Επί της επικείμενης κακοκαιρίας



-Σε πολλές περιοχές της χώρας (Δ. Ελλάδα, Β. Ελλάδα, Αιγαίο) οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και οι έντονες χιονοπτώσεις (ορεινά) θα αρχίσουν από αύριο (Δευτέρα).


- Την Τρίτη (11/1) θα επικρατήσει κακοκαιρία σχεδόν παντού. Ιδιαίτερη προσοχή στην κεντρο-βόρεια Ελλάδα, όπου τα έντονα φαινόμενα θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Επισημαίνεται ότι πολύ χιόνι θα πέσει σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

- Την Τετάρτη (12/1), η κακοκαιρία σταδιακά θα περιοριστεί στα ανατολικά και τα νότια. Όμως, ως το μεσημέρι, αξιόλογα φαινόμενα θα σημειωθούν και στη Β. Ελλάδα, όπου δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου (το ίδιο ισχύει και για τις κεντρο-ανατολικές περιοχές της χώρας).

- Οι πολύ ισχυροί άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα άλλα βασικά στοιχεία του καιρού. 

43 σχόλια:

  1. Καλησπέρα. Θεωρώ ότι η περιοχή με τα λιγότερα φαινόμενα θα είναι η δυτική Ήπειρος εξαιτίας του κατάβατη ανατολικού που συνήθως μας κάνει ζημιά. Επίσης θεωρώ ότι τα χιόνια στην Ήπειρο θα είναι πάνω από τα 1000μετρα.Τελος και με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται ότι μετά τον Διομήδη δε θα μας επισκεφθεί η Ελπίδα τελικά. Ο βιαστης των ονείρων μας και κυνικός ρεαλιστής Ευρωπαίος για άλλη μια φορά νίκησε το πρώην μοντέλο από την άγρια Δύση και έτσι η υποτιθέμενη ψυχρόμπαλα τραβάει προς Ερντογαν μεριά.Κριμα πάντως φέτος γιατί υπάρχουν όλα τα υλικά και οι προϋποθέσεις αλλά δεν μας θέλει, τελευταία στιγμή στραβωνουν όλα. Δεν αποκλείω να μη δούμε ούτε μια σοβαρή ψυχρή εισβολή ως το τέλος του χειμώνα και να τη βγάλουμε μόνο με βροχές. Τα σημάδια πάντως δεν είναι ευνοϊκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χειμώνας τελειώνει σε 2 μήνες... έκανες 2μηνη πρόβλεψη και τελειώνεις τον χειμώνα από τώρα; ούτε ο καχλας τέτοια ικανότητα

      Διαγραφή
  2. μια χαρά κύριε Ζιακόπουλε τελικά και εγώ και σχεδόν όλοι...βλέπαμε την Ελπιδα ...η οποία ως γυναίκα ηταν απ΄ροβλεπτη και χάσαμε τον αποφασισμένο Διομήδη...για θεσσαλονίκη δεν ρωτώ την ξέρω την τυχη μου...."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα. Κατά τον Ισπανό συγγραφέα Gracian, η ελπίδα είναι ο μεγαλύτερος πλαστογράφος της αλήθειας... Όμως, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές,ο στόχος να δούμε το χιόνι να πέφτει (αυτό μόνο) δεν έχει χαθεί (για την Αττική μιλώντας, κυρίως για τα βόρεια προάστια) αρκεί να μην υπάρχουν ιδιαίτερες προσδοκίες.
    Σε ό,τι αφορά τα μοντέλα νομίζω ότι ο πάντα φειδωλός Ευρωπαίος για πολλοστή φορά νικάει (επί το λαϊκοτερον αλλά ακριβέστερο παίρνει τα σώβρακα) από το gfs που η κωλοτούμπα έχει γίνει δεύτερη φύση του... (προσωπικά μια φορά θυμάμαι νίκη του gfs, στις 11/12/2010 για όποιον κρατάει αρχείο)...
    Σε κάθε περίπτωση, επειδή η ελπίδα (όχι η λεγάμενη, γενικότερα μιλώντας) πεθαίνει τελευταία ο χειμώνας έχει δρόμο μπροστά του, ευλεπιστώ σε επόμενες ευκαιρίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ευρώπαιος το έλεγε εδω και 3 μέρες ότι πάει Τουρκία το μέτωπο και άλλοι χαίροντουσαν για πεδινά χιόνια.. Φάγανε την φάπα τους και ηρεμήσαμε.. Ας μείνουν με τις βροχές τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσο σύντομη αλλά ταυτόχρονα μεστή πρόγνωση δάσκαλε!
    Στα χθεσινά πού ανέφερα ισχύουν σχεδόν όλα,με τη διαφορά οτί το 50% πιθανότητα χιονιού στα ανατολικά πεδινά έγινε 10%(πολλοί βιάστηκαν και πάλι πιστεύοντας τον τζίφο και τα επικά που εβγάλε παρότι οι λοιποί δείκτες και τα ensemble είχαν άλλη άποψη).
    Κατά τα άλλα πανελλαδικά θα έχουμε κακοκαιρία με πολλά νερά και χιόνια πλην τής δυτικής Ηπείρου και του Βορείου Ιονίου οπου τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και μικρότερης διάρκειας(ο Γιάννης έχει δίκιο).
    Οι Θρακιώτες και οι δυτικομακεδόνες(Κοζάνη,Φλώρινα,Πτολεμαΐδα)να ετοιμάζονται από αύριο τη νύχτα για ολόλευκο τοπίο.
    Ευρυτανία,Φθιώτιδα,Θεσσαλία τεράστιες ποσότητες χιονιού σε ορεινά και από Τρίτη βράδυ ημιορεινά γι'αυτό προσοχή(φίλε Δημήτρη Ρ. νομιζω ότι στο χωριό σου στα 450μ αν δε κάνω λάθος θα έχετε κ εσείς την τιμητική σας για κάμποσες ώρες...)
    Τέταρτη και Πέμπτη θα χιονίσει και στα ημιορεινά της Βοιωτίας και της Βόρειας Αττικής αλλά όχι κάτι άξιο λόγου από πλευράς χιονόστρωσης.
    Η θερμοκρασία τελικά δε θα ανέβει σημαντικά το ΣΚ κάθως ψύχρα κύματα θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν από τα βόρεια,με υψηλές όμως πιέσεις,αίθριο ουρανό και παγωνίες τα πρωινά.
    Τέλος γιά μένα αν κ η διάταξη της θέσης τού Αζορικού στη δυτική Ευρώπη δεν έχει ξεκαθαρίσει,επιμένω ότι με αυτά πού βλέπω στην παγκόσμια διάταξη από τις 18 με 19 του μήνα το ημιζωνικό μοτίβο επιστρέφει με υφέσεις από την κεντρική Μεσόγειο και μεταφορά αρχικά ασθενούς ψύχους διά μέσω της Ιταλίας αρχικά με πιθανή δημιουργία αργότερα αυλώνα πού θα θέσει την βόρεια και κεντρο-δυτική χώρα σε θέση οδηγού συνάντησης χιονιά.
    Όλα αυτά βέβαια τα μακρινά φίλοι μού ότι και να λέμε εμείς απαιτούν έως ένα βαθμό τύχη!
    Η Τουρκία αρκετά τρώει,νομίζω ότι πλησιάζει και η ώρα μας.

    Τα μακρινά θα τα ξανά δούμε,προσοχή τώρα σε αυτά πού έρχονται άμεσα.
    Καλό ξημέρωμα από το βροχερό Αγρίνιο(7,5mm σήμερα Κυριακή με χιόνια από τα 1450μ περίπου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήθελα να το γράψω χθες. Αν επρόκειτο για κάτι αξιόλογο, δε θα φαινόταν ξεκάθαρα 3 μέρες πριν;

      Διαγραφή
    2. Στα 700μ είναι περίπου Φώτη.Χρόνια πολλά,καλημέρα.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    3. Aποστόλη έτσι είναι.
      Δημήτρη......ετοιμάσου τότε και ετοίμασε και φωτο.

      Διαγραφή
  6. Ο Δάσκαλος με το έμπειρο μάτι του ήταν ξεκάθαρος από την αρχή .Στα κοντινά μας καιρικά τώρα τα ανέλυσε ο δάσκαλος πολύ καλά θέλει μεγάλη προσοχή γιατί το νερό που θα πέσει θα είναι πολύ και θα έχει και διάρκεια σταματάμε να διασχίζουμε χείμαρρους και ποτάμια πάμε από ασφαλές δρόμο.Οσο αναφορά την περιο χη μου εδώ φενεται να δέχεται μεγάλες ποσότητες νερού και χιονιού στα πολύ ψηλά της Όθρυς.Μεγαλη προσοχή λοιπόν στις μετακινήσεις,όσο για την μετέπειτα πορεία θα έλεγα την παροιμία τι είχες Γιάννη μ τι είχα πάντα δηλαδή για ακόμη μια φορά θα μείνουμε με το κρύο . Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα, με τις ευχές μου να πάνε όλα καλά για τους κατοίκους της Φλώρινας που επλήγη από σεισμό 5,3 Ρίχτερ, χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Όσο για τα μοντέλα που ξυπνάνε με τις κότες, ο τζίφος επαναφέρει τον αυλώνα στην Ελλάδα, χιονίζοντας κυρίως την ανατολική (14/1), απλά αυτή τη φορά δεν κάνει αποκοπή. Μόνο ως προς αυτό τουμπάρει στην πραγματικότητα προς τα υπόλοιπα μοντέλα. Το χειρότερο είναι, δε, ότι σχεδόν όλα συγκλίνουν στο ότι οι καταβάσεις κρύου θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα (19/1), καθώς ο αζορικός παραμένει μπαστακωμένος στη δυτική Ευρώπη. Είναι που βαριέται να σηκωθεί. Και που οι αέριες μάζες δεν είναι τόσο ψυχρές, όσο παλιά.

    Τουλάχιστον, ο καιρός μας επιφυλάσσει σήμερα Δευτέρα 10/1, μία δεύτερη σερί μέρα με άνεμο ανατολικό, τον ιδανικό για τον Σαρωνικό. Χθες Κυριακή φωτογράφισα κι ένα σκουλήκι της φωτιάς, που το τσίμπημα του είναι εξίσου επώδυνο με της μέδουσας πελαγία. Μοιάζει λίγο με σαρανταποδαρούσα και είναι πτωματοφάγο, δηλαδή, καθαριστής του βυθού.

    Eίδα κι ένα χταπόδι, αλλά δεν κατάφερα να το πιάσω για λίγο και να το φωτογραφίσω, γιατί μπήκε στο θαλάμι του. Έβαλα το χέρι μου μέσα και άγγιξα έναν αχινό. Το συνηθίζουν αυτό τα χταπόδια, δηλαδή, να στριμώχνονται ανάμεσα σε αχινούς και να μην μπορείς να τα πιάσεις. Επίσης, μπορεί να κλείσουν την είσοδο του θαλαμιού τους με πέτρες, που είναι πολύ δύσκολο να απομακρύνεις, διότι τις κρατάνε με τις βεντούζες τους από την άλλη πλευρά.

    Ξέρετε τι έξυπνα είναι τα χταπόδια; Άλλωστε, διαθέτουν εννέα εγκεφάλους, έναν κεντρικό και από έναν σε κάθε πλοκάμι, που μπορεί έτσι να κινείται αυτόνομα και ανεξάρτητα από το υπόλοιπο σώμα. Λέγεται ότι έχουν υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και από τους σκύλους και τις γάτες. Απλά, δεν είναι συνεργάσιμα - σε αντίθεση με τα αγαπημένα μας κατοικίδια - δυσκολεύοντας πολύ την υποβρύχια φωτογράφιση.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς, το χιόνι που θα ακολουθήσει θα κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των κατοίκων της Φλώρινας.
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Αμετακίνητος και ο Ευρωπαίος, τόσο ως προς τις θερμοκρασίες της Πέμπτης (-6β. στα 850hPa), όσο και ως προς ότι στέλνει γρήγορα τον αυλώνα ανατολικά την Παρασκευή 14/1. Αν και όντως η κυκλοφορία δεν φαίνεται να αλλάζει τις επόμενες μέρες, το πιθανότερο είναι η Τουρκία να εξακολουθεί να παίρνει τη μερίδα του λέοντος. Το ίδιο είχε συμβεί άλλη μία χρονιά στο πρόσφατο παρελθόν και το κύριο χαρακτηριστικό της κλιματικής αλλαγής είναι η εμμονή.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    3. τα μαθηματικά είναι συγκεκριμένα και εάν κάπου εντοπίζεται η αύξηση της θερμοκρασίας, είναι στους χειμωνιάτικους μήνες (το τετράμηνο Νοέμβριος - Φεβρουάριος συγκεκριμένα). πολύ θα με ενδιέφερε μια χρονοσειρά 30ετίας που να καταδεικνύει το αντίθετο.
      κι έτσι, ούτε δυστυχώς ούτε ευτυχώς, σίγουρα δυστυχώς για τη Φλώρινα, είναι αναμενόμενο να επιμείνει το κρύο για κάποιο διάστημα από δω και πέρα. η μέση θερμοκρασία 10,5 βαθμών που έχουμε από την επόμενη των Χριστουγέννων μέχρι σήμερα είναι 5 βαθμούς πάνω από τη μέση Ιανουαρίου ('60 - '90). και έναν βαθμό να προσθέσουμε στη μέση θερμοκρασία του 21ου αιώνα, παραμένει μεγάλη η διαφορά και δε μπορεί να βγει έτσι ο χειμώνας, όσο ήπιος και να ναι.
      καλημέρα

      Διαγραφή
  8. Χαίρονται οι καλοκαιρακηδες!!Αλλά που θα πάει.. θα γυρίσει ο καιρός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαστε παντός καιρού φίλε μου. Δεν μασάμε και δεν χαλιόμαστε ό,τι καιρό κι αν κάνει.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    2. Ναι,αλλά κάποιοι βγάζουν "κακιούλες" Βαγγέλη,αναφερόμενοι σε ηχομιμητικές "φάπες".---------Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Είναι επειδή κι εσείς βγάζετε, χωρίς να το καταλαβαίνετε ίσως, κι έναν οπαδισμό, για να μην πω φανατισμό και η δράση φέρνει αντίδραση. Από την άλλη δεν υπάρχει άνθρωπος, που να αυτοπροσδιορίζεται ως "καλοκαιράκιας", οπότε άλλοι είναι αυτοί που ψάχνουν για αντίπαλο δέος. Συνήθως, όσοι είναι φανατικοί οπαδοί.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    4. τα χουμε πει, Πέτρο, για τους γείτονες και τις προς ψόφο κατσίκες τους, να μην επαναλαμβάνομαι, σημάδι παρόδου του χρόνου, καλά με γλίτωσε από την επανάληψη χτες ο Χρήστος, με την συγκινητική σκηνή του Θανάση, έτοιμος ήμουν μόλις είδα το σχόλιο σου.

      Διαγραφή
  9. ας σημειωθεί ...οτι ο κυριος Ζιακόπουλος εβλεπε πολύ νωρίς....κουλούρια και κουραμπιέδες οταν δεν τα εβλεπε κανείς και δειλά δειλά τα εμφανίζουν τώρα τα μοντέλα...αλλά από οτι κατάλαβα...ακόμα η ελπίδα ειναι απρόβλεπτη.."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο επικεντρο η θεσσαλια. Τεραστιες ποσοτητες νερου και χιονιου που θα πεφτουν επι πολλες ωρες.
    Τωρα το gfs 72 ωρες πριν επιμενει να δινει αποκοπη και στροβιλισμο στο αιγαιο για πεμπτη - παρασκευη. Στα ensemble φαινεται οτι ακομα υπαρχουν σεναρια αν και η μειοψηφια για κατι τετοιο. Και στα ensemble του ευρωπαικου συμβαινει αυτο. Αν και πιστευω πως δυσκολα θα συμβει, ας περιμενουμε ολοι και τα απογευματινα τρεξιματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Νίκησε το στερνό,τον πιο μεγάλο πειρασμό, την ελπίδα","Ασκητική" Ν.Καζαντζάκης. "......δεν ελπίζω τίποτα,είμαι λεύτερος".Ο ίδιος.Ελπίδα αντιστρατευομένη την ελευθερία.Το θέμα μπορεί να αναχθεί μέχρι και στην περιοχή της μεταφυσικής,της πίστεως "...ελπιζομένων υπόστασις...".---------Π.Α.

    Υ.γ.Εν Ιορδάνη μη βαπτιζομένου σου Κύριε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δώδεκα, η ελπίδα μου κρεμάστηκε
      σ' ένα "τρέξιμο" που έμεινε νεκρό
      και την καρδιά μου που φωνάζει σ' αγαπώ
      Δώδεκα...

      Διαγραφή
    2. Κλαίω...
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  12. Μηδένα προ του τέλους μακαριζε τον Αυλώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είστε μοναδικός κύριε ζιακοπουλε! Τα σέβη μου! Πανόραμα Θεσσαλονίκης αγριεψε ο καιρός με κρύο αέρα και ψιλόβροχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. έρχεται επική τούμπα του ξεχαρβαλωμένου μοντέλου.... Εγώ αυτούς που λυπάμαι είναι όσοι παίρνουν στοιχεία από το μοντέλο αυτό (meteo, freemeteo etc). Ας πούμε εδώ στο γραφείο όλοι (καλώς ή κακώς είναι το πιο δημοφιλές site ιδιαίτερα φιλικό στο χρήστη) ενημερώνονται από το meteo. Όλοι βλέπουν χιόνια κέντρο Αθήνας ακόμα και Πειραιά. Το βράδυ θα βλέπουν λιακάδες... Τι να εξηγήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βαγγελη το gfs χτες ηδη ειχε κανει την τουμπα του. Σημερα επανεφερε ξανα το σεναριο της αποκοπης. Δεν ηταν ομως το μονο που εδινε αυτο το σεναριο. Π.χ ukmo στο χθεσινο του 00z. Δεν πιστευω και εγω πως εχει σοβαρες πιθανοτητες να συμβει. Απλα δεν θελω να ειμαι απολυτος μετα απο τοσα χρονια που ασχολουμε με τον καιρο. Συμφωνω απολυτα με προγνωσεις τυπου εικονιδιου μεσω αυτοματοποιημενης προγνωσης. Δυστυχως ολοι αυτο βλεπουν. Βαριουνται να διαβασουν μια παραγραφο και προτιμουν να πατησουν την περιοχη τους για να δουν τι θα συμβει στην ωρα που θελουν.

      Διαγραφή
    2. το freemeteo είναι πολύ ελκυστικό, για ημι-ερασιτέχνες και μη ασχολούμενους.
      μια συνήθης τούμπα είναι αυτή της έβδομης μέρας. αλλά, όπως σε όλα τα αντικείμενα ενασχόλησης και κυρίως στο χαοτικό διαδίκτυο, το θέμα είναι η εκ των προτέρων γνώση του χρήστη (το γνωστό "απολαύστε υπεύθυνα"). αν συμβουλεύεσαι το freemeteo, ξέρεις τα χούγια του. αν, για παράδειγμα, το μετεώγραμμα του freemeteο ήταν τριήμερο, αντί για επταήμερο?

      Διαγραφή
    3. Φίλε Αλέξανδρε, καλώς βαριούνται. Δε χρειάζεται όλοι να εμβαθύνουν. Η πλειοψηφία θέλει κάτι χρηστικό και γρήγορο για τις δουλειές της ή την καθημερινότητά της. Όσοι πρέπει να εμβαθύνουν (π.χ αγρότες) ή θέλουν (πχ εμείς) το κάνουν.
      Σε ό,τι αφορά το gfs έχεις δίκιο αλλά δεν περίμενα μετά τη χθεσινή επικών διαστάσεων κωλοτούμπα του (αναμενόμενη ίσως) να επαναφέρει το σενάριο και σε πιο hardcore έκδοση. Θεωρώ αυτονόητο ότι θα μαζευτεί...

      Διαγραφή
    4. νάτος και ο κεντροβόρειος χιονιάς της 7ης freemeteo/gfs μέρας (19/1). για να δούμε τώρα..
      καλημέρα

      Διαγραφή
  15. Καλημέρα κ.Ζιακοπουλε. Οι χειμώνες μου θυμίζουν τους κατά καιρούς πολλά υποσχόμενος επιθετικούς που έρχονται στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γύρω γυυ από το τέρμα αλλά από γκολ λίγα και κυρίως όταν δεν το περιμένεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή εβδομάδα σε όλες κι όλους!
    Προσωπικά δεν θέλω καθόλου ψοφοκρυο με ήλιο, μα καθόλου. Ιδανικός χειμώνας για μένα είναι στα πεδινά να έχει 5-10 βαθμούς, να βρέχει κανονικά και βεβαίως από τα 500-700 μέτρα, ας πούμε, και πάνω να χιονίζει. Οπότε χαίρομαι όταν θα χιονίσει σε μια πόλη αρκεί αυτό να είναι για λίγο και να μην δημιουργεί προβλήματα.
    Πάντως αν γνωρίζαμε με ακρίβεια τι καιρό θα κάνει τις επόμενες 5-6 μέρες φίλοι μου δεν θα ήταν και βαρετό; Εμενα με αρέσει να διαβάζω δελτίο καιρού 1-3 ημερών και μετά να ανανεώνεται βάσει νέων στοιχείων. Και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής μου αρέσουν. Έχει και το απρόβλεπτο την ομορφιά του.
    Δάσκαλε και λοιποί χιονόφιλοι ή μη,τα σαρκαστικά και χιουμοριστικά σχόλια σήμερα είναι καταπληκτικά, μου έφτιαξαν την διάθεση.
    Καλή μας εβδομάδα!
    Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ωραία καταιγίδα εκδηλώθηκε στο Παλαιό Φάληρο. Κάποιοι κεραυνοί έπεφταν και στην θάλασσα. Έριξε και χαλάζι σε μέγεθος στραγαλιού. Καλημέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νίκος Παντελικίζης10 Ιανουαρίου 2022 στις 12:01 μ.μ.

    Καλημέρα κύριε Ζιακοπουλε και σε όλη την παρέα...
    Σε άλλο ένα σχόλιο μου θα επιμείνω στην απίστευτα ανύπαρκτη αντίδραση της ΕΜΥ έστω με ΕΔΕΚ σε μια κακοκαιρία αρκετά σοβαρή,η οποία όχι μόνο πολλές βροχές και καταιγίδες θα έχει αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κεντρικής και βόρειας Ελλάδας όπου ίσως να σημειωθούν στο ορεινό δίκτυο και αρκετά προβλήματα, εφόσον η αρμόδια ΕΜΥ δεν έχει ενημερώσει ως όφειλε τους κρατικούς φορείς.
    Δεν ξέρω αν τελικώς δεν... τραβάει η συνεργασία με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ, αλλά δεν είναι δυνατόν σε τυπικές χειμωνιάτικες ή φθινοπωρινές μεταβολές καιρού να βγάζουν 2-3 ημέρες νωρίτερα έκτακτο δελτίο και μέχρι τις 11 το πρωί της Δευτέρας να είναι απόντες!
    Και αν βγει τώρα,ε συγγνώμη αλλά και ένας πρωτοετής στην μετεωρολογία έβγαζε τώρα για Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ένα δελτίο...
    Θα σας κάνω την ερώτηση κύριε Ζιακοπουλε,τι έχει φταίξει πιστεύετε αυτή την φορά στην ΕΜΥ, αλλά ξέρω ότι από σεβασμό στους συναδέλφους σας δεν θα απαντήσετε όσα ίσως θέλετε και καλά θα κάνετε, αλλά πιστεύω ότι και εσάς θα σας έχει προκαλέσει εντύπωση η εκκωφαντικη αφωνια της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
    Την καλημέρα μου σε όλους!
    Υ.Γ. Μια παράκληση σε κάποιους φίλους,να λείψουν οι ειρωνίες περί φαπας κλπ ειρωνικών σχολίων!
    Εδώ είναι ένα σοβαρό μπλόκ καιρού και όχι ιστότοπος οπαδών...
    Συγγνώμη δασκαλε αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε και εσείς με αυτή την παρατήρηση.
    Νίκος Παντελικίζης, Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκος Παντελικίζης10 Ιανουαρίου 2022 στις 12:41 μ.μ.

      Τελικά έγιναν τα.."βαφτίσια"του Διομήδη από την ΕΜΥ στις... καθυστερήσεις!
      Κάτι είναι και αυτό.

      Διαγραφή
    2. Ως μη ειδικός θα πω ότι αφού εκ των προτέρων ξέραμε όλοι ότι θα ονομαστεί Διομήδης το παιδί/τέκνο είπαμε να αρχίσει να μιλάει πρώτα και να περπατά κι έπειτα να κάνουμε τα βαφτίσια.
      Ως αιρετικός και απλός παρατηρητής να πω ότι όταν τα βαφτίσια γίνονταν από το εθνικό αστεροσκοπείο ήταν καλύτερα και πιο εύστοχα; Έτσι νομίζω…
      Επί του πρακτικού πάντως προτιμώ το δελτίο καιρού να καθυστερεί να βγει αλλά να είναι πιο έγκυρο και λεπτομερές παρά να βγαίνει δυο και τρεις μέρες πριν και να λέει ότι έρχονται χιόνια, βροχές αέρηδες κλπ και να μην ξέρουμε πού θα λάβουν χώρα αυτά τα φαινόμενα. Για μένα η εγκυρότητα και η ακρίβεια είναι ανώτερες από την ταχύτητα και την αοριστία
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
    3. αναπόφευκτα συνονόματε, και σημειολογικά ο Διομήδης περνά ορμητικός από την ίδια περιοχή που σάρωσε η Αριάδνη, ακριβώς 5 χρόνια πριν.

      Διαγραφή
  19. Τετέλεσται λοιπόν! ο Αμερικάνος έστω και με καθυστέρηση συντάχθηκε με όλον τον υπόλοιπο πλανήτη.... Η ψυχρή λίμνη αντί για Ελλάδα θα βρεθεί περίπου 500 χιλιόμετρα ανατολικότερα στη Μέση Ανατολή... Αντε τώρα να ανανεώσει το meteo.gr να σκάσουμε κανένα χαμόγελο. Ας απολαύσουμε λοιπόν το επόμενο τριήμερο και έχει ο θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με αυτά τα ονόματα που δίνουν σε κάθε αλλαγή του καιρού είναι σαν να περιμένεις κάτι σε στυλ τυφώνα Καραϊβικής ως συνήθως όλες οι κακοκαιρίες κινούνται εντός των φυσιολογικων πλαισίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή