Καλημέρα, φίλοι μου!

 

Από το Καπανδρίτι με αγάπη, του Δημήτρη

Τρελή, σαν θες να φέρεις στα μαλλιά σου τη χιονιά, τι τόσο βιάζεσαι;
Μονάχη της θε να `ρθει η βαρυχειμωνιά, δεν το στοχάζεσαι;


26 σχόλια:

  1. Δάσκαλε υπάρχουν νεότερα στοιχεία για τον χιονιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θαψίματα, χιονοπνιγμοί, πολιορκίες, εγκλωβισμοί, σαρώματα, προελάσεις, επελάσεις, καταψύξεις, μετακίνηση του Β. Πόλου στην Ελλάδα, φτυάρια έξω από τις πόρτες, πολικές αρκούδες στις αυλές μας, μπαμπούλες…

      Διαγραφή
    2. 😁😂😂😂 Το πάνε γυρεύοντας. Καλημέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Δάσκαλε.Αναμονη Τη Δευτέρα με το νέο κυμα Υπάρχει πιθανότητα να έρθει ο υετός προς τα ενδότερα της Θεσσαλίας? Επαρχία Τυρνάβου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα δάσκαλε, αχ σαν την χιονισμένη την τρελή γλυκά την φίλησα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δάσκαλε καλημέρα. Μπορεί να γίνομαι κουραστικός και να το έχετε αναφέρει παλαιότερα και να μην το θυμάμαι. Θα μπορούσατε να μας πείτε ποιες προϋποθέσεις πρέπει να υπάρχουν ώστε η Θεσσαλονίκη να δει αξιόλογη χιονόπτωση/χιονοστρωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα. Πασπαλισμένος και ο Υμηττός και η Πεντέλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα δάσκαλε. Μήπως ήρθε η ώρα να υπάρξει μία ενημέρωση-πρόγνωση και για πόλεις και χωριά;; Όπως Χαλκίδα;
    Ή κάνουμε κατάχρηση της υπομονής σας; 😁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δάσκαλε, μία εκτίμηση για κάποιον υετό που βγάζουν απόψε τα μοντέλα να κινείται κατά μήκος των δυτικών παραλιών? Από Θεσπρωτία έως Ηλεία. Υπάρχει περίπτωση να κάνει κάτι στα παράλια της Ηπείρου?
    Αριστείδης από Φιλιππιάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είδα και εγώ πατριώτη και λιγουρευομαι!

      Διαγραφή
    2. Ισχύει.
      Η "ουρά" τού συστήματος πού λέγαμε από χθες στα σχόλια.
      Το επιφανειακό ΒΔυτικό ρεύμα στο Ιόνιο δημιουργεί κάποιες μικροσυγκλίσεις με ασθενή κυρίως φαινόμενα τα οποία συνήθως περνάνε πάνω από τα Επτάνησα αλλά "γλύφουν" και τα δυτικά παράλια από Θεσπρωτία-Άρτα-Αιτωλοακαρνία-δυτική Πελοπόννησο.
      Αν κάνει κάτι τελικά(όπως και σε κάποια ηπειρωτικά από σήμερα το απόγευμα)θα το δούμε στην πράξη και ας μην είναι άξιο λόγου.
      Το ψύχος ήδη έχει κάνει την εμφάνισή τού και στα δυτικά πάντως.

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα δάσκαλε, παρακολούθησα και το πρωινό τρεξιμο του ευρωπαϊκού μοντέλου πρόγνωσης καιρού. Από τα ελάχιστα που καταλαβαίνω η σύγκλιση από τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας μέχρι μεσάνυχτα Τρίτης είναι πάνω από την κεντρική Εύβοια και μάλιστα με μωβ χρώμα, που δηλώνει απίστευτες ποσότητες υετού. Θα μπορούσατε να μας βοηθήσετε με την μεγάλη σας εμπειρία τι να περιμένουμε στην όμορφη πόλη μας; Ευχαριστώ πολύ.
    Με εκτίμηση,
    Νικόλας Χαλκίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταγάλανος ουρανός φανταστική διαύγεια και φυσικά τα Γιάννενα ανήκουν σε άλλη χώρα ..Μακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία από τα ίδια φίλε Μάκη και στα Τρίκαλα. Γαλανός ουρανός, λαμπρός ήλιος και κρύος βοριάς. Η απόλυτη απογοήτευση. Η Ελπίδα μας αφήνει κυριολεκτικά "παγερά αδιάφορους".

      Διαγραφή
    2. Α ρε Μάκη, σε κατανοώ απόλυτα. Και γω θα είχα ξενερώσει.

      Διαγραφή
  10. Βολο εντονο κρυο , λιγα φαινομενα εχτες ,πολυς αερας! αναμενουμε τα νεοτερα σας κ . Ζιακοπουλε! καλημερα σε ολη την παρεα του μπλοκ και σε ολους τους καιροφιλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατα τις 2 4ην νύχτα εκανε την εμφάνισή του ο λευκός επισκέπτης στην περιοχή μου και νεσαχσε λίγη ώρα ολαψηταν κάτασπρα.
    Με την θερμοκρασία όμως να κυμαίνεται οριακά πάνω από το μηδέν,οι δρόμοι δεν έπιασαν τίποτα.
    Με εξάρσεις συνέχισε αμείωτα(τα ορεινά έχουν ήδη πολύ χιόνι) μεχρι πριν μια ώρα που ξεκίνησε να χιονίζει πυκνά με ομίχλη και δυνατό αέρα με αποτέλεσμα να πιάνει παντού πλέον.
    Φωτογραφίες σε λίγο.
    Άδικα ανησυχούν οθ φίλοι από Χαλκίδα,εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι αύριο Κυριακή θα έχουμε εκπλήξεις για πολλές περιοχές της χώρας και δη για την πόλη της Χαλκίδας και ίσως την πρωτεύουσα.
    Χιόνι αύριο πιστεύω ότι θα έχει η ΆΒΑ Αττική,ξ ανατολική Βοιωτία μέχρι το ύψος της Ριτσωνας,πιθανό να έρθει προς Θήβα και με λίγη...τύχη ακόμη και στα μέρη μου.
    Ίδωμεν.
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φύσα το να πάει παντού, να χαρούν και οι απογοητευμένοι φίλοι! Γεια σου, Χριστόδουλε, με τη θετική σου αυρά! Μακάρι η διεισδυτική ματιά σου στη φύση να βγει αληθινή. Καλά χιόνια!

      Διαγραφή
  12. Ευρωλιγούρης-χιονολιγούρης.Μόνο κοινό τους .....η λιγούρα!-----Πέτρος Α.,από δώθε Παναγιά!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα, η Λαμία είναι μέσα στο καιρικό παιχνίδι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Όθρυς ντύθηκε στα λευκά από υψόμετρο 300μ και πάνω
    ,αξιόλογο χιονακι έπεσε κάτα την διάρκεια της νύχτας . Θεωρώ ότι επειτε και συνέχεια τις επόμενες ημέρες.Περιμενουμε τον δάσκαλο να κάνει εκτενείς πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά βαν και για μένα ένας χιονιας όταν έρχεται κρύβει πάντα έκπληξεις.χρηστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιάννης απο Μυτιληνη22 Ιανουαρίου 2022 στις 12:16 μ.μ.

    Καλημερα κυριε Δημήτρη! Καλημέρα σε όλους!! Χινονερο ειχαμε στην Μυτιληνη το πρωι ενω χιονι επεσε και σε υψομετρο περιπου 50-70 μετρα στα ενδότερα του νησιού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δε ξέρω αν το παρατήρησε κάνεις αλλά θεσνικη χθες νωρις το βράδυ είχαμε για 10 λεπτά ασθενή χιονόπτωση.Ετσι για να μην παραπονιομαστε😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή