Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε την κατ' ευφημισμό "Ελπίδα"

Στις παρυφές του Υμηττού, του Σπύρου Μπαλαδήμα


Στη Ρόδο, του Θάνου Κοτταρά 

Στην Καλαμάτα, του Νώντα Καμαρινού 

Στη Νέα Φιλαδέλφεια, του Γιάννη Κατζαγιαννάκη

Στα Μέγαρα, του Χρήστου Παπαηλία

Στου Ζωγράφου, του Γιώργου Κωνσταντούλη

Στο Π. Φάληρο, του Βαγγέλη Σπανού

 Καλημέρα σε όλους

Στην παραλία του Βόλου, του Γιάννη


Στο Μαυρομμάτι Βοιωτίας, του Χριστόδουλου Χριστοδούλου

53 σχόλια:

  1. Εμείς οι δυτικοβοριοι δεν χάνουμε την "ελπίδα" μας σύντομα θα στείλουμε και εμείς φωτογραφίες.Οσο για τις φωτογραφίες των ανατολικονοτιων είναι υπέροχες να δούμε και άλλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο Π. Φάληρο είναι κ. Ζιακόπουλε, όχι στη Σαρωνίδα. Αλλά θα στείλω σε λίγο στο e-mail σας φωτογραφίες και από το πολικό και χωρίς ρεύμα ακόμα (στα μισά σπίτια) Θυμάρι.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανέμορφες φωτογραφίες. Ειδικά του Βαγγέλη μου θύμισε τα χθεσινά που κατέβηκα στα μέρη μας (παλαιό Φάληρο) και άχνιζε η θάλασσα και την χάζευα μία ώρα. Πέρυσι και φέτος το άλμπουμ μου γέμισε φωτογραφίες. Να ζήσουμε να τα θυμόμαστε και το παρελθόν αλλά και αυτά που έρχονται. Καλημέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όμορφες φωτογραφίες και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους φίλους.
    Πιστεύω ότι θα μπορέσω να στείλω και τις δικές μου στον δάσκαλο καθώς έχω θέμα με το κινητό μου.
    Εντύπωση προκαλεί όχι τόσο η θερμοκρασία στο Ζερικι με _17,8 βαθμούς,όσο οι-11,9 του σταθμού της Νέας οδού στον κάμπο της Θήβας.
    Χαιρετισμους επίσης στον αγαπητό Πέτρο Αλιφερη και τον Δημήτρη από ορεινή Κορινθία, το θέαμα που βλέπετε από εκεί φίλοι μου προς την οεριιχη μου, πρέπει να είναι πολύ όμορφο.
    Όσο για τα επερχόμενα, ο δάσκαλος θα μας πει όταν έρθει η ώρα,πάντως καλό είναι να μην αποκλείεται τίποτα για καμία περιοχη της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα σε όλους, πολύ ομορφες φωτογραφιες
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σε όλους τους φίλους του εγκυρότερου μετεωρολογικού μπλόκ. Πέρα από τα προβλήματα, ζήσαμε όλοι, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, συγκινήσεις που μόνο ο καιρός και η φύση μπορούν να χαρίσουν. Όταν θα μάθουμε να ακούμε τους επιστήμονες, την πολιτική προστασία και καταλάβουμε ότι και μόνοι μας πρέπει να προστατεύουμε τους εαυτούς μας, όλα αυτά και τα επόμενα που θα έρθουν, μόνο όμορφες συγκινήσεις θα προσφέρουν. Και εις αλλά με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης δεν μπορεί να παρακαλείς για 40 πόντους χιόνι στα Ιλίσια και να απαιτείς την επόμενη μέρα να είναι όλα καθαρά.

      Και επειδή έχω ζήσει σε πόλη (Μόντρεαλ) όπου κάτι τέτοιο συμβαίνει μια φορά τον μήνα, ακόμα και εκεί οι πρώτες μέρες είναι κόλαση

      Διαγραφή
  7. Καλημέρα σε όλους,

    Ελπίζω τα απομεινάρια που θα την θυμόμαστε να είναι αυτές οι φωτογραφίες και όχι πλημμύρες από το Σαββατοκύριακο και μετά.

    Έχει πέσει πολύ χιόνι ακόμα και σε πεδινές περιοχές για να λιώσει μέχρι το Σάββατο

    Οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κ. Ζιακόπουλε, στο facebook διάβασα κάτι για Πρόγνωση Τάσης Καιρού με την Μέθοδο της Ταλάντωσης των Καιρικών Συστημάτων. Εχει κάποια βάση κάτι τέτοιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιάννης απο Μυτιληνη26 Ιανουαρίου 2022 στις 12:23 μ.μ.

    Καλησπερα απο την κρυα Μυτιληνη!! Τολμώ να ομολογήσω πως την Δευτέρα εκλαιγα!! Χαιρομουν ταυτοχρονα με τον καθε χιονοφιλο που ζουσε ιστορικές καταστάσεις.. Εβαζα τον εαυτό μου στην θεση τους.. Αν και εχω ζησει ιστορικούς χιονιάδες στην Αθηνα (γεννηθηκα-μεγαλωσα) 1992(οσο θυμαμαι) 2002-2004-2008-2019 ετυχε να μην ζησω τον περσινο και τον φετινο.. Δυο απο τους μεγαλύτερους και ποσω μαλλον που πριν 11 μερες γυρισα απο 15μερη παρουσια στην Αττικη.. Αν χιονιζε καπου αλλου σαφώς και δεν θα με πείραζε.. Αλλα εδω απο την Ελπίδα ουτε μια νυφαδα δεν είδαμε.. Αλλα Δοξα τω Θεώ.. Για καποιο λογο γινονται όλα!! Ευχαρθστουμε για όλα κυριε Ζιακοπουλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ Νώντα.Στη φωτογραφία σου έχουμε την παραλία της πόλης,ήλιο,στο βάθος Ταύγετο και χιονοκουρτίνα? .Εάν ναι ,την προκρίνω για την ιδιαιτερότητά της!.Χαιρετισμούς στην οδό Αριστομένους (παλαιοί δεσμοί).-------Πέτρος Αλιφέρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς Πέτρο, είναι το απόγευμα της Δευτέρας πριν ξεκινήσει ο νεφοδιαλυτής βοριάς. Χιονοκουρτίνες κάλυψαν κατά μήκος τον Ταυγετο μέχρι τα παράλια της Μεσσηνιακής Μανης.

      Διαγραφή
  11. Μια βλακώδης ερώτηση

    Κοιτάζω τα runs για το Σάββατο. Υπό κανονικές συνθήκες πεδινό χιόνι αποκλείεται. Ωστόσο, υπάρχει εγκλωβισμός; Δάσκαλε έχεις απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι φίλε Στάθη, γιά μένα εγκλωβισμός σε Αττικοβοιωτία θα υπήρχε εάν το εν λόγω σύστημα έρχονταν αύριο για παράδειγμα.
      Εκεί και με -3 στα 850hpa θα μπορούσε να χιονίζει μέχρι τα πεδινά(ειδικά μακριά από θάλασσα).
      Από αύριο και κυρίως την Παρασκευή, λόγω ΝΔυτικού ενισχυμένου ρεύματος στα ανατολικά η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά, με αποτέλεσμα την εξαφάνιση τού εγκλωβισμού ψύχους πού αναφέρεις.
      Τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά στην κεντρική-ΒΔυτική ηπειρωτική κλειστή χώρα, όπου ο νοτιάς δε φτάνει εκεί,όπου ίσως διατηρηθεί ο εγκλωβισμός λόγω συνεχούς νυχτερινής ψύξης τού εδάφους(νυχτερινή ακτινοβολία).

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Φώτη.

      Έχεις δίκιο, εγώ δεν το διευκρίνισα. Εννοούσα πεδινές περιοχές της Βοιωτίας και Φθιώτιδας που είναι περίκλειστες

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι το Σάββατο ο καιρός θα παρουσιάει μεγάλο ενδιαφέρον για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Επί της κυκλοφορίας, νομίζω ότι θα υπάρξει αντικυκλωνική διάσπαση της ερχόμενης από τα ΒΔ τραφ με το νότιο καθόλου ευκαταφρόνητο τμήμα να δημιουργεί επιφανειακό χαμηλό που θα κινηθεί νοτιοανατολικά. Δεν θα μιλούσα για εγκλωβισμό. Θα μιλούσα για σύγκλιση -βασικά στην κεντρική Ελλάδα- που είναι πιθανό να δώσει αξιόλογα ποσά βροχής και στα ορεινά-ημιορεινά χιονοπτώσεις. Για αυτή την κακοκαιριούλα, πουν δεν πρέπει να υποτιμηθεί, θα μιλήσουμε αύριο.
      Καλό βράδυ, φίλοι μου.

      Διαγραφή
    4. ορεινα κ.Στερεας κ Πελοποννησου οι χιονοπτωσεις 29/1..

      https://meteologix.com/gr/model-charts/euro/greece/precipitation-totals-24h-snow/20220130-0600z.html

      Διαγραφή
  12. Παρατηρήσεις:
    - Τι έγινε σήμερα πρωί-πρωί στο ημιπεδινό Λευκοχώρι Φθιώτιδος;
    - Όλη η Πελοπόννησος στο μείον πλην ελαχίστων παραθαλασσίων. (πηγή meteo.gr)
    - Φοβερές οι φωτογραφίες σας με κορυφαία του Νώντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτω από -18β έφτασε Χρήστο!
      Φοβερό.

      Διαγραφή
    2. Μεγαλόπολη Αρκαδίας έφτασε -8 τό πρωί! (Σταύρος)

      Διαγραφή
    3. Φωτη καλησπερα βλεπεις κατι για την αλλη βδομαδα η ειναι νωρις ακομα?

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ Χρήστο! Και αν επιτρέπεται, με εντυπωσίασε το -0,2 του σταθμού κοντά στη Καρδαμύλη ο οποίος βρίσκεται δέκα μέτρα από το κύμα.

      Διαγραφή
    5. Έγραψα φίλε μου τι πιστεύω.
      Η πόλη των Ιωαννίνων εάν όλα πάνε καλά,ίσως το πρωί τού Σαββάτου δει τον λευκό επισκέπτη.
      Τα υπόλοιπα παρακάτω.

      Διαγραφή
    6. Τρίπολη σήμερα το πρωί -12.5 με χιονοσκεπές έδαφος και τώρα ήδη στις 21:30 είναι στους -7.7

      Διαγραφή
  13. Μεγάλης ομορφιάς οι φωτογραφίες όλων των φίλων.
    Πολύ χιόνι παντού με αποκορύφωμα τη Βοιωτία νομίζω.
    Εδώ στα πεδινά της Αιτωλοακαρνίας σήμερα επιβεβαιώθηκαν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με την περιοχή μού να "χτυπά" ελάχιστη -5β ενώ στον κάμπο έπεσε μέχρι τούς -7β! Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο χαμηλές ελάχιστες.
    Η σημερινή νύχτα μία από τα ίδια ειδικά εκεί πού έχει χιονίσει πολύ, όπου τα πράγματα θα είναι και πάλι δύσκολα λόγω παγετού(κάτω από -10β ακόμη και σε πεδινά π.χ. Λιβαδειά).

    Να ευχαριστήσω πολύ τούς φίλους τού μπλογκ γιά τα καλά τούς λόγια και ιδιαίτερα τον Χριστόδουλο και Αργύρη για τα γραφόμενά τούς πού το μόνο πού κάνουν είναι να μού δίνουν δύναμη να συνεχίσω να διαβάζω και να μελετώ(παρόλη την έλλειψη χρόνου λόγω υποχρεώσεων)ως ερασιτέχνης, αυτό πού πάντα μού άρεσε και με εξιτάρει στη ζωή.
    Ο καιρός η φύση τα έντονα φαινόμενα και η πρόβλεψη αυτών.
    Ευχαριστώ πολύ και τον δάσκαλό μας,πού με τη γνώση,την εμπειρία και το μεράκι τού μας καθοδηγεί από τούτη εδώ τη σελίδα.

    Στα μελλούμενα έχω να πω γιά πολλούς πού ρωτούν,επειδή ακούγονται ένα σωρό ανακρίβειες για χιονιάδες σε Αττική πάλι και άλλα τέτοια:
    1ον Δύο διαταραχές είναι προ των πυλών το επόμενο διάστημα, με τη μία Σάββατο μέχρι Κυριακή πρόσκαιρα, και την δεύτερη 2-3 τού μήνα.
    2ον Η θερμοκρασία από αύριο θα αρχίσει να ανεβαίνει αισθητά και στα ανατολικά ενώ από Σάββατο θα ξανά πέσει σε φυσιολογικά χειμωνιάτικα επίπεδα.
    3ον Χιόνι σε Αττική αλλά και σε άλλες πεδινές περιοχές σε βάθος 10ημερου τουλάχιστον δε φαίνεται με την καμία!
    Σειρά θα έχει η Πίνδος(ορεινά ίσως και ημιορεινά)και γύρω περιοχές, όπως και η Μακεδονία με την δυτική εάν υπάρξει ικανοποιητικός υετός να χιονίζει μέχρι χαμηλά.
    4ον φαινόμενα θα έχει κατά περιόδους αρκετά και η νότια χώρα αλλά αυτά θα είναι με τη μορφή βροχών και καταιγίδων και όχι χιονοπτώσεων.
    5ον Γιά να είμαστε προσγειωμένοι και ρεαλιστές,μετά τον δυνατό χιονιά πού είχαμε στα ανατολικά ας μη περιμένουμε ανάλογης έντασης φαινόμενα για φέτος εκεί.
    Ας το χαρούν οι άνθρωποι αλλά δε χρειάζεται(γιά πολλούς λόγους)και ούτε πιστεύω ότι θα ξανά έχουμε κάτι τόσο σημαντικό.
    6ον και τελευταίον,ο Φλεβάρης εκτιμώ ότι θα έχει αρκετά σκαμπανευάσματα, αλλά η κυκλοφορία θα παραμείνει ευνοϊκή(μακροπρόθεσμες διατάξεις έτσι δείχνουν)έτσι ώστε και άλλες περιοχές να δουν χιόνι έως πολύ χαμηλά.
    Αυτά τα ολίγα προς το παρών και βλέπουμε πιό αναλυτικά στα επόμενα 24ωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη νομίζω ότι είναι παρακινδυνευμένο να αποκλείσουμε από τώρα χιονόπτωση για το διάστημα 2-4 Φεβρουαρίου. Αναφέρομαι στην επίσήμανσή σου (3). Οψόμεθα...

      Διαγραφή
    2. Για πεδινά Στερεάς(όπως Αττική)και κάτω το αποκλείω.
      Βροχές και χιόνια ορεινά και ημιορεινά ναι.
      Τόνισα ότι πάμε για δύό κακοκαιρίες το επόμενο διάστημα.
      Κακοκαιρία δεν είναι μόνο τα χιόνια στα πεδινά.
      Άλλοι πιό κεντρικά και βόρεια πού έχουν σειρά, ίσως κάτι πάρουν.
      Λεπτομέρειες από τώρα δε μπορούν να δωθούν!
      Όμως οι θερμοκρασίες πού βλέπω να παγιώνονται είναι απαγορευτικές γιά πεδινό χιονιά για μεγάλο τμήμα της χώρας.
      Ας είμαστε ρεαλιστές το ξανά είπα.
      Έτσι και αλλιώς οι Αθηναίοι το ευχαριστήθηκαν με το παραπάνω.
      Η πλειοψηφία δεν θέλει κάτι άλλο με αυτά πού έγιναν.
      Αύριο περιμένουμε και τον δάσκαλο.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Φώτη καλά τα λες αλλά κάποιοι όπως ο Αντρέας νομίζουν ότι ζουν στην Νορβηγία και όχι στην Αθήνα (αν είναι από κει). Τώρα για τα του καιρού, καθαρά από διαίσθηση η Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να δει τον λευκό επισκέπτη ούτε φέτος αλλά πολύ φοβάμαι ούτε του χρόνου έτσι όπως έχει γίνει το κλίμα. Τι να το κάνω να χιονίσει τον Φλεβάρη και να είναι το χιόνι υγρό και να μην το στρώνει καθόλου. Όχι και πάλι όχι.

      Διαγραφή
    4. Στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας που βρισκόμαστε στα 400 μέτρα υπάρχει περίπτωση να δούμε τον λευκό επισκέπτη το Σάββατο? Γιατί εφέτος ουτε τα Ακαρνανικά όρη δεν τον είδαν ακόμα!

      Διαγραφή
  14. Καλησπέρα ομάδα! Χιόνι που δεν λιώνει περιμένει κι άλλο χιόνι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιάννης απο Μυτιληνη26 Ιανουαρίου 2022 στις 6:11 μ.μ.

    Οι φωτογραφείες σας φοβερές παιδιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καταρχάς να ξεκινήσω από τις πολύ ωραίες φωτογραφίες και ειδικά σε μέρη που χιονιζονται σπάνια .Δεύτερον θα συμφωνήσω απόλυτα με τα γραφόμενα του φίλου Φώτη και τρίτον εν αναμονή για την περαιτέρω πρόγνωση από τον δάσκαλο . Χρήστος από την κρύα Όθρυ με ρεκόρ θερμοκρασίας για τον φετινό χειμώνα η νύχτα που πέρασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα από τις στέπες της Κεντρικής Μακεδονίας..
    Θεσσαλονική,Κιλκίς σταθερά πρωτεύουσες της στέπας.
    Παρ'ότι λάτρης του χειμώνα,με μεγάλη μου χαρά θσ υποδεχομουν τον Μάιο.
    Επιτέλους να τελειώσουμε με τους ενοχλητικούς, παγερους και ασκοπους ανέμους που μας έχουν τσακίσει αναίτια.
    Επιτέλους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε στο μυαλό μου είσαι θα συμφωνήσω μέχρι και την τελευταία τελεία που έβαλες. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει. Άνοιξη χθες να ησυχάσουμε πια και αν είναι να χουμε τέτοιου είδους χειμώνες εύχομαι να έχουμε συνεχώς θερμοκρασίες γύρω στους 20 βαθμούς καθ'ολη την διάρκεια. Και εγώ λάτρης του χειμώνα είμαι αλλά όχι αυτό το πράγμα.

      Διαγραφή
  18. Ανέβηκε και πάνω από τους 7 βαθμούς σήμερα Τετάρτη 26/1 η θερμοκρασία στα νότια, ενώ οι χαμηλότερες τιμές ήταν περίπου 2 βαθμοί νωρίς το πρωί. Δεν είχαμε, δηλαδή, παγετό, ούτε η θάλασσα πάγωσε ιδιαίτερα, σε αντίθεση με σημείο στην Ηγουμενίτσα όπου λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στα νερά πέθαναν δυστυχώς δεκάδες χιλιάδες ψάρια σε ιχθυοτροφείο. Μάλλον έπαιξε ρόλο και ότι είναι περιορισμένα σε πολύ μικρό χώρο (κλωβός).

    Λίγα χιόνια είχε ακόμα το απόγευμα σε Ακρόπολη και Λουμπαρδιάρη, αλλά και εκεί οι δρόμοι είναι σχετικά στεγνοί. Λίγη προσοχή θέλει στις άκρες τους και στα πλακόστρωτα που έχει η περιοχή.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς βαγγελη, πάγωσε η λιμνοθάλασσα στην Ηγουμενίτσα που βρίσκεται μέσα στον καμπο και χωρίζεται από τη θάλασσα από την παραλία του Δρεπανου. Πρόκειται για μικρές ιδιωτικές ιχθυοκαλλιεργειες με σαργούς και τσιπούρες. Βέβαια όταν λέμε πάγωσε είναι μεταφορικό γιατί η θάλασσα δεν παγώνει, απλά έπεσε η θερμοκρασια το πρωί γύρω στους 0 βαθμους και κρυωσαν τα καημένα τα ψαράκια. Παρεμπιπτόντως για λέγε ρε θηρίο, βουτήξες καθόλου αυτές τις μέρες?

      Διαγραφή
    2. Σήμερα 26/1 πολύ λίγο και το ΣΚ επίσης πολύ λίγο. Άλλοι έκατσαν πολύ περισσότερο από μένα μέσα σήμερα. Τη μέρα της χιονόπτωσης 24/1 κολυμπούσε άτομο στο Φάληρο για κάνα δεκάλεπτο, ενώ μετά είδα στις ειδήσεις έναν άλλον να λέει: "Έξω έχει 0 βαθμούς, οπότε η θάλασσα με 15β. είναι σαν σάουνα". Είναι κι αυτό μια άποψη.

      Και την Τρίτη 25/1 κολυμπούσε ένα άτομο στη Σαρωνίδα, ενώ αρχικά νόμιζα ότι είδα κι έναν στην Π. Φώκαια, αλλά τελικά ήταν σημαδούρα...
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  19. NW Pindos
    Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα προβλήματα, που δημιούργησε η κακοκαιρία, νομίζω ότι, κατά την άποψη μου πάντα, όταν υπάρχουν προβλέψεις για έντονους χιονιάδες στην Αττική θα πρέπει να αποφασίζεται αργία για μία - δύο ημέρες (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα), ειδικά τις μέρες που τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, ώστε να μην βγαίνει χιλιάδες κόσμος στις καιρικές συνθήκες. Μια τέτοια κατάσταση (με χιλιάδες κόσμου να είναι στο δρόμο με έντονο χιονιά) δεν είναι διαχειρίσιμη και καλύτερα να λαμβάνονται προληπτικά μέτρα. Όσα εκχιονιστικά και να υπάρχουν δεν υπάρχει περίπτωση να αποχιονιστούν χιλιάδες δρόμοι και παράδρομοι. Ένας οδηγός να κολλήσει από τους χιλιάδες που θα είναι στο δρόμο (που δεν θα είναι μόνο ένας αλλά δεκάδες) το παιχνίδι χάνεται. Άλλη λύση δεν βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σχετικά είναι όλα. Στα νότια προάστια της Αττικής μόνο τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη ίσως να ήταν δύσκολη η μετακίνηση και όχι τόσο σε κεντρικούς δρόμους, αλλά κυρίως σε στενά. Την Τρίτη πήγα από το Π. Φάληρο στο Θυμάρι για να βοηθήσω τη μητέρα μου που δεν είχε ρεύμα (παρεμπιπτόντως, αποκαταστάθηκε η βλάβη και μόνο τα ορεινά της Π. Φώκαιας είναι ακόμα στο σκοτάδι), διανύοντας μία απόσταση 42 χιλιομέτρων χωρίς κανένα πρόβλημα. Μόνο νερά είχαν και όχι παντού η Ποσειδώνος και η Σουνίου.

      Σήμερα Τετάρτη 26/1, όλοι οι δρόμοι ήταν στεγνοί στα νότια προάστια και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν όχι μόνο τα καταστήματα, οι εταιρίες και οι δημόσιες υπηρεσίες σε Π. Φάληρο και Καλλιθέα για παράδειγμα, αλλά ακόμα και τα σχολεία. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην ανοίξουν αύριο τα σχολεία στα νότια προάστια με θεόστεγνους δρόμους, επαναλαμβάνω. Ή και οι δημόσιες υπηρεσίες για να κάνει ο κόσμος τις δουλειές του και χάνεται ουσιαστικά ολόκληρη βδομάδα για μία μέρα χιονόπτωσης. Εννοείται ότι αν κάποιος υπάλληλος είναι από τα βόρεια προάστια θα μπορούσε σε συνεννόηση με την υπηρεσία του να πάρει αργία.

      Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι δεν έχει καμία σχέση η νότια με τη βόρεια Αττική, όπου για παράδειγμα στο Μαρούσι κοντά στην Πεντέλη ακόμα οι δρόμοι είναι γεμάτοι χιόνι, αλλά και αυτοκίνητα παρατημένα κατά μήκος τους. Επίσης, ναι, σήμερα που είχε καλό καιρό έπρεπε να πάνε και τα 80 εκχιονιστικά που λέει ότι διαθέτει η περιφέρεια Αττικής στα βόρεια προάστια και να καθαρίσουν κάθε δρόμο. Οι πολίτες πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας, δημοτικά τέλη, ΚΤΕΟ, διόδια, φόρους, εισφορές, ένα σωρό χαράτσια στον λογαριασμό της ΔΕΗ (και με την πρώτη κακοκαιρία πάντα κόβεται το ρεύμα) και δεν μπορούν να περιμένουν πότε θα λιώσει ο ήλιος τα χιόνια.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  20. Φώτη σ ευχαριστούμε για τις εκτιμήσεις που κάνεις για τον καιρό σε βάθος χρόνου(σχετικά). Συνέχισε να κάνεις το μεράκι σου.Το ίδιο και οι υπόλοιποι φίλοι ερασιτέχνες μετεωρολόγοι του μπλογκ.Με κεφαλή φυσικά τον οικοδεσπότη της σελίδας αυτής, κύριο Ζιακοπουλο.Επαγγελματια μετεωρολόγο, και επιστήμονα.Χαρα μας να διαβάζουμε αυτά που γράφετε.
    Σήμερα είχε λιακάδα και φοβερή ορατότητα.Ηταν ότι έπρεπε για φωτογραφίες στο χιονισμένο τοπίο.
    Χριστόδουλε στο βουνό που πάω με τα ζώα, σχεδόν καθημερινά αγναντεύω τα βουνά της Στερεάς, και σχεδόν τα μισά της Πελοποννήσου.Το μάτι μου φτάνει μέχρι τις κορυφές του Ταϋγέτου.Φυσικα τον Αργολικό κάμπο, και τον κάμπο της Βόχας στο νομό μου.Καλο βράδυ σε όλη την παρέα.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τελικά η Ελπίδα έφυγε, καιεκτος απο πολύ θέαμα αφησε και πολλά προβλήματα και γκρίνια, όπως αναμενόταν άλλωστε. Σειρά παίρνουμε εμείς οι βόρειοι, όπου προς παρόν απολαμβάνουμε κρύο. Για πότε θα ερθει και η σειρά της βόρειας Ελλάδας θα μας ενημερώσει ο δασκαλος, έγκαιρα και εγκυρα.Β.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σας ενημερώσει δεν σας ενημερώσει σ.....α θα τα κάνετε κ σεις. Γιάννης.Ανωγεια 1 μέτρο χιόνι δρόμοι πεντακάθαροι από άκρη σ'ακρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Περιμένω τον δάσκαλο με αγωνία; Για 2 με 4 Φλεβάρη,θα δούμε επιτέλους άσπρη μέρα αν Μακεδονία,αν και φέτος έχουμε χειμώνα ως προς την θερμοκρασία μόνο,ας ελπίσουμε ότι το όνειρο για άσπρη μερα δεν θα χαθεί γιατί αν γυρίσει νότιας ο καιρός βλέπω έτσι να πηγαίνει όλο τον μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα ορεινά κ ημιορεινα θα χιονίσει μόνο! Πεδινό χιόνι ούτε καν

      Διαγραφή
  24. Και θα ζήσουμε και σίγουρα θα τη θυμόμαστε κύριε Ζιακόπουλε. Να είστε όλοι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αξιοσημείωτο .Σήμερα Τετάρτη στην Κορινθία τα Τρίκαλα,με 1070 μέτρα υψ.,είχαν ελάχιστη -8c,ενώ η Νεμέα,με 290 μέτρα υψ.,είχε -15c !.----------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τις ψυχρές, ανέφελες και χωρίς ανέμους νύχτες, ο βυθός των κοιλάδων είναι ψυχρότερος από της γειτονικές λοφοπλαγιές.

      Διαγραφή
    2. Δείτε και τις μέγιστες καθηγητά κ. Π.Α., οπότε και έγινε το αντίστροφο.

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ "αμφοτέρους και τους δύο".Χρήστο στην περιοχή μου τα μοντέλα έπεσαν έξω ως προς τις ελάχιστες,οπότε όλα καλά.Όχι τίποτ άλλο,τη γλύτωσαν τα....άχυρα.Δάσκαλε για το Σάββατο αναμένω ένα καλό αντίδοτο λακέρδας!.Νάστε καλά.-------Π.Α.

      Διαγραφή
    4. Στο παραπάνω σχόλιό μου βλέπε: "τις γειτονικές". Συγγνώμη!

      Διαγραφή
  26. Το ξανά λέω.
    Ώρα να μαλακώσει ο καιρός από βδομάδα,ειδικά εκεί όπου χιόνισε πολύ....
    Για πόσο,τα δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η θέση του πολικού στρόβιλου πάνω απ τον Καναδά μοιάζει εμμονική φέτος, έχει συσσωρευθεί όλο το ψύχος εκεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή