Πλημμύρες...



Καλαμάς. Φωτ. Γιάννης Καλογήρου 



Αγρίνιο. Φωτ. Φώτης Ματραλής

 

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας, το βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη παρόλο το γεμάτο οκτάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Στη Καλαμάτα σήμερα έχουμε ήδη δύο περάσματα από χιονόνερο συνοδευόμενο από χιονοχάλαζο. Αυτός ο μήνας έχει φέρει τις τρεις εποχές του χρόνου σε "συσκευασία" του ενός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτά είναι τα άσχημα. Διαβάζοντας σχόλια από τους κύριους του blog εχθές και από το (καιρός για μάθημα_του ΔΑΣΚΆΛΟΥ_) Η κατανομή του υετού έχει πνίξει κυριολεκτικά νομούς της Ελλάδος σε κακοκαιρίες, με τριψήφιο αριθμό χιλιοστών βροχόπτωσης. Στην Αθήνα άνοιξαν οι ουρανοί αργά το απόγευμα εχθές Τρίτη και ευτυχώς δίχως προβλήματα καθώς κράτησε λίγο η νεροποντή και στην συνέχεια είχαμε ποτιστικού χαρακτήρα βροχή. Για να δούμε τι επιφυλάσσει ο μήνας Φεβρουάριος. Καλημέρα σε όλους και στον κύριο ζιακόπουλο. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλοι καλημέρα! Αν εξαιρέσω την κατάσταση στη δυτική Ελλάδα (Αιτ/νια και βορειότερα) με τις έντονες βροχοπτώσεις, η οποία ήταν, είναι και θα εξακολουθήσει να είναι σοβαρή, κάτι ιδιαίτερο από άποψη χιονόπτωσης δεν παρατήρησα, παρά μόνο ένα επιλεκτικό πασπάλισμα στη δυτική Μακεδονία και μία αξιοπρεπής χιονόπτωση στον κεντρο-βόρειο Έβρο. Ούτε τα βόρεια πεδινά χιονίστηκαν και δη της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή) ούτε νησιά (Θάσος Σαμοθράκη). Γενικώς δεν είχαμε χιονοθαψίματα. Γιατί ακούγαμε και για μισό μέτρο χιόνι στις προαναφερθείσες περιοχές. Κατώτερη των περιστάσεων τελικά η χιονοκακοκαιρία στο βορρά, δεδομένης μάλιστα της περιοχής και της εποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιμύθιες κριτικές από φίλους που νομίζουν ότι ο καιρός είναι τρένο με συγκεκριμένο αριθμό επιβατών και συγκεκριμένες ώρες αναχώρησης και άφιξης!
      Παρολα αυτά, ετοιμάζομαι να πάω στον Έβρο εφοδιασμένος με πασέτο και άλλα όργανα για να μετρήσω το ακριβές ύψος της χιονόστρωσης. Που ξέρεις! Μπορεί να βρώ κάποια ρούγα με πολύ χιόνι. Αν δεν βρω, θα παραδοθώ για να υποστώ τις συνέπειες της ατυχούς προγνώσεως!

      Διαγραφή
    2. Ένοχος!Η ποινή βαριά.Να είστε Κόνιτσα και να χιονίζει Αθήνα και το αντίστροφο.
      Με όλο τον σεβασμό.

      Διαγραφή
    3. Κύριε Ζιακόπουλε, επ' ουδενί δεν αναφερόμουν σε εσάς με το συγκεκριμένο σχόλιο. Αντιθέτως, η δική σας πρόγνωση δεν περιείχε ούτε ονομασίες περιοχών όπου θα χιόνιζε, ούτε ύψος χιονιού. Μάλιστα, αναφερθήκατε και στη σημασία του ανάγλυφου για την εκδήλωση και ένταση των φαινομένων. Απλώς, επειδή διαβάζω μόνο το δικό σας μπλογκ, θεωρώντας το ως το πλέον αξιόπιστο, ανέβασα εδώ το σχόλιο μου, κάνοντας μία περιγραφή της επικρατούσας κατάστασης συγκριτικά με όσα διατύπωσαν διάφοροι (επαΐοντες και μη), εκτός μπλογκ, για τη συγκεκριμένη κακοκαιρία. Πρόθεση μου δεν ήταν να σας θίξω. Αν το αντιλαμβάνεστε έτσι, μπορείτε να διαγράψετε το σχόλιό μου, αν θέλετε. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    4. Όχι, φίλε μου! Δεν διαγράφω τέτοια σχόλια.
      Θέλω απλά να τονίσω ότι ένα από τα προβλήματα της αριθμητικής πρόγνωσης του καιρού είναι η ποσοτική πρόγνωση του υετού, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από σωρειτόμορφα νέφη. Έτσι, όταν οι μετεωρολόγοι -μηδέ της αφεντιάς μου εξαιρουμένης- εμπιστεύονται τα βροχοχιλιοστά ή τα χιονοεκατοστά των μοντέλων, συχνά αποτυγχάνουν στις προβλέψεις τους.

      Διαγραφή
    5. Στο σχόλιο 1:31 μ.μ. διάβαζε "πού" και όχι "που".

      Διαγραφή
    6. "Επ ουδενί δεν.....",άρνησις αρνήσεως έμμεσος κατάφασις.Αρα αναφερόταν σε εσάς!....Π.Α.

      Διαγραφή
  5. Σήμερα χιόνι στη ν Αθήνα Πειραιά κ τα βουνα καθαρά
    Μεγας είσαι Κυριε κ θαυμαστά τα έργα σου
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Miracolo για τους πολλούς, εξηγήσιμο για όσους είδαν τη διαταραχή Δ2 της χθεσινής ανάρτησης και τη σχετική πρόγνωση!

      Διαγραφή
  6. "Το μέλλον εξαρτάται απο το παρον,αλλά η γνώση του παρόντος δεν προσδιορίζει με ακρίβεια την εξέλιξη του μέλλοντος". Τούτου δοθέντος,όσοι κρατούν ανά χείρας το μαστίγιο,ας το ξανασκεφθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. υπογραφη ανωτέρω-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την καλησπέρα μου σε όλους τους φίλους. Κύριε Ζιακόπουλε, ομολογώ ότι διαβάζοντας τα σημερινά σας σχόλια γέλασα (για ακόμα μια φορά) και έφτιαξε λίγο η "καιρική" μου διάθεση. Ο σημερινός καιρός μπορώ να πω ότι μου προκάλεσε περισσότερο απογοήτευση παρά έκπληξη. Άλλη μια φορά που μια εισβολή περνάει με σπασμένο καιρό, σκόρπιες νιφάδες επιλεκτικά και με το ρολόι (στην περιοχή μου δεν εθεάθη ούτε μια) και όλο αυτό καταγράφεται στο ιστορικό ως ημέρα χιονόπτωσης (;). Οι κρύες μέρες πια διαρκούν λίγο, οι ζεστές πολύ. Οι βροχές και οι καταιγίδες περνούν σαν εξπρές και ο ήλιος μετά κυριαρχεί και πάλι. Πού είναι εκείνες οι κακοκαιρίας που έβρεχε συνεχόμενα και ποτιστικά ακόμα κι ένα ολόκληρο 24ωρο; Ακόμα και η χθεσινή βροχή ήταν περιορισμένης διάρκειας. Μιλώντας για την Αθήνα, βλέπω ότι δεν είναι πια ακριβοθώρητο μόνο το χιόνι. Νομίζω το ίδιο ισχύει και για άλλες περιοχές. Και αυτό που εν τέλει καταλαβαίνω είναι ότι κλιματική αλλαγή δεν είναι το αν βρέχει, χιονίζει ή κάνει ζέστη, αλλά το πόσο και το πώς. Να με συγχωρείτε για τη... γκρίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή