Ελιές, κλήματα, κυπαρίσσια και βουνά χιονόδοξα. Η ομορφότερη πατρίδα του κόσμου!

Το Παναιτωλικό από το Αγρίνιο, 16-1-2019. Φωτ. Φώτης Ματραλής


Στο δρόμο προς το χιονοδρομικό του Βελουχίου, Ιανουάριος 2019. Φωτ. Φώτης Ματραλής


11 σχόλια:

  1. Συμφωνώ βέβαια.Ωστόσο αγαπητέ φίλε Δημήτρη "πρόσεχε" μην ανακαλύψει το μπλογκ κανα συριζοτρολ και σε κατατάξει στους "ακροδεξιούς", γιατί πλέον, ειδικά στην Ελλάδα, παρεξηγούνται και αυτές οι δηλώσεις(όχι τυχαία φυσικά αλλά ενορχηστρωμένα ώστε να μην παλεύεις για τίποτα στην τελική)...

    Χαιρετισμούς σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και πρέπει να παλεύουμε και βασικά να απαιτήσουμε να λογοδοτήσουν όλοι όσοι πλούτισαν, ενώ η Ελλάδα πτώχευσε, καταδικάζοντας τους πολίτες της σε μνημονιακά μέτρα για πάντα. Και αφήνοντας τους ξένους, βασικά Αμερικάνους, Γερμανούς και Κινέζους, να κάνουν ουσιαστικά κουμάντο στην Ελλάδα. Μαζί με μερικούς κρατικοδίαιτους "επενδυτές" που για να προωθήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντά τους αγοράζουν ομάδες, εφημερίδες και κανάλια, απολύοντας ασφαλώς και όποιους εργαζόμενους δεν είναι πειθήνια στρατιωτάκια τους. Αλλά δυστυχώς δεν είναι τρελός ο πρόεδρος. Εμείς πνιγόμαστε σε δίχρωμα κασκόλ (δεν εννοώ μόνο των ομάδων, αλλά και των κομμάτων).
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
  2. Έτσι είναι,η ομορφότερη πατρίδα!
    Χρόνια πολλά κ από μένα στον Θανάση από τη Ρόδο κ σε όλους όσους γιορτάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΟΡΟΣ ζει μεγάλες δόξες φέτος.... κι εχει και συνέχεια... για ολους εμας που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στο Αγρίνιο, είναι απλώς η ομο4φότερη πατρίδα....!!!

    Συγχαρητήρια Φώτη για την υπέροχη φωτο.

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ
    ΑΓΡΙΝΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ Παναγιώτη έτσι όπως τα λες είναι,η συνέχεια είναι μπροστά μας κ φαίνονται πολλά εκατοστά ακόμα στσ βουνά μας(για να μη πω μέτρα).
      Αγρίνιο,η αγαπημένη μας υγρή πατρίδα κάτω απο τη σκεπή της πανέμορφης σε όλα Χειμώνα Καλοκαίρι μαμάς Ελλάδας!

      Διαγραφή
  4. Η ομορφότερη εικόνα το πρωί είναι να ανοίγεις το παράθυρο μόλις ξυπνήσεις και να βλέπεις το Παναιτωλικό κάτασπρο! Πόσο μου έλειψε πέρισυ και πόσο το χαίρομαι φέτος, κάθε φορά που επισκέπτομαι το Αγρίνιο!

    Καλημέρα σε όλες και όλους.
    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίες φωτογραφίες μπράβο Φώτη.Ο Χρήστος έχει δίκιο,ποσό ωραια είναι να βλέπεις τα βουνά κατάλευκα. Λόγω υψομέτρου, από το χωριό μου, φαίνονται εκτός τον Ελικώνα που είναι δίπλα μας,ο Παρνασσός η Διρφη, ο Κιθαιρώνας,και η Πάρνηθα.Και είναι ολα τοσο όμορφα...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χριατόδουλε, γεια. Δύο τινά συμβαίνουν: Ή δεν έχετε γίδια στο χωριό, ή έχετε ευσυνείδητο δασοφύλακα. Έτσι σώθηκαν τα πεύκα που φυτέψατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Χρήστο.Και κατσίκια πολλά έχουμε και ευσυνείδητους δασοφυλακες έχουμε.Αυτά τα πεύκα που βλέπεις δεν είναι ούτε το 1/5 απο όσα υπάρχουνε στο χωριό μου.Η εξήγηση είναι απλή στο πως τα διασωνουμε.Ολα έχουν φυτευτεί,απο τους γονείς μας και εν συνεχεία από εμάς την νεότερη γενιά, όταν ακόμη στα σχολεία, ήταν σχεδόν υποχρεωτικές οι δενδροφυτεύσεις.Οποτε όλοι μας, νιώθουμε ότι έχουμε και την υποχρέωση να τα προστατεύουμε.Οταν η υπηρεσία που δουλεύεις, μας έπαιρνε τα καλοκαίρια στον καθαρισμό των δασών και όλοι μας εμφυτευθηκαμε με την προστασία τους,τότε καταλαβαίνεις ότι όλα γίνονται πιο απλά. Με τους συλλόγους,φτιάξαμε μονοπάτια και με την άδεια του δασαρχείου όμορφα στέκια και οι βόλτες μέσα στα πεύκα γίνονταν σε καθημερινή βάση. Πρέπει λοιπόν κάποιος να είναι και πολύ χαζός για να μην προστατεύσει κάτι που στην ουσία του "ανήκει",καθώς εκεί πέρασε στιγμές που έχουν χαραχθεί στην μνήμη του.Εχουμε διοργανώσει τόσες πολλές εκδηλώσεις εκεί στα δάση μας,που έχουν μεγαλώσει γενεές και γενεές και τους μεταδωσαμε ,ότι είναι υποχρέωση του καθενός μας να τα προστατεύσει.Μεχρι τώρα όσο και να σου φανεί παράξενο, δεν έχει υπάρξει ούτε μία φορά που να έχει προσπαθήσει να κάνει απόπειρα εμπρησμού!!Εύχομαι και οι επόμενες γενιές να κάνουν ότι και εμείς όπως και οι προηγούμενες από εμάς. Για να καταλάβει κάποιος τι σημαίνει το δάσος για μια περιοχή, δεν έχει παρά να βρεθεί μια και μόνη φορά,μετά από βροχή,για να αναπνεύσει αυτή την απίστευτη ευωδία που "αναβλυζει"στην κυριολεξία από αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια, χαίρομαι για όλα αυτά που έγραψες και που, ως φαίνεται από το αποτέλεσμα, ισχύουν.

      Διαγραφή
  8. Αυτό το τοπίο με τον πεντακάθαρο ουρανό, την καθαρή ατμόσφαιρα, το πράσινο, τα χιόνια και όλα τα όμορφα, είναι θησαυρός. Μπράβο για τις φωτογραφίες και ευχαριστούμε! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή