Σύντομος χιονιάς των ανατολικών και νότιων προσήνεμων στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχών της χώρας


Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα θα βρίσκεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων, κινούμενο ανατολικά. Με αυτές τις συνθήκες, οι χιονοπτώσεις, οι βροχές και οι καταιγίδες, με τις οποίες θα αρχίσει η μέρα στα ανατολικά και τα νότια, σταδιακά και ως αργά το βράδυ θα σταματήσουν. Την εικόνα του καιρού θα συμπληρώνουν οι δυνατοί βοριάδες και ο ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά. Την Τετάρτη (9/1) μία ανώτερη ατμοσφαιρική διαταραχή, που θα κινηθεί ταχύτατα από τη ΒΔ Ευρώπη προς τη Μεσόγειο, θα δημιουργήσει βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία - Ν. Αδριατική. Το σύστημα αυτό θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ΝΔ ανέμους, οι οποίοι θα μεταφέρουν θερμές και υγρές αέριες μάζες πάνω από τις ψυχρές αέριες μάζες που λιμνάζουν στην περιοχή μας. Αυτό θα οδηγήσει στην εκδήλωση ισχυρών βροχών και χιονοπτώσεων κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές. 

Υ.Γ.(1) Για το χιόνι της Αθήνας ισχύουν οι εκτιμήσεις του Σαββάτου: Θα έλθει τη νύχτα (μεγάλο σουξέ οι λάμπες) και κατά πάσα πιθανότητα θα φθάσει στο κέντρο της πόλης. Όμως εκεί δύσκολα θα το στρώσει αξιοπρεπώς.

(2 ) Η αλλαγή της Τετάρτης θα γίνει πολύ γρήγορα και αυτό συνεπάγεται έντονα καιρικά φαινόμενα (χιόνι, χιονοσφαιρίδια, πηγνυμένη βροχή, βροχή). Για τα υψόμετρα και τους ακριβείς χρόνους της χιονόπτωσης στις επιμέρους περιοχές της χώρας, μη με ρωτάτε. Σε μια τέτοια ταχέως εξελισσόμενη διαδικασία με εγκλωβισμένες ψυχρές αέριες μάζες στα χαμηλά στρώματα και την ύπαρξη ενός τόσο πολύπλοκου αναγλύφου εγώ δεν μπορώ να δώσω απαντήσεις που να μην είναι αποτέλεσμα “tsopan forecast” διαδικασίας!

Χρόνια πολλά στις Γιαννούλες και τους Γιάννηδες

ΤΡΙΤΗ, 8 Ιανουαρίου 2019


ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8-1-2019

Βόρεια Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΔ έως ΒΑ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -12 έως 3 βαθμούς.

Δυτική Ελλάδα:
Ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 3 με 5 και στα ανοιχτά του Ιονίου 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από -10 έως 8 βαθμούς.

Υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα:
Τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο (νοτιότερα πεδινά) που σταδιακά θα σταματήσουν. Άνεμοι ΒΑ έως ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -8 έως 7 βαθμούς.

Αιγαίο – Κρήτη – Δωδεκάνησα:
Τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια, τα οποία στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν ως τη θάλασσα. Άνεμοι Β 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 0 έως 10 βαθμούς.

Αττική:
Χιονοπτώσεις που γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και ως το μεσημέρι θα σταματήσουν παντού. Άνεμοι Β 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς. 

Θεσσαλονίκη:
Ηλιοφάνεια. Άνεμοι Β-ΒΔ 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Θερμοκρασία από -5 έως 3 βαθμούς.

29 σχόλια:

  1. Tsopan forecast .. δίνεις ρεσιτάλ δασκαλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χιονίζει ελαφρώς από Κηφισιά και πάνω. Ψιλό στρώνει λόγω πολύ καλής θερμοκρασίας, αλλά αυτό είναι ψευτοχιονο. Τα σύννεφα είναι κολλημένα σε Πεντέλη και Πάρνηθα αυστηρά και το λεκανοπέδιο είναι καθαρό. Δε με χαλάει ο χιονιάς να είναι εξπρές και 6 ώρες είναι υπεραρκετες αν κλείσει ο καιρός σοβαρά. Αλλά αν πάει έτσι θα είναι φιάσκο. ΥΓ. οι μισοί δήμαρχοι κλείσανε τα σχολεία προκαταβολικά, ο Ψινακης ο θεούλης τα έκλεισε Τρίτη και Τετάρτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το ένα μάτι στη λάμπα και το άλλο στο "Τατουάζ" που αρχίζει και πάλι, ωραία θα είναι η βραδιά. Αναζωογονητικό αεράκι έχει ήδη αρχίσει να φυσάει λιγάκι. Σε αντίθεση, με την Κίνα και συγκεκριμένα στη βιομηχανική επαρχία Henan, όπου η ποιότητα του αέρα επιδεινώθηκε - σε άλλες περιοχές που βελτιώθηκε - και ο λόγος είναι ο μη ευνοϊκός καιρός, όπως μεταδίδει το Reuters. H Κίνα έχει περιορίσει τη βιομηχανική παραγωγή της, την κυκλοφορία και τη χρήση άνθρακα στον βορρά που πλήττεται από το νέφος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προσπαθώντας να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, που τον χειμώνα είναι πιο έντονη, λόγω των χιλιάδων καυστήρων με άνθρακα που είναι σε λειτουργία. Αλλά σε εννέα πόλεις στην επαρχία Henan, όπου ζουν συνολικά 95 εκ. άνθρωποι, καταγράφηκε αύξηση των μικροσωματιδίων ΡΜ 2.5 σε 82 ανά κυβικό μέτρο αέρα, δηλαδή, είναι 12% περισσότερα σε σχέση με πέρσι. Οι εκπομπές ρύπων στις πόλεις, σε μερικές εκ των οποίων παράγεται αλουμίνιο, χάλυβας και άνθρακας, αυξήθηκαν τον Νοέμβριο του 2018 κατά 107% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

    Συνολικά 79 πόλεις στον βορρά και τα ανατολικά της Κίνας εκπονούν πλάνα για να ελέγξουν το νέφος τον χειμώνα του 2019 και δεσμεύτηκαν να μειώσουν κατά 3% τα μικροσωματίδια ΡΜ 2,5 σε σχέση με το 2018. Σε αυτές τις πόλεις υπήρξε μείωση των μικροσωματιδίων ΡΜ 2,5 κατά 18% τον Δεκέμβριο του 2018 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Συγκεκριμένα μετρήθηκαν 66 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ το όριο που θέτει η Κίνα είναι τα 35. Αλλά οι αυξήσεις τοπικά στη Henan και αλλού, δείχνουν ότι κάποιες περιοχές είναι στο έλεος του καιρού, με συνθήκες όπως η υγρασία και οι ασθενείς άνεμοι να ευνοούν το νέφος. Η ανάλυση έδειξε, μάλιστα, ότι οι αυξήσεις στη Henan οφείλονται στον καιρό και για 12 πόλεις εκδόθηκαν κόκκινοι συναγερμοί. Στην ευρύτερη περιοχή του Πεκίνου και σε συνολικά 28 πόλεις υπήρξε επίσης αύξηση των βλαβερών για την υγεία μικροσωματιδίων κατά 17% τους δύο τελευταίους μήνες του 2018 σε σχέση με τους αντίστοιχους το 2017.

    Στην επαρχία Hebei η αύξηση των ΡΜ 2,5 ήταν 11% στο ίδιο διάστημα, αλλά οι τοπικές αρχές έχουν δεσμευτεί να τα μειώσουν κατά 5% το 2019. Συγκεκριμένα, θα κάνουν περικοπές 14 τόνων λιωμένου χάλυβα και 9 εκ. τόνων παραγόμενου άνθρακα. Τα αντίστοιχα νούμερα το 2018 ήταν 12,3 και 13 εκ. τόνοι. Η επαρχία υποστηρίζει ότι το 2018 μείωσε κατά 12% τα επίπεδα των ΡΜ 2,5 στα 56 μικρογραμμάρια πετυχαίνοντας τον στόχο της.
    https://www.reuters.com/article/us-china-pollution/air-quality-worsens-in-chinas-henan-province-improves-elsewhere-idUSKCN1P102T?il=0
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκαστος στο είδος του,κ ο κ ζιακοπουλος στις προγνώσεις του,κ στις φοβερές ατάκες του.....ένας κ μοναδικός.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με την υποσημείωση 2).Δεν αποκλείονται εκπλήξεις (αρνητικές ή θετικές).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. NW Pindos
    Βάσει της πρόγνωσης για τις παραπάνω περιοχές: α) ΄΄εκδήλωση ισχυρών βροχών και χιονοπτώσεων΄΄, β) ΄΄θα δημιουργήσει βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στη Ν. Ιταλία - Ν. Αδριατική΄΄ και γ) την πρόγνωση για ΝΔ ανέμους και λαμβάνοντας υπόψη τη συνήθη πορεία των πραγμάτων σε ανάλογες προγνώσεις κατά το παρελθόν τα κλασικά ορεινά στα οποία είτε ούτως είτε άλλως οι θερμοκρασίες, ακόμη και αν ανέβουν, θα είναι χιονοθερμοκρασίες, θα δουν καλές ποσότητες χιονιού (και τα ημιορεινά πιστεύω). Σε ορεινά και χιονοδρομικά της ΒΔ χώρας αυτή τη στιγμή υπάρχει καταγεγραμμένο ύψος χιονιού 1μ.+.
    Την ερχόμενη Πέμπτη (που ενδέχεται να συνεχισθούν τα φαινόμενα της Τετάρτης) το + παραμένει σταθερό και στη θέση του 1 μπαίνει κατά βάσιμη πιθανότητα το 2!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δάσκαλε, ακόμα γελάω με την ατάκα για το σουξέ της λάμπας! Ειδικά όταν σε κάθε ιστορικό χιονιά της Αττικής στα τελευταία 28 χρόνια που ζω εδώ, η λάμπα απέναντι από τη βεράντα μου είναι το κλασσικό σημείο αναφοράς για να το βλέπουμε και να το χαιρόμαστε το βράδυ. Για να δούμε τι θα... δείξει η λάμπα σήμερα το βράδυ...

    Χρήστος Κομπορόζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έτσι κάνω κύριε ζιακόπουλε ακριβώς με την λάμπα....ονόματι ΛΆΜΠΙΝΚ. Στόχευση με τους οφθαλμούς τις λάμπες της ΔΕΗ στους δρόμους, και μόλις αρχίζουν τα μυγόχιονα ξεκινάει η χαρά. Καλά καιρικα φαινόμενα εύχομαι. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο τις 5 το απόγευμα,ρίχνει και σταματάει ανά 20λεπτο.Ολα είναι άσπρα βέβαια, αλλά δεν το"γεμιζει"το χέρι.Το παράξενο είναι ότι χιονίζει πολύ και στο Δ κομμάτι του Ελικώνα δεν ξέρω τι καιρός είναι αυτός ,μιας και ο ανατολικός καιρός δεν φθάνει εκεί με τίποτα. Αχ...το βλέπω να μας "τρωει"ολο το βράδυ η κουρτίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην πλατεία της Πολιτείας πάλι, ενώ έχουμε τέλεια θερμοκρασία (-1), την κατάσταση θα την χαρακτήριζα επιεικώς ...δυσκοίλια. Ναι μεν χιονίζει από τις 5μμ (και την τελευταία ώρα πιο σταθερά και με καλύτερη ένταση), αλλά η χιονόπτωση δεν είναι κάτι παραπάνω από μέτριας έντασης. Τα πάντα είναι λευκά βέβαια με αυτή τη θερμοκρασία, αλλά για το κάτι παραπάνω θέλουμε ένταση. Μακάρι να τη βρούμε μέσα στη νύχτα, αλλά δε μου γεμίζει πολύ το μάτι αυτός ο χιονιάς. Δεν ξέρω, πείτε με γκρινιάρη, αλλά τέτοια χιόνια τα είχαμε και τα πέτρινα χρόνια (1992-2002), ακόμα και τα πέτρινα χρόνια που διανύουμε από το 2008 και μετά (άνενα θυμάμαι το 2010-2011-2015-2016). Άντε να δούμε πότε θα ξεκολλήσουμε και θα απολαύσουμε έναν άκοπο, μη αγχωτικό χιονιά. Από την άλλη βέβαια, το χιόνι που πέφτει είναι αυτό που μου αρέσει, έστω και αν η ποσότητα δεν με ικανοποιεί. Είναι το αθόρυβο χιόνι, αυτό που δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται αν δεν πας παράθυρο, έξω δεν κινείται τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς όλοι εμείς που μένουμε στην Αθήνα διαπιστώνουμε μια δυσκοιλιότητα στο να χιονίστει η πόλη όπως όλοι θυμόμαστε στην δεκαετία του 2000.Ίσως είναι ένας κύκλος που συσχετιζεται με την κλιματική αλλαγή.έχω την αίσθηση ότι θα περάσουν αρκετά χρόνια ώσπου να βιώσουμε μια χιονοκαιρια παλαιάς κοπής!βέβαια από την άλλη κάποιος πού ασχολείται με τα καιρικά δρωμενα θα διαπιστώσει ότι ακόμα και ορεινές περιοχές στην χώρα μας δεν χιονιζονται εύκολα συγκριτικά με το παρελθόν όπως γνωρίζαμε

      Διαγραφή
    2. Δε θα συμφωνήσω. Προφανώς η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, αλλά ήταν και τη δεκαετία του 2000,ήταν πρόπερσι και στην Κύμη που έβαλε 2 μέτρα χιόνι. Θεωρώ απλώς ότι είναι θέμα συγκυριών. Ειδικά στην Αθήνα, που το χιόνι δεν είναι απλό, πρέπει να συγχρονιστούν 5 πραγματάκια.

      Παρεμπιπτόντως, φτου να μην το ματιάσω, χιονίζει σοβαρά (όχι συγκλονιστικά) πλέον και βάζουμε ποντάκια :)

      Διαγραφή
  11. Nowcast ... αλατιέρα στη διασταυρωση κλεισθένους και αναπαύσεως στα ψηλά του γέρακα...στρώσιμο στα αυτοκίνητα και χόρτα...για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι μπορεί να γίνεται στη Στενή ή στη Σέττα? Αυτά είναι χιόνια...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την δαγκωσαμε για τα καλά,μπορει να μην χιονίζει Μυτιληνη,ομως ο αέρας είναι τόσο κρύος,που νιώθεις ότι παγώνουν τα πνευμόνια σου,καλο βράδυ σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πατσαβουρα εδω και περιπιυ 15 λεπτα με αποτελεσμα ολα να εχουβ στρωθει απο περιπου 5 εκ χιονι. Το πιανει πλεον και στους δρομους. Ωρα για αναχωρηση απο αναπαυσεως για πλατεια παλιας πεντελης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι λάμπες ήταν μόνιμα στο στόχαστρο όταν περιμέναμε ως παιδιά το χιόνι. Τώρα έχουμε φακούς με ισχυρή συγκεντρωτική δέσμη και καταγραφείς θερμοκρασίας της νέφωσης (με υπέρυθρες) που ανεβάζουν τη τρέλα. Όμως τις προάλλες, στα προάστια της Θεσσαλονίκης όπου ζω, έγινα μάρτυρας μιας μοναδικής σκηνής που την αίσθησή της, αν την έχετε νοιώσει κάποιοι, σίγουρα θα τη θυμάστε. Γύρω στις 4:00΄το πρωί το χιόνι έπεφτε πυκνό. Μέσα στην σιωπή ακουγόταν ο απαλός θόρυβος από τις παγωμένες νιφάδες που χτυπούσαν στη παγωμένη επιφάνεια αναμεμιγμένος με τον ήχο ενός ρυακιού. Ταυτόχρονα το φως από τις λάμπες των δρόμων επειδή έπεφτε στην άσπρη ανακλαστική επιφάνεια του χιονιού επέστρεφε στην ατμόσφαιρα που ήταν γεμάτη από αιωρούμενες νιφάδες και τις φώτιζε απόκοσμα. Επειδή το φως δεν μπορούσε να διαφύγει προς το διάστημα υπήρχε τόσο φως που έβλεπε κανείς πεντακάθαρα το τοπίο γύρω του! Μακάρι να μπορούσα να το αποτυπώσω σε βίντεο αν και νομίζω πως τα τεχνικά μέσα αδυνατούν να μεταφέρουν αυτή την αίσθηση αυτής της απόλυτης ηρεμίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 2 και 43 πμ.Εδώ και μισή ώρα χιονοστρωση στα όρια Αμπελοκήπων με Πολύγωνο.Ζήτω.Αντε μας το κανε το χατήρι.
    Γιάννης Καλύβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημερα σε ολους!! Όταν συνεργάζεται το Αιγαιο με το ψυχος με ΒΑ συστημα η Αθήνα εχει τσουναμι από στουπες χιονιου.. Απολαυστετο..!! Γιάννης ο Μυτηληνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπώ χιονιάδες express!!! 40 πόντους Κηφισιά!!! Ρίχνει με τρέλα. Σχολεία κλειστά για πάντα. Τα παιδιά μας θα μείνουν αναλφάβητα. Όπως ο ΠΘ μας :)Απίστευτο χιόνι. Ιστορικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aν και μέχρι τις 2:30 π.μ. στο Π. Φάληρο ήταν τα πάντα απλά βρεγμένα, τώρα περασμένες 7:30 π.μ. πια έχουν πιάσει μία λεπτή κρούστα χιονιού τα περισσότερα αυτοκίνητα, κάποιες ταράτσες μονοκατοικιών - και πολυκατοικιών προφανώς αλλά δεν τις βλέπω - και ελάχιστα οι φυλλωσιές ορισμένων δέντρων. Και ο Υμηττός έχει ασπρίσει, δεν είναι πάλλευκος, βέβαια, έχει κενά, τουλάχιστον έτσι φαίνεται από μακριά. Ένα τεράστιο σύννεφο σκεπάζει την Πεντέλη και την Πάρνηθα από την άλλη πλευρά, όμως, στο μεγαλύτερο ποσοστό του ο ουρανός είναι καθαρός και όλα δείχνουν ότι ο ήλιος θα βγει λαμπερός σε λίγο.

    Ο Κώστας Λαγουβάρδος από το Εθνικό Αστεροσκοπείο είπε, εξάλλου, χθες στην ΕΡΤ ότι η Ελλάδα έχει σχεδόν 65% χιονοκάλυψης (και, μάλιστα, πριν τον χιονιά express της Αττικής), που είναι μέσα στα τρία μεγαλύτερα ποσοστά της 15ετίας. Προβληματισμό δημιουργεί, πάντως, η εμμονή θερμοκρασιών -10 ως -20 βαθμών σε πολλές κατοικημένες περιοχές και στο δελτίο είδα ανθρώπους που μίλησαν εμφανώς απογοητευμένοι ως απελπισμένοι θα έλεγα. Προβλήματα υπάρχουν και με τα ζώα των κτηνοτρόφων - δεν μπορούν να τους φέρουν τροφή - αλλά φαίνεται ότι από σήμερα έρχεται σταδιακά διόρθωση των θερμοκρασιών στα περισσότερα μέλη της Ελλάδας, που από τις 30 Νοεμβρίου, άντε 6 Δεκέμβρη του Αγίου Νικολάου μπήκε σταδιακά στην κατάψυξη μέχρι και σήμερα 8 Γενάρη πια. Όπως λένε, όμως, έχει ο καιρός γυρίσματα...
    Βαγγέλης Σπανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μίλησα με Θυμάρι τώρα, εκεί μπορεί και να μην χιόνισε το βράδυ, αλλά ό,τι νερά υπήρχαν από υγρασία ή, άλλη αιτία, έχουν παγώσει. Έχουν πιάσει κρυστάλλους τα σκυλόσπιτα, τα παντζούρια κ.λ.π. Πάντως, ο ήλιος φαίνεται να εδραιώνεται, σιγά, σιγά εκεί ψηλά. Και μετά από σχεδόν 1,5 μήνα με θερμοκρασίες κάτω από τις μέσες τιμές (με εξαίρεση 4-5 μέρες) να μας ζεστάνει λιγάκι κυριολεκτικά και μεταφορικά.
      Βαγγέλης Σπανός

      Διαγραφή
    2. Βαγγέλη, παρά τον ήλιο, η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στους χιονόφιλους!
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  20. Καλημέρες απο τον κάτασπρο Γερακα. Σύντομος αλλά ωραίος χιονιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τώρα που ο ενθουσιασμός καταλαγιάζει μετά τη νυχτερινή έκπληξη, έχω να πω ότι για την περιοχή μου στην Κηφισιά είναι το καλύτερο χιόνι από το 2008 και μετά. Έχουμε περίπου 30 πόντους και τη νύχτα η χιονόπτωση ήταν σφοδρή. Γι αυτό θεωρώ ότι ο χιονιάς εξπρές δεν είναι πρόβλημα Άλλαξε ο άνεμος έπεσε η σύγκλιση πάνω μας και γειά σας. Αν δεν ήταν εξπρές θα μιλούσαμε για νέο 2002. Εγώ είμαι υπέρ ευχαριστημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα.
    Στην Πετρούπολη ξεκίνησε το χιόνι κατά τις 21:30-22:00 και στις 00:00 είχε τη γνωστή γανούδα στα οχήματα. Στις 06:30, 10 πόντοι στα αυτοκίνητα, 5-6 στις άλλες επιφάνειες και 3-4 στο δρόμο με πάγο. Στις 07:00, έριχνε μεταφερόμενο χιόνι (δεν υπήρχαν σύννεφα πάνω μας). Συγχαρητήρια στους οδηγούς που κρατούσαν απόσταση ασφαλείας 10+ μέτρα από το κάθε όχημα, Έστω και για λίγες ώρες, είδαμε άσπρη μέρα και βρήκε για λίγο η ανθρωπιά μας. Καλή συνέχεια σε όλες και όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κάτι αρχίζει κ τάζει ο τζιφος για το τριτο δεκαήμερο... οψομεθα..
    Ήταν πανέμορφα.. πάντως.
    Κωνσταντίνος Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή