«Δεν ήρθα χθες να σ’ ανταμώσω / ειν’ παγωνιά πολλή / το βράδυ εχιόνιζε τόσο / κι’ έτρεμα σαν το πουλί…»

Φάρος Ψυχικού, 15-1-2019. Φωτ. Δημήτρης Δαλάκος

11 σχόλια:

  1. Πόσο υπέροχο είναι το άτιμο...και γίνεται ακόμα πιο υπέροχο όταν δεν το περιμένεις

    Θάνος Κοτταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, μας έκανε τη χάρη χθες το βράδυ και χιόνισε καλά. Βέβαια φαινοταν ενδεχόμενη υποτροπή του καιρού αργά το βράδυ. Αυτές είναι οι εκπλήξεις του καιρού.

    Ένας Πεντελιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το περιμενατε κυριε Zιακοπουλε η σας εκανε και σε εσας εκπληξη? Kανεις σχεδον δεν το περιμενε και Aρναουτογλου ειχε δωσει ξαστερια για βραδυ Αττικη και αλλοι μετεωρολογοι και χιονιζε αλλου πιο πολυ αλλου πιο λιγο... Τι εγινε και ηταν δυσκολο να προβλεφθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι, δεν το περίμενα. Μου πέρασε από το νου η προπτική για κάποιες νιφάδες από stratocumulus το βράδυ στα βόρεια, αλλά αυτό το χιόνι δεν το περίμενα. Υποτίμησα τη δυναμική του συστήματος που κατέβαινε από το βορρά και το γνωστό ρόλο του Αιγαίου.

      Διαγραφή
    2. Γινεται απο stratocumulus να υπαρξει χιονοστρωση η απλα μονο χιονοπτωση? Για μετα βλεπετε κατι καλο? Αν ναι πειτε το να χαρουμε παλι ολοι εννοω χιονια για μετα τις 25...

      Διαγραφή
    3. Γίνεται, αλλά τα stratocumulus δεν είναι altostratus ούτε βεβαια nimbostratus!
      Όσο για τη δεύτερη ερώτηση, ετοιμάζομαι να πιω νερό από την Κασταλία πηγή, να μασήσω φύλλα δάφνης και στη συνέχεια να ανέβω στον τρίποδα...
      Καλό απόγευμα.

      Διαγραφή
    4. Σας εβαλα δυσκολη ερωτηση επειδη ειναι μακρια καπως..Απλα θυμαμαι ακουγα το χαλαζι ραδιο και ειχατε πει για εναν αντικυκλωνα πριν λιγες μερες και τελικα εγινε και μας εφερε θετικα αποτελεσματα χιονια κτλ το ειχατε πετυχει..

      Διαγραφή
    5. Δάσκαλε εξαιρετική απάντηση.
      Βγαλμένη από το Μαντείο των Δελφών.

      Πεντελιώτης

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα και από μένα! Αυτή είναι η μαγεία του καιρού, πιστεύω πως οι περισσότεροι εδώ σ'αυτόν τον όμορφο ιστότοπο απολαμβάνουμε τετοιες όμορφες εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει ο καιρος. Μια από αυτές έγινε πραγματικότητα χθες το βράδυ ενώ κάνεις δε το περίμενε χιόνισε επί 2 ώρες! Ας είναι καλά οι ψυχρές αέριες μάζες και το Aegean effect:) Καλό χειμώνα σε όλους!

    Με εκτίμηση
    Δημήτρης Δαλάκος.
    (Ψυχικο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είπαμε η Αθήνα μας βάζει γυαλιά κ παρ'όλο αυτά δεν μπορείς ακόμη κ το αντίθετο να έχεις προβλέψει να μη χαρείς όταν ο καιρός σου βγάζει τέτοιες εκπλήξεις.
    Τώρα μπορεί όντως παρ'όλο τις αντίθετες προβλέψεις των μοντέλων να υποτιμήθηκε ο ρόλος του Αιγαίου αλλά ας μη μιλάμε κ για πλήρη αποτυχία πρόβλεψης.Ήταν κάποιες χιονοπτώσεις μικρής διάρκειας κ τοπικού χαρακτήρα οι οποίες απ'ότι μου είπαν άτομα πού μένουν σε Άλιμο κ κέντρο δεν έπεσε νιφάδα.
    Η Εύβοια όπως αναμενόταν βέβαια ξανά πήρε τη μερίδα του λέοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή