Α new milestone


 Καλημέρα σε όλους


35 σχόλια:

  1. Τα τελευταία 2-3 χρόνια σας ζητάμε να κάνετε μεσοπροθεσμες προγνώσεις και δεν το κάνατε ώσπου φέτος για πρώτη φορά το κάνατε και κάποιος καινούργιος- ανώνυμος το σχολιασε αρνητικά γιατί τα νέα δεν ήταν ευχάριστα για την περιοχή του.Ε,τι να κάνουμε τώρα για ένα ή δύο άτομα θα αλλάξουμε τον τρόπο "παιχνιδιου" εδω μέσα στο μπλογκ.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "παιχνίδι"στο οποίο αναφέρεσε δεν είχε να κάνει με την πρόβλεψη μεσοπρόθεσμων προγνώσεων αλλά σε φωτογραφίες που παρέπεμπαν σε σεξουαλικά υπονοούμενα και σε σεξισμό σε βάρος των γυναικών ακόμα και να μην ήταν αυτή η πρόθεση του κ.Δημήτρη Ζιακόπουλο.Ηταν ένα ατόπημα που δεν θα ήθελα εγώ σαν αναγνώστης να την ξαναδώ.

      Διαγραφή
  2. Να σου και οι γρίφοι πάλι.
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το κατεβάσετε αμέσως,μου ήρθε ένα ψύχος...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λέτε, αυτή τη φορά, να προκύψει θέμα με τον Μπαμπινιώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα και καλό ΣΚ σε όλους από Χαλκίδα.Το παίρνω Κ.Ζιακοπουλε όπως είναι επιπλωμένο το κουτί στη φωτογραφία!Πολύ μακριά για να είναι αληθινό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιδέα με τα σκίτσα αρχίζει και μου αρέσει.Οταν κουραστείτε με τις προγνώσεις και τα κείμενα κύριε Ζιακοπουλε θα ανεβάζετε από ένα και θα ψαχνόμαστε εμείς. Εκεί να δείτε χαμό!
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. --"Θέτουμε ως νέο ορόσημο για την εμφάνιση του εικονιζομένου τις 10 με 12 ημέρες" Γ.Μπαμπιν.
    --Και οι δυο αντδράσεις,μαθητών και δασκάλου,κατανοητές.Δυσκολα,(οχι ποτέ),ένας πραγματικος δάσκαλος καθιστά έναν μαθητή του αποσυνάγωγο.Ασχέτως αν και εγώ δεν βλέπω καμιά χυδαιότητα (παντα επίκαιρος ο λόγος του Λορέντζου Μαβίλη.....)--------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Βάζοντας τη συγκεκριμένη εικόνα, ήθελα να σταθώ περισσότερο στην κυριολεκτική έννοια του όρου, δηλαδή στην πέτρα που λειτουργεί ως μιλιο-δείκτης.
      -Επί της ουσίας, κατανοώ γιατί ένας χιονόφιλος μετράει το χειμώνα μόνο με «πέτρες-χιονοδείκτες», αλλά διαφωνώ μαζί του. Όλες οι μέρες είναι όμορφες και όλοι οι καιροί έχουν τη χάρη τους!

      Διαγραφή
  8. Μια απρόσμενη καταιγίδα είχαμε ξημερώματα εδώ στη νοτιοδυτική Μαγνησία με αστραπές και βροντές στην καρδιά του χειμώνα πράγμα αφησικο και μπορώ να πω δεν είχε προβλεφθεί.Τωρα να πω αυτό που είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση πολύ μαλακός καιρός έως και ζεστός καιρός για την εποχή μέχρι τουλάχιστον στις 10 του μηνός από εκεί και μετά γύρω στις 15 σιγοψιθυριζεται μια αλλαγή προς το χειμωνιάτικο αλλά ακόμα η ένταση και αν θα έρθει είναι νωρίς ακόμη . Χρήστος από Όθρυ με ένα δυνατό άνεμο σήμερα να σε σηκώνει που λεμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιάννης από Μυτιλήνη30 Ιανουαρίου 2021 στις 11:26 π.μ.

    Καλημέρα δάσκαλε και σε όλους τους φίλους!! Χρόνια πολλά! Βροχερή και μαλακή η μέρα σήμερα στην Μυτιλήνη! Ωραίος ο γρίφος! Χμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το σίγουρο είναι πως έρχονται οι... καμήλες! Όσο για τους πιγκουίνους... έχει ο Θεός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ολιγοήμερη απουσία μου από τα δρώμενα του μπλογκ πρέπει να με...άφησε ανενημερωτο καθώς έχασα μάλλον ένα χιουμοριστικό αστείο η βίντεο; δεν ξερω,τι έγινε και αυτό σβήστηκε η κατεβηκε;
    Τέλος πάντων.εδώ στην περιοχή μου μετά έντονο κρύο και μπόρες χιονιού την Τετάρτη και πολύ παγωνιά τά πρωινά μέχρι εχθές και παρόλο τον αέρα που έκανε αισθητή την ψύχρα όλη μέρα φαινόταν ότι ο καιρός θα άνοιγε.
    Την νύχτα όμως έβρεξε και πολύ περισσότερο το πρωί(8,1 χιλιοστά γράφει ο σταθμός μου)με πολλά αστραποβροντα.
    Και ενώ πάλι φαινόταν ότι θα ανοίξει,εντούτοις γύρω στις 13,30 μαύρισαν τα πάντα τριγύρω και έριξε 2 10λεπτα μπουρίνια με το 2ό να είναι το περισσότερο χαλάζι ξανά με αστραποβροντα.
    Στην Θήβα όμως και στο Σχηματάρι το χαλάζι άσπρισε τα πάντα....
    Από την νύχτα βέβαια ο καιρός είχε μαλακώσει πολύ όσο αναφορά τήν θερμοκρασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην Αττικοβοιωτία τώρα:Ισχυρή θετική μεταφορά στροβιλισμού (διαταραχές μικρού κυματισμού που λέει συχνά ο δάσκαλος) κατάφερε να εξουδετερώσει την ευστάθεια που επικράτησε μετά το πέρασμα του ψυχρού μετώπου και να προκαλέσει όμβρους και καταιγίδες πέραν κάθε πρόβλεψης! Περίπτωση για τον Dr House της μετεωρολογίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου θύμισε την σχεδόν θερμική καταιγίδα τον Φεβρουάριο του 2004, μια εβδομάδα πριν την ισχυρή ψυχρή εισβολή

      Διαγραφή
    2. Στην πόλη της Λαμίας έριξε δυο φορές χαλάζι σήμερα.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    3. Καθαρά μεσημβρινές θερμικές κ τοπικές καταιγίδες σε Αττικοβοιωτία που όντως δεν είχαν προβλεφθεί από κανένα μοντέλο.
      Ίσως μόνο στο ensemble τού gfs αλλά όχι με αυτή τη μορφή.
      Με 18 κ 19β μέγιστες όμως Γενάρη μήνα όλα γίνονται.

      Διαγραφή
  13. αυτό σαν ταφόπλακα μου θυμίζει.
    Δηλαδή πως ερμηνεύεται το σκίτσο;
    Πως σε 10-12 μέρες από σήμερα θα θαφτεί για τα καλά ο χειμώνας και έτσι θα έχουμε μαγιάτικες συνθήκες;
    σημειοτέον:αν και εξαιρετικά νωρίς ύστερα από τις 10 φλεβάρη τα καιρικά μοντέλα δείχνουν στην πρόγνωση τους πολικό ψύχος να στριφογυρίζει την ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και μένα το ίδιο.. μάλλον ο δάσκαλος έκανε μνημείο των πεσόντων χιονιαδων έναν χιόνια που όλοι το περιμένουμε να έρθει αλλά δεν θα έρθει..

      Διαγραφή
    2. Αν ήταν έτσι, θα τον... κλαίγαμε από τώρα τον χειμώνα, μιας και το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται ούτως ή άλλως ζεστό. Νομίζω κρατάμε μια ελπίδα. Ας την βάλουμε όμως σε μικρό καλάθι. Οι γρίφοι του δασκάλου πάντα ωραίοι.

      Διαγραφή
  14. Kύριε Ζιακόπουλε έγώ πάντως το πακετάρω και το βάζω στα συλλεκτικά μαζί με τον "ουκρανικό χιονιά",κλέινω τα μοντέλα και τα ανοίγω μετά από 9 μέρες.
    υ.γ.Για να βοηθήσω την συζήτηση με τα σημεία των δρόμων εκτός από τις πέτρες παρατηρήστε στην ηπειρωτική ελλάδα πως σημαδεύοταν πηγες και σταυροδρόμια...με λέυκες! η αλλίως λευκάδια δέντρα που λόγω του ύψους τους ήταν από τις καλύτερες πυξίδες. Με εκτίμιση "θωμάς"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δάσκαλε σαυτήν την περίπτωση εμένα με γοητεύει ιδιαίτερα η γνώση του δ ι ό τ ι,πέραν της απλής γνώσης του ό τ ι,την οποία παρέχουν οι αισθήσεις (Δημόκριτος).Η αδυναμία πρόβλεψης δεν με προβληματίζει......-------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό που θα ήθελα να ζήσω αυτό τον χειμώνα, μετά από τόσες "ζεστές", είναι το βραδυνό τρέξιμο του GFS. Ας γίνει αυτό και μετά ας έρθει η άνοιξη. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μετά την διευκρίνιση του κυρίου Ζιακοπουλου επανήλθα στον πλανήτη γη.Καταλαβα ότι η παραπάνω ανάρτηση δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη εκτίμηση για την πορεία του καιρού. Δεν είναι όμως και λίγο να βλέπεις το πρωινό τρέξιμο του gfs και μετά την χιονισμένη βελανιδια.Τοτε οι αναπτερωμένες ελπίδες πετάνε θες δε θες. Έχω να πω λοιπόν ότι ναι,εγω μετράω τους χειμώνες με πέτρες-χιονοδεικτες. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα όμως απολαμβάνω όλους τους καιρούς εκτός από την επιμονή ζέστη. Έχουμε αρκετή ζέστη όλο τον χρόνο,δε χρειάζεται και τον χειμώνα. Για μένα δεν υπάρχει πιο ωραίος καιρός από μια χειμωνιάτικη λιακάδα,όταν γύρω-γύρω υπάρχει άφθονο χιόνι να αστράφτει στον ήλιο...
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το έχω ξαναγράψει. Όλες οι καιρικές συνθήκες έχουν τη χάρη τους. Ωστόσο αποτελεί εξαίρεση η ζέστη με τους 20 και βαθμούς μέσα στο Χειμώνα. Ωραία είναι και η χειμωνιάτικη λιακάδα αλλά να υπάρχει μια υποτυπώδης ψύχρα ρε παιδί μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σήμερα Σάββατο και την ώρα που βρισκόμουν στην δουλειά μου, έβλεπα στα δυτικά - βορειοδυτικά μαυρίλα στον ουράνιο θόλο της Αθήνας- και νέφη mammatus. Έμοιαζε σαν θερμική αστάθεια και ήταν σαν να σχηματίζεται και αμόνι. Τελικά κάτι έριξε στην Αργυρούπολη με χοντρές στάλες βροχής. Καλησπέρα σε όλους και στον Δάσκαλο μας. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εμένα μόνο τυχαία δεν μου φαίνεται η ανάρτηση εικόνα του δασκάλου.Χρηστος από Οθρυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δάσκαλε σκεπτόμουν να γράψω κάτι και για τους οδο-δείκτες στην αρχαία Αθήνα,αλλά δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον Αλκιβιάδη και τους Ερμοκοπίδες,οπότε τα πράγματα μοιραία θα ελάμβαναν και μία .....φαλλική χροιά.Αναλογιζόμενος τους "τα φαιά φορούντας και περί ηθικής λαλούντας"και ίνα μη γίνω συνεργός εις σκανδαλισμόν και προσβολην των χρηστών ηθών,ανέστειλα κάθε διάθεση προς ευτραπελία.Καληνυκτα και όνειρα γλυκά και.....ασκανδάλιστα.-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα σας. Σήμερα, ώρα 13:00, ΕΤ1 για τους ηπειρωτικούς ορεινούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Χρήστο, δεν θα λησμονήσουμε!
      https://www.youtube.com/watch?v=-SRaa6KlSvU

      Διαγραφή
  23. Πράγματι, το "τρέξιμο" του gfs λίγο πριν την ανάρτηση του κου Ζιακόπουλου, σε συνδυασμό με την ανάρτηση μας ταξίδεψε σε εικόνες τύπου snowboard στο Σύνταγμα! Βέβαια τελικά ήταν απλά μια διαβολεμένη σύμπτωση... Ως φαίνεται ο Φεβρουάριος θα κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες καιρικές συγκινήσεις... (ή να μην προδικάζουμε ακόμα τίποτα;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τη ωραία που ήταν όταν λέγατε τον καιρό για τους αγρότες. Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Με αυτή τη δημοσίευση και την επαλήθευσή της, σας ανήκει ο τίτλος του "Μάγου" της Ελληνικής μετεωρολογίας, θερμά συγχαρητήρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Με το που είδα τη δημοσίευση στις 1 Φεβρουαρίου, το μυαλό μου πήγε αυτομάτως στον εντυπωσιακό χιονιά της 19/2/1983 και να που μας ξανάρθε στις 16 Φεβρουαριου του 2021! Για μια ακόμη φορά μας καταπλήξατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή