Λευκές καλημέρες!

Βέροια. Φωτ. Γιώργος Τομπουλίδης

 

Υμηττός. Φωτ. Αλέξανδρος Μήτσης

Τα ψηλά της Παραμυθιάς. Φωτ. Γιάννης Καλόγηρος

Η πλατεία της Κόνιτσας. Αγνώστου, προς το παρόν, φωτογράφου

Κουφάλια,Κεντρική Μακεδονία. https://photos.app.goo.gl/EGRGB96odnpYDGjw8

Η Χιόνη στην πατρίδα του Ησίοδου και του Χριστόδουλου 


20 σχόλια:

  1. Καλημέρα δάσκαλε. Μια ματιά από την ταράτσα μου, διακρίνω ομορφιές στην Πάρνηθα. Καιρος ήταν και άργησε πολύ! Καλημέρα σε όλους! Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σε ολους.Δάσκαλε η ερωτική σου ιστορία επιβεβαιώνεται πλήρως πανταχόθεν.Εμείς εδώ μέχρι τώρα 30mm ποτιστικού υετού,και έπεται συνέχεια.Το χιόνι πάνω από τα ~300μ.Ολα όπως ακριβώς τα θέλαμε." Συνωμότησε το Σύμπαν",που θάλεγε και ο P.Coelio.
    Aγαπητέ φώτη όπως τα λές.---------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα νεότερα είναι ότι όχι μόνο συνεχίζει να χιονίζει πολύ πυκνά και ασταμάτητα αλλά ότι το χιόνι έφθασε μέχρι Σχηματάρι και Οινόφυτα και χιονίζει ακόμη μέχρι την παραλία Δηλεσιου σε μηδενικό υψόμετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα από την χιονισμένη Όθρυ και τα χωριά κωφοί και κοκκωτοι ντυμένα στα λευκά τα χιόνια έχουν καταιβει στην νοτιοδυτική Μαγνησία μέχρι στιγμής έως τα 100 μέτρα σε επειται και συνεχεια.χρηστος από Όθρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα από την χιονισμένη Λάρισα.Σημερα εχουμε γιορτη και στον δικό μας δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα από τα "χιονισμένα" Γιάννενα. Ένα ελαφρύ πασπάλισμα ήταν όλο και όλο αυτό που είδαμε σήμερα το πρωί με στρωμένο χιόνι μόνο στις γνωστές επιφάνειες. Δεν πειράζει! Τον επόμενο χρόνο τώρα ή το μεθεπόμενο και πάει λέγοντας ή ίσως σε 50 χρόνια όπως έγινε και στη Μαδρίτη προ ημερών. Βέβαια, έχουμε και το Φλεβάρη μπροστά μας αλλά κρίνοντας από τα τελευταία χρόνια, δε μας συνηθίζει σε χιονοεκπλήξεις, μάλλον σε βροχοεκπλήξεις. Και είναι πραγματικά κρίμα για μία περιοχή που πρωτοστατεί υετικά σε πανελλαδικό επίπεδο, να καθίσταται αδύνατη μία αξιοπρεπής χιονόπτωση-χιονόστρωση. Τέλος πάντων. Καλή συνέχεια και εύχομαι να χαρούν όλοι οι φίλοι του μπλογκ το χιόνι στην περιοχή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έστω αυτο το λίγο το χιονι στις στέγες και τα αυτοκίνητα τουλάχιστον δεν ήταν έξω από τον χιόνια τα Γιάννενα.Υπαρχει και ο Φεβρουάριος μην τον υποτιμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Ζιακόπουλε καλημέρα σας!! Καλή και ευλογημένη χρονιά με πολλά πολλά χαμόγελα αισιοδοξίας!! Στη δυτική Πελοπόννησο από σήμερα και πιο πέρα βλέπετε κάτι από χιονόπτωση στα χαμηλά υψομετρα έστω και για λίγο.... Αχ εμείς οι δυτικοι 😢😢

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή μέρα. Το στρώνει σιγά σιγά και στον Άγιο Στέφανο. Για να δούμε την συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απ'ότι βλέπω και η ΒΑ Ελλάδα (από Σέρρες και ανατολικά) δεν πρέπει να είδε σπουδαία πράγματα, ειδικά οι χαμηλές υψομετρικά περιοχές. Το ίδιο και για τα πεδινά της Θεσσαλίας. Αν δεν κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα. Από το ξημέρωμα στα βόρεια προάστια της Αττικής γινόταν μάχη μεταξύ χιονονερου και χιονιου. Το τελευταίο επικράτουσε ξεκάθαρα από τα 400 μέτρα. Από τις 11 και μετά το χιόνι κατέβηκε μέχρι τα 300 με αποτέλεσμα μια ωραιότατη στουπα μιας ώρας τουλάχιστον με μια πρόσκαιρη χιονόστρωση (350μ). Η θερμοκρασία ήταν στον 1.1 βαθμό, για ένα δυο βαθμούς χάθηκε καλό χιόνι (ως συνήθως).
    Σαν φάση θυμισε πολυ σε εμένα τα πετρινα χρόνια της δεκαετίας 90s με χρονάκια μεταξύ φθοράς και αφθαρσιας... Πέτρινα χρόνια; χμμμμ. Τουλάχιστον ήταν δεδομένα έστω και αυτά τα χρονάκια για το θεαθήναι σε ετήσια βάση. 20 χρόνια και βάλε μετά, τίποτα δεν είναι δεδομένο.

    Τώρα έχει κόψει το χιόνι, ανοίγει λίγο λίγο ο καιρός. Θα πεσει η θερμοκρασία και θα ψάχνουμε τις νιφάδες. Αχ αυτό το timing...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα από την χιονισμένη Μυτιλήνη. 10 το πρωί ξεκίνησαν τα φαινόμενα, Από 150 μέτρα κ επάνω έχουν ασπρίσει όλα,στην περιοχή μου,100 μέτρα υψόμετρο έχουμε εναλλαγές χιονιού κ βροχής προς το παρόν κ βλέπουμε, όλη η ημέρα είναι μπροστά μας. Καλό χειμώνα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιβεβαιώθηκαν για τα καλά βλέπω οι προβλέψεις για ΒΑ Αιγαίο Κ πολύ χαίρομαι. Φαντάζομαι Αγιασος και πέριξ θάφτηκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βορειοανατολική Κορινθια σε υψόμετρο 850 μέτρα έχουμε περίπου 10 με 12 πόντους χιόνι.Ξεκινησε από τις 5 περίπου το πρωί,μέχρι τις 11.
    Καλημέρα σε όλους.
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα και από την ηλιόλουστη Κέρκυρα! Μετά από τη νυχτερινή βροχή, σημερα έχουμε ήλιο με δόντια, πράγμα σύνηθες σε εμάς εδώ όταν σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα χιονίζει! Απολαύστε το χιόνι όσοι έχετε τη χαρά να το έχετε στην πόρτα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα από τον χιονισμένο Τύρναβο.Τωρα έχουν σειρά οι ελάχιστες.Να δούμε πόσο θα κατρακυλήσουν μόλις ξεστερωσει.Ιδομεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χιονιάς Κ.Μακεδονίας ο σημερινός!!
    Για την περιοχή μου να πω καταρχην πως χιονιζε απο τις 2:00 τη νύχτα περίπου,στις 3:30 που το είδα εγώ χιονιζε καλά και το εστρωνε και στο δρόμο.Στις 6:00 ηταν στους 5π. αλλά επειδή χιονιζε πιο ασθενές και με 1β.θερμ. το ελιωνε στα τσιμέντα και στο δρόμο,και τώρα διατηρείται στις αυλές,οικόπεδα και στις σκεπές παρόλο που μέχρι τώρα χιονίζει ασθενές με λίγα ολιγολεπτα ξεσπάσματα μέτριας έντασης και ωραία μπαλωματακια και θετική θερμοκρασία.
    Η κ.Μακεδονία όμως είχε την τιμητική της,αφου είχε καλές χιονοπτώσεις για τα δεδομένα του Λέανδρος πάντα,και με καλές χιονοστρωσεις στις παραλίες του Θερμαϊκού.
    Την ίδια ώρα έβλεπα να βρέχει σε κάποιες περιοχές της Στερεάς,όπως στην Μαλακάσα,Λειβαδιά χωρίς χιόνι ή πολύ ελάχιστο,και εδώ στο χωριό μου στα 100μ.χιονιζε κανονικά,και στα Αν.παραλια της Θεσσαλίας χιονιζε χωρίς όμως χιονόστρωση.Χωρια που δεν είδα τα "θαψιματα"που περίμενα να δω στα ορεινά των πιο νοτιων περιοχων.
    Μ'αυτά και μ'αυτά λέμε χιονιας για Κ.καιΔ.Μακεδονία και δευτερευόντως για Θεσσαλία!
    Δευτερευόντως στη Θεσσαλία γιατι ο υετος στα πεδινά..0.
    Δεν ξέρω τι θα κάνει το βράδυ,αλλά χιονιάς πιο νότια πιστεύω θα κάνει τη Δευτέρα την ώρα που πιο βόρεια θα έχει παγετο και ειδικά στη Μακεδονία ολικο.
    Γιώργος πεδινά Τρίκαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όμορφες οι φωτογραφίες με τα χιονισμένα τοπία η φωτογραφία από την πλατείας της Κόνιτσας μοιάζει με καρτ ποστάλ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή