Πρωινό ευθυμογράφημα

Άκου, «Ελπίδα»! Αυτό δεν είναι όνομα κακοκαιρίας για χιονόπληκτους. Είναι όνομα κακοκαιρίας για χιονόφιλους! Δεν υπήρχαν, μωρέ, καταλληλότερα ονόματα; Οι προηγούμενοι νονοί, αν μη τι άλλο, το είχαν το χάρισμα. Πάρτε για παράδειγμα τη «Μήδεια». Όνομα και πράμα! Μπορεί στη Γεωργία να είναι κάτι σαν το δικό μας Μαρία, αλλά στην Ελλάδα το θεωρούμε κακό και γι αυτό το λόγο είναι εξαιρετικά σπάνιο, για να μην πω ανύπαρκτο. Εμείς εδώ στο μπλογκ έχουμε τους Ντάλτον που ταιριάζουν με τις περιστάσεις. Μας ληστεύουν κανονικά με το κρύο τους (ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο, ξύλα όλα πανάκριβα), αλλά αισθανόμαστε και λίγο χειμώνα, βρε αδερφέ!. Αυτά, πάντως, συνέβαιναν μέχρι τώρα. Για τα μελλούμενα, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο τελευταίος Ντάλτον, ο Άβερελ,  δεν θα μας πάρει μόνο το πορτοφόλι. Ίσως φέρει και άλλα μεγαλύτερα δεινά και γι αυτό το λόγο χρειάζεται από όλους μας μεγάλη προσοχή.   

Καλημέρα, φίλοι μου!


123 σχόλια:

  1. Ωχ ! Όχι πάλι τα ίδια .... Όχι υπερβολές στα στρωσιδια . Πέρυσι 1 βδομάδα δεν είχαμε ρεύμα και νερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψυχραιμία. Νομίζω ότι ο κ. Ζιακόπουλος θέλει να υπενθυμίσει ότι το "κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις" ισχύει και για τα χιόνια. Δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά, ένας βαθμός επικινδυνότητας υπήρχε εξαρχής με αυτή την κακοκαιρία. Και υπάρχει λιγότερο ή περισσότερο σε κάθε κακοκαιρία. Θετικό είναι ότι σε σχέση με τις προγνώσεις Δευτέρας - Τρίτης 17-18/1 που έθαβαν τη μισή Ελλάδα στα χιόνια το ΣΚ 22-23/1, σήμερα παραμονή πια, όλα τα μοντέλα - πλην τζίφου - δείχνουν ένα γρήγορο αρχικό πέρασμα και πρόσκαιρα φαινόμενα στη συνέχεια.

      Οπότε θα δείξει και για το διήμερο Δευτέρα - Τρίτη 24-25/1 με τον τζίφο να είναι και πάλι ο πλέον γαλαντόμος στα χιόνια (αλλά πότε βγήκε 100% αυτό που έδινε ο τζίφος που έχει 0/7 φέτος) και το Icon το πιο φειδωλό. Παρεμπιπτόντως, το "Πρώτο Θέμα" έκανε σημαία τη χθεσινή ανάρτηση του κ. Ζιακόπουλου με τους Ντάλτον και γράφει για χιονοθύελλες, κάτι που σύμφωνα με το άρθρο επισήμανε και ο Σάκης Αρναούτογλου. Συγκεκριμένα προειδοποίησε για χιονοθύελλα που θα κάνει δύσκολη την ορατότητα κατά μήκος της εθνικής οδού από το μεσημέρι της Δευτέρας 24/1.
      https://www.protothema.gr/greece/article/1203532/kakokairia-elpida-o-ziakopoulos-gia-ti-hionothuella-pou-erhetai/
      B. ΣΠ.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα. Ευχαριστούμε για τις γνώσεις και τις προβλέψεις σας καλά χιόνια με τη καλύτερη δυνατή ασφάλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σε όλους,ώπα δάσκαλε κάτι είδε το μάτι σας μας βαζεται σε υποψίες όσο αφορά τα καιρικά μελλούμενα ,εγώ το τονίζω εδώ και μέρες θα έχουμε εκπλήξεις αρκεί να μην έχουμε προβλήματα . Χρήστος από την Όθρυ περιμένοντας το χιόνι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιαννης απο Μυτιληνη21 Ιανουαρίου 2022 στις 9:59 π.μ.

    Καλημερα κυρθε Δημήτρη απο την συννεφθασμένη Μυτιλήνη!! Μαλακός καιρός με το νοτιαδάκι ακόμα!!Ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως είπε και ο Δάσκαλος εχθές..... Τώρα, είμαστε κομπλέ! Χειμώνας! Μέρες πριν τα έλεγε ο Δάσκαλος βασικά. Καλημέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δασκαλε περιμενουμε την τελικη σου εκτιμηση με ανυπομονησια και μεις εδω βολιωτες - μαγνησιωτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού το είπε ο δάσκαλος από το ύψος της μαγνησίας και νοτιότερα άρα ο βόλος είναι μέσα είναι κ δίπλα στη θάλασσα άρα πιστεύω ότι θα βάλει πολύ χιονι

      Διαγραφή
    2. Μαγνησια φιλε μου ειναι και το ανατολικο Πηλιο!δεν στο λεω ειρωνικα αλλα ο Βολος ειναι πολυ οριακα μεχρι στιγμης! Το θελουμε οσο τιποτε αλλο και μεις εδω! η αληθεια ειναι οτι σημερα βλεπουμε μια "εγρηγορση¨ απ την δημοτικη αρχη.Οχηματα που εχουν προσαρμοσει δεξαμενες ,ειναι ετοιμοι. Περιμενουμε με ανυπομονησια την τελικη προβλεψη του δασκαλου!

      Διαγραφή
    3. Δάσκαλε πες μας λοιπόν εμάς τους Βολιώτες που είμαστε στο όριο θα έχουμε τπτ η να πάρω τηλέφωνο τον Μπεο να ξαναβάλει τα οχήματα μέσα όχι τπτ αλλά τζάμπα καύσιμο και τζάμπα ταλαιπωρία για τους ανθρωπους

      Διαγραφή
    4. Μαγνησία φίλοι μου δεν είναι μόνο το βουνό το Πήλιο Αλλά και το άλλο βουνό η Όθρυς η οποία υψομετρικά είναι μεγαλύτερο από το Πήλιο οπότε όταν λέμε Μαγνησία εννοούμε την ευρύτερη περιοχή

      Διαγραφή
    5. Φιλτατε εννοειται οτι ειναι και το ορος Οθρυς,ειπε κανεις το αντιθετο; το οτι καναμε μια ερωτηση στο κ.Ζιακοπουλο συγκεκριμενα για το Βολο δεν σημαινει οτι θεωρουμε μαγνησια μονο το Βολο! Εννοειται ειναι και το πανεμορφο ορος Οθρυς και ο Αλμυρος μας! Με αγαπη το λεω χωρις ιχνος ειρωνειας συντοπιτη μου!

      Διαγραφή
  7. καλημέρα! Δάσκαλε καθώς ο Αβερελ δεν διακρίνεται και για την μεγαλη ευφυία του, το μόνο που φοβάμαι μη μας πάρει εκτός τα πορτοφόλια, είναι τα φτυάρια!

    καλή χιονοαναμονή η οποία είναι το ίδιο ψυχοφθόρα αλλά και ευχάριστη όπως ο τοκετός των συζύγων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με μαγκούρα θα έπρεπε να φύγετε από την ΕΜΥ. Άρση συνταξιοδότησης ΑΜΕΣΑ!
    Να είστε γερός και δυνατός. Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως, με ανάγκασαν να φύγω από την ΕΜΥ, Αποστόλη, όταν τον Δεκέμβριο του 2010 με αποκαθήλωσαν από Δντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου και επί δέκα μήνες με έβαλαν σε ένα γραφείο να... κάθομαι!

      Διαγραφή
    2. Τα κριτήρια είναι άλλα. Όπως σε αρκετές περιπτώσεις που όλοι ξέρουμε. Δεν πειράζει. Χαίρεστε την οικογένεια και αυτό είναι υπέρτατο αγαθό

      Διαγραφή
    3. Δασκαλε δικο τους προβλημα. Τα κριτηρια τους και γενικα σε ολους τους τομεις τα ξερουμε... Εσυ εισαι και θα εισαι για ολους, επαγγελματιες και ερασιτεχνες ο δασκαλος μας!

      Διαγραφή
    4. Δάσκαλε μπορώ να σε καταλάβω,καθ όσον έχω βιωματική αντίληψη του θέματος.Με τα χρόνια τα έχω αφήσει πίσω ως ταπεινά και μικροπρεπή .Γι αυτό σου έγραψα κάποτε για τα άλλα,"τα ανεκτίμητα εύγε,τον έπαινο του δήμου και των σοφιστών".Κατά τα άλλα συντάσσομαι με τον Αποστόλη,τον Αλέξανδρο και τους λοιπούς φίλους .Η υμετέρα
      περίπτωση θα μπορούσε και έπρεπε να είναι ανάλογη,ας πούμε,του Ακριβού Τσολάκη στα αεροπορικά ατυχήματα.Να είσαι καλά.--------Π.Α.

      Υ.γ. Πάντα ακολουθώ το"επίστευσα διό ελάλησα".

      Διαγραφή
    5. Όπου και να ταξιδέψεις, η Δημόσια Διοίκηση σε πληγώνει!
      Ευχαριστώ, παίδες.

      Διαγραφή
  9. Φανταζομαι οτι σε ολους σας τρεχουν τα λεφτα απο τα μπατζακια για να περιγραφετε την κατασταση με τοση γλαφυροτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε νομίζω ότι δεν είναι απαραίτητη η συνεπαγωγή.Π.Α.

      Διαγραφή
    2. Θέλω να νομίζω και όχι να επιβεβαιωθώ, ανώνυμε, για να μπεις μέσα στο site και να σχολιάσεις με αυτό το ύφος, πρόκειται για κόμπλεξ. Χιλιάδες μυριάδες φορές καλύτερα να έχει κρύο και στην ώρα του >χειμώνας< παρά τον εφιάλτη του καλοκαιριού που περάσαμε. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
    3. Φραγκίσκο, μην τρελαίνεσαι. Υπάρχουν και άνθρωποι που υποφέρουν από τα διάφορα καιρικά φαινόμενα και τον χειμώνα. Και επειδή δεν ξέρουμε τι δυσκολίες αντιμετωπίζει ο καθένας στη ζωή του, πρέπει να κρίνουμε με επιείκεια και σίγουρα όχι από ένα σχόλιο που έκανε στο διαδίκτυο, αν δεν τον γνωρίζουμε έστω και λίγο προσωπικά.

      Καλό και χρήσιμο εργαλείο το ίντερνετ, αλλά δυστυχώς τείνει να εξελιχθεί και σε ένα πεδίο εκτόνωσης μας, ακριβώς επειδή στη σύγχρονη εποχή έχει μειωθεί ο χρόνος που έχουμε για να διοχετεύσουμε την ενέργεια μας στην επαφή με τη φύση και τους συνανθρώπους μας.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    4. Το συμμερίζομαι Βαγγέλη μου αυτό που λες αλλά ναι τρελαίνομαι. Και τι να κάνουμε εμείς δηλαδή με αυτά που λένε. Εδώ μας έχουν κόψει το φυσικό αέριο στην πολυκατοικία από τα πέρυσι λόγω ότι δεν έχουν πληρωθεί τα κοινόχρηστα και χρωστάνε χιλιάδες ευρώ στην σούμα τα νοικοκυριά. Την έχω βγάλει και σπαρτιάτικα με το κρύο αλλά δεν μου φταίνε ούτε οι άνθρωποι που θέλουν χειμώνα και χιόνια όπως προστάζει η εκάστοτε εποχή. Λες και κάνουμε εγκληματική ενέργεια. Καλησπέρα σε όλους. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
    5. Αυτό που έρχεται δεν απλός χειμώνας, Φραγκίσκο. Είναι το αντίστροφο του καύσωνα των +45β. Δεν γίνεται το ένα να είναι κακό και το άλλο καλό. Και τα δύο κακά είναι, πάνω απ' όλα για την υγεία μας. Ελπίζω να βρείτε μια λύση στην πολυκατοικία.
      Β. ΣΠ.

      Διαγραφή
    6. Η κλιματική αλλαγή Βαγγέλη μου, δημιουργεί κλιματικά τέρατα. Συμφωνώ Βαγγέλη στα γραφόμενα σου. Δύσκολα να βρεθούν λύσεις στην πολυκατοικία. Το ίδιο πρόβλημα συνυπάρχει σε κάθε στενό και από μια πολυκατοικία που αντιμετωπίζει οικονομικά θέματα. Εύχομαι να αντιμετωπιστεί και οι οικογένειές να πάρουν τα επάνω τους να μπορούν να δώσουν. Ότι μπορούν κάνουν και αυτοί. Έχει ο Θεός. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  10. Καλημέρα Δάσκαλε!
    Η αναφορά σας στα μελλούμενα(Άβερελ), έχει σχέση με όλη τη χώρα για χιόνι ή υετό,
    ή εννοείτε τα ανατολικονότια, που θα δεχθούν και τις ...σφαίρες των προηγούμενων
    αδελφών Ντάλτον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα σας, στην Λαμία θα δούμε χιόνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. από τα μοντέλα φαίνονται καταιγίδες ανατολικά της Εύβοιας, αυτό θα επηρεάσει την ένταση της χιονόπτωση στην Αττική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εμένα πάντως μόνο ως ευθυμογράφημα θα εκλάμβανα μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα τα ότι μπορεί να χιονίσει στα χαμηλά της Ρόδου. Και όμως τη Δευτέρα είναι και αυτό πολύ πιθανό. Πολύ προσοχή θεωρώ θα χρειαστεί σε όσους μένουν Εύβοια, ΒΑ Αττική, βόρειες Κυκλάδες, ημιορεινά και ορεινά Κρήτης, καθώς και νησιά όπως η Λήμνος, η Χίος, οι δυτικότερες περιοχές της Λέσβου, και η Ικαρία. Σε αυτές τις περιοχές ίσως υπάρξουν κανονικές χιονοθύελλες με έντονο άνεμο (φοβάμαι για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε κάποιες από αυτές τις περιοχές). Επίσης θεωρώ ότι το λευκό επισκέπτη (έστω και πουδράτο) θα τον δουν εν τέλει πολυ περισσότερες περιοχές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δάσκαλε εύγε για το εύθυμον του γραφήματος.Εγώ εδώ για την περιοχή μου συνεχίζω την "πισινή" προσέγγιση.-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμείς πάντως εδώ Θεσσαλονίκη έχουμε έναν ήλιο βαρβάτο που θα μας συντροφεύει όλη την διάρκεια του σουκου και της επόμενης βδομάδας και περιμένοντας -τι άλλο- το ξεροβόρι βεβαίως βεβαίως που το μόνο που θα κάνει είναι να μας παγώσει και να κάψουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας σε ρεύμα για να ζεσταθούμε.
    Υ.Γ.: Αυτά τα μερομήνια γιατί τα δημοσιεύουν? Πιο εύκολο είναι να πιάσεις το τζοκερ παρά να επαληθευτούν στον απόλυτο βαθμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ωχ ωχ ωχ ωχ Δάσκαλε τι μελλοντικες σπόντες είναι αυτές, μάλλον είναι αυτό που εγραψες σε ένα φίλο, τώρα αρχίζει ο χειμώνας φίλε μου.
    Καλημέρα Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εγώ πότε θα χιονιστώ ;;;;; Gary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πράγματι, επίσης θα το συνδύαζα με χθεσινό σχόλιο περί Buran.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το 6αρι του GFS είναι 200 χλμ πιο δυτικά! Και η αγωνία κορυφώνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτό που λες φίλε Νωντα τι εννοείς για καντο λίγο πιο λιανό κ σε μας τους ασχετους

      Διαγραφή
    2. Ότι θα δουν χιονάκια και οι Θεσσαλοί με τους νοτιοπελοποννήσιους την Δευτέρα. Βέβαια είναι απλά ένα τρέξιμο του μοντέλου, μέχρι τότε έχει να δώσει άλλα δέκα τρεξίματα που εύκολα τα πράγματα μπορούν λίγο να φτιάξουν ή να χαλάσουν. Οπότε ακούμε ότι λέει ο δάσκαλος.

      Διαγραφή
    3. Οκ φίλε ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  20. Πολλά χρόνια έχει να γίνει back to back ισχυρη χιονοκακοκαιρια στο λεκανοπέδιο. Οι επόμενες ώρες/ημέρες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα Δάσκαλε!
    Δυστυχώς, εμείς εδώ στην καρδιτσα δεν θα δούμε αξιόλογο χιόνι σε πρώτη φάση.. ίσως αυτό αλλάξει μέσα στην εβδομάδα...ποιά είναι η γνώμη σου;
    ΥΓ:Μου άρεσε να ασχολούμαι με τον καιρό από τότε που διάβασε την τριλογία των βιβλίων σου στα οποία ανατρέχω πάντα σε κάθε κακοκαιρία. Τα θεωρώ κόσμημα για αυτή την επιστήμη που λέγεται Μετεωρολογία.
    Να είσαι πάντα καλά. Ευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. παιδιά...απολαύστε το "ταξίδι" με εμπιστοσύνη στον οδηγό..καθώς αυτό περιλαμβάνει και παράλληλα ξενάγηση με ταμπέλες...και μουσική...θεσσαλονικείς πατριώτες οσοι εχουν την πολύτέλεια..ας κάνουν ενα ταξιδι στην Αθηνα χιόνι που θα το διαδεχθεί το αττικό φως ...μαγεία.
    Διαπιστώνω ακόμη με χαρά..οτι στην "ξενάγηση" ο κυριος Ζιακόπουλος μας βομβαρδίζει με ενα σωρό στοιχεία..που ειναι πραγματικά οδηγοί(δεξαμενές υγρασίας-μεσογειακή κυκλοφορία)..κατα τα λοιπά συλλεγονται στοιχεία που θα οδηγήσουν στην συλληψη του μακρυπόδη...εδώ παρακαλώ βοηθεια κυριε Ζιακόπουλε..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε λίγο καιρό θά μιλάμε για ανομβρία στην Κεντρική Μακεδονία.. Χε Χε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δάσκαλε καλημέρα! Μια ερώτηση. Εμείς εδώ στη ημιορεινή βορειοανατολική Αττική (400-500μ.) υπάρχει περίπτωση να έχουμε χιονοπτώσεις την Κυριακή; Ή θα είναι μία μέρα που μπορούμε να την αξιοποιήσουμε για ετοιμασίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί, υπάρχουν αρκετές πιθανότητες από τις προμεσημβρινές ώς τις απογευματινές ώρες.

      Διαγραφή
  25. Το όνομα (ελπίδα)ταιριάζει κύριε ζιακοπουλε για την όμορφη μας Θεσσαλονίκη!! Έχουμε μια ελπίδα και εμείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θυμάμαι την απέραντη απορία και αγανάκτησή μου όταν σας αποκαθήλωσαν από την ΕΜΥ. Από τότε η υπηρεσία υποστελεχώθηκε ποιοτικά. Τα κριτήρια που επικρατούν στα αλλαξοβασιλίκια είναι αξιοθρήνητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Βροχή σήμερα στην Κέρκυρα (πρωτότυπο!) που σημαίνει ότι όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα! Η "Ελπίδα" ξεκίνησε την κάθοδό της προς Αθήνας και λοιπά μέρη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι κ Ζιακόπουλε.. Όλα αυτά τα χρόνια μετά την ΕΜΥ σας χρησιμοποίησε κάποια κυβέρνηση - υπηρεσία του κράτους, σε συμβουλευτικο έστω ρόλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, Πέτρο. Ακόμα, όμως, και να μου το ζητούσαν, δεν θα το έκανα. Όταν, όπως αναφέρει πιο πάνω ο Γιώργος Στυλιανάκης, τα αλλαξοβασιλίκια είναι αξιοθρήνητα, δεν έχει νόημα, όταν σε πικραίνει το ένα, να πηγαίνεις με το άλλο. Υπάρχουν στη ζωή πολλά πράγματα που αξίζουν περισσότερο!

      Διαγραφή
    2. Είναι στενάχωρο πάντως. Σαφώς και υπάρχουν πιο όμορφα πράγματα στη ζωή.
      Δε σας έχω γράψει ποτέ αν και έχω διαβάσει τα βιβλία σας πολλές φορές.

      Να είστε καλά.

      Να χαρούμε τον χιονιά αλλά να έχουμε το νου μας γιατί για κάποιους θα είναι δύσκολα.

      Διαγραφή
    3. Ντροπή,τίποτα άλλο δεν έχω να πω προς τα μεγάλα κεφάλια των πριν,αλλά γιατί όχι και σήμερα. Ευτυχώς δάσκαλε μέσα από την επικοινωνία με τον κόσμο(τηλεόραση-ίντερνετ) αφήσατε το στίγμα σας, μαζί με βαριά παρακαταθήκη!

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα εύχομαι να πάνε όλα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε Ζιακοπουλε μετά λύπης μου διάβασα αυτό που συνέβη στην ΕΜΥ! Απαράδεκτο απολες τις απόψεις! Όπως κάθε τι καλο σ αυτόν τον τόπο το καταστραφουμε αντί να το διατηρούμε και να το φροντίζουμε!!!
    Είμαστε τυχεροί όμως διότι σας απολαμβάνουμε τουλάχιστον μέσα από το μπλόγκ σας.
    Ευχαριστούμε.

    Δημήτρης Ψυχικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οταν χιονι ερχεται ή καταιγίδα ,
    ακόμα καμμια φορά ακομα και βροχή
    το σπίτι καθαρίζει με φροντιδα
    λες κ ερχονται φιλοι καρδιακοι.
    Και τυχαίνει καμμια φορά κανείς τους να μην έρθει
    και μες την καθαριότητα γυριζει σκυθρωπος
    παρέα με τις πικρές αλήθειες του που τωρα βλεπει
    σαν τον πατερα ηλιο του κ αυτος,τον κοσμο γυρνοβολαει μοναχός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοιώθω σαν να συναντώ έναν παλιό συμμαθητή, έναν φίλο από το Στρατό. Όσο για την αφιέρωσή σου, τα λέει όλα ο Πέτρος πιο κάτω. Καλή χρονιά, Γιώργη.

      Διαγραφή
    2. Καλη χρονιά Κυριε Ζιακόπουλε.Καλη χρονια με υγεία δυναμη και ανθρωπιά που ειναι η μεγιστη αξία πλεον στις ημέρες μας.Παντα σας παρακολουθω σιωπηλα.Η σχεση μου με τον καιρό ειναι περισσοτερο ψυχικη ,ποιητική,οχι επιστημονική.Γιαυτο και σέβομαι και σπάνια μιλάω για πραγματα που δε κατέχω. Απλα παρακολουθω και μαθαινω.Μερικά πραγματα οπως το ποιημα αυτο ειναι αυθόρμητα και ετσι κατατίθενται.Σας ευχαριστω απο καρδιάς και καλη συνεχεια.Θ στε παντα ισως το μεγαλυετρο σημειο αναφορας για μενα στα καιρικά πραγματα για δεκαδες λογους που οι περισσοτεροι απο τους φιλους εδω εχουν ηδη πει πολλες φορες.

      Διαγραφή
  32. Με αρέσει .Σαφές το ποιητικό μήνυμα.Χαρισματικός ο ποιητής!.----Π.Α.

    Υ.γ. διαγράφεται,νομίζω, το ένα "ακόμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλησπέρα ομάδα με όλο τον σεβασμό και όλα αυτά που μπορεί να ακούει να βλέπει διαβάζωντας κάποιος γενικότερα... Εμείς εδώ στην αν. Θεσσαλία θα έχουμε κάποια φαινόμενα αξιόλογα.. Θα μας χιονίσει δηλαδή? Έχουμε ζώα κτήματα κτλπ και πραγματικά παρακολουθωντας γενικότερα δεν έχουμε μια σαφή ενημέρωση... Ευχαριστώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη νομίζω ότι πέρα από το νομό Μαγνησίας (απαντώ εδώ κάι στους Βολιώτες) στο παιχνίδι της χιονόπτωσης/χιονόστρωσης είναι και οι ανατολικές και νότιες περιοχές του νομού Λάρισας και ίσως και κάποιες άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, αν το ρεύμα αποκτήσει μεγαλύτερη ανατολική συνιστώσα.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα κύριε Ζιακοπουλε. Στην χιονοθύελλα του 82 στα Τρίκαλα το βράδυ πριν κοιμηθώ θυμάμαι ο ουρανός ήταν καθαρός και δεν είχε ιδιαίτερο κρύο. Τίποτα δεν προμήνυε το ένα μέτρο την επομένη. Αναπολώ τέτοια έκπληξη αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ότι ο φίλος μου από το Ανηλιο απέναντι από το Μέτσοβο έφυγε με 5 εκ. χιόνι και γύρισε πλησιάζοντας Καλαμπάκα γιατί έκλεισε ο δρόμος!!

      Διαγραφή
    3. κ.Ζιακοπουλε σας ευχαριστουμε για την ενημερωση! Περιμενουμε σε ποσταρισμα πλεον τη τελικη σας προβλεψη και αναλυση!

      Διαγραφή
  34. δασκαλε καλησπερα.ποιο μοντελο εμπιστευεστε περισσοτερο στο καθ΄υψος ανεμολογιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. κυρει Ζιακόπουλε πέρσι με εμβλαματικό τρόπο με την ανάρτηση σας "η ώρα της αθήνας" αναγγείλατε την Μηδεία.δίνοντας την συγκλιση πάνω από την Αιηνα του ΒΔ με τον ΒΑ..φέτος πάλι φαίνεται κατι ιδιαίτερο..ποιος ειναι όμως ο καταλύτης ? το -40 στο Αιγαίο?.."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Καλησπέρα σε όλους.
    Επειδή η ημέρα σήμερα ανήκει στους δύσμοιρους δυτικούς και βόρειους να πω ότι χιονίζει πυκνά από το μεσημέρι στη Θράκη όπως και στη δυτική Μακεδονία με τη Φλώρινα πρωταγωνιστή.
    Καλό χιόνι βάζουν και όλα τα ορεινά χωριά της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας αυτή τη στιγμή.
    Στην περιοχή μού στην Αιτωλοακαρνία οι σταθμοί ήδη καταγράφουν σημερινό υετό συν πλην 20mm με το αντίστοιχο χιόνι στο Παναιτωλικό(δυτικό ρεύμα).
    Αχ ρε πατρίδα, γιατί πάντα όταν μπαίνει ουσιαστικό ψύχος να μας εγκαταλείπει ο υετός.

    Δεν αλλάζει τίποτα στον επικείμενο χιονιά και τις περιοχές ενδιαφέροντος πού τονίζουμε από χθες.
    Το μόνο πού παρατηρώ και θα ήθελα να πει και ο δάσκαλος τη γνώμη τού,είναι μία μικρή πιθανή υποτροπή αύριο τη νύχτα στα ηπειρωτικά(από βορά προς Πελοπόννησο,η λεγόμενη μπούκα πού λένε) με μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις σε κάποιες περιοχές μέχρι πολύ χαμηλά.
    Επίσης πλην τού Αιγαίου και της Εύβοιας την Κυριακή για λίγες ώρες μπαίνει στο παιχνίδι των χιονοπτώσεων όλη η ΒΑνατολική Αττική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Κυριακή θα έρθει ο Γρούεζας να βάλει τα σημαιάκια για τον ερχομό του Μαυρογιαλουρου τη Δευτέρα

      Διαγραφή
    2. Χάχα χάχα σωστός Αποστόλη.
      Τα προεόρτια που λένε πριν τον πανηγυρισμό.
      Ξέχασα να βάλω στις πιθανές περιοχές πρόσκαιρων χιονοπτώσεων παραπάνω για αύριο νύχτα και τα κέντρονότια ορεινά ημιορεινά Επτάνησα.
      Έτσι γιά το θεαθήναι και αν συμβεί(ο δάσκαλος θα μας πει οριστικά).

      Διαγραφή
  37. Φιλε μου,εχεις απολυτο δικιο,Εκ παραδρομής στάλθηκε το πρωτότυπο χωρις την διόρθωση του.Σ ευχασριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ένας ο δάσκαλος μοναδικός τόσο σαν Άνθρωπος όσο και σαν επιστήμονας από εκεί και μετά τα λόγια περιττεύουν Χρήστος Όθρυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Βασίλειος Σωμαράκης21 Ιανουαρίου 2022 στις 7:01 μ.μ.

    Στην Κρήτη σε τι υψόμετρα βλέπετε να κατεβαίνει το χιόνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω, Βασίλη, ότι την Τρίτη ίσως χιονίσει και παρά θιν αλός!

      Διαγραφή
    2. Βασίλειος Σωμαράκης21 Ιανουαρίου 2022 στις 9:24 μ.μ.

      Από το στόμα σας και στου Θεού τ αυτί που λέμε!

      Διαγραφή
  40. Δασκαλε Καλησπερα

    Με -40 -41 να ακουμπαει Σποραδες , δεν θα εχουμε απλα traf απο Αιγαιο.
    Μιλαμε για κανονικες καταιγιδες
    Μοιαζει πολυ με Φεβρουαριο 2008
    Εκτος και εαν τα προγνωστικα υπερεκτιμουν τις θερμοκρασιες σε αυτο το επιπεδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκεί στα πέριξ των Σποράδων θα παίξουν και έντονες συγκλίσεις ανέμων. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  41. Στα 100 μέτρα Βασίλη εγώ μένω Ανώγεια αλλά φεύγω. Γιαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλειος Σωμαράκης21 Ιανουαρίου 2022 στις 9:28 μ.μ.

      Μείνε Ανώγεια Γιάννη, εκεί σίγουρα θα έχετε πολύ χιόνι. Εγώ είμαι στη Βιαννο στα 550 μέτρα

      Διαγραφή
  42. Δάσκαλε περιμένουμε να μας ενημερώσεις για τη πανελλαδική εξέλιξη ! Έχει απίστευτο ενδιαφέρον το τι δυτικισε κι άλλο και βάζει και την ηπειρωτική χώρα στο παιχνίδι για τη Δευτέρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Δάσκαλε πως τον βλέπεις τον εφαπτομενο υετο αύριο βράδυ στο Βόρειο Ιονιο που δειχνουν τα μοντελα? Λες να έχουμε καμία ολιγοωρη έκπληξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτόν παρακολουθώ κι εγώ γείτονα αλλά δε βλέπω φως... Εμείς παρακαλάμε να δούμε μισή νιφάδα , έστω λίγο χιονόνερο και στην Αθήνα ετοιμάζουν τα φτυάρια!

      Διαγραφή
    2. Αυτά γράφω και εγώ Γιάννη και περιμένω.
      Μάλλον όμως ο όποιος υετός θα αφορά τα νησιωτικά μας τμήματα(εφαπτόμενος) και ίσως κάποια κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

      Διαγραφή
  44. Κύριε Ζιακοπουλε και εγω σας παρακολουθώ χρόνια!!καλή χρονιά!!θέλω όμως να μας πείτε γιατί όλοι λίγο πολύ το αποφεύγουν και υπεκφευγουν....με βάση των 4ρων μοντέλων που όλοι οι μετερεολογοι επαγγελματίες και ερασιτέχνες κοιτούν κάνεις δεν λέει αν στην Αθήνα χιονίσει η αν χιονίσει κατά πόσον θα είναι Μύδια η κάτι παραπάνω η κάτι λιγότερο..δεν μπορούν να καταλάβουν η δεν θέλουν να πουν για να μην πέσουν έξω και γίνουν αναξιόπιστοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου τι άλλο θες να σού πούμε γιά την Αττική?
      Αν θα εξελιχθεί ανώτερη από "Μήδεια" η από 2006 αυτό κανένας δε μπορεί να το υποσχεθεί.
      Το ότι θα χιονίσει έως τις βάρκες με μεγάλες χιονοστρώσεις στα πιό ψηλά,δε σού φτάνει?
      Απολαύστε το εσείς οι Αθηναίοι Δευτέρα Τρίτη κυρίως και μην ψάχνεστε άλλο με τις λεπτομέρειες.
      Χάνετε την ουσία!

      Διαγραφή
    2. Πες τα Φωτη έλεος πια
      Κώστας Αθήνα

      Διαγραφή
    3. Αυτό που θέλει να ακούσει ο φίλος είναι ότι το ψωμί θα το ρίχνουν ελικόπτερα!

      Διαγραφή
    4. 😂😂😂😂😂 Δάσκαλε.... 😅 Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  45. Έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε μεγαλύτερη χιονόστρωση στην Αττική σε σύγκριση με τον περασμένο Φεβρουάριο. Το λέω γιατί δείχνει η θερμοκρασία να είναι χαμηλότερη και να μην έχουμε αυτό το βαρύ, στην κυριολεξία, χιόνι που είχαμε και έκανε ζημιές στα δέντρα, αν θυμάστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η κλιματική αλλαγή στέλνει τα χιόνια εμμονικα στους φοίνικες και σε περιοχές με θερμοκρασίες χειμώνα 15 βαθμούς .Μάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μήπως μοιάζει η κατάσταση με Ιανουάριο 2002?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Κύριε ζιακοπουλε ανατολική Πελοπόννησος Αργοσαρωνικός θα καταφέρουμε να δούμε καμία νιφάδα Δευτέρα Τρίτη? Κώνσταντινος σπετσες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Με λιμά στην πρέφα είναι αυτοκτονία να αγοράσεις.Πάσο και πάλι πάσο.Στα δυτικά μας σήμερα είχε καλό χαρτί. Κούπες ,ακόμα και εφτάρες (Παναχαικό,Φώτης κ.ά.) .-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα φοιτητικά μας χρόνια καθόμασταν να παίξουμε πρέφα (μία δεκάρα το καπίκι) και σηκωνόμασταν όταν αρχίζαμε να έχουμε παραισθήσεις από την κούραση και την πείνα. Σε μια φάση λοιπόν εξουθένωσης που πηγαίναμε να φάμε, μπροστά μας περπατούσε ενα ζευγάρι με το παιδάκι τους που όλοι το βλέπαμε ως μία μπάζα εξασφαλισμένη. Ρήγας, ντάμα και λιμό!

      Διαγραφή
    2. Τώρα είναι που ως ΚΑΙ πρεφαδόρος ανέβηκες ακόμα στην εκτίμησή μου!.Σχετικά με την εξάντληση και το ατέρμονο ενίοτε της πρέφας,θα γνωρίζεις ασφαλώς ότι υπάρχει και η λεγόμενη "πρέφα των καταδίκων" .Αξέχαστα φοιτητικά χρόνια."Παρήλθον οι χρόνοι εκείνοι....".Καληνύχτα δάσκαλε και,θάλεγα,προσοχή μήπως καμιά σίγουρη μπάζα στην πρόγνωση πάει....τσακιστή!!.--------Π.Α.

      Διαγραφή
  50. NW Pindos
    Η Ελπίδα, όπως όλα δείχνουν, θα πιάσει γεμάτα την Εύβοια φυσικά, αλλά και την Αττική. Οι διαφορές με τη Μήδεια κατά την εκτίμηση μου είναι: α) Στην Ελπίδα θα επικρατούν χαμηλότερες θερμοκρασίες στα 1500μ. και στα 5000μ. πάνω από την Αττική, β) το χιόνι εκτιμώ ότι θα πέφτει με χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σχέση με τη Μήδεια με αποτέλεσμα κάθε χιλιοστό υετού να δίνει καλύτερη χιονόστρωση, ωστόσο δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε συγκριτικά τα χιλιοστά και γ) Άλλο να χιονίζει μέσα με τέλη Φλεβάρη όπως πέρσι (μεγαλύτερη ημέρα και πιο ήπιος γενικά ο καιρός) και άλλο να χιονίζει Γενάρη μέσα στην καρδιά του χειμώνα όπου υπερισχύει ακόμη η νύχτα και οι συνθήκες είναι κατά βάση χειμερινές. Προσοχή επίσης στην ΕΟ και σε σημεία αυτής της Αττικοβοιωτίας που έχουν φάτσα στον ΒΑ (δεν αποκλείεται σημεία αυτής με τις εκτιμώμενες χιονοθύελλες να κλείσουν από ανεμοσούρια. Το έχω γράψει παλαιότερα ότι με χιονοθύελλα στην Εθνική δεν βγαίνουν ούτε 5χλμ και μένεις στη μέση του πουθενά).
    Σε ότι αφορά τα ΔΒΔ δεν βλέπω ακόμη να ξυπνά το Ιόνιο. Συνήθως τέτοιες παγωνιές εκτονώνονται στα ΒΔ με χιόνια. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μάρτιος του 87 το ένα μέτρο στα Τρίκαλα. Εκ παραδρομής έγραψα χειμώνα του 82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Εμείς στη Θεσσαλονίκη πάντως το βλέπουμε, δεν ξέρω για εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο υστερόγραφο της πρόγνωσης της περασμένης Δευτέρας (17-1-2022) είχα γράψει: "Με βάση τα τωρινά στοιχεία, στη Θεσσαλονίκη θα χιονίσει το Σάββατο και στην Αθήνα την Κυριακή. Τη διάρκεια και την ένταση των χιονοπτώσεων αυτών θα τις δούμε στην πορεία".
      Οι νιφάδες στη Θεσσαλονίκη άργησαν μισή μέρα και στην Αθήνα είτε θα έρθουν στην ώρα τους είτε θα αργήσουν λίγο και αυτές. Δεν είναι θρίαμβος, αλλά δείχνουν καθαρά την πρόοδο της Μετεωρολογίας και πιο συγκεκριμένα της αριθμητικής πρόγνωσης του καιρού.

      Διαγραφή
    2. Τι ακριβώς είδες Χρήστο δεν λες και σε μας να μάθουμε? Είδες δηλαδή χιόνι? Ότι να ναι τελικά...Εκτός αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με το να βλέπεις απλά νιφάδες. Που ούτε αυτές έπεσαν... Εκτός κι αν μένω σε άλλη Θεσσαλονίκη και δεν το χω πάρει είδηση.

      Διαγραφή
  53. Σχετικά με το 2002.Να το δούμε πρώτα και μετά να πούμε την άποψη μας.Παντως νομίζω δεν έχεις άδικο.Αχ τότε μαθητής β λυκείου χωρίς να παρακολουθώ καθόλου τα μετεωρολογικά τι τρέλλα με έπιασε ξυπνώντας Κυριακή πρωί και βλέποντας 20 πόντους χιόνι στους άνω αμπελοκηπους... Παρεπιπτόντως χάσαμε και διαγώνισμα στο φροντιστήριο...Εν αναμονή λοιπόν του λευκού πέπλου....
    Γιάννης Καλύβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Απαντήσεις
    1. Ναι έχουν βγει τα εκχιονιστικά και οι αλατιέρες στους δρόμους μην κλείσουν. Ρε τι διαβάζουμε εδώ μέσα μερικές φορές. Λίγο προσοχή στο τι γράφουμε.

      Διαγραφή
  55. αναφέρω αδιαφορες ασυντόνιστες τεμπελες...αργόσχολες χωρίς σκοπό νιφάδες στο επταπυργιο θεσσαλονίκη..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Και λίγες παρέα με τον δυνατό αέρα στο πανόραμα θεσσαλονικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Δάσκαλε για την Εύβοια ένα σχόλιο και κυρίως Χαλκίδα?Καλο βράδυ και καλά χιόνια σε όλους και όλες με προσοχή.Γιαννης-Χαλκιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Κύριε Ζιακόπουλε με τή σειρά μου να ρωτήσω, Αρκαδία θά ρίξει στα πίο χαμηλά; Σταύρος (Μεγαλόπολη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Δάσκαλε τι πιθανότητες εχει μια λίμνη σαν αυτή να εξελλιχθεί διαφορετικά απο τις προγνώσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κάποιοι ακούμε και διαβάζουμε τον δάσκαλο με σεβασμό και ταπεινότητα, κάποιοι επιλέγουν να βλέπουν, ακούν και διαβάζουν και να κάνουν και χιλιάδες λαϊκς σε τηλε - κάτι, κι όχι μόνο αυτό, να τους στέλνουν και στη Βουλή 🙄😏

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Να δω τη Καρυστο αποκλεισμενη απο τα χιονια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ρε πατρίδα... Να ήμουν εκεί έχοντας το τζάκι αναμμένο, με το τοπικό λουκάνικο στα κάρβουνα και κρασί... Καλό χιονιά και σε σας με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα...Γιώργος Τρύπας από Αθήνα...

      Διαγραφή
  62. Ψιλόβροχο το πρωί γύρω στις 6 , την ώρα που ξεκινούσαν για την δουλειά και η θερμοκρασία κοντά στους 5c στα νότια προάστια της Αθήνας.

    Πάμε για γερά πράγματα τις επόμενες μέρες.

    Καλό κουράγιο στους φίλους που θα εργάζονται έξω.

    Δημήτρης Αθηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ενόσω οι φίλοι από τα προσήνεμα προσδοκούν δικαίως την επερχόμενη χιονοθύελλα, να αναφέρω απλώς ότι η πολυπόθητη και χιλιοτραγουδισμένη Ελπίδα ήλθε, είδε και απήλθε από τα Τρίκαλα με υετό ΜΗΔΕΝ. Ούτε καν το γρήγορο πέρασμα που έδειχναν όλα τα μοντέλα. Ένα άγρυπνο βράδυ ολοκληρωτικής απογοήτευσης ήταν τελικά για μας εδώ ο απολογισμός της φοβερής κακοκαιρίας που περιμέναμε με λαχτάρα εδώ και βδομάδες. Καλά χιόνια στους πιο τυχερούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Λίγες νιφάδες χιονιού έριξε και στα Γιάννενα τα ξημερώματα τώρα έχουμε ήλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Κατερίνη τίποτα! Μονο ήλιο με δόντια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή