά, όσο πιο νότια, τόσο λιγότερα τα χιόνια και αυτό προκύπτει και από τη θέση που έχει η αποκοπή της ψυχρής μάζας στα βορειοανατολικά της χώρας
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    3. η Αττική βεβαίως και συσχετίζεται! Λέει επί λέξει: <> , συνεπώς και η Αττική μέσα!

      Διαγραφή
    4. Βρε παιδιά δε γίνετε ένας και μόνο άνθρωπος να ανεβάζει καθημερινές προβλέψεις και καπάκι να απαντάει σε σχόλια τα οποία στην ουσία είναι απαντημένα.

      "Από Μαγνησία και κάτω χιονοπτώσεις(όπου Μαγνησία βόρεια,όπου Λακωνία(πεδινά)Κρήτη(παραθαλάσσια),και στα νότια χιονόνερο.
      Δηλαδή τα πολύ πεδινά και παράλια της Αργολίδας(οριακά),Λακωνίας Μεσσηνίας Κρήτης και νοτίου ΝΑνατολικού Αιγαίου τα όποια φαινόμενα θα είναι με τη μορφή χιονόνερου.
      Από εκεί και πάνω χιόνι έως τα παραθαλάσσια λογικά.

      Διαγραφή
    5. Επειδή έχει να κάνει κάτι με τη δουλεια μου εφόσον πάμε για πολυ χιονι και στα παραθαλάσσια και σε λιμάνι ειδικότερα,πρεπει να το μεταφέρω προς Τετάρτη-Πέμπτη. Πέραν απο τη χιονοτρέλα που έχω ,ειναι η πρώτη φορά που ευχόμουν να μη χιονίσει...γιατι η μεταφορά 2 ημερών...μου κοστίζει κάτι χρήματα.

      Διαγραφή
  11. Εν όψει ενός ακόμα προσήνεμου χιονιά, έχω τον εξής διπλό καημό: Πρώτον, τα δελτία της ΕΜΥ, έστω για μία φορά, να αποτυπώσουν με στοιχειώδη ακρίβεια το γεωγραφικό εύρος της κακοκαιρίας (όπως πολύ εύστοχα κάνει παραπάνω ο κ. Ζιακόπουλος). Αν διαβάσει κανείς την επίσημη πρόγνωση 3-7 ημερών, θα συμπεράνει ότι το Σάββατο θα χιονίζει όλη μέρα και σε όλα τα ηπειρωτικά, την Κυριακή παντού εκτός από τα δυτικά και τη Δευτέρα ξανά απ' άκρη σ' άκρη, ενώ την Τρίτη "τα φαινόμενα στα δυτικά και τα βόρεια θα εξασθενήσουν και κατά τόπους θα σταματήσουν" (sic). Ας ενημερώσει λοιπόν κάποιος την ΕΜΥ, ότι, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε τέτοιες διατάξεις καιρού, τα δυτικά και βόρεια ήδη από τη μεσημέρι του Σαββάτου θα έχουν λιακάδα και κανένα φαινόμενο δεν θα υπάρχει πλέον για να "εξασθενήσει" ή να "σταματήσει". Δεύτερον, τα δελτία ειδήσεων, που από αύριο και για μια εβδομάδα θα μας βομβαρδίζουν με τίτλους του τύπου "σφοδρός χιονιάς σαρώνει όλη τη χώρα", ας προσθέσουν επιτέλους έναν αστερίσκο που θα λέει με μικρά γράμματα "το παρόν αφορά στο 10% της έκτασης της χώρας, το υπόλοιπο έχει έναν λαμπρό ήλιο". Πέρα από ειδησεογραφικά ανακριβές, είναι και απίστευτα επώδυνο για έναν χιονόφιλο, μετά από μια (στο καλό σενάριο) 3ωρη νιφαδόπτωση που τη διαδέχονται ατελείωτες μέρες ηλιοφάνειας, να προσπαθούν όλοι να τον πείσουν ότι στην αυλή του έχει 1 μέτρο χιόνι και ότι εξακολουθεί να ρίχνει ασταμάτητα. Αυτά. Ευχαριστώ.
    Νίκος, Τρίκαλα Θεσσαλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκο αυτό συμβαίνει τα τελευταία 22 χρόνια που διαβάζω την πρόγνωση καιρού στην ΕΜΥ.Δεν αναφέρουν όλες τις περιοχές σε άλλες περιπτώσεις μιλούν με γενικόλογα και έκαναν έναν προγνωστη κορυφαίο μετεωρολόγο στην Ελλάδα γιατί απλά ρισκάρει να πει ονόματα περιοχών και πόλεων...Μαγκιά του

      Διαγραφή
    2. Να αγιάσει το στόμα σου φίλε για την ΕΜΥ!
      Είμαστε στο 2022 και τα δελτία καιρού που βγάζει είναι είτε πέσει μισό μέτρο χιόνι σε μια περιοχή είτε 5 νιφάδες. Εκτός τόπου και χρόνου.. το έχω πει κι εγώ σε άλλο μου σχόλιο
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
  12. Ο κύβος ερρίφθη! Κλασσικός χιονιάς νοτιοανατολικής Ελλάδας & νήσων Αιγαίου! Όλοι εμείς οι υπόλοιποι μένουμε με το ξηροβόρι και την απογοήτευση της "τούμπας" της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που μας αφήνει έξω από τη μοιρασιά! Δεν πειράζει...ο Χειμώνας έχει δρόμο ακόμη! Χαρείτε το χιόνι όσοι θα έχετε την χαρά να το δείτε στην πόρτα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εχει δρομο ο χειμωνας ακομα ,για να μας χαρισει απλοχερα και αλλα ξεροβορια ενω την ιδια στιγμη νησια που παλαιοτερα τα χιονια τα εβλεπαν απο την τηλεοραση, να δεχονται σχεδον καθε χρονο την επισκεψη ενος χιονια. Θα μου πεις εδω στην Σαχαρα χιονισε δεν θα χιονισει στο Αιγαιο? Αλλα ειπαμε ατιμη κοινωνια που αλλους τους ανεβαζεις και αλλους τους κατεβαζεις.

      Διαγραφή
    2. Το ξεροβορι μου μεσα ημαρτον πια εχει καταντησει αηδια. Παρ'οτι σαν εποχη ο χειμωνας μου αρεσει, τετοιους σιχαμερους χειμωνες δεν τους θελω. Χιλιες φορες η θερμοκρασια να μην πεφτει κατω απο τους 10 βαθμους παρα αυτο το
      αισχος. ΟΧΙ ΑΛΛΛΟ ΞΕΡΟΒΟΡΙ...!!!!!!!!!! Πλεον θα σταματησω να ασχολουμαι με το αν θα χιονισει ξανα Θεσσαλονικη, μην σωσει και το κανει. Νησαφι πια με αυτο το εκτρωμα που ζουμε τα τελευταια χρονια. Αν θελω χιονια θα πηγαινω Σαντορινη, Μυκονο, Ικαρια και σε οποιο αλλο νησι του Αιγαιου θα χιονιζει. Δεν φτιαχνουν στα νησια και κανα χιονοδρομικο? Ετσι οπως το παει στο πολυ προσεχες διαστημα θα τους χρειαστει. Θα χουν και τουρισμο ολο τον χρονο. Η εξαιρεση που ισχυε παλαιοτερα τεινει και θα γινει ο κανονας και ΑΝ (πολλα αν ομως) ριξει καμια νιφαδα εδω πανω για κανα διωρο ετσι για το ξεκαρφωμα θα πρεπει τα καναλια να το χουν πρωτη ειδηση και με εκτακτα δελτια να καλυψουν την νιφαδοπτωση. ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΙΤΕΡΑΑΑΑΑ!!!!!! Τα ειπα και ξεθυμανα.

      Διαγραφή
    3. Φίλε σε νιώθω 100%. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το ξεροβόρι. Ας έρθει ΤΩΡΑ η άνοιξη να τελειώνουμε. Δεν μπορεί να είναι Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρος άχιονες για έναν ακόμα χειμώνα και να φορτώνει μέτρα στην Εύβοια για πλάκα. Ή να αγχώνονται κάποιοι μήπως τυχόν ρίξει μόνο 20 πόντους στην Αθήνα και τη Νάξο και όχι μισό μέτρο, όπως είναι το φυσιολογικό. Μία, δύο, τρεις, έχει καταντήσει πλέον πολύ κουραστική και ψυχοφθόρα αυτή η ιστορία.

      Διαγραφή
    4. Μπορείτε να πείτε ο,τιδήποτε θέλετε για οποιοδήποτε μέρος και για κάθε καιρική "αδικία" που θεωρείτε ότι συμβαίνει. Η Εύβοια όμως είναι γεγονός ότι αποτελεί (λόγω της γεωγραφικής της θέσης στο Αιγαίο νομίζω) παραδοσιακά μεγάλη χιονομάνα. Δεν είμαι από την Εύβοια, δεν κατοικώ εκεί ούτε έχω καμία σχέση. Απλώς να δίνουμε σωστές πληροφορίες.

      Διαγραφή
    5. Φίλε το αν μια περιοχή είναι χιονομάνα ή όχι έχει να κάνει όχι μόνο με τη γεωγραφική της θέση αλλά και με τις επικρατούσες διατάξεις καιρού. Η γεωγραφική θέση της Εύβοιας είναι εξαιρετικά ευνοϊκή για μεγάλα ύψη χιονιού όταν έχουμε μεσημβρινή κυκλοφορία, όπως καλή ώρα τώρα. Κατεβαίνει το ψύχος από ΒΑ, εμπλουτίζεται με υδρατμούς περνώντας πάνω από το θερμό Αιγαίο και η πρώτη στεριά που βρίσκει είναι η Εύβοια. Όμως μέχρι και τη δεκαετία του '90 δεν έβαζε με τόση ευκολία μέτρα χιονιού κάθε χρόνο γιατί απλά η κυκλοφορία αυτή ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Η κλασική διάταξη χιονιού ήταν ο συνδυασμός χαμηλού από το Ιόνιο με ψύχος λόγω αντικυκλώνα στα βόρεια Βαλκάνια. Αυτός ο συνδυασμός, που έθαβε την Πίνδο και κατέβαζε τα χιόνια στα κεντροβόρεια πεδινά (αφήνοντας τα ανατολικά προσήνεμα σε γενικές γραμμές εκτός παιχνιδιού ή επηρεάζοντάς τα σε δεύτερη φάση), πλέον σπανίζει, χωρίς να είμαι σε θέση να γνωρίζω πού οφείλεται αυτή η μεταβολή στην ατμοσφαιρική κυκλοφορία. Αυτό είναι το "παράπονο" των κεντροβόρειων και εννοείται πως κανένας δεν κατηγορεί κανέναν για "αδικία". Καιρός είναι, ό,τι θέλει κάνει.

      Διαγραφή
  13. Αν εμείς αγχωνόμαστε, σκέψου τι κάνουν οι Ιταλοί ... συμπάσχοντες, που καταριούνται τον αντικυκλώνα που τους έχει μπαστακωθεί. Ωστόσο, προβλέπουν πολλά χιόνια στις νότιες περιοχές αύριο Παρασκευή, με τυπική εμφάνιση του φαινομένου "ASE (Adriatic Snow Effect)" - αντίστοιχο του δικού μας Aegean Snow effect. Πάντως δεν αναφέρουν απολύτως τίποτα για την υποτροπή της Δευτέρας, που λογικά θα τους επηρεάσει και αυτούς στα νότια, έστω οριακά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. περιγραφει τα οσα μας λεει ο Κος Ζιακοπουλος σε χαρτη..
    https://forecast.uoa.gr/el/forecast-maps/skiron/greece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. NW Pindos
    Η πρόγνωση λέει κατά λέξη (για Δευτέρα - Τρίτη): «στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ καθώς και σε όλες τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές της χώρας προβλέπεται υποτροπή της κακοκαιρίας με ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις...». Περιλαμβάνονται σαφώς οι ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές, αλλά και η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ.
    Άρα μέσα και η ΑΤΤΙΚΗ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ). Διαβάζω κάτι λάθος ή κάνω κάποιο λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός, φίλε μου.
      Δύο επισημάνσεις:
      -Τέσσερις μέρες πριν περιγράφεις με αδρές γραμμές τις πιθανές περιοχές που θα επηρεαστούν. Μία ή δύο μέρες πριν, όταν τα στοιχεία θα έχουν γίνουν πιο αξιόπιστα, μιλάς για πόλεις και χωριά.
      - Δεν νοείται μετεωρολόγος, ακόμα και ερασιτέχνης, να μην ξέρει πολύ καλά γεωγραφία.

      Διαγραφή
    2. Ναι, αλλά αναφέρει και για βροχή ή χιονόνερο στα νοτιότερα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Ελλάδας, δηλαδή στη νότια Πελοπόννησο και το νότιο Αιγαίο, όπως γράψαμε παραπάνω εγώ και ο Φώτης. Και ίσως και στα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής από την πλευρά του Σαρωνικού (δική μου έμπνευση αυτό).
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    3. NW Pindos
      Σας ευχαριστώ θερμά, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον καθένα από εμάς όταν κρίνει σωστές τις επισημάνσεις μας ένας σπουδαίος Επιστήμων όπως εσείς. Και πάλι ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    4. Για πάρα πολλούς "ζητείται ελπίς".Ο ευρών αμοιφθήσεται.--------Π.Α.

      Διαγραφή
    5. Ωχ!.Αμοιβή,αλλά αμείβω......-----Π.Α.

      Διαγραφή
  16. με gpm (1000-500)< 528 διαφαίνεται καλη χιονοστρωση και στα πεδινα για Δευτερα-Τριτη.
    https://www.wetterzentrale.de/topkarten.php?map=1&model=gfs&var=33&time=102&run=12&lid=OP&h=0&mv=0&tr=3

    αν μπορούσατε να κανατε ενα σχετικο αρθρο θα το εκτιμουσα,εμπειρικά το εχω παρατηρήσει οτι παντα στα γερα χιονια ειναι ο δεικτης <528..ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και με την διαφαινόμενη ασταθεια (δεικτης cape/li για Δευτερα 18.00 utc) προβλέπεται ισχυρη χιονοπτωση σε μορφη
    καταιγιδας σε Ευβοια-Αττικο-Βοιωτια??
    https://www.wetterzentrale.de/topkarten.php?map=17&model=gfs&var=11&time=96&run=12&lid=OP&h=0&tr=6&mv=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δάσκαλε, επειδή θητευσατε στην ΕΜΥ, θεωρώ ότι θα ήταν καλό να επισημάνετε την ευθύνη και την κρίσιμη θέση μίας κρατικής Υπηρεσίας (που πςριεργως υπάγεται ακόμη στην Πολεμική αεροπορία!) , από την οποία εξαρτάται η ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Δεν ισχύει το ίδιο για ιδιωτικές πηγές προγνωσεων, που και να γράψουν για "χαλασμο", δεν έχουν καμία συνέπεια ούτε ευθύνη.
    Ή τουλάχιστον, ως γνωστης της ΕΜΥ, εξηγήστε μας αν θέλετε πώς λειτουργεί ως υπηρεσία, ποιοι είναι οι περιορισμοί της και είναι τόσο μετριοπαθης πολλές φορές και γενικολογη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ υψηλά στελέχη της κυβέρνησης δεν ξέρουν αν πρέπει να απευθύνονται στην ΕΜΥ ή στο Αστεροσκοπείο. Εσωτερικά δεν είναι αυτή την στιγμή στην καλύτερη κατάσταση.

      Διαγραφή
  19. Ηθελα να ξέρω κατά πόσον στην ΕΜΥ διαβάζουν αυτά που της σούρνομε εδώ (και αλλού, ενδεχομένως) και αν επιθυμούν να καταβάλουν προσπάθειες να βελτιώνουν τα δελτία. Θεωρώ ότι μερικοί νεότεροι το κάνουν. Πάντως τα δελτία θαλασσών σε γενικές γραμμές είναι πιο ενημερωμένα και ακριβή (άλλο η ορθογραφία ...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν ο 4ος Νταλτον είναι στη ουσία ο 3ος με υποτροπή το χασαμε το κορμί πατριωτήη. Νόμιζα οτι μιλουσαμε για μια ξεχωριστή κακοκαιρία .Μαλλον η φραση ο Χειμώνας εχει ακομα δρομο φτανει ως την Τεταρτη??. Ναι , ξερω ο φλεβαρης και αν φλεβισει και ο Μαρτης ο Γδαρτης.Καθε χρονιά τα ιδια λεγαμε. Χιονι στην Καλαμπακα ως 40 ποντους κανει μεχρι και αρχες απριλη(Βλεπε 2003). Αλλα οταν ζεις στην Ελλαδα, χανεις 5 κατεβασιες ψυχους φετος ,( και αλλες 5 υποτροπες που συνηθως με αυτες θαβοταν η κεντρικη και βορεια ελλαδα.) Χανεις τον καλυτερο μηνα του χρονου που ειναι ο Γεναρης , τοτε μπαινεις στο παιχνιδι χάνοντας με δυο γκολ διαφορα απο τα αποδυτηρια.

    Θοδωρης, Δυτικη Θεσσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή