Ο κατακερματισμός της "Ελπίδας"


 

65 σχόλια:

  1. Τι όμορφη και κατανοητή εξήγηση Δάσκαλε! Next time.... Καλημέρα σε όλους! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σε όλους, Δάσκαλε ρισπεκτ
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δάσκαλε χάσαμε τ'αβγά και τα πασχάλια(τουλάχιστον εμείς εδώ μέσα είχαμε μετριοφροσύνη σε αντίθεση με άλλους πού περίμεναν χιόνια έως πεδινά).
    Τελικά από χθες το βράδυ και μετά ούτε φαινόμενα πολλά είχαμε,ούτε η θερμοκρασία έπεσε όσο έπρεπε.
    Πάμε γιά τα επόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. περί σασμού κύριε Ζιακόπουλε...ο σεναριογράφος(Αζορ) είναι μαρτυριάρης και το σήριαλ τούρκικο...όσο αφορά..την 'Ελπίδα' απλά...ήταν αστατη...ο αφρικάνος..συνοδός της..ευνουχος μετά συγχωρήσεως..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου "Θωμά" με τα ωραία σου.Από την ιστορία είναι γνωστό ότι κάποιες φορές μερικοί ευνούχοι είχαν σημαντικά υπολείμματα .....τεστοστερόνης,με αποτέλεσμα να γίνεται...κόλαση.---------Π.Α.

      Διαγραφή
    2. καλησπέρα Π.Α. μετά από καιρό...ναι κάποιοι ευνουχοι όντως ηταν έτσι..αλλά ο συγκεκριμένος είναι ο ορισμός..."θωμάς"

      Διαγραφή
  5. Καραβατακης Αντώνιος12 Ιανουαρίου 2022 στις 1:07 μ.μ.

    Καλημέρα σε όλους,η Ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει.Με αυτήν ζούμε κάθε ημέρα, ώρα δευτερόλεπτα της ζωής μας. Την επόμενη φορά......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σε όλους
    Λέτε η οπισθοφυλακή να μας σώσει?
    Είναι αρκετά δυνατή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θέμα πώς γίνεται να βίωσα την Τετάρτη 12/1 μία ψυχρολουσία στην αχανή του Μπάτη παραλία (με 8,4 βαθμούς, 6,8β. η αισθητή, το Φάληρο ήταν το πιο "ζεστό" μέρος σε όλη την Αττική), ενώ δημοσιεύτηκε έρευνα σύμφωνα με την οποία η θερμότητα που απορρόφησαν το 2021 οι ωκεανοί ισούται με την έκρηξη εφτά ατομικών βομβών (σαν αυτή που είχαν ρίξει στη Χιροσίμα) κάθε δευτερόλεπτο επί 24 ώρες τη μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο, όπως αναφέρει ο Guardian. Ή αλλιώς είναι σαν 440 δισ. τοστιέρες να έψηναν 24 ώρες τη μέρα για έναν ολόκληρο χρόνο.

    Αριθμητικά, η ενέργεια της θερμότητας που απορρόφησαν πέρσι οι ωκεανοί ήταν 1.000.000.000.000.000.000.000 joules (τζάουλ). Μεταξύ των 23 επιστημόνων που συμμετείχαν στην έρευνα ήταν και ο John Abraham, ο οποίος θεωρεί ότι η παγκόσμια υπερθέρμανση είναι ουσιαστικά μία υπερθέρμανση των ωκεανών, αφού απορροφούν το 90% της θερμότητας του πλανήτη. Κι αυτό μπορεί να είναι απειλητικό για την υποβρύχια ζωή, αλλά και να κάνει ακόμα πιο ισχυρούς τους κυκλώνες , αυξάνοντας παράλληλα τις πλημμύρες και ανεβάζοντας τη στάθμη της θάλασσας.

    Η έρευνα που έγινε σε βάθη μέχρι και 2.000 μέτρων και σε διάφορα μέρη, έδειξε ότι ταχύτερα θερμαίνονται ο Ατλαντικός, ο Ινδικός και ο βόρειος Ειρηνικός Ωκεανός. Επίσης η υπερθέρμανση των ωκεανών παρατηρείται σε όλο και μεγαλύτερα βάθη. Αλλά αφού υπερθερμαίνονται που υπερθερμαίνονται οι ωκεανοί, δεν δίνουν λίγη από τη ζεστασιά τους στη Μεσόγειο, για να γίνουν κι αυτοί πιο δροσεροί και να μην παγώνει κάθε χειμώνα η αγαπημένη μου ακτή; Και την Τετάρτη 12/1 μου έκατσε και το μισάωρο με τον ήλιο. Αλλά τα ρεύματα του βοριά ήταν πολύ ισχυρά, παγώνοντας και θολώνοντας τα νερά.
    https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/jan/11/ocean-temperatures-earth-heat-increase-record
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή η νυφιτσα εκεί στην Τυνησία είναι ύπουλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου, η νυφίτσα πάει για... χουρμάδες!

      Διαγραφή
    2. Ε, βέβαια, πρέπει να ποτίζονται και οι χουρμαδιές καμιά φορά.

      Ολικός παγετός σήμερα σε όλον τον βόρειο Έβρο, αλλά από χιόνι τίποτα.

      Διαγραφή
    3. Μπα, μην το λες! Έσπασε και εδώ ο ολικός παγετός. Έστω και οριακά ανεβήκαμε πάνω από το μηδέν.

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάνο, έγινε κάποιο μπέρδεμα. Αν θες ξαναγράψε το σχόλιό σου.
      Συγγνώμη.

      Διαγραφή
    2. Δεν πειράζει κύριε Ζιακοπουλε.. Συμβαίνουν αυτά.. Περισσότερο παράπονο ήταν για την πεδινή αχιονια που βιώνουμε φέτος στη Θεσσαλία.. Ας ελπίσουμε να το δούμε λίγο φέτος, έστω και για το μάτι.. Να είστε καλά.

      Διαγραφή
    3. Το τελευταίο χιόνι για την πεδινή Θεσσαλία ηταν της Αριάδνης το '17. Το '17-'18 στον ωραίο αυτό Χειμώνα δεν χιόνισε,και το χιονι του '19 και το περσινό,συγνώμη γι'αυτο που θα πω,ηταν ψευτόχιονα.
      Το παράπονο το δικό μου είναι οτι παλιακά χιόνια δεν βλέπουμε.
      Σε ποια άλλα πεδινά χιόνισε φέτος;Θελω να πω είναι θέμα γενικής κυκλοφορίας ρευμάτων και όχι πεδινης Θεσσαλίας.
      Γιώργος πεδινά Τρίκαλα

      Διαγραφή
    4. Σε γενικες γραμμες εχεις δικιο,Γιωργο..Το μονο που θα διαφωνησω,ειναι οτι το χιονι του 19 ηταν σχετικα αξιολογο(Λαρισα ειχαμε 20 ποντους,εσεις φανταζομαι περισσοτερο).

      Διαγραφή
    5. Γιώργο, τα μετράω και του '19 και του '21, νομίζω τα αδικείς, συγκρινόμενα με την Αριάδνη (40 cm). το '19 το έστρωσε 2 φορές, 4.1 (7 cm) και 9.1 (15 cm). μάλιστα το πρώτο χιόνι ακολούθησε δυνατό κρύο και ήταν η περίπτωση που δε λιώνει γιατί περιμένει άλλο. το δεύτερο είχε την ιδιαιτερότητα ότι μειωνόταν δραματικά όσο πήγαινες ανατολικότερα και έτσι στο χωριό σου πρέπει απλώς να το είχε ψιλοστρώσει (αν θυμάμαι καλά), ενώ από Φαρκαδώνα και μετά δεν είχε τίποτα. του '21 ήταν μια χαρά επίσης, με 20 πόντους, δυνατή παγωνιά και με εντυπωσιακή ανατροπή στα δεδομένα της θερμοκρασίας τις μέρες που προηγήθηκαν.

      αλλά, επειδή όπως λες τους ζυγούς χειμώνες ('16, '18, '20) δεν έκανε τίποτα και φέτος έχει πέσει και πολύ νερό, κρατώ μικρό καλάθι.
      τον τελευταίο λόγο έχει ο κ.κ. Καιρός.

      Διαγραφή
    6. Ισως να 'χεις δίκαιο για το '19,απλώς το χιόνι που ήρθε απο δυτικά που ηταν λόγο προϋπάρχων ψύχους που λένε,καλο όταν το έριχνε,αλλά είχες το νου οτι έρχεται νοτιάς και θα το γυρνούσε σε βροχή απο ώρα σε ώρα.Εβλεπες οτι στην Ηπειρο ηδη το γύρισε σε χιονοχαλαζο,και ηταν θέμα χρόνου να το γύριζε και δω.
      Ετσι και έγινε αργα τ'απογευμα το γύρισε και 'δω σε χιονοχαλαζο με αστραποβροντα.Ωραια μερα με θέαμα ηταν δε λέω,αλλά όταν σκέφτεσαι οτι σε λίγο το γυρνάει σε βροχή η δεν έχεις τι ψυχολογία να έχεις.
      Γιώργος πεδινά Τρίκαλα

      Διαγραφή
    7. Στο πρώτο χιονι Νίκο στο χωριο μου έριξε περισσότερο απο τα Τρίκαλα,μετα ακολούθησε η παγωνιά οπως είπες,και μετά ήρθε το δεύτερο χιόνι που περιέγραψα πριν,έριξε λιγότερο πράγματι στο χωριο μου,αλλα προστέθηκαν ποντοι στο προηγούμενο.
      Αλλα απ'αυτες τις λεπτομέρειες που λέμε τώρα,συν αυτο που περιέγραψα πριν,το συγκαταλεγω και αυτο στα ψευτοχιονα.
      Γιώργος πεδινά Τρίκαλα

      Διαγραφή
    8. Φίλε μου Γιώργο θα μιλήσω για τή πόλη μου Μεγαλόπολη Αρκαδίας υψόμετρο 430μ, το 2019 για την περιοχή τό χιόνι πού έριξε τον Ιανουάριο ήταν γύρω στους 25 πόντους που είχε να τό ρίξει από ότι μου έλεγαν οι δικοί μου άνθρωποι από τό 1987 εγώ αγέννητος τότε.Στη Μεγαλόπολη ρίχνει κάθε χρόνο, πασπαλες βέβαια αλλά ρίχνει.

      Διαγραφή
    9. Φίλε μου απο την Μεγαλόπολη..κατ'αρχην μου έκανε εντύπωση που είπες οτι έχει καιρο να χιονίσει τοσο,γιατί στην Αρκαδία νόμιζα οτι έριξε τον Δεκέμβριο του '17 καλο χιονι.Επισης και στην Αριάδνη οτι χιόνισε σ'ολη την διάρκεια της.
      Οσο για εδω(και για αλλου)πρέπει να γίνει μια Αριάδνη παλι όπως φαίνεται για να δούμε ΑΠΛΑ παλιακο χιόνι.Τωρα τι εννοώ παλιακο χιόνι..εχει να κάνει και με την ποσότητα..αλλά δεν είναι μόνο αυτό.Ειναι μια γενικότερη συμπεριφορά του καιρού που έχει αλαξει,που δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες τώρα.
      Πάντως παλιά ενα γονα χιόνι που έριχνε έλεγες απλά χιόνισε.
      Τώρα με τα πολλά κανάλια που υπάρχουν,εκπομπές,δημοσιογράφοι,ίντερνετ,σάιτ,κλπ.επηκρατει μεγαλη βοή(λογικο)παρολο που δεν αποκλείονται εύκολα χωριά,λες και έγινε πόλεμος.
      Γιώργος πεδινά Τρίκαλα

      Διαγραφή
    10. Θάνο, αυτό που θυμάσαι στη Λάρισα είναι μάλλον το πιο πρόσφατο (Φεβρουάριος '21). στο δεύτερο χιόνι του '19, στη Λάρισα είχε σημειωθεί το άκρως επικίνδυνο φαινόμενο της παγωμένης βροχής, που με είχε προσγειώσει ανώμαλα στον δρόμο, ανυποψίαστος όπως ήμουν ερχόμενος από τα χιονισμένα Τρίκαλα.

      ο Πηνειός στα σύνορα των τριών νομών είναι λίμνη, όπως ήταν και τον Φεβρουάριο του '18, σε έναν αντίστοιχο ήπιο και πολύ βροχερό δεύτερο μισό του χειμώνα, τότε. για να δούμε πεδινό χιόνι φέτος θα χρειαστούμε μια μικρή στατιστική ανατροπή, στην καιρική λογική των τελευταίων χρόνων που υπαγορεύει στο νερό να πέφτει μαζεμένο, μια φορά το μήνα (11.12.2021 και 11.01.2022 οι πιο υετοφόρες μέρες του φετινού χειμώνα) ή και πιο αραιά, καθώς και στη λογική μία-μία (χρονιά). και στα Τρίκαλα φίλε Αρκάδα, μια φορά το χρόνο το βλέπαμε οπωσδήποτε, έστω για λίγο. παλιακά, που λέει και ο Γιώργος. τώρα βροχή, που λέει και το τραγούδι.

      όπως και να 'χει, ενδιαφέρον υπάρχει.
      καλημέρα

      Διαγραφή
    11. Στην Αρκαδία ρίχνει κάθε χρόνο καλό χιόνι έστω στα ορεινά και στην Τρίπολη, ενώ Μεγαλόπολη πίο λίγο πασπαλες.Το 2017,2006,2004 είχε ρίξει πολύ χιόνι πάλι στην Μεγαλόπολη αλλά σαν τού 2019 όπως είπα στην πιο πάνω ανάρτηση δεν ήταν πάντα για Μεγαλόπολη μιλαω.Εγινε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει εγώ δεν το θυμάμαι πάντως, χιόνισε εδώ γύρω στους 25 πόντους και Τρίπολη ούτε καν πασπαλά και στα πιο ανατολικά τού νόμου Αρκαδίας.Το κύμα ήρθε από δυτικά. Εκείνες τις μέρες πειραζαμε πολύ τούς φίλους Τριπολιτσιώτες πού δεν πίστευαν αυτό που έγινε. Άν δεν έβρεχε δεν έλιωνε ούτε σέ δέκα μέρες το χιόνι, διότι είμαστε μία πόλη Με πολλούς πάγους γούβα.Η πιο χαμηλή θερμοκρασία είχε φτάσει το 2012 Φεβρουαρίο -12, καταστροφή. Σταύρος

      Διαγραφή
  10. Πάντως για να μη τα ισοπεδώνουμε όλα υπάρχουν περιοχές πολλές πού βίωσαν μεγάλο χιονιά!
    Μία περίπλάνηση σε κάμερες και σταθμούς της Θεσσαλίας της Φθιώτιδας και της Ευρυτανίας πού έχουν θαφτεί στο χιόνι ορεινά και ημιορεινά θα μας πείσει.
    Απλά οι πεδινές προσδοκίες μας χαλάνε(κακώς)την όλη φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς. Ήταν ένας ωραιότατος χιονιάς για τα κεντρικά και βόρεια ημιοριενά και άνω. Μου θύμισε δεκαετία του 1980 που διάβαζα στην εφημερίδα ως παιδάκι για τα αποκλεισμένα χωριά της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και για τον μυθικό τότε αυχένα της Κατάρας και αναρωτιόμουν πώς γίνονται αυτά τα πράγματα, πλημμυρισμένος δε ταυτόχρονα από αισθήματα ζήλιας για τους ...αποκλεισμένους συνανθρώπους μας στα 800 μέτρα υψόμετρο.... (και κάπως έτσι έμαθα εγχώρια γεωγραφία, πανευρωπαϊκή μέσω uefa και κυπέλλου κυπελλούχων...)

      Διαγραφή
    2. Έπεσε αρκετό νερό και τα χιόνια ήταν πολλα αλλά κυρίως πάνω άπο τα 900μ.Οπως είπες Φωτη,δεν είχε πολύ κρύο. Μπορούσε και καλύτερα για μέσα Ιανουαρίου,θα το πω και εγω...
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  11. Καλός κέντρο βόρειος χιονιάς ο Διομήδης... Όλοι λέγανε για ανατολικά κια δεν εκανε τίποτα εκεί.. Ακόμα τον ουρανό κοιτάνε για καμιά νιφάδα... Χαχαχαχαχα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το όλο μήνυμα κατανοητό και σε μεγάλο βαθμό αληθές. Το γέλιο στο τέλος τί εξυπηρετεί;

      Διαγραφή
    2. Χαίρε Babis ,με το σαρδόνιο χαμόγελό σου.------Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Κύριε babi(s),γεια σας.Τα σχόλιά σας είναι άκρως προσβλητικά για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα,που έχουν ένα μεγάλο ψεγάδι:τους αρέσει το χιόνι.Ο κύριος Ζιακόπουλος,που γνωρίζει πολύ καλά ποιος είμαι,σας σέβεται και ανεβάζει τα σχόλιά σας.Καλό θα είναι να γράφετε επώνυμα,όπως κάνουν σχεδόν όλοι.Φοβάστε κάτι και υπογράφετε ως babis;Είμαι πολύ ασήμαντος για να "μιλήσω" εκ μέρους του κύριου Ζιακόπουλου και φυσικά δεν είμαι "διαδικτυακός ελεγκτής".Αν τρολάρετε επίσης,ενημερώστε μας σας παρακαλώ.Να είστε καλά,Mihalis.

      Διαγραφή
    4. Μπάμπη μου, εμείς εδώ δεν ειρωνευόμαστε ούτε χαχανίζουμε με τρόπο περιφρονητικό και χαιρέκακο. Αυτοσαρκαζόμαστε και αστειευόμαστε πολύ, αλλά μέχρι εκεί. Μήπως ήρθε η ώρα να ψάξεις να βρεις κάποιο άλλο σάιτ που να σου ταιριάζει περισσότερο;

      Διαγραφή
    5. Με όλο τον σεβασμό κ. Ζιακόπουλε, αλλά δεν έκανε και κανένα έγκλημα ο Μπάμπης. Επειδή σας εκτιμώ αφάνταστα και σας λέω πάντα στα ίσα ό,τι πιστεύω, χωρίς να σας χαϊδεύω τα αυτιά, διότι δεν το έχετε ανάγκη, ο ρόλος του "υπερασπιστή της τιμής των χιονόφιλων" δεν σας πάει. Επίσης, είναι άλλο να μας αρέσει κάτι πολύ και άλλο να γινόμαστε φανατικοί, δηλαδή, εχθρικοί και επιθετικοί απέναντι σε όποιον εκφράζει κάτι διαφορετικό.

      Για να μην είμαι και άδικος μαζί σας, το blog σας είναι ίσως το μοναδικό (καιρικό), που επιτρέπει τη διαφορετική άποψη, αλλά όταν κάποιος χιονόφιλος παρεξηγηθεί (στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων χωρίς σοβαρό λόγο), σπεύδετε να καταδικάσετε τον... αντιφρονούντα. Αυτόν που κανονικά θα έπρεπε να στηρίξετε, επειδή ως πράος και δίκαιος άνθρωπος δεν θα έπρεπε να δέχεστε κάποιοι να φοβούνται να γράψουν στο blog σας ή να αυτολογοκρίνονται για να μην παρεξηγηθούν.

      Τέλος, και αυτή η κακοκαιρία άφησε πίσω της δύο θύματα, ενώ μία γυναίκα αγνοείται. Και πέρα από τις κακοκαιρίες, πάνω από 20 άνθρωποι έχουν καεί μέσα στα σπίτια τους από την αρχή του χειμώνα, προσπαθώντας να ζεσταθούν από το κρύο. Κάτι που αποτελεί και την πραγματικά τραγική είδηση του φετινού χειμώνα (ποτέ δεν θυμάμαι κάτι ανάλογο στο πρόσφατο παρελθόν) και δεν οφείλεται φυσικά μόνο στον καιρό, αλλά και στα σημεία των καιρών μας...
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    6. "απρόκλητη χαιρεκακία", λέγεται αυτό, Βαγγέλη. δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. οι φάπες και μάπες δεν είναι άποψη.

      Διαγραφή
    7. Εντάξει, η χαιρεκακία είναι βαριά κουβέντα. Καζούρα θα το έλεγα εγώ, με τον τρόπο που εκφράζεται η νεολαία σήμερα. Κι εμένα δεν μου άρεσε το ύφος, αλλά από τη στιγμή που το σχόλιο δεν είχε υβριστικό περιεχόμενο, ούτε ήταν προσβλητικό - απαξιωτικό για κάποιον συγκεκριμένα, μπορούμε απλά να το προσπεράσουμε.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  12. Στην Ηπειρο κάτι έκανε στα ορεινά(χιονοπτώσεις)ενώ στην πόλη ψίχουλα 4 mm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτός είναι χειμώνας! Εδώ στην περιοχή μου, πολλές βροχές (ποτιστικες, ήσυχες), αρκετά χιόνια ορεινά (Μαίναλο, Ταϋγέτος), το μόνο που λείπει είναι ένα χιόνι εδώ στα πεδινά, μακάρι να έρθει,🙂Σταυρος Παυλόπουλος, Μεγαλόπολη (Αρκαδία) το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο και εδώ στην Βέροια. Δύο μέρες έβρεχε.Τα γύρο ορεινά (Πιέρια, Βέροια, Καϊμακτσαλάν)έχουν δεχθεί μεγάλα ύψη χιονιου).Το Σελι,μέχρι το μεσημέρι, ήταν αποκλεισμένο και χωρίς ρεύμα.Και όπως λέει παραπανω ο φίλος ο Σταύρος,ένα πεδινό χιόνι χρειάζεται.

      Διαγραφή
  14. Ωραία "άσκησις επί χάρτου".Ειδικότης κτηθείσα εν τω στρατεύματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα Αοράκια και το ύψωμα "Ζ" της Χερσονήσου έμαθα την τέχνη επί του πεδίου.

      Διαγραφή
    2. Εδώ είναι Βαλκ......,Σ.Ε.Α.Π.ήθελα να πω,δεν είναι παίξε-γέλασε!.Τα στοιχεία έθεσα υπόψιν του αδελφού μου και μου είπε "αυτά τα έχουμε φάει με το κουτάλι"."Πες του φίλου του φίλου μου του Γρηγόρη, Τ.Α.Σ. και Τ.Α.Μ.Σ.".------Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Τ.Α.Α.Σ. (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων, δηλαδή επί χάρτου) και Τ.Α.Μ.Σ. (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).
      Καλό βράδυ στους φίλους, στους φίλους των φίλων και σε όλους!

      Διαγραφή
  15. Μια εικόνα, χίλιες λέξεις!!
    Σήμερα στην Πετρούπολη το είχαμε το χιονόνερο κατά διαστήματα, αλλά, ίσα ίσα που βράχηκαν οι επιφάνειες. Δεν πειράζει, στα επόμενα.
    Δάσκαλε ευχαριστούμε για τα μαθήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...μήπως ο χάρτης υπωτυπώνει τις ειδικές δυνάμεις...(αλπινιστές) ...καθώς εχουν καταφέρει να κρυφτουν από τα μοντέλα?"θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ισχυρη κακοκαιρία είχαμε εδώ στην Μαγνησία έπεσε πολύ νερό στην Όθρυ τουλάχιστον 200 χιλιοστά βροχής πριν το γυρίσει σε χιόνι από τα 800 Μ και πάνω έχει χιονίσει, με το ύψος του να φτάνει και το ένα μέτρο στην κορυφή.Ο δάσκαλος έπεσε για ακόμη μια φορά ακριβώς στις προβλέψεις του .Τώρα από την ερχόμενη εβδομάδα φενεται οι ελπίδες να έχουμε έναν χιόνια καλό μεγαλώνουν, θεωρώ ότι αυτή την φορά είμαστε πολύ κοντά στο να συμβεί . Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δάσκαλε για την άλλη εβδομάδα και κυρίως 19 του μήνα φαίνεται κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φράση του Ιησού "δεν ηρθε ακόμη η ώρα μου" και σωστά..απέχουμε ακόμα 7 μέρες από την "μεταβολή",εγώ είμαι απαισιόδοξος καθώς δυο φορές η συγκεκριμένη κυκλοφορία φέτος μας πρόδωσε,όμως επειδή η προδοσία φαίνεται πολύ νωρίς και επειδή ο καιρός...εχει τις αναποδές του μάλλον την Παρασκευή...θα ξέρουμε.."θωμάς"

      Διαγραφή
    2. Και εγώ αυτό βλέπω αλλά την τελευταία λέξη την έχει ο δάσκαλος που ως τώρα με τα αινιγματικά του έχει προβλέψει όλες τις κακοκαιρίες 10 μέρες πριν

      Διαγραφή
  19. ΔΑΣΚΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Νίκος Παντελικίζης12 Ιανουαρίου 2022 στις 5:39 μ.μ.

    Καλησπέρα κύριε Ζιακοπουλε και σε όλη την παρέα!
    Με τα... λείψανα του Διομήδη στον χάρτη έσκασα στα γέλια!!! Είστε φοβερός!
    Όπως και να έχει σήμερα είχε φοβερή παγωνιά στην Αθήνα με τον βοριά να ξυρίζει κυριολεκτικά!!!
    Ήταν μια δύσκολη βάρδια στην δουλειά, εργασία σε εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ και παρόλο που φορούσα μπλούζες, μπουφάν, σκούφο, το κρύο ήταν τσουχτερό αλλά και πολύ ωραίο σαν λάτρης του χειμώνα και του χιονιού...
    Χιονιού που δεν μας ήρθε τελικά (εννοώ το κέντρο της Αθήνας) αλλά προσωπικά απόλαυσα το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού...
    Όπως γράφει και άλλος φίλος, συνεχίζουμε να ελπίζουμε για το υπόλοιπο του χειμώνα...
    Η ελπίδα ποτέ δεν πρέπει να πεθαίνει και δεν πρέπει να πεθαίνει όχι μόνο για τον καιρό, αλλά για όλη την ζωή!
    Καλό απόγευμα σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα σε όλους. Φίλοι μου ο χειμώνας είναι εδώ. Έχουμε πάρα πολλά επεισόδια ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και στα Χανιά είχε κρύο, είχε σχετικά δυνατό άνεμο (που κόπασε ήδη), είχε το απαραίτητο κύμα, αλλά από βροχή ελάχιστα πράγματα. Εβρεξε αρκετά στο εσωτερικό του νησιού και προφανώς έριξε πολύ χιόνι. Φαίνεται ότι τελικά ήταν κακοκαιρία ανατολικής Θεσσαλίας και Δωδεκανήσου. Δεν βρίσκει κανείς άκρη με τα του καιρού, ακολουθεί πεισματικά δικά του μοτίβα και δεν υπακούει σε μοντέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο κατακερματισμός της "'Ελπίδας" γεννά νέες ελπίδες. Εν αναμονή αναρτήσεων από τον δάσκαλο για την περίοδο μεσημβρινής κυκλοφορίας που διαφαίνεται. Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μεγάλη ευχάριστη έκπληξη για μένα το νησί της Σαμοθράκης! Ποια Φθιώτιδα και ποιο Καρπενήσι? Μπείτε στο ίντερνετ να δείτε φωτογραφίες. Μιλάμε για θαψιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριε Ζιακόπουλε, πέραν ίσως του 1987 που λόγω ηλικίας δεν έχω σφαιρική εικόνα, έχετε να μνημονεύσετε κάποια περίπτωση "πανελλαδικού χιονιά" , υπό την έννοια να χιονίσει χονδρικά μέσα στην ίδια ημέρα στον ευρύτερο ηπειρωτικό κορμό της Ελλάδας ( συμπεριλαμβανομένων των ανατολ. προσήνεμων ) . Θα με ενδιέφερε να ανατρέξω στην διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων σε μια τέτοια περίπτωση. Φαντάζομαι να μην χρειαστεί να σκαλίσετε βαθιά την μνήμη σας, καθώς μια τέτοια εμπειρία - αν υπάρχει- θα είναι και για εσάς "αξέχαστη" . Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το αφρικανικό εκστρατευτικό σώμα είναι όλα τα λεφτά όπως φαίνεται στην δορυφορική. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Κύριε Ζιακοπουλε καλή χρονιά με υγεία να έχετε.. Για τις 19 κ μετά πιστεύω να μας κάτσει η μπίλια.. Αφού ξύπνησε κ πήρε μπρος ο Αζορικος μια... δυο... Η τρίτη θα είναι η φαρμακερή. Δεν θα πάμε ξανά κουβά! Πολύ νωρίς... Αναμένουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για να μην απολαμβάνω μόνος τις μοναδικές εικόνες που άφησε πίσω του ο Διομήδης, προτείνω να περάσετε μια βόλτα από τα "καιρικά Νέα Θράκης". Σαμοθράκη , Θάσος μέχρι την θάλασσα στο χιόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αστείρευτα ευρηματικός κ. Ζιακόπουλος!
    Την καλησπέρα μου σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ασή Γωνιά, σημερινός 200, ώρα 22:46.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σε κάποιους λίγους περίεργους η ειρωνεία τους να τελειώσει! Ο κ Ζιακοπουλος όπως πάντα εύστοχα ανέφερε για χιόνια δες που υπήρχαν κ θα υπάρχουν έστω κ λιγότεροι!! Χιονισμένα νησιά θα μένα χωριά κ εμείς κλαίμε ότι τελείωσε λες κ είμαστε στον Μάρτη!!! Η κάθε ελπίδα όντως πεθαίνει τελευταία η μάλλον δεν πεθαίνει ποτέ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή