Η επιτυχημένη πρόγνωση έχει πολλούς πατεράδες…

Ο ποιητής είπε: «Το περίσσιο είναι ψεύτικο, το λιγοστό είναι ντροπαλό».  Απόψε ο «δάσκαλος» αποφάσισε να αφήσει τις ντροπές στην άκρη και έβγαλε από το μπαούλο τα παράσημα! 

30 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβώς. Επιτέλους. Το παράδοξο γεγονός ότι το περιεχόμενο των αναρτήσεών σας σχεδόν ποτέ δεν αναπαράγεται στα ΜΜΕ, αφενός επιτρέπει σε άλλες ιστοσελίδες πιο "θεσμικές" να παίρνουν αδίκως τα ηνία και αφετέρου δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια επιγόνων, ερασιτεχνών, δημοσιογράφων ή συναδέλφων (με ή χωρίς εισαγωγικά) να αυτοδιαφημίζονται αναπαράγοντας κατά μέγα μέρος δικές σας σκέψεις ή αναρτήσεις, γνωρίζοντας ότι κανείς δεν θα αντιδράσει. Καλόν είναι να φροντίσετε για την απαγόρευση αναπαραγωγής των σχολίων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να τα ζήσουμε ξανά μέσα στον Φεβρουάριο αλλά πιο στρωτά και πιο οργανωμένα. Εύχομαι και πρέπει να χιονίσει και σε άλλες περιοχές και νομούς της Ελλάδας. Στο μεταξύ ο Κύριος ζιακόπουλος έχει φανταστική γραφή και μαζί με την ανάλυση και τα μαθήματα που μας δίνει, δεν το συναντάς πουθενά αυτό. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπουδαίος μοναδικός εύγε!!!σας ευχαριστούμε για τις υπέροχες προβλέψεις ( δάσκαλε μας)Νάταλι θεσσαλονικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Just respect
    Και παντα τετοιες προβλεψεις. Με ακριβεια και φινο χιουμορ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους και ιδιαίτερα στον κ. Ζιακόπουλο,

    Επειδή διαβάζω καθημερινά το blog σας εδώ και χρόνια και γνωρίζω καλά ότι ποτέ δε φουσκώνετε καταστάσεις, θορυβήθηκα από όσα γράψατε πριν την "Ελπίδα". Έτσι φρόντισα να παροτρύνω τη σύζυγό μου να μην κατέβει με το αυτοκίνητο στην δουλειά και να φύγει νωρίτερα την περασμένη Δευτέρα. Επίσης αγόρασα προμήθειες για 3-4 μέρες, ανάμεσα στις οποίες γκαζάκια και μπαταρίες. Όταν λοιπόν το ρεύμα κόπηκε για 10 ώρες στο Χαλάνδρι (τυχεροί είμαστε σε σχέση με κοντινούς δρόμους) και τα μαγαζιά κλείσανε νωρίς, μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σχετικά καλά. Για όλα αυτά, κ. Ζιακόπουλε, σας οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    Νίκος (φιλόλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να προσθέσω επίσης ότι εκτιμώ ιδιαίτερα τα άριστα ελληνικά σας...

      Νίκος (φιλόλογος)

      Διαγραφή
  6. Μακράν ο καλύτερος δάσκαλος!!! σας ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεστε μαζί μας, την γνώση και την εμπειρία σας.
    Γιάννης Μεγαλόπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xmmm να κάνουμε και μία σύγκριση..η πλέον εμβληματική ηταν...το "a new milestrom"...πέρσι οπου ολοι ειμασταν απελπισμένοι και οι χαρτες για μερες δείχναν κόκκινοι....χωρίς ουτε ενα μπλέ.,..να θυμίσω και ενα παράσημο που δεν ανεβάσατε πέρσι στην Μηδεία το "ηρθε η ώρα της Αθήνας"...οπου δείξατε την συγκλιση του ΒΔ ρεύματος..με το ΒΑ πάνω από την αθήνα....τελικά η θεσσαλονίκη αποδείχτηκε πιο δύσκολη...(θυμίζω οταν ανεβάσατε μια επική χιονοθύελλα πέρσι αλλά μας προδωσε ολους ο ανεμος στα 700 hpa οπως μας ειχατε εξηγήσει αμέσως μετά)..ελπίζω η ανάρτηση των παρασήμων να μην σημαίνει "λουκέτο" για τον φετινό χειμώνα..."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και το 2019 είχατε βάλει μια φωτογραφία με ένα παιδάκι Ινουίτ (είναι οι ιθαγενείς της Αλάσκας, της Γροιλανδίας και του Καναδά) πριν τις διαδοχικές ψυχρές εισβολές Ραφαήλ, Σοφία και Τηλέμαχο.
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά Βαγγέλη.
      Και τότε μας είχε προϊδεάσει για αυτά πού συνέβησαν.

      Διαγραφή
  9. Και ο Χρυσός Σταυρός της Μετεωρολογίας, απονέμεται.....
    Σε μένα που διαβάζω το blog.
    Να είστε γερός, δυνατός και να μην κουραστείτε. Να μην τα παρατήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάννης απο Μυτιληνη27 Ιανουαρίου 2022 στις 9:59 μ.μ.

    Ο καλύτερος μετεωρολόγος απο τοτε που παρακολουθώ τον καιρό.. Εχετε τον δικό σας τροπο να μας αναπτερώνεται το ηθικό και να μας δίνεται Ελπίδες και φυσικά την έγκαιρη και σοβαρή ενημέρωση!! Σας Ευχαριστούμε θερμά κυριε Δημήτρη Ζιακόπουλε (δασκαλε) και για τις ενημερώσεις και για την διδασκαλία του καιρου! Η Παναγιά μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο δάσκαλε,εδώ αν Μακεδονία θέλουμε μια καλή ανάρτηση,το περιμένουμε να το δούμε που θα πάει κάποια στιγμή θα έρθει αλλά όπως λέει και μία παροιμία άνδρα θέλω τώρα τον θέλω αν αργήσει δεν το θέλω γιατι μόνο ζημιές θα είναι μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα λόγια για τον ΔΆΣΚΑΛΟ περιττεύουν ,μιλούσαν από μέρες οι ωραίες εικόνες με την μετρημένη όπως πάντα και αξιόπιστη πρόγνωση.Ετσι είναι δάσκαλε πρέπει να ευλογούμε και τα γένια μας στις επιτυχίες . Χρήστος Όθρυς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προιόν υψηλής προστιθέμενης αξίας.------------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανθρωπος που αγαπάει τη δουλειά του και έχει πλούσιο πνεύμα! Αυτός είστε! Εδώ κολλάει το ρητό «όταν εγώ γυρνούσα εσείς πηγαίνατε...»
    ΣΤΕΛΙΟΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το γεγονος οτι και σε αλλα καιρικα φορα που περιδιαβαινω τον κ. Ζιακοπουλο "δασκαλο" τον ανεβαζουν "δασκαλο" τον κατεβαζουν δειχνει την καθολικη αποδοχη του λαμπρου ετουτου επιστημονα. Το χιουμορ δε που τον χαρακτηριζει φανερωνει ανθρωπο εξυπνο. Τον ευχαριστουμε πολυ και θα συνεχιζουμε ως ενα πιστο στρατευμα να τον ακολουθουμε στις χιονολαιλαπες που ..... ελπιζουμε να ενσκηψουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καραβατακης Αντώνιος27 Ιανουαρίου 2022 στις 10:46 μ.μ.

    Ο Δάσκαλος μας, ένας και μοναδικός, χιονόνερο αυτή την στιγμή Μυτιλήνη, καλό βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπολιάσατε στις παιδικές ψυχές μας (κάποτε),την αγάπη για τον καιρό.Δημήτρης Ροζής ετών 41,5.Ευχαριστούμε για όλα!!
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! πολύ σωστός συμφωνώ φίλε συνομήλικε Δημήτρη.ο κύριος Ζιακοπουλος και ο αείμνηστος Λαζάνης είναι από τους βασικούς λόγους που αγαπήσαμε τον καιρό! Χρήστος Αίγιο

      Διαγραφή
  18. Δεν υπάρχουν λόγια! Το είπα και το ξαναλέω : είστε πολύτιμο κεφάλαιο και να σας έχει ο Θεός υγιή να μας δίνετε τα φώτα, τη γνώση και την πείρα σας για πολλά χρόνια ακόμα! Η μετεωρολογία θέλει υπομονή, γνώση, παρατήρηση, επαγρύπνηση. Δεν είναι ένας χάρτης που τον διαβάζουμε αλλά ένα σύνολο δεδομένων που μεταβαλλονται συνεχώς μέχρι να δούμε τι θα "σερβιριστεί" στο τέλος. Όλοι χαιρόμαστε που έχουμε αυτή την καθημερινή επικοινωνία μαζί σας και περιμένουμε πάντα με αγωνία και ενδιαφέρον την επόμενή σας ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα κύριε Ζιακοπουλε. Διαβάζω από συναδέλφους σας για νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει...την χώρα το Σαββατοκύριακο. Αν δεν το κάνουν για να ακουστούν τότε γιατί; Η ενημέρωση γενικά στην χώρα μας έχει πέσει θύμα των μετρήσεων και δυστυχώς αυτό έχει παρασύρει και σοβαρούς επιστήμονες. Εγώ πάντως εξακολουθώ με ένα σχετικό ρίσκο να λέω στους δικούς μου να μην περιμένουν τίποτα στα Τρίκαλα. Έχω βέβαια βρει μέρος σαν τον πρωτομάστορα καλού κακού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Sir Ziakopoulos is "one of a kind", που λεν' κι οι Εγγλέζοι.

    Να μην ξεχνιόμαστε, αύριο η Θεσσαλονίκη και τα Γιάννινα το 'χουν στο τσεπάκι το χιονόνερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να το κάνουμε το χιονόνερο φίλε Χρήστο? Μπαίνει Φλεβάρης και στα Γιάννενα των 7-8 ημερών χιονόπτωσης ανά έτος, σύμφωνα με τους μέσους όρους, δεν έχει πέσει νιφάδα φέτος. Και το ακόμα πιο φοβερό είναι ότι δε μπορεί να πει και κανείς από τι υψόμετρο και πάνω θα χιονίσει (αν χιονίσει) απόψε. Άλλος λέει στα ορεινά της Ηπείρου, άλλος λέει πάνω από τα 1000 μέτρα και το meteo δίνει χιονόπτωση μέσα στα Γιάννενα, στα 500 δηλαδή μέτρα. Άντε μετά να μην αισθανθεί κάποιος πολίτης εδώ ότι δεν αντιμετωπίζεται ισότιμα με τους πολίτες των Αθηνών που ήξεραν ακριβώς σε ποια γειτονιά και από τι υψόμετρο και πάνω θα χιονίσει. Ωστόσο, δε ζητάμε κι αυτό, αλλά τέτοιες διχογνωμίες στις προγνώσεις είναι κατ' εμέ απαράδεκτες. Υπάρχει κόσμος που θα είναι στο δρόμο απόψε και ο ένας διαλαλεί χιόνι στα 1000, ο άλλος χιόνι στα ορεινά κι ο άλλος χιόνι στα ορεινά. Α υπάρχουν και οι χάρτες του gfs που δεν έχουν υετό στην Ήπειρο. Άρα γνωρίζουμε ότι ή θα βρέξει ή θα χιονίσει ή θα έχουμε ξαστεριά!
      Ευχαριστούμε όλους τους προγνωστικούς φορείς!
      Καλημέρα σε όλους!
      Παύλος, Άρτα

      Διαγραφή
    2. Μικρά τα εσπρεσάκια, Χρήστο.
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  21. Καλησπέρα σας , μακράν ο καλύτερος όλων μας , γιατί θα σκάσω ... !! Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συγχαρητήρια , κύριε Ζιακόπουλε και σας ευχαριστούμε για όσα μας διδάσκετε μέσα από τα βιβλία σας αλλά και μέσα από το ιστολόγιό σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αν δεν κοιτάξω την πρόγνωση Ζιακόπουλου δεν εμπιστεύομαι κανέναν. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αναπολώ τα δελτία καιρού για τους αγρότες, τότε που έβλεπα και λίγο τηλεόραση γιατί το έχω κόψει το χούι εδώ και και καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή