Αντιθέσεις και θυμοσοφίες



Στοκχόλμη, 1-2-2021. Φωτ. Μάκης Αγγελής



 Φωτ. Ιπποκράτης Παππάς

Άποψη της Αθήνας με το μενεξεδί βουνό που εκτείνεται από βορρά προς νότο και χωρίζει την κοιλάδα των Αθηνών από την πεδιάδα των Μεσογείων. Ο Δημήτριος Καμπούρογλου, αναφερόμενος στον Υμηττό, έλεγε χαριτολογώντας ότι είναι ένα «μέγα παραβάν χωρίζον την κοιλάδα του πνεύματος από την πεδιάδα του οινοπνεύματος».









Στοκχόλμη, 3-2-2021. Φωτ. Μάκης Αγγελής

7 σχόλια:

  1. Ο τρελός >Υμηττός< έχει πετάξει κάτι πανέμορφους σωρείτες που τον έχουν καπελώσει. Τετοια θελω να βλέπω σαν θερμική αστάθεια και να χαζεύω με τι ώρες τα νέφη. Ευχαριστούμε για τις όμορφες φωτογραφίες. Καλησπέρα σε όλους και στον κύριο ζιακόπουλο. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφες εικόνες όλες!
    Μάκη αυτά είναι χιόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη έστειλα και σημερινές στο κ.Ζιακοπουλο .Εχουμε πολλές συνεχόμενες μέρες ολικό παγετό και συνεχίζει ...Μάκης Στοκχόλμη

      Διαγραφή
    2. Φώτη καλησπέρα, μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις το link του σταθμού σου στο Αγρίνιο?

      Διαγραφή
    3. Σου στέλνω από την πόλη του Αγρινίου που είναι εγκατεστημένος νότια της πόλης από το ΕΑΑ.
      Εγώ στο σπίτι μού(βόρεια της πόλης) έχω εγκαταστήσει δικό μού ιδιόκτητο σταθμό αγορασμένο από το πλανητάριο Θεσσαλονίκης γιατί θέλω να ξέρω ακριβώς τις μετρήσεις της περιοχής μού.
      http://penteli.meteo.gr/stations/agrinio/

      Διαγραφή
    4. Επίσης λέγοντας σταθμός Μακρυνειας Αγρινίου που ανέβασα χθες είναι από το χωριό Γαβαλού που επίσης υπάρχει σταθμός τού ΕΑΑ.

      Διαγραφή
  3. Τι να διαλέξουμε τώρα? Την Πολιτεία του Πλάτωνα ή ένα μπουκάλι ρετσίνα Μεσογείων? Μεγάλο το διλλειμα!! Καλησπέρα κύριε Ζιακοπουλε και λοιποί φίλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή