Του Γενάρη αψεγάδιαστη ευδία!

Ανατολή του ήλιου στη Λίνδο. Η φωτογραφία στάλθηκε από τον Θάνο Κοτταρά




Χαρά Θεού στην παραλία της Νέας Περάμου. Φωτ. Χρήστος Παπαηλίας

 


34 σχόλια:

  1. Πρέπει, πάντως, να σας αρέσει και η θάλασσα κ. Ζιακόπουλε. Οι τέσσερις τελευταίες φωτογραφίες που αναρτήσατε απεικόνιζαν το απέραντο γαλάζιο. Μόνο το σκούρο μπλε του βυθού δεν βάζετε, εκεί όπου διακινδυνεύω για μία φωτογραφία, παλεύοντας με τα θηρία, δηλαδή, τις μέδουσες πελαγία. Δεν έχω αναφέρει ότι το όνομα τους pelagia noctiluca το οφείλουν στο ότι είναι πλάσματα του πελάγους, άσχετα αν συχνά, πυκνά τα ρεύματα τις παρασύρουν στις ακτές, όπως και σήμερα 4/1 σε μία παραλία της Βουλιαγμένης προς Καβούρι μεριά.

    Οι λουόμενοι ήταν, πάντως, περισσότεροι από τις μέδουσες, επιβεβαιώνοντας τη φράση του Αλμπέρ Καμύ, "στην καρδιά του χειμώνα ανακάλυψα μέσα μου ένα ανίκητο καλοκαίρι". Αυτό που ήθελε, βέβαια, να πει ο Albert Camus, ο οποίος πέθανε σαν σήμερα στις 4/1/1960 σε τροχαίο, ήταν μάλλον ότι ακόμα κι αν τα πράγματα είναι δύσκολα και όχι όπως θα ήθελες και θα περίμενες, μπορείς αντλώντας δύναμη από μέσα σου, να τα καταφέρεις και να περάσεις ωραία.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. noctiluca. Nox-noctis=η νύχτα +luceo =λάμπω (lux-lucis=το φως), νυκτιφανής ,δηλ. η σελήνη.Πελαγίσια σελήνη,η σελήνη του πελάγους.

      Διαγραφή
    2. Δεν ήξερα την ετυμολογία της λέξης και είχα την εντύπωση ότι θα σήμαινε πως αυτή η μέδουσα τσιμπάει. Πάντως, υπάρχουν και μέδουσες που λάμπουν τη νύχτα ή στα πολύ μεγάλα βάθη που δεν φτάνει ποτέ το φως του ήλιου.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
  2. Ωραίες φωτογραφίες ομορφιές! Ευχαριστούμε! Κόρινθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραίες οι φωτογραφίες μέσα στην καρδιά του χειμώνα.Πιστευω ότι κάποιες περιοχές από αυτες θα τις δούμε και χιονισμένες στην πορεία ο Ιανουάριος όπως είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση μπήκε αρνί και θα βγει λιοντάρι.(Πιστεύω ότι αυτές οι αφύσικες θερμοκρασίες των ημερών θα βγάλουν χιονακι στην πορεία για να ισοροπηση η φύση ) Χρήστος από την ανοιξιάτικη Όθρυ αν εξαιρέσουμε την πρώινη ψυχρά λογικό λόγω εποχής η νύχτα είναι μεγάλη ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι γεγονός ότι οι χειμωνιάτικες λιακάδες είναι ομορφότερες από τις άλλες εποχές. Τουλάχιστον για μένα. Θα πω εδώ το ίδιο με τον κύριο Ζιακόπουλο που είπε χθες. Θα ήταν καλοδεχούμενες αν επρόκειτο για διάλειμμα από τις κακοκαιρίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έκλεισαν από τους πάγους τα θαλάσσια περάσματα στην Αρκτική Θάλασσα, εγκλωβίζοντας για περίπου ένα μήνα και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2021 αρκετά πλοία, όπως αναφέρει το Severe-weather.eu. Τελικά, χρειάστηκε η συνδρομή ενός πυρηνικού ρώσικου παγοθραυστικού για να ανοίξει μία θαλάσσια δίοδο και να συνεχίσουν τα πλοία το ταξίδι τους. Αυτή ήταν και η δεύτερη μεγαλύτερη έκταση της παγοκάλυψης στην Αρκτική τα τελευταία 18 χρόνια, φτάνοντας στα 12,95 εκ. τετραγωνικά χιλιόμετρα. Παρατηρήθηκε κυρίως στη Γροιλανδία, στη Θάλασσα του Οχότσκ στη Ρωσία (Άπω Ανατολή) και στον κόλπο του Hudson, χαλώντας τα μπάνια των Καναδών. Ωστόσο, μέχρι τον Νοέμβριο ο κόλπος Hudson δεν είχε σχεδόν καθόλου πάγο και μετά καλύφθηκε η επιφάνεια έκτασης 1,25 εκ. τετραγωνικών χιλιομέτρων της θάλασσας εκεί, οπότε μπορεί να πρόλαβαν να κάνουν κάποιες βουτιές οι Καναδοί.

    Το αντίθετο συνέβη στον Βερίγγειο Πορθμό που πάγωσε τον Νοέμβριο, αλλά η κατάσταση σταθεροποιήθηκε τον Δεκέμβριο. Και μετά άρχισε η μείωση, με συνέπεια 440 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα παγοκάλυψης να γίνουν 340 χιλιάδες, που και πάλι, όμως, ήταν μεγαλύτερη από το 2017, το 2019 και το 2020. Επίσης το τέλος του 2021 ο θαλάσσιος πάγος όλης της Αρκτικής είχε κατά 399 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα μεγαλύτερη έκταση απ' ό,τι το 2020 ή +3%. Είχε, όμως, και κατά 603 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα μικρότερη έκταση από τον μέσο όρο της περιόδου 1981-2010 ή -4,4%.

    Ο θαλάσσιος πάγος της Αρκτικής παίζει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο κλίμα, αυξάνοντας για παράδειγμα τις καλοκαιρινές βροχοπτώσεις στη βόρεια Ευρώπη όταν μειώνεται η έκταση του, διότι έτσι μετατοπίζεται νοτιότερα ο πολικός αεροχείμαρρος. Η αύξηση του θαλάσσιου πάγου της Αρκτικής τον φετινό χειμώνα, που θα συνεχιστεί μέχρι την άνοιξη, όταν θα αρχίσει να μειώνεται, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα τον Σεπτέμβριο, έρχεται σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην Ανταρκτική, που έχασε 2 εκ. τετραγωνικά χιλιόμετρα παγοκάλυψης.

    Παγκοσμίως οι απώλειες ήταν 2,5 εκ. τετραγωνικά χιλιόμετρα για το 2021. Τα μοντέλα δείχνουν, δε, ότι μέχρι το 2040 δεν θα υπάρχει πουθενά στη γη θαλάσσιος πάγος τα καλοκαίρια (ακόμα περισσότερες βουτιές οι Καναδοί, δηλαδή), με εξαίρεση την καναδική περιοχή Nunavut (εντάξει εκεί δεν θα κολυμπάνε) η οποία θα είναι το τελευταίο καταφύφιο των πάγων και των ζώων που εξαρτώνται από αυτούς.
    https://www.severe-weather.eu/global-weather/arctic-sea-ice-second-highest-18-years-end-2021-rrc/
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χιχιχι φίλε ανώνυμε οταν θα ρθει η ωρα να εξαφανιστεί ο θαλάσσιος πάγος εμεις θα χουμε εξαφανιστεί η μαλλον εξατμισθεί καθώς αυτο σημαίνει καμμια 60 βαθμους σε εμάς....από την άλλη ...ποια ειναι αυτά τα μοντέλα που τα προβλέπουν ολα αυτά οταν δεν μπορούν να δουν σε 5 μερες τις θα γίνει?...από το 1990 περιμένω να βουλιάξει η θεσσαλονίκη και δεν βουλιαξε....και κάτι νησιά καπου στον Ειρηνικό ηταν να βουλιάξουν και τελικά αγοράστηκαν τζάμπα..."θωμάς"

      Διαγραφή
    2. Ο θαλάσσιος πάγος το καλοκαίρι και γύρω από τον αρκτικό Καναδά, τον Βερίγγειο Πορθμό και τη Ρωσία, όχι από όλο τον Βόρειο Πόλο. Μπορείς να μπεις στο link και να το διαβάσεις στο τέλος του κειμένου.

      Και μένα υπερβολικό μου φάνηκε, πάντως, παρά το γεγονός ότι οι πάγοι ήδη συρρικνώνονται πολύ κάθε καλοκαίρι.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    3. με συγχωρεις Β.ΣΠ. τώρα το διάβασα...."θωμάς"

      Διαγραφή
  6. Πολύ όμορφες φωτογραφίες!
    Θα έλεγα θυμίζουν καθαρά άνοιξη!
    Άνοιξη όμως με τίποτα δε θυμίζει ο καιρός χθες κ σήμερα εδώ στα μέρη μου και την ηπειρωτική Αιτωλοακαρνανία παρόλη την άνοδο της Τ.,κάθως λίγο το ασθενές ΔΝΔυτικό ρεύμα,λίγο οι ομίχλες το πρωί και λίγο η πυκνή συννεφιά κατά περιόδους δεν αφήνει τη θερμοκρασία να ξεφύγει ακόμη και τα μεσημέρια πάνω από τούς 14 με 15β και με όλο αυτό το υγρό μουντ θα έλεγα τσιμπάει και λίγο.
    Βέβαια αυτό δεν αναιρεί οτί στο μήνα πού διανύουμε θα μπόρούσε ο καιρός να κάνει "παπάδες",αλλά τι να κάνουμε,υπομονή.
    Από τα φώτα ξεκινούν οι βροχές στα δυτικά και σταδιακά σε όλη τη χώρα μαζί με χιόνια στα ορεινά μας και κυρίως αυτά της Πίνδου(πιό πυκνά εννοώ).
    Φαίνεται γενικά καλό χειμερινό σκηνικό για όλη σχεδόν τη χώρα σταδιακά.
    Για μετά τις 12 τού μήνα σιγή ιχθύος!
    Θα πρότεινα και σε άλλους προγνώστες να μη βιάζοναι να φέρουν ψηφιακούς χιονιάδες τον έναν μετά τον άλλον γιατί επανειλημμένα εκτίθενται!
    Σύντομα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση,υπομονή.
    Τέλος γιά μένα και το έχώ ξανά πεί, δε περιμένω να χιονίσει στα πεδινά η μέσα στην Αθήνα για να πω ότι έχει κάνει χειμώνα.
    Ποσώς με ενδιαφέρει.
    Από τον Οκτώβρη έως σήμερα επιμένω,ότι ο καιρός φέτος δεν έχει πάει και τόσο άσχημα.
    Άλλωστε ο χειμώνας πριν 13 μέρες ξεκίνησε.
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα πολλά νερά και τα χιόνια πού θα έρθουν στα ορεινά μας,ξέχασα να αναφέρω εννοείται ότι θα χιονίσει και στα ορεινά της Μακεδονία Θράκης και πιθανόν και σε ημιορεινά τμήματα αυτής με λίγη τύχη.

      Διαγραφή
  7. Το στιγμιότυπο της φωτογραφίας στη Λίνδο το κατεγραψα χθες, αλλά περιέργως ο καιρός σήμερα δεν τον έλεγες και απολύτως ευδια εδώ. Είχαμε και συννεφιά, και ελαφριά καταχνιά τη νύχτα. Σε κάθε πάντως περίπτωση είναι ήπιος! Φαίνεται καλούτσικη η αλλαγή του καιρού το ΣΚ, αλλά και η ερχόμενη εβδομάδα φαινεται εκ πρώτης όψεως να έχει σημαντικο καιρικο ενδιαφέρον.
    Από τα πιο μυσταγωγικα πράγματα είναι το βίωμα μιας ανατολής του ήλιου από την αρχαία ακροπολη της Λίνδου. Ο ήλιος ξεπροβάλλει από την ανοιχτή ανατολική Μεσόγειο και φωτίζει την ακροπολη με τον αρχαίο ναό της Λινδίας Αθηνάς. Η περιοχή αυτή είναι ουσιαστικά από τις πρώτες χρονικά στην ελληνική επικράτεια που βλέπουν την ανατολή κάθε μέρα(28 μοίρες 8 πρώτα ανατολικά περίπου). Κατοικείται αδιαλειπτα τα τελευταία τουλάχιστον 2700 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. -Ωραία και οι φωτογραφίες και η επιλογη του ουσιαστικού."Ευδία", ευ+δία=ημέρα.Σαυτό ανιχνεύεται και ο Δίας ( Ο Ζευς,του Δι-ός).
    -Φώτης πάντα επί της ουσίας,ok.------------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραίες και οι φώτος του Χρήστου από την Καβάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θάνο, Νέα Πέραμος Δυτικής Αττικής, όχι της Καβάλας! Πολύ ωραία και η δική σου στη Λίνδο, έχω και εγώ μία δική μου με πόζα από το ίδιο σημείο! Είχα κάνει και μπάνιο Απρίλη μήνα εκεί και ήταν όπως είναι εδώ στις αρχές Ιουνίου συνήθως!
      Βαγγέλη Σπανέ, από το σημείο που πήραμε τη χθεσινή φωτογραφία από το όρος Πατέρας,με τα κυάλια εντοπίσαμε και τη δική σου παραλία, είναι τέρμα αριστερά ενώ με μεγένθυση στο βάθος φαίνεται ο Άγιος Γεώργιος και η Κύθνος!

      Διαγραφή
    2. Το Σαν Τζόρτζιο (Άγιος Γεώργιος) με τις ανεμογεννήτριες εννοείς, προφανώς. Είχα την εντύπωση ότι το νησί που φαίνεται πρώτο στη φωτογραφία είναι η Σαλαμίνα. Συμφωνώ και με το σχόλιο σου από κάτω.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    3. Χίλια συγγνώμη Χρήστο ειλικρινά. Δείχνει τόσο όμορφη κ φωτεινή η περιοχή στις φώτο, που θα έπαιρνα όρκο ότι είναι εκτός Αττικής! Έχω και πολλά χρόνια να την επισκεφθώ. Τελικά σε όλες τις ακτογραμμές της Αττικής υπάρχουν ομορφιές και "διαμαντάκια"

      Διαγραφή
    4. Ναι Βαγγέλη, Σαλαμίνα και Αίγινα είναι... εντελώς δίπλα, τα πρώτα που διακρίνονται! Τέρμα δεξιά φαίνεται και μέρος της Ύδρας αλλά μπαίνουν μπροστά τα βουνά της Τροιζηνίας! Θάνο, η Αττική έχει γωνίες που φαίνονται σχεδόν παρθένες παρά τις απανωτές υποβαθμίσεις και για να κρατήσουμε κάποιες περιοχές έχουμε φάει ξύλο και δακρυγόνα, όλο και σε κάποια δελτία ειδήσεων θα μας θυμάστε! Όχι ότι τα καταφέραμε παντού....

      Διαγραφή
  10. Κατά την προσωπική μου προτίμηση, θεωρώ ότι όταν ο χειμώνας δεν έχει χιόνι ή καταιγίδες, ο επόμενος καιρός που προτιμώ είναι η καλοκαιρία με ξηρή ατμόσφαιρα και την καλύτερη δυνατή διαύγεια και ορατότητα! Και κάθε χειμώνα είναι ευπρόσδεκτες τέτοιες μέρες για να μη βαριομαστε και τις κακοκαιρίες! Θα δανειστώ μια φράση του αείμνηστου Ανδρέα Λαζάνη που είχε πει ότι, για τους μεσογειακούς λαούς,ο ήλιος είναι τόσο απαραίτητος όσο για τους Βορειοευρωπαίους το χιόνι! Και σίγουρα, πιστεύω θα συμφωνούν όλοι οι καιρόφιλοι ότι είναι προτιμότερη η καλοκαιρία από τις βαρετοκαιρίες με παρατεταμένα ξεροβόρια ή με υγρούς, ζεστούς και κονιορτοφόρους νοτιάδες χωρίς υετό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σύμφωνώ με τον αείμνηστο φίλο και συνάδελφό μου, αλλά να συμπληρώσω ότι οι μεσογειακοί λαοί λαχταρούν το χιόνι όσο οι Βορειοευρωπαίοι λαχταρούν τον ήλιο.

      Διαγραφή
  11. Πολύ όμορφες ημέρες μας δίνει ο καιρός μέσα στον Γενάρη. Τουλάχιστον έχουμε και καιρικό ενδιαφέρον από το Σαββατοκύριακο. Οι φωτογραφίες των φίλων πολύ όμορφες! Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα. Ως προς τις βροχοπτώσεις η Ήπειρος ανέκτησε τα πρωτεία μετά από τρία χρόνια, με τον μετεωρολογικό σταθμό στα Θεοδώριανα Άρτας να καταγράφει ετήσιο ύψος βροχόπτωσης 3.761 χιλιοστά, τιμή που αποτελεί ρεκόρ ετήσιας βροχόπτωσης για όλους τους σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στα 15 χρόνια λειτουργίας του. Ακολούθησαν Παραμυθιά Θεσπρωτίας (2.969 χιλιοστά), Λεπιανά Άρτας (2.569) και Δερβίζιανα Ιωαννίνων (2.569).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καραβατακης Αντώνιος5 Ιανουαρίου 2022 στις 12:31 μ.μ.

    Καλημέρα, από Μυτιλήνη.19 βαθμοί κελσίου αυτή την ώρα με αραιή συννεφιά κ τρελή νοτιά.Μια χαρά καιρός , σου φτιάχνει την διάθεση,ας το εκμεταλλευτούμε όσο μπορούμε. Έρχονται κ οι βροχές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρόνια πολλά με υγεία το 22 σε όλους. Θα ήθελα κ. Ζιακοπουλε την γνώμη σας για τα μερομήνια. Από πότε καθιερώθηκαν και αν έχουν κάποια επιστημονική βάση. Αρκεί μόνο η παρατήρηση κάποιων ημερών τον χρόνο για να βγάζεις συμπεράσματα για μια εποχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Αρχαία Ελλάδα γνωρίζω ότι είχαν τα «Παραπήγματα» που δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στατιστική πρόγνωση του καιρού. Τα μερομήνια, αν δεν κάνω λάθος, άρχισαν να χρησιμοποιούνται τη Βυζαντινή Περίοδο. Αναφορικά με αν έχουν επιστημονική βάση, επαναλαμβάνω κάτι που έγραψα παλιότερα:
      «Η επιστήμη δεν αποδέχεται ότι ο καιρός μιας μέρας του Αυγούστου συνδέεται με τον καιρό ενός μήνα του επόμενου έτους. Για παράδειγμα, δεν δέχεται ότι λίγα άσπρα σύννεφα που μπορεί να εμφανιστούν προς την κατεύθυνση του βορρά στον ουρανό της 2ας Αυγούστου είναι προάγγελοι ενός χιονιά του Φεβρουαρίου. Ωστόσο, η επιστήμη, που δεν είναι αλαζονική, δεν σέρνει την παράδοση κάτω από το αυστηρό μικροσκόπιό της για να βγάλει στη συνέχεια περιχαρής το πόρισμα της απόρριψής της. Αυτό το έκανε τους αιώνες του Διαφωτισμού για να απαλλάξει τον άνθρωπο από τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες που τον κατέτρεχαν επί πολλούς αιώνες. Η (σεμνή) επιστήμη παρατηρεί τα πάντα και δεν δίνει κατηγορηματικές απαντήσεις, γιατί έχει διδαχθεί από την ιστορία. Θα ρωτήσει κάποιος, εμείς τι κάνουμε με όλα αυτά; Εμείς, φίλοι μου, απολαμβάνουμε τους όμορφους θρύλους και μύθους που έχει πλάσει η εκπληκτική φαντασία των προγόνων μας και όποιος έχει κουράγιο και μπορεί ψάχνει για σπέρματα ορθολογισμού που κάποιοι από αυτούς περιέχουν».

      Διαγραφή
    2. Λάτρεψα την απάντησή σας κύριε Ζιακόπουλε! Έτσι ακριβώς! Η σεμνή επιστήμη παρατηρεί τα πάντα και ποτέ δεν δίνει κατηγορηματικες απαντήσεις με έπαρση. Ίσως πολλοί φίλοι του blog να μειδιασουν με αυτό που θα πω, αλλά θα το πω: ένα χόμπι μου και γενικά ένα αντικείμενο που απολαμβανω να μελετάω είναι η αστρολογία με την ευρύτερη της υπόσταση. Και πάντα διάφοροι φίλοι μου με αντιμετώπιζαν σκωπτικα με σχόλια τύπου "βρε Θάνο πως γίνεται εσύ ένας μορφωμένος και ορθολογιστης σε γενικές γραμμές άνθρωπος να ασχολείσαι με αυτές τις βλακειες?" τους απαντάω "Όταν όλοι οι αρχαίοι λαοί (Σουμέριοι, Χαλδαιοι, πτολεμαικη αρχαία Ελλάδα, Μάγιας, αρχαίοι Κέλτες, Κινέζοι, Ινδοι) είχαν αναπτύξει συστήματα προβλέψεων με βάση τις κινήσεις των ουράνιων σωμάτων, ποιος είμαι εγώ που θα λειτουργήσω τόσο απαξιωτικά για καθετί?
      Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι καθετί το δέχομαι ακράδαντα. Όμως απολαμβάνω να το μελετάω

      Διαγραφή
  15. Γειά σε όλη την παρέα και Χρόνια πολλά!! Εγώ με τη θέση μου θα ήθελα να ρωτήσω τον Κ.Ζιακόπουλο ποιά ηταν η χαμηλότερη ατμοσφαιρική πίεση που έχει υπάρξει ποτέ πανω απο τον Ελλαδικο χώρο . Είμαι 22 χρονών και δεν εχω αναμνήσεις απο παλαιότερες κακοκαιρίες και βαρομετρικά χαμηλά που έχουν επισκεφθεί την χώρα μας . Κάνω αυτήν την ερώτηση γιατι παρακολουθούσα τα παγκόσμια μοντέλα αυτές τις μέρες και παρατήρησα σε κάποια σενάρια των μοντέλων το βαρομετρικό χαμηλό στις αρχές της νέας εβδομάδας πως θα βαθύνει κάπου κοντά στα 995 hpa στα ανοιχτα νερά του κόλπου της Σύρτης . Έτσι άρχισα να ψάχνω λίγο στο ίντερνετ και μου έβγαλε τη μετερεωλογική βοβμα της 22ας Ιανουαρίου όπου η το τότε βαρ.χαμηλό είχε βαθύνει κοντά στα 972hpa τότε ,και ερωτώ εγω με τη σειρά μου αν έχουν υπάρξει παρόμοια βαρ. χαμηλά όπως εκείνο του 2004 και αν έχει υπάρξει κάποιο ρεκόρ χαμηλής ατμοσφαιρικής πίεσης στον Ελλαδικό χώρο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Αλέξανδρος Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι επίσημες τιμές που έχω βρει και αναφέρονται στον πρώτο τόμο της τριλογίας μου για τον καιρό είναι: στην Ικαρία 974,3 (22-1-2004), στη Θεσσαλονίκη (Μίκρα) 979,5 (19-3-1981) και στην Αθήνα 983,3 hPa (19-3-1981). Εννοείται ότι οι παραπάνω τιμές προέκυψαν μετά από τις αναγκαίες αναγωγές.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ Κ.Ζιακόπουλε .

      Διαγραφή
  16. Κάτι τέτοιες αναρτήσεις βλέπουμε κάποιοι υετοπρολετάριοι και καμιά μέρα θα κάνουμε ντου στα χειμερινά ανάκτορα των υετοτσάρων!.---------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι γίνεται σύντροφε? Είσαι έτοιμος για επανάσταση? Διακρίνω πικρία και φθόνο?

      Διαγραφή
    2. Εγώ να δείτε, στη Θεσσαλονίκη, έχω αγανακτήσει!

      Διαγραφή