Χιονοκαταιγίδες: η πρόγνωση και η επαλήθευση


 Καλημέρα σε αχιόνιστους και χιονισμένους!


51 σχόλια:

  1. Έχει μπαρουτιάσει ολόκληρο το βόρειο Αιγαίο με πυκνές νεφώσεις. Καλά φαινόμενα να έχουμε. Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα από την χιονισμένη Χαλκίδα.Απο τις 7 απίστευτη,συνεχόμενη χιονόπτωση-στουπα συνοδεία όντως χιονοκαταιγιδας.5 με 10 πόντοι και αρχίζει και με φοβίζει η ένταση,αλήθεια Κ.Ζιακοπουλε αν συνεχίσει με αυτή την ένταση πάμε για πολλούς πόντους?Γιαννης-Χαλκιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωχ! Αυτές οι χιονοκαταιγίδες θα φτάσουν και εδώ. Προς το παρόν αντιστέκονται τα νότια και νησιωτικά τμήματα της Αττικής με πάνω από 3 βαθμούς σε Ανάβυσσο, Σούνιο, Αίγινα, Σαλαμίνα. Βορειότερα και ανατολικότερα, όμως, η θερμοκρασία έχει πέσει παντού κάτω από τους 2 βαθμούς. Προς το παρόν χιονίζει ασθενώς με σπαστό ουρανό, οπότε μάλλον το σύστημα δεν έχει φτάσει εδώ. Τουλάχιστον, ως προς το ξεκίνημα της η Ελπίδα είναι πολύ πιο ήπια από τη Μήδεια πέρσι όταν με το καλημέρα έριχνε πολύ χοντρές νιφάδες, βάζοντας μας σιγά, σιγά στην κρυάδα. Όπως λένε και στο μπάσκετ σημασία δεν έχει τόσο η αρχική πεντάδα, αλλά ποιοι πέντε είναι στο παρκέ στο φινάλε ενός συναρπαστικού αγώνα.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βολο κ. Ζιακοπουλε ξεκινησε ριχνει καλα ,μολις εκλεισε ο καιρος! εχετε υποψιν την καιρικη εξελιξη για τη περιοχη μ; καλημερα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο παλιός είναι αλλιώς!
    Νίκος (φιλόλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σε όλους.Ηδη στους Άνω Αμπελόκηπους -Νεα Φιλοθέη το στρώνει σε κήπους και μεταλλικές επιφάνειες.Καλες χιονοσυγκινησεις σε όσους χιονοστούν.Το βλέπουμε και φέτος το τιμημένο!!!!
    Γιάννης Καλύβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έκλεισε ο καιρός σε όλο σχεδόν το λεκανοπέδιο, ο Υμηττός εξαφανίστηκε μέσα σε ένα λευκό σύννεφο μέσα σε 10 λεπτά, και έχει αρχίζει και χιονίζει γερά εδώ στην λεωφόρο Βουλιαγμένης στην Ηλιούπολη, οτι ρίχνει το πιάνει αμέσως, μια υπέροχη μέρα ξεκίνησε !!

    Δημήτρης Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια; Νοτιότερα έχουμε ακόμα λεπτές νιφάδες, ενώ η θερμοκρασία στην Πάρνηθα (περίπου στα 850hPa, δηλαδή) ανέβηκε στους -7,7 βαθμούς από τους -8,2, αντί να υποχωρήσει κι άλλο. Και στο νοτιότερο τμήμα της Αττικής από Σαρωνίδα - Ανάβυσσο μέχρι Σούνιο ανέβηκε επίσης από τους 3 στους 4 βαθμούς, τώρα γύρω στις 10 το πρωί. Ίσως να χωριστεί στα δύο τελικά η Αττική.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  8. Γιάννης απο Μυτιληνη24 Ιανουαρίου 2022 στις 9:51 π.μ.

    Καλημέρα κυριε Δημήτρη και σε όλους απο την άχιονη αλλα παγωμένη Μυτιλήνη!! Καλά χιόνια σε όσους τα δούν ή και τα πιάσουν.. Με προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα σε όλους, καλό χιονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα... Τα νότια προάστια ακόμα όχι κάτι το ιδιαίτερο ας ελπίσουμε να το δούμε και στρωμένο αλλά δεν έχω παράπονο αυτό που έζησα πέρυσι με τη Μήδεια δεν υπήρχε, 15 πόντους στη Καλλιθέα έφτασε... Καλή εβδομάδα σε όλους... Δάσκαλε σε ευχαριστούμε για όλα και τους χαιρετισμούς μου στην όμορφη Κάρυστο, τόπος καταγωγής μου, που ναι κατάλευκη μέχρι τη θάλασσα... Γιώργος Τρύπας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χιονόστρωση Σαρωνίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως. Το στρώνει σιγά, σιγά, ακόμα και στο Θυμάρι. Μάλλον, επειδή είναι πιο λεπτή η μύτη της Αττικής στο νοτιότερο τμήμα της και επηρεάζεται περισσότερο από το Αιγαίο. Για αυτό τον λόγο είναι πάντα και πιο ισχυρός εκεί ο βοριάς απ' ό,τι για παράδειγμα στο Φάληρο, που επίσης πυκνώνουν οι νιφάδες, αλλά προς το παρόν δεν πιάνει χιόνι ούτε στις εύκολες επιφάνειες. Αντίθετα, στο Μαρούσι όλα κάτασπρα από τις 9 το πρωί.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  11. ----Το πρωί ξημερωθήκαμε με ένα αστείο χαλαζοχιονάκι ή χιονοχαλαζάκι.Περιμένουμε τη συνέχεια.Μπούκα λέει. Να ρίξει όσο θέλει.Μόνο αυτές οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες με φοβίζουν.
    ----- Αποφράς ημέρα η σημερινή,σου λέει.Δηλαδή ακατονόμαστη.Κάτι σαν το "η Πόλις εάλω".Είναι μια άποψη και αυτή.
    ----Μπράβο Χρήστο για τις αναφορές σου και στις ευαίσθητες καλλιέργειες.Είσαι από τους ελάχιστους.
    ---- Πολλοί φίλοι ήσαν και είναι ιδιαίτερα ανυπόμονοι.Μου θυμίζουν έναν παπά, πρωτοπαλίκαρο του Άρη,τον περίφημο "παπαανυπόμονο"!.

    ----Δάσκαλε εύγε,για αυνόητους πολλούς λόγους.-----------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό χιονομεσήμερο κ. καθηγητά. Ας κάψουν άχυρα οι παραγωγοί και δεν μας πειράζει αν είναι μαύροι οι καρποί. Αύριο και κυρίως μεθαύριο ο μέγας παγετός.

      Διαγραφή
  12. Λοφο Στρέφη χιονιζει από τις 8:30. Αν συνέχισει έτσι ή αν αυξηθεί η ένταση πάμε για 30 πόντους μου φαίνεται. Ηδη είναι στρωμένο σε κατάλληλες επιφανειες.Καλημέρα σε όλους και πολύ προσοχή.

    Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα από τα ηλιόλουστα Τρίκαλα. Τελικά κύριε Ζιακοπουλε δεν χρειάστηκε να ακολουθήσω την λύση του πρωτομάστορα. Το ... γεφύρι άντεξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νοτιοδυτική Μαγνησία πυκνή χιονόπτωση ως τη θάλασσα Χρήστος Όθρυ.και ρωτάω τον δάσκαλο θα χρειαστουμε φτυάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ακόμα βλέπω σταθμοί στο λεκανοπέδιο έχουν ΒΒΔ, γιαυτό έχει θαφτεί ο Υμμητός και οι περιοχές πέριξ.

    Η αλήθεια ειναι χρειαζόμαστε ένα nowcast να στρώσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για μικρή εξασθένηση της διαταραχής που προκαλεί τις έντονες χιονοπτώσεις στα ανατολικά προσήνεμα κάνει λόγο ο Βασίλης Πανάκογλου στην ιστοσελίδα του weathergroup.gr. Υποβάθμιση της κακοκαιρίας αναφέρει, επίσης, για το κεντρικό και νότιο κομμάτι της Αττικής. Για Φάληρο, Καλλιθέα και λοιπούς συγγενείς. Ακόμα και σε αυτές τις περιοχές, πάντως, το στρώνει πλέον στις εύκολες επιφάνειες, αλλά όχι και στους δρόμους, όπως στα βόρεια προάστια.

    Κάπως έτσι ανέλυσε την κατάσταση και το meteo.gr, παρουσιάζοντας τα ύψη χιονιού στον νομό, ωστόσο, αυτός που έδωσε ρεσιτάλ από τη μέρα που η Ελπίδα ήταν δεν ήταν καν μια ψηφιακή εικόνα, μέχρι τώρα που πέφτουν τα χιόνια ήταν φυσικά ο κ. Ζιακόπουλος.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σήμερα δεν γίνονται ούτε γκάλοπ ούτε προβλέψεις. Σήμερα μιλάει ο λαός της Αθήνας! Συγγνώμη, μπερδεύτηκα, Σήμερα μιλάει ο χιονιάς της Αθήνας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. To λεκανοπέδιο ψάχνει δικαίωση κύριε Zιακόπουλε!

    Σας ευχαριστώ για την απάντηση! Θα μιλήσει και ο λαός του λεκανοπεδίου και ο χιονιάς του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Που είναι ο Τάσος Μπιρσίμ να κάνει τα "μαγικά" του και να γίνουν τα 10 cm 40."Πρόεδρε δυνατά και τα πλάνα σε μένα"......----------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα καλό! ....Αχ ΠΑΣΟΚ ωραία χρόνια!!! Που λέει και η Μαριλου στο ωραίο σήριαλ της ΕΡΤ😁😁😁
      Αντε να δούμε και εδώ στη Ρόδο πότε θα γυρίσει ο άνεμος σε ΒΔ μπας και ασπρίζει και εδώ έστω στα ορεινά μας κάτι (εάν κύριε Δημήτρη έχετε καποια εκτίμηση, θα την εκτιμούσα δεόντως!). Έχω αρχίσει και ζηλεύω τις γειτονικές Κυκλάδες

      Διαγραφή
  20. Δασκαλε ζηλεύουμε θέλουμε και εμείς χιόνι!!!Λίτσα Τρικαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα από τους αχιονιστους(Γιάννενα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Παγωμένα και ηλιόλουστα Γιάννενα απολαμβάνουμε το χιόνι που πέφτει στους φοίνικες .Η Μύκονος πιο πολύ χιόνι από το Μέτσοβο ;Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χιονοκαταιγιδα με βροντή και αέρα τωρα σε υψηλότερα από την Στενή Εύβοιας μαγευτικά μέρη . Ορατότης μηδέν και πολύ χιόνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το πρωί που έφυγα από το χωριό μου δεν υπήρχε τίποτα και μόνο στην Θήβα βρήκα μια "γανουδα" στρωμένη παντού.
    Από τις 6,30 άρχισε να χιονίζει ψιλά ψιλά αλλά όλο δυνάμωνε και κατά τις 9 Ξε κίνησε να χιονίζει πυκνά την ίδια ώρα που άρχισε ψιλοχιονιζει στο χωριό μου και την γύρω περιοχή.
    Τα πρωινά δρομολόγια 6 και 7 πήγαν κανονικά στον προορισμό τους (Θήβα και Αθήνα)αλλά των 9 από Αθήνα και Θήβα δεν έφυγαν ποτέ.
    Μετα τις 11 στην Θήβα η μετακίνηση έγινε πολύ δύσκολη και έτσι νε εντολή προέδρου κλείσαμε το ΚΤΕΛ και φύγαμε.
    Η διαδρομή εψςψτο χωριό μου ήταν από τις δυσκολότερες που έχω κάνει ποτέ καθώς όλα ήταν παγωμένα λόγω της έντονης χιονόπτωσης που γρήγορα μετατράπηκε σε χιονοθυελλα.
    Διαδρομή ενός τετάρτου την έκανα πάνω από μια ώρα και φτάνοντας στο χωριό μου βρήκα απίστευτη χιονοθυελλα με πολλά αστραποβροντα και κεραυνούς που συνεχίζεται έως τώρα,προσθέτοντας συνεχώς νέα εκατοστά χιονιού.
    Η θερμοκρασία στους - 4 βαθμούς.
    Δεν νομίζω ότι μπορώ να ζητήσω τίποτα άλλο παρά μόνο να κρατήσουν οι χοροί...ε η χιονοκαταιγιδα ήθελα να πω...μεχρι το βράδυ για να απολαύσω το υπέροχο θέαμα μέσα στο σκοτάδι
    Φίλοι του μπλογκ που μιλάμε ιδιωτικά έχουν παραλάβει ήδη άφθονο υλικό και ελπίζω να μπορέσω να το στείλω στον δάσκαλο.
    Για να καταλάβετε τι εννοώ θα σας πω μόνο αυτο,τα μηχανήματα περνούν και καθαρίζουν και σε λίγα λεπτά είναι σαν να μην πέρασαν καθόλου.
    Καλό απόγευμα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλησπέρα σε όλους τους χιονισμένους και φυσικά στον αγαπημένο μας δάσκαλο! Ότι και να πούμε για την πρόβλεψη σας είναι λίγο! Υποκλίνομαι συνονόματε! Μέσα σε μια ώρα το πρωινό άρχισε να τι στρώνει στο Ψυχικό και αυτή τη στιγμή η ραγδαιοτητα καθώς και οι χιονοκαταιγιδες πραγματικά είναι συγκλονιστηκες!!! Να δούμε πόσο θα διαρκέσει το παρτι ελπίζοντας να μην έχουμε προβλήματα και απώλειες!
    Απίστευτο το συναίσθημα!
    Χαρείτε το όσοι μπορείτε!
    Καλά χιονια!

    Δημήτρης Ψυχικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. χρειαζεται στο κεντρο της αθηνας αλυσιδες στα αυτοκινητα οπως ειπε ο κλεαρχος???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα σε όλους/ες τους χιονόφιλους, να το απολαύσετε!
    Μου κάνει τρομερή εντύπωση που στη Γλυφάδα είχε χιονοθύελλα και το είχε στρώσει παντού και στο Φάληρο ήταν πολύ χαλαρά. Νομίζω έχουν απόσταση μόλις 10 χιλιόμετρα. Εντυπωσιακό για μένα αλλά μάλλον αναμενόμενο λόγω των φαινομένων, είναι χιονοκαταγίδες οπότε όπου πιάσει
    Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κύριε Ζιακοπουλε μπορείτε να εξηγήσετε πως τα Πατήσια (αλλά και το κέντρο γενικότερα) έχουν απ το πρωί μόνιμα γύρω στους 1.5 βαθμούς, κάτι το οποίο έχει δυσκολέψει τη χιονοστρωση (πρακτικα οτι πεφτει λιώνει), ενώ τα πιο ανατολικά και νότια προάστια έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες. Εφόσον η σύσφιξη βγαίνει ανατολικά της Αττικής, αυτά τα τμήματα δεν θα έπρεπε να βρεθούν στον θερμό τομέα της περισσότερο σε σχέση με το κέντρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταφέρεται η σύγκλιση πιο κεντρικά και η ένταση των φαινομένων θα ρίξει τις θερμοκρασίες! Είναι μεγάλη η βραδιά απόψε και έχουμε μέλλον με γενικευμένα έντονα φαινόμενα... Ας ελπίσουμε μην έχουμε αλλά σοβαρά προβλήματα
      ΘΝ

      Διαγραφή
    2. Όλες αυτές οι απαντήσεις για τα καιρικά φαινόμενα εν εξελίξει θα μπορούσαν να δοθούν εάν ήταν διαθέσιμα τα μετεωρολογικά ραντάρ της Αττικής. Από ό,τι φαίνεται δεν είναι ούτε του Υμηττού πια, αυτό της Αίγινας για χρόνια τώρα δεν είναι.

      Διαγραφή
  29. Γερακας Αττικής , υψόμετρο 285 μ, 30-40 πόντους τοπικά , δεν κυκλοφορει τίποτα εξω. Πολύ προσοχη μην κινειστε με τα αυτοκινητα ασας μόνο αν εχετε αλυσίδες και ειναι απόλυτη αναγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλησπέρα ομάδα!το ευλογημένο το είδαμε εδώ στην αν. Θεσσαλία πρωί πρωί οι δρόμοι τσουλήθρα κανονικά... Έχουμε κάποιο άνοιγμα στον καιρό πλέον... Αλλά μπας και έχουμε και κάποιο μικρό επόμενο γύρο.. Κλείνει επικυνδινα ξανά ο καιρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Λαμια 3 ψευτονιφαδες εριξε με τα χιλια ζορια κ τελος!περιμενουμε κατι αλλο η τελος το κολπο? δασκαλε μιλησες για καλο χιονι να ελπιζω η να τα βαψω μαυρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα βάψεις μαύρα διότι αυτός ο τύπους καιρού δεν μας πιάνει εδώ.Ασε να χαρούν λίγο και οι Αθηναίοι !!
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  32. Καλησπέρα

    ονειρική η σημερινή ημέρα για την Αττική! Δεύτερη σερί χρονιά ιστορικός, τέτοια πράγματα ούτε τη χρυσή δεκετία των 80s ή των 00s!. Η έναρξη του χιονιού με βρήκε στον Ασπρόπυργο. Και αν στα βόρεια προάστια συμβαίνει ενίοτε αυτό, το να έχει ο Ασπρόπυργος ορεινού τύπου χιονόπτωση είναι σπανιότατο. Ξεκίνησε στις 8πμ να χιονίζει με ακαριαίο ολικό στρώσιμο... Φύγαμε κακήν κακώς στις 10 και έφθασα στη Ζυρίχ... ε Κηφισιά με αλυσίδες φυσικά σε ένα παλλευκο τοπίο με χιόνι κάπου στους 30 πόντους που συνεχίζει ασταμάτητα (όχι όμως τόσο ραγδαία όσο το πρωί). Η τεράστια έκπληξη είναι οι περιοχές πέριξ του Υμηττού, ακόμα και συνοικίες της Αθήνας (Ζωγράφου, Ιλίσια, Καισαριανή, Βύρωνας) και τα νότια προάστια που μάλλον έχουν εφάμιλλο χίονι με εδώ. Μακάρι να συνεχιστούν τα φαινόμενα (ένα update του δάσκαλου επιβάλλεται νομίζω...:) ) χωρίς προβλήματα φυσικά (κυρίως ηλεκτρικό ρεύμα, πάω στοίχημα όμως ότι επειδή έγινε η περυσινή απψίλωση με τη Μήδεια, δεν θα έχουμε τα περσινά δράματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα καλύτερα που άκουσα ή διάβασα σήμερα.Προνοητικός και ψύχραιμος αγαπητέ Βαγγέλη Κ.,έφθασες με τις αλυσίδες σου από τον Ασπρόπυργο στη.....Ζυρίχη σου και απολαμβάνεις το χιόνι.-----Π.Α.

      Διαγραφή
  33. Αγαπητε κ Ζιακοπουλε.Καλη σας απολαυση και σε εσας και στους χιονοφιλους αθηναιους. θελω μια εκτιμηση...εχουμε ελπιδα και εμεις τις πρωτες ημερες του φλεβαρη στην μακεδονια να δουμε χιονοπτωσεις? κατι αρχισαν να δειχνουνε τα προγνωστικα μοντελα..θα ερθει και η σειρα μας???ευχαριστω πολυ...καλο το χιονι στις μεγαλουπολεις αλλα ουτε στην περιοχη μου στην Κοζανη δεν ηρθε αξιολογο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Καλησπέρα από ανατολική Αχαΐα που από το πρωί μέχρι πριν λίγο και εδώ στο Διακοπτό είχαμε χιονόπτωση μέχρι το κύμα, την τελευταία ώρα παύση, ελπίζω να επανέλθει! χιονόστρωση περίπου από τα 300. Χρήστος Αίγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Διόλου ευκαταφρόνητος ο χιονιάς και στο Π. Φάληρο, μάλιστα, η πιο έντονη έξαρση του κατά τις 2μ.μ. άσπρισε όλη την ακροθαλασσιά μέσα σε ένα τέταρτο και πρόσκαιρα και τους δρόμους, με εξαίρεση την παραλιακή. Παρεμπιπτόντως, μετρημένοι στα δάχτυλα ήμασταν στην παραλία, σε αντίθεση με πέρσι που γινόταν ο χαμός, όπως αποδεικνύεται λόγω του lockdown, καθώς έβγαινε ο κόσμος να δει το χιόνι και να ξεσκάσει.

    Προς το παρόν στα νότια προάστια και μάλλον μέχρι την Αθήνα κυκλοφορείς, εξάλλου, άνετα με το αυτοκίνητο, άλλωστε, πηγαίνοντας Καλλιθέα η χιονόπτωση ήταν πιο ασθενής από το Φάληρο, ενώ στο Μοσχάτο οι δρόμοι ίσα που είχαν βραχεί και έπεφταν κάτι μικροσκοπικές νιφάδες. Πρόκειται για περιοχές τόσο κοντά η μία στην άλλη, που μπορείς να πας και με τα πόδια.

    Βέβαια, υπάρχουν αυξομειώσεις στην ένταση, οπότε όσοι κινηθούν νύχτα ή αύριο νωρίς το πρωί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν παντού στη νότια και παραθαλάσσια Αττική έχει ακόμα θετικές θερμοκρασίες (1,7 βαθμοί στο Φάληρο, 1,7β. επίσης στην Ανάβυσσο, 1,6β, στον Πειραιά, 1,4β. στη Νέα Σμύρνη, 1,2β. στην Καλλιθέα, 2,8β. στη Σαλαμίνα, 2β. στο Σούνιο, 3,3β. στο Λαύριο). Περισσότερο και από το Φάληρο χιόνισε, εξάλλου, στο Θυμάρι, όπου μας έσπασε μία τέντα από το βάρος του χιονιού, ενώ έκανε μεταβολή και ξαναμπήκε στο σπίτι με το που βγήκε για την καθημερινή της βόλτα η γατούλα μας η Ζουζού.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπερα σας!συνεχομενες χιονοκαταιγιδες εδω και μια ωρα στον Αγιο Στεφανο. Η κατασταση εχει αρχισει και ξεφευγει απο τον ελεγχο αλλα δεν πειραζει,χαλαλι! Θα το ξεπερασουμε! Η λατρεια για το χιονι μας δινει δυναμη και κουραγιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Άντε και στα πεδινά της Ακτής Ελεφαντοστού..Απιθανα πράγματα.. Τρώει κρυο όλη η Ανατολική Ευρώπη για να χιονίζει στην Αθήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Πρωτογνωρες καταστάσεις για την Αν. Αττική. Αυτό που ζουμε είναι συνδιαστικά το 1987 το 2002 και το 2004 μαζί! Χιόνι που έπιανε αμέσως λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, ποτέ δε θυμαμε έναρξη χιονόπτωσης στα Σπάτα με μηδέν βαθμούς, το αποτέλεσμα, άμεση χιονοστρωση και στους δρόμους. Αμείωτη ένταση, έχουμε 8 ώρες αδιακοπης χιονόπτωσης και συνεχίζουμε. Βροντές! Πρέπει να ακουστηκαν καμία 10ρια. Ευτυχώς καταφέραμε όλη και γυρίσαμε σπίτι, πολύ φοβάμαι ότι ίσως κάποιοι συμπολίτες μας δεν θα τα καταφέρουν. Αρχίζει καί με τρομάζει πάντως το φαινόμενο τώρα που νυχτώνει. Καλή χιονιά σε όσους το έχουν, με προσοχή και κάντε κάνα κουμάντο για περιπτώσεις πολύωρων διακοπών ρεύματος και νερού.
    Κε Ζιακοπουλε με το ήθος σας, τον λόγο σας και την Σοφία σας είστε φάρος όχι μόνο για την επιστήμη της μετεωρολογιας αλλά για τον πολιτισμό της Ελλάδας γενικότερα. Ένας από τους λόγους που μας δίνουν δύναμη να ανεχόμαστε τα κακώς κείμενα, την άλλη όψη της Ελληνικής πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, Βαγγέλη, η κατάσταση είναι αυτή που με τόση ενάργεια περιγράφεις. Όσο για μένα, έπρεπε να κάνω περισσότερα τότε που κατείχα θέσεις ευθύνης.

      Διαγραφή
  39. Ιωαννης απο Βορεια Αττικη 48 ετων...εχω ζησει μικρος το 1987 και λιγο μεγαλυτερος τις αλλες κακοκαιρίες αλλα πραγματικά τοσο εντονη χιονόπτωση με ηλεκτρικα φαινομενα κ χιονοκαταιγιδες ειναι ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!! ευχομαι ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ ωστε να αποφευχθούν τα χειρότερα...ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΘΕΟ....ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΗΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή