Σίγουρη η βουτιά της θερμοκρασίας, αλλά με αβεβαιότητες ο υετός!

Βαρομετρικό χαμηλό στην κεντρική Μεσόγειο, συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας, κινείται Α-ΒΑ και το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα επηρεάσει με βροχές, τοπικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις (ορεινά) τα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας. Με το πέρασμα του συστήματος αυτού από την περιοχή μας, οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας και την απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης από τη χώρα. Παράλληλα, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. 


Την Τετάρτη (13/1), στο Αιγαίο και κυρίως στις ανατολικές περιοχές του προβλέπονται τοπικές βροχές και το πρωί καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή και χιονοπτώσεις (ορεινά) στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΒΔ 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει σε όλη τη χώρα. 

Την Πέμπτη (14/1), αρχικά θα συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες, αλλά τις απογευματινές-βραδινές ώρες στη Δ-ΒΔ Ελλάδα αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια ακόμα και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου. Ως αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα (κυρίως στα κεντρικά και βόρεια) και το Β-ΒΑ Αιγαίο. Κατά τα άλλα, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι του βόρειου τομέα και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. 

Την Παρασκευή (15/1), τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βοριάδες και το κρύο. Ο υετός θα περιοριστεί στα ανατολικά και βαθμιαία θα εξασθενήσει.

 Όσο για το Σαββατοκύριακο (16-17/1)… γρηγορείτε και προσεύχεσθε!   

 

Υ.Γ. Με βάση τα σημερινά στοιχεία, από το βράδυ της Πέμπτης ως το πρωί της Παρασκευής χιόνι θα δουν τα Γιάννενα, η Θεσσαλονίκη, άλλες βέβαια πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης  και ίσως κάποιες πόλεις της Θεσσαλίας.


73 σχόλια:

  1. Κύριε Ζιακόπουλε η πτώση λοιπόν θα είναι σε πολλές περιοχές πολύ μεγάλη με τιμές ίσες ή κάτω του 0 ενώ πριν λίγες μέρες μιλούσατε για απλές καταστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, φίλε μου. Κάποιος άνοιξε πιο πολύ από όσο περίμενα τη βόρεια πόρτα!

      Διαγραφή
    2. Έχει ο καιρός γυρίσματα αγαπητέ ανώνυμε...
      Αν δεις τις εφαρμογές του καιρού στο κινητό σου θα δεις τρεις φορές την ημέρα να αλλάζουν τα δεδομένα. Αντί λοιπόν να «ζητάμε τα ρέστα» από τους επιστήμονες -δασκάλους είναι προτιμότερο να εμπνευστούμε από αυτούς και να υιοθετήσουμε και την ευγένεια και το χιούμορ τους ως καλές πρακτικές στη δική μας επικοινωνία. Δεν είναι δα και θερμοστάστες στην ατμόσφαιρα ούτε κλειδοκράτορες (για να συνεχίσω στο πνεύμα του δασκάλου)
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη.

      Διαγραφή
    3. Χρειάζεται και η αυστηρότητα προς ειδικούς.Ο κύριος Ζιακόπουλος είναι κορυφαίος.Εγώ ως αδαής έβλεπα σκούρο βαθύ μπλέ.Χωρίς πολλά πολλά θερμοκρασιακά σημαίνει ψύχος

      Διαγραφή
    4. Κωνσταντίνε μου, "μ' έφαγε" κι εκείνο το παλιοτράγουδο που λέει ότι "δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα".

      Διαγραφή
    5. Δάσκαλε είχατε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση σας ότι οι ψυχρές αέριες μάζες "εισβάλλουν" στην περιοχή μας από 3 πόρτες.Ως κυριότερη είχατε αναφέρει του βορρά ως διπλανή της δυτικής Ευρώπης και ως πίσω τον σηβιρικο αντικυκλωνα.
      Καταρχάς όσον αφορά την κυρια βόρεια πόρτα για να ανοίξει απαιτείται ο αζορικος αντικυκλωνας; Και στην παρούσα μεταβολή της θερμοκρασίας ποια είναι η πόρτα που άνοιξε;

      Διαγραφή
    6. Φίλε Σταύρο ακριβώς, για να ανοίξει η Βόρεια, η κλασσική πόρτα πρέπει ο αζορικος να κάνει ριτζαρισμα, να σκάψει δηλαδή προς τη βδυτικη Ευρώπη και να αναγκάσει τον πολικό αεροχειμαρρο να κινηθεί από τη Σκανδιναβια προς τα Βαλκάνια μεταφέροντας προς την περιοχή μας ψυχρες αέριες μάζες και μια σκάφη χαμηλών υψων(αυλωνας) που θα προκαλέσει δημιουργία επιφανειακό χαμηλου

      Διαγραφή
    7. Επειδή δεν ξέρω να διαβάζω και πολύ καλά τους χάρτες αν καταλαβαίνω καλά το πρώτο κύμα κρύου θα οφείλεται λοιπόν στον Αζορικό(Βόρεια πόρτα) και στη συνέχεια το 2ο και μεγαλύτερης διάρκειας(μετά τις 15) στην τόσο καθυστερημένη κατά τα άλλα εμφάνιση του Σιβηρικού;
      Με άλλα λόγια αν δεν ερχόταν ο Σιβηρικός η "κακοκαιρία" θα είχε ελάχιστη διάρκεια ενώ τώρα λόγω της συνύπαρξης των 2 φαινομένων θα έχουμε και μεγαλύτερη διάρκεια κρύου καιρού. Τα λέω σωστά;

      Διαγραφή
    8. Σταύρο αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται πουθενά στα μοντέλα εμφάνιση Σιβηρικο στην Ευρώπη, αυτός τώρα βρίσκεται βαθιά στη Σιβηρία. Όλο το παιχνίδι το κάνουν χαμηλές πιέσεις από τη Βόρεια Ευρώπη που έρχονται από τον πόλο κουβαλώντας ψυχρες μάζες σε συνδυασμό με τον αζορικο αντικυκλωνα.

      Διαγραφή
    9. Εντάξει την επόμενη φορά θα ξέρω να σαι καλά Γιάννη

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα. Πολύ δυνατή μέρα για την Ήπειρο σήμερα, ήδη τα Θεοδωριανα Άρτας γράψανε 45 χιλ. Βροχής και έπεται συνέχεια. Όπως είπε και ο κος Ζιακοπουλος ας κάνουμε το σταυρό μας για το επερχόμενο ΣΚ καθώς ακόμα και σήμερα υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα και διάφορες μεταξύ των διαφόρων μοντέλων προγνωσης,υπαρχουν μοντέλα που δείχνουν κυκλογεννηση και δεν έχουν κατασταλάξει ως προς την πορεία του χαμηλού, υπαρχουν αλλά που δεν δείχνουν καθόλου δημιουργία χαμηλού και δείχνουν ξεροκρυο. Όπως και να έχει για να μιλήσω για την Ήπειρο εμείς θέλουμε δημιουργία χαμηλού κάπου στο βόρειο Ιόνιο που όμως να μην κινηθεί πολύ νότιο ανατολικά προς την περιοχή του Αιγαίου, θέλουμε δηλαδή μια πιο βόρεια τροχιά και το ίδιο θέλει και η Βόρεια Ελλάδα. Τώρα για το πέρασμα της Πέμπτης θα είναι μεν σύντομο αλλά μπορεί να έχουμε και εκπλήξεις! Ιδομεν φίλοι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόση προσευχή χρειάζεται η κατάσταση άραγε;Πέρυσι πάντως,δυο φορές τα 50εκ στη Στερεά έγιναν σε λίγες μέρες 2 εκ.Ειχα προσευχηθεί και τότε πολύ αλλά αν δεν θέλει το ρημάδι...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει περίπτωση ν δει χιόνι κ η Λαμία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μην γινουμε μονο σαν την μαδριτη και εχουμε παντου προβληματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελάτε τώρα με τα Politically correct... Σε blog για τον καιρό είμαστε....

      Διαγραφή
    2. Μακάρι να γίνουμε (καλύτερα ! )από την Μαδρίτη , όσο πιο πολύ τόσο πιο καλά !

      Ο.Μ.

      Διαγραφή
    3. και πολύ καλά τα λες και ας διαφωνούν οι άλλοι.
      ωραία και όμορφα τα χιόνια αλλά προκαλούν και σημαντικά προβλήματα.ο καιρός έχει να κάνει και με άλλα καιρικά φαινόμενα που παραμερίζονται σαν μην είναι σημαντικά στην διαμόρφωση της λειτουργίας της ζωής.

      Διαγραφή
  6.  Οι υψηλότερες θερμοκρασίες για σημερα

    Χανια(Νεροκουρου) 29,3c

     Χανια ( Αγ. παντες) 29,2c

    Ισθμος Κορινθου 27,8c

      Λευκοχωρι 27,4c

    Κιατο κ Αργος 26,9c

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάμε για σκωτσέζικο ντους. Κυριολεκτικά φαίνεται σίγουρο, μιας και από τη μέγιστη των 23 βαθμών στην Αθήνα μέσα σε λίγες μέρες θα κατρακυλήσουμε σε μονοψήφιες τιμές. Μεταφορικά, ας ελπίσουμε πως δεν θα μας κάνουν σκωτσέζικο ντους τα μοντέλα και θα απολαύσουμε λίγο χειμερινό καιρό. Πάντως, εντυπωσιακή και άξια σχολιασμού ήταν και η θερμή μεταφορά. Ελάχιστη θερμοκρασία στην περιοχή μου εδώ και δύο ημέρες οι 16,7 βαθμοί και μέγιστη 23,2. Δεν το λες και χειμώνα... Η ζέστη αισθητή το βράδυ. Εξίσου όμως και την ημέρα, καθώς στο αυτοκίνητο ένα μικρό άνοιγμα του παραθύρου ήταν απαραίτητο. Ασύλληπτοι βέβαια ήταν οι 28 βαθμοί που καταγράφηκαν μετά τα μεσάνυχτα στα Φαλάσαρνα Χανίων. Νομίζω στο επίκεντρο βρέθηκαν κυρίως οι δυτικές περιοχές χθες το βράδυ. Ειδικά η δυτική Πελοπόννησος και η Δυτική Κρήτη είχαν θερμοκρασίες... θερινής νυκτός! Ας ελπίσουμε να τις ισοπεδώσει το πολικό εξπρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kύριε Ζιακόπουλε το γρειγορείτε πρωφανώς είναι μέτρο συναγερμού.
    Το προσευχεστε κάτι ωραίο βλέπετε και δεν μπορείτε ακόμα να το ανακοινώσετε προτού κλειδώσει.
    Όμως στη πρόγνωση του Σαβάττου δώσατε πιθανό φαβορί την βόρεια ελλάδα τώρα που η πτώση της θερμοκρασίας είναι μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη περναέι σε θέση αουτσάιντερ? "θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάποιοι διαμαρτύρονται για τις προγνώσεις του δασκάλου...δεν βλέπουν ότι μέσα Γενάρη έχουμε Μάιο και το περασμένο Μάιο είχαμε Ιούλιο!Δεν καταλαβαίνουν ότι η πρόγνωση σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής δεν είναι πλέον εύκολες? Ας απευθύνονται καλύτερα σε μάγισσες και χαρτορίχτρες...
    Νώντας Καμαρινός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NW Pindos
    Σήμερα η κατάσταση απελπιστική από χιόνια, +6 στα 1500μ. και βροχή, ενώ οι νοτιάδες του τελευταίου τριημέρου έχουν αφήσει το χιόνι πάνω από τα 1800μ. Πέμπτη προς Παρασκευή επειδή θα είναι χαμηλές οι θερμοκρασίες, θα βάλει εκατοστά χιονιού, εκτιμώ στα ΒΔ κατοικήσιμα ορεινά (800-1000μ.) γύρω στους 25 πόντους κατά τόπους (θα έχει υετό αλλά λιγότερο συγκριτικά με την βροχοκακοκαιρία που ειχαμε τις προηγούμενες ημέρες). Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στην Αττική και Εύβοια το ερχόμενο ΣΚ και Δευτέρα (γρίφος) όταν θα επικρατούν ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες Β. Ελλάδα. Το ΣΚ στα ΒΔ εκτιμάται ότι η θερμοκρασία θα πέσει στο -10 με -12 στα 1500μ. αυτό όμως δεν είναι καλό για χιόνια (Ήπειρο κλπ.). Αν μαλακώσει λίγο ο καιρός (-5 στα 1500) και σχηματισθεί καλό χαμηλό Β. Ιόνιο θα ρίξει πολύ χιόνι ειδικά στα ορεινά αλλά αυτό σε λίγο πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο και όχι πριν τις 18-19 Γενάρη. Φαίνεται πάντως να έχει διάφορα επεισόδια η περαιτέρω χειμερινή εξέλιξη του καιρού από Τετάρτη - Πέμπτη και μετά.
    ΥΓ. Για τους λάτρεις του χιονιού μπείτε στο youtube και βάλτε στην αναζήτηση ένα από τα παρακάτω: snowstorm in Japan, heavy snowfall in the Alps, historic heavy snowfall across the Alps. Με εξαίρεση την B. Ιαπωνία όπου οι ποσότητες του χιονιού κυριολεκτικά δεν παίζονται (ούτε ο Καναδάς τη φτάνει), τα χιόνια στις Άλπεις μου θυμίζουν τα ψηλά χωριά της Πίνδου στις καλές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαμός στις παραλίες, όλος ο κόσμος κάνει μπάνια φέτος τον Γενάρη. Ιανουάριος σαν Ιούνιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάντως ανεξαρτήτου αποτελέσματος το "ταξίδι" εως και το προσεχές ΣΚ προκαλεί ήδη εσωτερικά σκιρτήματα.Τα παλιά χρόνια το μόνο που είχαμε ήταν ο καιρός για τους αγρότες με προγνώσεις πέντε ημερών ,νομίζω κάθε Δευτέρα απόγευμα.Βεβαιως και τα ηχογραφημένα στο τηλεφωνο.Αν είχες σταθερό στο σπίτι οκ,αλλιώς στο περίπτερο με το μετρητή μονάδων .Πρωί μεσημέρι βράδυ.
    Κύριε Ζιακόπουλε το όνομα σας ηχεί στα αυτιά μου απο μικρό παιδί, σας θεωρώ δικό μου
    άνθρωπο και χαίρομαι όταν γράφεται σε αυτόν το ιστότοπο.
    Να είστε σίγουρος... οτι γρηγορούμε και προσευχόμαστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ωραίες αναμνήσεις.... Διορθώνω. Το δελτίο για τους αγρότες ήταν Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή... Το χειμώνα το έβλεπα ανελλιπώς με τον παππου, πριν τους θρυλικούς ρεπόρτερ αν θυμάμαι καλά....
      Το θρυλικό 148 το ελιωνα, όταν το δελτίο για τους αγρότες άφηναν υπονοούμενα!!! 7 το πρωί πριν το σχολείο, στις δυο μετά το σχολείο ενώ η μάνα ουρλιαζε ότι το φαγητό θα κρυώσει (ασε ρε μάνα, εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν) και το βράδυ στη ζουλα γιατί στις 10 που γινόταν η ανανέωση (καλές 11 δηλαδή) υποτίθεται κοιμομασταν... Πολλές χαρές άλλες τόσες απογοητεύσεις...
      Σε ένα πσραλληλο συμπαν τι θα συνέβαινε μια μέρα σαν σήμερα τη δεκαετία του 1980; θα βλέπαμε στο δελτίο για τους αγρότες το εικονίδιο πάνω από τη Λαμία με χιόνια και θα λιώναμε στο 148 για τα νεώτερα...

      Διαγραφή
  13. Το ακροτελεύτιον της σημερινής αναρτήσεως του δασκλαλου έχει και την μεταφυσική του εκδοχή.
    "Γρηγορείτε και προσεύχεσθε,ίνα μη εισέλθητε εις πειρασμόν.Το μεν πνεύμα πρόθυμον η δε σάρξ ασθενής".(Ούτως ή άλλως σε περιβάλλον χάους κινούμεθα!).
    Υ.γ. Δάσκαλε ουδέποτε διεξεδίκησα δάφνες αυθεντικού ερμηνευτή των χρησμών σας!.---------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι όσο περνούν τα χρόνια αρέσκονται στο να μιλούν με παροιμίες. Εγώ έχω ένα παραπάνω λόγο, καθώς διαχειρίζομαι μετεωρολογικές αβεβαιότητες και κάποιες φορές οι πρακτικές της Πυθίας με βολεύουν. Λέτε κάποια στιγμή να γίνω σαν Αυτόν που περιγράφει ο Διογένης ο Λαέρτιος: «Αφού μίσησε τη ζωή των ανθρώπων και αφού αποτραβήχτηκε, στα βουνά ζούσε, τρώγοντας φύλλα και βοτάνια• κι αφού γι αυτό υδρωπικία έπαθε, κατέβηκε στην πόλη και μ’ αινιγματικούς λόγους από τους γιατρούς να μάθει ρωτούσε, αν την μπόρα μπορούσαν σε ξηρασία να γυρίσουν…». Δύσκολο μου φαίνεται γιατί η Κόνιτσα βρίσκεται πολύ μακριά από την Έφεσο. Θεοί και άνθρωποι, συγχωρέστε μου την ύβρη!

      Διαγραφή
    2. "Ταύτα εν παροιμίαις λελάληκα υμίν.Αλλά έρχεται ώρα ότε ουκέτι εν παροιμίαις λαλήσω υμίν".
      Ο λόγος σας ο επιστημονικος είναι ακέραιος,καθαρός,γεωμετρικός.Ο άλλος,ο "ποιητικός",ο παροιμιώδης έχει και αυτός τη θέση του και την αξία του ως πολύσημος.Ποτέ κανένας σημαντικός θετικός επιστήμονας δεν ήταν μονοδιάστατος.

      Τη συγκεκριμένη ύβρη ο Αριστοτέλης σίγουρα θα χαρακτήριζε "πεπαιδευμένη",οπότε έχει καλώς.-------Π.Α.

      Διαγραφή
    3. Το μόνο που κάνω είναι να μοιράζομαι μαζί σας κάποια πράγματα που τυχαίνει να γνωρίζω, χωρίς να ζητώ την άδεια σας, μόνο και μόνο γιατί αυτό με γοητεύει.

      Διαγραφή
  14. Άλλη μια ζεστή ημέρα εδώ στην Όθρυ.Τωρα θα πρέπει να πω ότι η αυριανή μέρα δεν πρέπει να υποτιμήσει καθόλου καθώς οι βροχές στη νοτιοδυτική Μαγνησία και Όθρυ θα έχουν έντονο χαρακτήρα.Οσο για την συνέχεια να πω αυτό που τονίζω εδώ και μέρες και δεν χρειάζεται κατά την γνώμη μου το "Γρηγορειτε και προσευχεσθε" αφού εγώ το θεωρώ δεδομένο τα χιονοχαμηλα να μην κρατιούνται και να επισκέπτονται την περιοχή μας ας ελπίσουμε ότι δεν θα δημιουργηθουν προβλήματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για Πελοπόννησο κάτι καλό;
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια βουτιά κι από μένα στις αναμνήσεις για τον κ. Ζιακόπουλο: Όταν ξεκινούσε το δελτίο με την φράση «Κακοκαιρία αναμένεται…» η καρδιά μου σκιρτούσε και μετά ακολουθούσα την πορεία του Βαγγέλη (148, καθυστέρηση για το σχολείο το μεσημέρι, ειδικά όταν το νέο δελτίο ανέβαινε στις 13:48, το κουδούνι χτυπούσε στις 14:00 και η απόσταση ήταν από το σπίτι ένα τέταρτο.)
    Θυμάμαι μια φορά, το 1986, η βραδινή πρόγνωση ήταν για έντονες καταιγίδες. Την επόμενη χαρά Θεού! Το μεσημέρι, η μάνα μου μουρμούραγε: «Τι μας έλεγε αυτός εχθές; Δεν έβαλα πλυντήριο!». Το βράδυ εκείνο, ξεκινήσατε το δελτίο με την φράση «Μερικές φορές, ο καιρός ξαφνιάζει και μας τους μετεωρολόγους…» και συνεχίσατε εξηγώντας ότι το χαμηλό άλλαξε πορεία. Α΄ Γυμνασίου τότε, δεν είχα ιδέα, αλλά θυμάμαι ότι είχα εντυπωσιαστεί από αυτή την παράξενη λέξη και τον χάρτη με τον μαρκαδόρο…
    Στον μεγάλο καύσωνα του ΄87, το βράδυ της αλλαγής του καιρού, όταν επιτέλους θα φυσούσε… Ο δημοσιογράφος (ο Χούντας ήτανε ή ο Χατζάρας; δε θυμάμαι) ρώτησε: «Και τι ώρα περιμένετε να φυσήξει στην Αθήνα;» Τον κοιτάξατε κι αν θυμάμαι καλά, είπατε: «Αργά μέσα στη νύχτα…» Τη νύχτα ξύπνησα από την κουρτίνα που μου γαργαλούσε το πρόσωπο, καθώς ο δυνατός αέρας την κουνούσε. Σηκώθηκα κι είδα πάλι την μάνα μου να είναι όρθια και να λέει «Δίκιο είχανε για την ώρα!»

    Νίκος (φιλόλογος)
    ΥΓ. Και τώρα έτσι νιώθω. Η ελπίδα να δω από το μπαλκόνι μου τον Υμηττό να ασπρίζει, μου φτιάχνει την καταποντισμένη διάθεσή μου από την τηλεκπαίδευση και το κλειστό σχολείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι μου θύμισες, φίλε μου! Ο Κώστας ο Χούντας ήταν ο δημοσιογράφος και όταν μου έκανε τη συγκέκριμένη ερώτηση με δυσκολία κρατήθηκα να μην του πω ότι ο καιρός δεν είναι το τρένο των 03:30! Αυτά που με κράτησαν ήταν η κρισιμότητα των στιγμών και ο σεβασμός προς τους νεκρούς εκείνων των τραγικών ημερών.

      Διαγραφή
    2. Ειχα πάρει και εγω το 148 (το πιο εξελιγμένο διότι είμαι νεότερος)παρά πολλές φορές. Δεν το έχω πει πουθενά,χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι. Τελικά είμαστε είδος οι καιροφιλοι,όλοι τα ίδια κάνουμε.Καληνυχτα..
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    3. 148 ήταν το νούμερο; Δεν το θυμόμουν... Ωστόσο μπορεί και να το καλούσα και 2 και 3 φορές τη μέρα όταν μυριζόμουν χιονιά... Και τα βράδια δεν κοιμόμουν, ξενυχτούσα πηγαίνοντας στο παράθυρο, κοιτώντας τη λάμπα της ΔΕΗ... έφευγα κι από το σπίτι μέσα στη νύχτα με το ποδήλατο "αν χρειαζόταν" στα κρυφά εννοείται χωρίς να πω σε κανέναν τίποτα (γιατί δεν θα με αφήναν)... Αν και στο νότο, δεν έχω παράπονο. Τις δεκαετίες του 80 και του 90 (πιτσιρίκος κι έφηβος αντίστοιχα) το έβλεπα το χιονάκι μου συχνά πυκνά. Πλέον, κάθε χειμώνα μένω με την αγωνία - η κόρη μου έγινε 9 χρονών και δεν το έχει δει να πέφτει έξω από την πόρτα μας - δυστυχώς.

      Διαγραφή
    4. Γιάννη, ήταν και το 149 για τον καιρό εκτός Αττικής. Είχαν δύο νούμερα για να μην μπλοκάρουν οι γραμμές λόγω της διάρκειας του δελτίου. Εγώ παιδιά, παρακολουθούσα τα δελτία στην τηλεόραση και μετά έπαιρνα 2-3 φορές την ημέρα το 149, μην τυχόν κι έλεγε κάτι διαφορετικό.

      Διαγραφή
  17. Δάσκαλε,μην ψάχνεις να βρεις ποιός άφησε την πόρτα ανοιχτή,δικό μου το λάθος και εγώ σας πήρα στο λαιμό μου.Οταν πήγα να ...ανοίξω την κάνουλα,ξέχασα μετά να κλείσω την πόρτα.
    Τώρα πότε θα μπορέσω να...ανέβω ξανά για να την κλείσω θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συγκινήσεις που φαίνεται ότι θα έχουμε το επομενο διάστημα.
    Τέλος πάντων,ουδέν κακο αμιγές καλού, σύμφωνα πάντα με τις δικές σας προβλέψεις,θα μπορέσω και εγώ να αρχίσω να πιάνω κανένα σημείο στο Προπο που εχω παίξει,μπας και πάρω κανένα χαρτζιλίκι καθώς έχω μείνει ταπι,αλλά ψυχραιμος...
    Μάλιστα όπως είπατε,φαίνεται να πιάνω και την μια από τις 2 εκπλήξεις που είχα ποντάρει,την Θεσσαλονίκη(Η άλλη έκπληξη είναι το Αγρινίο)οπότε πιάνω και τα ...στανταρακια μου...άρα βγήκε από τώρα το...αρνι του Πάσχα...!!
    Φίλε ανώνυμε,αυτή την εποχή τα αμπέλια κλαδευονται χωρίς κανένα πρόβλημα και φυσικά ισχύει αυτό που λέει ο φίλος Πέτρος και από τον Ησίοδο παρέμεινε σαν λαϊκή παροιμία.Μονο όμως τον Γενάρη δεν κοιτάζεις το φεγγάρι,τους άλλους μήνες όμως πρέπει οπωσδήποτε να πας με τα "νερα" του.
    Φίλε Πέτρο,Χάος είναι ο τόπος εκ του οποίου λείπει παντελώς η τάξις,η συμμετρία,ο ρυθμός, το μέτρο και πάνω από όλα,η απουσία του χρόνου.
    Χάος λέμε πολλές φορές τον καιρό και έχει μεγάλη σημασία αυτό.
    Σε έτερο χρόνο και πάντα με την άδεια του δασκάλου,μπορώ να γράψω κάποια πράγματα πάνω σε όλα αυτά.
    Ας απολαύσουμε όμως πρώτα τις όμορφες καιρικές συγκινήσεις που όπως φαίνεται παίρνουν σάρκα και οστά και για τα υπόλοιπα έχουμε κάτι.
    Φίλε Δημήτρη.ρ,νομίζω πως δεν χρειάζεται να κάνεις άλλες προσευχές,καθώς όπως βλέπω να εξελίσσονται τα πράγματα,λογικά είσαι μέσα σε όλα τα σενάρια.
    Να δούμε ποιός θα στείλει τις πιο ωραίες φωτογραφίες...
    Καλή...Διασκέδαση σε οσους χαρούν τον "λευκό"επισκέπτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστόδουλε, οι ευθύνες σου δεν σταματούν σε αυτό. Μήπως μπέρδεψε το δάσκαλο και το κρασί που του έστειλες να πιει;

      Διαγραφή
  18. Οι ελπιδες των αττικαριων ειναι για την κυριακη. Και μιλαω για τα χαμηλα υψομετρα. Εκει υπαρχει η διχογνωμια των 2 κορυφαιων μοντελων. Προσωπικα θεωρω λιγο ακυρο το ευρωπαικο μοντελο που ουσιαστικα δινει λιακαδες σχεδον παντου λογω απουσιας αιτιου με αποτελεσμα στον ξηρο βδκο. Οσο πιο δυτικα "σκαψει" ο αυλωνας, τοσο μεγαλωνει η πιθανοτητα για να δημιουργηθει καποιο χαμηλο. Ιδωμεν!! Η πεμπτη προς παρασκευη ειναι αφιερωμενη στην βορεια ελλαδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χαιρετώ και εγώ με την σειρά μου την παρέα του ιστολογίου και εσάς κύριε Ζιακόπουλε.
    Επειδή δεν διαβάζω καθημερινά το ιστολόγιο,οπότε δεν γνωρίζω αν απαντήθηκε,ρωτάω αν μπορεί η Αθήνα να δει χιόνια με βορειοδυτικό άνεμο.Δεν αναφέρομαι για την επικείμενη ψυχρή εισβολή αλλά γενικότερα όταν παρατηρήται το φαινόμενο που περιέγραψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χιονίζει στην Αθήνα ή τη θεσσαλονίκη με ΒΔ άνεμο; Χιονίζει στα Γιάννενα ή την Αράχωβα με ΒΑ άνεμο; Βρέχει στο Ηράκλειο της Κρήτης με νοτιάδες; Σε μια τέτοια ερώτηση η απάντηση είναι: συνήθως όχι!

      Διαγραφή
  20. Το πιοτι θέλει ρεγουλο δάσκαλε,εάν αρχίσει κανεις τα χλαπατις και τα χλουπατις(οπως ελεγε ο Μίμης Φωτόπουλος στην ταινία, τα κίτρινα γάντια) ιδού τα...ολέθρια αποτελέσματα...
    Και όχι τίποτα άλλο,εγώ έψαχνα να βρω πρακτορείο να ...εξαργυρωσω το δελτίο...
    Βλέπεις και αυτό το μουλάρι από τα Γιάννενα, ακόμη να φανεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο τζίφος τα μάζεψε, πάντως, τα πολλά χιόνια για το ΣΚ και δίνει ένα πανελλαδικό, αλλά σύντομο πέρασμα Πέμπτη νύχτα προς Παρασκευή πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτοτο πολυτιμο και πραγματικα πολυ δυνατο δελτιο το εξαργυρωνω εγω ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ οσο οσο ΘΕΣ ΕΥΡΩ Η ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ Η ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ Διαλεξε και παρε Μια συμβουλη φιλε μου αυτο το σαβατοκυριακο στο καινουργιο δελτιο πονταρε στο 2 γιατι κατι ξερουμε και εμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. To παράλληλο βγάζει ουσιαστικά κάθε φορά το προηγούμενο τρέξιμο του τζίφου. Δηλαδή, δείχνει ό,τι έδινε ο τζίφος χθες το απόγευμα. Το μεσημέρι - απόγευμα θα δείχνει μάλλον το σημερινό πρωινό τρέξιμο του τζίφου, που για την ιστορία δίνει ένα πανελλαδικό, αλλά σύντομο πέρασμα Πέμπτη νύχτα - Παρασκευή πρωί και ψίχουλα το ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Ευρωπαίος δεν δίνει καλή θερμοκρασία για την Παρασκευή στην Αττική, μάλιστα, την ανέβασε από 0 στο 1 στα 850hPa, σε σχέση με το χθεσινό πρωινό του τρέξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα σας. Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις για Γενάρη στη Θεσσαλονίκη. Μάλλον πάμε για ρεκόρ από τότε που έχουμε στοιχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η φύση νοσεί βαριά. Έχει πυρετό. 27 βαθμοί ΓΕΝΑΡΗ μήνα??? Οι συνέπειες τα επόμενα χρόνια θα είναι ολέθριες...
    Κι αν έρθει κανένα χιόνι στα Γεράνεια μεθαύριο μην μου πει κανείς "ορίστε, εξισορροπεί ο καιρός"...
    Χιόνι στα Γεράνεια ΟΦΕΙΛΕΙ να κάνει κάθε χειμώνα 3-4 φορές τουλάχιστον. Όπως παλιά. Οι μ.ο. θερμοκρασίας είναι τραγικά ανεβασμένοι. Παγκόσμια. Και το πράγμα δε σώζεται με τίποτα με 10-15 μέρες κρύο όλο το χειμώνα....

    Μια μικρή ανάρτηση για την χθεσινή εξωφρενική μετεωρολογική ακρότητα στο Λουτράκι (και την Κορινθία γενικότερα), την οποία ομολογώ ότι περίμενα να ζήσω κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον και όχι τόσο σύντομα. Απ' ότι φαίνεται η κλιματική αλλαγή δεν τρέχει, ΚΑΛΠΑΖΕΙ...
    Υ.Γ. 1: Στην ανάρτηση θα βρείτε και παραπομπές-λινκ και σε άλλες, σχετικά πρόσφατες μετεο-ακρότητες εδώ στον τόπο μας.
    Υ.Γ. 2: Προσευχηθείτε να έρθουν τα χιόνια που αχνοφαίνονται σε λίγες μέρες για χάρη του υδροφόρου ορίζοντα και της φύσης γενικότερα...
    Χαιρετισμούς δάσκαλε!
    Γιάννης, ο... Λουτρακιωτο-Ραβενιώτης!

    https://meteojohn71.blogspot.com/2021/01/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα, εγώ ουδέποτε κατάλαβα γιατί τα μοντέλα χαλάνε την προοπτική αντί να τη φτιάχνουν πλησιάζοντας στην D day. Αυτό, πέρα από το πόσο σπαστικό είναι, χρήζει εξηγήσεων. Γιατί οι όποιες αλλαγές γίνονται προς το χείρον; Βάσει πιθανοτήτων, δεν θα έπρεπε τις μισές φορές να βελτιώνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μεγάλες προσδοκίες (great expectations) ή η συχνή τάση των μοντέλων για υπερβολές στην κατάντη ανάπτυξη (downstream development).
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    2. Ομολογώ ότι το great expectations το είχα σκεφθεί. (το άλλο δεν το κατάλαβα, το ομολογώ). Όμως, τι είδους great expectations είναι το χαμηλό εκεί που το βλέπεις σε καλή θέση να χάνεται κάπου στις ΑΟΖ? Γιατί μια φορά να μη δω το χαμηλό στην Κύπρο και να πάρει σωστή θέση στο τέλος της ημέρας; Ή έστω να εμφανιστεί στο τέλος ένα χαμηλό (τελευταία ελπίδα μου, νομίζω περίπτωση παραμονής 1992, 40 πόντοι out of the blue).

      Διαγραφή
    3. Το λέω απλά: η κατάντη ανάπτυξη σχετίζεται με την τάση μέρα με τη μέρα τα ατμοσφαιρικά κύματα να αποκτούν μεγαλύτερο πλάτος και να εμφανίζονται σοβαρές διαταραχές στα μικρά γεωγραφικά πλάτη.
      Παράλληλα, ένα μικρό σφάλμα στην αρχή του τρεξίματος μέρα με τη μέρα διογκώνεται και αποκλίνει της πορείας του. Για αυτό κάποτε έγραψα ότι η αριθμητική πρόγνωση του καιρού είναι μια προσεγγιστική διαδικασία που συνήθως έχει επιτυχίες σαν αυτές που έχουμε στο παιχνίδι με τα βελάκια, όταν μικραίνουμε συνεχώς την απόσταση από το στόχο. Ενίοτε, μια βολή από μεγάλη απόσταση μπορεί να είναι καλύτερη από μια βολή από μικρή απόσταση, αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας.

      Διαγραφή
    4. απλά δείχνουν τον χαμηλό βαθμό της αξιοπιστίας τους.απλά τα πράγματα.

      Διαγραφή
    5. Ναι, αλλά ως εναλλακτικές λύσεις έχουμε μόνο τους καζαμίες και τα Γεωπονικά του Κασσιανού Βάσσου!

      Διαγραφή
    6. @12:23
      Και τα μερομήνια,για να μην τα βγάζουμε στην απέξω.

      Διαγραφή
  28. Ειναι ένα από τα σημεία των καιρών και αυτό.Τελικα με ζέστη δεν χιονίζει,με κρύο δεν χιονίζει,ποτέ θα χιονίσει στην Ελλάδα;Ο χειμώνας αυτός είναι προβληματικός και έτσι θα πορευτεί,θα το δείτε. Τρεις μέρες κρύο δεν θα αλλάξουν κάτι.Με έπιασε η γκρίνια πάλι,πάνω που είχα καλμάρει λίγο.καλημερα και υπομονή είναι δύσκολη η ζωή...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέρισυ έτσι ήταν τα πράγματα.Εκανε κρύα με βροχές τον Μάρτιο-Απρίλιο με την καραντίνα.
      Δεν αποκλείεται κάτι παρόμοιο να επαναληφθεί και φέτος.Το σημαντικό της υπόθεσης έχει να κάνει με τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα για τους καλοκαιρινούς μήνες που δεν πέφτουν σχεδόν ποτέ νερά εξαιρώντας κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
      υγ:Με ζέστη δεν χιονίζει.Βρέχει.

      Διαγραφή
    2. Χα!Εννοειται ότι βρέχει με ζέστη.Ηθελα να πω οτι η θα έχει ζέστη η θα έχει ξερόκρυο.
      Πάντως χαίρομαι που κάποιος συμφωνεί μαζί μου!
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
  29. Σε κάθε αποτυχία των μοντέλων αυτό έλεγα και εγώ Βαγγέλη γιατί μια φορά δεν έρχεται κάτι πιο θετικό απο αυτό που αρχικά δείχνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αυτό που εδώ δείχνει ως αρνητική εξέλιξη, κάπου αλλού (εκεί που τελικά πηγαίνει) μπορεί να θεωρείται κατ' αντιστοιχία θετική και εκεί παρατηρείται αυτό που λέτε (φτιάχνει στο τέλος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πέρασε το όριο της υπερχείλισης η λίμνη των Ιωαννίνων. Το θυρόφραγμα ωστόσο στο Πέραμα παραμένει κλειστό κι αυτό εξ αιτίας των σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων που καταγράφονται στους κάμπους της Θεσπρωτίας από τον Καλαμά. Από βροχές χορτάσαμε, λίγο χιόνι βρε παιδιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μελετω τα μοντελα συνεχως αλλα ποτε στην κυριολεξια εκει που δειχνουν κακοκαιρια οσο πλησιαζει η ημερομηνια αλλαζουν και προβλεπουν καλοκαιρια παντα μα παντα Ετσι και σημερα εχουνε αρδην αλλαγη στις προβλεψεις και απο χιονια πανελλαδικο φτασαμε σε ξηρη ψυχρη εισβολη Γιατι δεν.γινεται ποτε το αντιθετο Ενταξει αναδεικνυουν ταση του καιρου και οχι προγνωση αλλα γιατι μονο ως προς.την μια κατευθυνση? Ο καλος μου φιλος Φωτης εχει κανει μονος του ολα τα μοντελλα σκονη το λεω γιατι γνωριζω κατι παραπανω γιατι μελετα και διαβαζει πολυ με παθος και μερακι Το ιδιο και ο ΔΡΥΙΔΗΣ-ΜΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΧΑΣ του μπλογκ Χριστοδουλος ο οποιος εχει κανει εδω και πολυ καιρο φοβερες προβλεψεις με αριστη ακριβεια και με θαρρος της γνωνης του μελετωντας τα σημεια της φυσης,τα εμβια οντα με οδηγο τις παραξενες παρατηρησεις του Και πανω σε ολα αυτα η κορωνιδα της μορφωσης και της απλοχερης γνωσης γεματος γαληνη και κατανοηση ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΓΑΠΗ!!!!Κ...ΖΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γιάννης από Μυτιλήνη12 Ιανουαρίου 2021 στις 11:39 π.μ.

    Καλημέρα στον δάσκαλο και σε όλη την παρέα! Θυμάμαι κ'γω μικρός με τον πατέρα μου να βλέπουμε τον καιρό για τους Αγρότες κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή! Αθήνα τότε και τον χειμώνα να ανυπομονώ να δω για την Αθήνα το εικονίδιο με το χιονόνερο.. Καλά για το εικονίδιο με την χιονόπτωση που ήταν και σαν τσαμπί από σταφύλι δεν το συζητώ.. Πέταγα από την χαρά μου! Ομολογώ πως ήμουν κ'γω ένας από αυτούς που καλούσα από το σταθερό για να ακούσω τον καιρό αλλά και πιο μετά από το TXT! Χαιρετώ για σήμερα.. Καλά φαινόμενα σε όλους εύχομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο, ήρθε το Teletext που ήταν και τζαμπαντάν, (κατά το δωρεάν, φίλε καθηγητά Π. Α.).

      Διαγραφή
  34. ---8/01/2021.Σχόλιο Δ.Ζιακοπουλου εις απιστούντα "Θωμάν". "Το θέμα είναι ,Θωμά μου,να μη μας έρθει μόνο το ξερόκρυο".Εβλεπε απο τότε κάτι?.Απ ό,τι καταλαβαίνω ......πάμε γι άλλα!( τριτο δεκαήμερο).
    ---"Ένα μικρό σφάλμα στην αρχή του τρεξίματος......."Κρίσιμη παρατήρηση από το δάσκαλο,η οποία υποκρύπτει ολόκληρη θεωρία.Δεν συνεχίζω,επειδή κινούμαι στις παρυφές του αθλήματος,και φοβούμαι μήπως από κάπου με ακούσει ο αλήστου μνήμης Μένιος Κ......,και εισπράξω κανένα "δεν δικαιούστε διά να ομιλείτε "!. --------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλησπέρα και απο εμένα. Το ''Γρηγορείτε και προσεύχεσθε'' του Δασκάλου είναι σοφό. Αν αναζητήσει κάποιος την έννοι στο Google πάιρνει το παρακάτω αποτέλεσμα:
    σου.

    Να προσεύχεσαι να μην εισέλθεις στον πειρασμό του δαίμονα της βλασφημίας και της υπερηφάνειας με την οίηση του νου σου.

    Αρα λοιπόν, ο Δάσκαλος σοφά το χρησιμοποίησε και μας προειδοποίησε οτι δεν πρέπει να μπουμε σε πειρασμούς αναφορικά με το τιωδείχνουν τα μοντέλα για το Σαββατοκύριακο. Εάν επιβεβαιωθούν και τα τελευταία προγνωστικά και στο nowcast και τελικά δεν δούμε χιόνια, θα έχουμε την γνώση για την επόμενη φορά με αφορμή την συμβουλή του Δασκάλου

    Καλή συνέχεια σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το ξεροκρυο το φοβούνται αρκετοί και πρώτοι απ όλους εμείς οι βορειοδυτικοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Από τους 16,5 βαθμούς που ήταν η θερμοκρασία στις 8 εχθές το βράδυ,ανέβηκα κοντα τους 20 χάρη σε έναν τρελό και παλαβό ΝΝΔ άνεμο που οι ριπες του ξεπερνούσαν και τα 7 μποφόρ.
    Συννεφιασμένη ξεκίνησε η ημέρα σήμερα και μετά τις 11 έβρεξε ποτιστικά ενα 2ωρο,αλλά από τις 13,15-14,30 τρία 15λεπτα μπουρίνια άφησαν καλό νερο στην περιοχή μου,το τρίτο κύμα μάλιστα ήταν ανακατεμένο με χαλάζι.Το ρεύμα έγινε δυτικό και η θερμοκρασία έπεσε απότομα στους 13 βαθμούς από τους 20 βαθμούς που ήταν νωρίτερα.
    Όσο αναφορά τα όσα ειπώθηκαν από φίλους του μπλογκ για το δελτίο καιρού για τους αγρότες,έχω να προσθέσω και εγώ τα εξής.
    Στο μικρό καφενείο που είχε ο πατέρας μου,περίμεναν όλοι με αγωνία την ώρα που θα αρχισει το δελτίο,ειδικά την εποχή της σποράς.
    Είχαν "χωρίσει" μάλιστα τους 3 εξαιρετικούς Μετεωρολογους,Λαζανη,Ζιακοπουλο και Μελανιτη,σε 3 κατηγορίες.
    Ο μεν πρώτος όταν έβγαινε στο γυαλί,ολοι ηταν σίγουροι ότι θα είχαμε λιακάδες,ο τρίτος "δήλωνε" με την εμφάνιση του πως θα είχαμε επιδείνωση του καιρού όταν εμφανιζόταν στην οθόνη ο δάσκαλος,τότε όλοι αναφωνουσαν,σωθήκαμε έχουμε πολλές ελπίδες για καλό νερο.
    Αξέχαστες εποχές που μην έχοντας άλλες δυνατότητες(πέραν του περίφημου αριθμού τηλεφώνου) κρέμονταν όλοι από τα χείλη των εξαιρετικών αυτών επιστημόνων και ανθρώπων.
    Τώρα όσο αναφορά τον καιρό των προσεχών ημερών,έχω να πω ότι ειδικά για εμάς τους ανατολικούς,η σειρά των πραγμάτων(Όσο υπάρχει οπως την ξέραμε( όσο αναφορά το χιόνι,είναι να χιονιστουν καλά τα ψηλά βουνά,μετά τα πιο χαμηλά βουνά(Διρφυς-Ελικώνας-Κιθαιρωνας-Παρνηθα) και μετά να κατέβουν πιο χαμηλά.
    Χωρίς τα παραπάνω δεν θυμάμαι να έχει ρίξει χαμηλότερα,εάν συμβεί τώρα,χαλάλι μας...
    Καλό όμως είναι,για όλους μας,να περιμένουμε 2 ημέρες για να δούμε τι θα πει και το "γύρισμα" του μεγάλου μας "αδερφού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστόδουλε η Γκιώνα έχει αδειάσει από χιόνι. Δεν θυμάμαι κανέναν χειμώνα ούτε το 2007,να έχει ξανά συμβεί αυτό ,Γενάρη μήνα.Εδω στο κέντρο μας ξέχασε φέτος...
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή