Δύσκολο να δούμε χιόνι στα πεδινά ως το τέλος του μήνα




10 σχόλια:

  1. Είδαμε για τον Ιανουάριο. Είμαστε χορτασμένοι. Για τον Φεβρουάριο να πράξετε να δέοντα παρακαλώ. Και γνωρίζετε πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι είναι ο μήνας τον προσήνεμων. Γι αυτό η παραγγελία να γίνει σωστή παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει καλοκαιράκι θα θυμίσει!!! Πήραμε τον κατήφορο για άνοιξη!

      Διαγραφή
    2. Μωρέ ας φλεβίσει πρώτα και ας μυρίσει καλοκαίρι μετά. Πάντως, για να μιλήσουμε σοβαρά, ο Φεβρουάριος μαζί με τον Ιανουάριο είναι οι πιο σοβαροί χειμωνιάτικοι μήνες του ελληνικού βραχύβιου χειμώνα. Με το εμφανές μειονέκτημα βεβαίως ότι η μέρα μεγαλώνει, αλλά μικρό το κακό αν υπάρχει δυναμική. Άλλωστε, οι αριθμοί είναι αδιάψευστος μάρτυρας και τουλάχιστον στην Αττική νομίζω είναι ο πιο "χιονοβόρος" μήνας. Θυμίζω ότι οι ιστορικοί χιονιάδες 2004-2008 αλλά και 1992 Φεβρουάριο μήνα συνέβησαν. Και του 2008 ήταν μια "φωτοβολίδα" σε έναν κακό, άνυδρο και ήπιο χειμώνα. Ο πραγματικά ήξεις αφίξεις μήνας είναι ο Δεκέμβριος και ο Μάρτιος. Ο πρώτος άνετα μπορεί να σε πάει σε φθινοπωρινό τέμπο, ενώ ο Μάρτιος είναι ο μεταβατικός μήνας που ή θα σε πάει σε ρυθμούς άνοιξης ή τα όποια του κρύα έχουν μεγάλο αντίπαλο τον ήλιο και σπάνια κερδίζει ολοκληρωτικά (1987) ενώ συχνά το ματς πάει σε ισοπαλία (και ουδείς είναι ευχαριστημένος).

      Διαγραφή
  2. Όταν ξεκίνησα να παρακολουθώ αυτό το blog ταυτιζόμουν σε πολλά με το Γιώργο Λαμέρα. Αυτό δεν αναιρείται βέβαια, αλλά είχε δίκιο ο κ. Ζιακόπουλος όταν με τοποθέτησε εγγύτερα προς τον Βαγγέλη. Συντάσσομαι δε απόλυτα με την τελευταία πρόταση του post. Φίλε Βαγγέλη να είσαι καλά, με έκανες και γέλασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε μου, και ο Λαμέρας χιονάκιας είναι και μάλιστα από τους βαρύτατα εξαρτημένους. Και να σου πώ κάτι; Μένει και στην Καλλιθέα που πρέπει να κοιμηθεί το σύμπαν για να χιονίσει νορμάλ. Εσύ που μένεις, Ιπποκράτη;

      Διαγραφή
    2. Βαγγέλη κι εγώ σχεδόν όλο το σύμπαν περιμένω να κοιμηθεί, καθώς μένω στον εξωτικό Άγιο Ελευθέριο, στα Πατήσια. Ένα κλικ καλύτερα δηλαδή. Πάντως όταν η στέρηση φτάνει στα όρια πάει το βουνό στον Μωάμεθ.

      Διαγραφή
    3. Αγιος Ελευθέριος...6 χρόνια έπαιρνα ως μαθητής το τρένο από Κηφισιά, κατέβαινα Άγιο Ελευθέριο, ανηφοριζα την Ιακωβιδου (ιστορικός δρόμος αφού εκεί εξελίχθηκε στον εμφύλιο η σύλληψη της ηθοποιού Παπαδάκη και ακολούθησε η εκτέλεση της) για να πάω σχολείο. Πιο πάνω είναι και η συνοικία Μικρή Κηφισιά λόγω των ωραίων αρχοντικων με κήπο, κάποια εκ των οποίων διασώζονται ακόμη. Δεν είναι τόσο κακή περιοχή για χιόνι, την αδικείς. Είσαι 2 κλικ πάνω από Καλλιθέα.
      Το δράμα μου ήταν η χαώδης διαφορά με Κηφισιά όπου τα σχολεία έκλειναν όταν χιονιζε, ενώ εγώ κανονικά τρένο και σχολείο. Και αγωνία το μεσημέρι αν θα προλάβω το χαμό ή όχι ..

      Διαγραφή
    4. Η γειτονιά που μεγάλωσα και έζησα για σχεδόν 35 χρόνια ήταν το Παγκράτι. Κάποτε εκεί ένοιωθα ότι παίρναμε την αύρα το Υμηττού -κυρίως το χειμώνα. Τώρα πια μοιάζει να έχει εξανεμιστεί κάτι τέτοιο. Τα τελευταία 3 χρόνια που μένω σε αυτήν εδώ τη γειτονιά μου φαίνεται λίγο πολύ το ίδιο, και πράγματι η διαφορά με περιοχές λίγα χιλιόμετρα πιο πάνω (π.χ. Ηράκλειο, Μεταμόρφωση) φαίνεται αρκετά μεγάλη. Γι' αυτό και το... ένα μόνο κλικ. Όσον αφορά τη Μικρή Κηφισιά που αναφέρεις (Άνω Πατήσια, Πλ. Παπαδιαμάντη) νομίζω ότι παραμένει μια από τις πιο ωραίες συνοικίες του κέντρου.

      Διαγραφή
  3. Φτάνει τόσο χιόνι.. όλο προβλήματα δημιουργεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ προσοχή με τις βροχές που έρχονται,δυνητικα μπορεί να κάνουν πλημμύρες...καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή