Άλλο κλίμα και άλλο καιρός!



Τους παραπάνω χάρτες, που δείχνουν τις αποκλίσεις της θερμοκρασίας του περασμένου μήνα από τις κανονικές τιμές της, δεν τους έβαλα για να σας ξενερώσω ενόψει του επερχόμενου χιονιά. Τους έβαλα για να σας δείξω ότι άλλο κλίμα και άλλο καιρός και ότι μέσα σε ένα θερμότερο του κανονικού μήνα μπορούν να υπάρξουν 1 ή 2 ψυχρές εισβολές, όπως ακριβώς έγινε το φετινό Γενάρη στη χώρα μας.


Όσο για το χιονιά που έρχεται, πολλοί που επίσημα ή ανεπίσημα ενημερώνουν τους πολίτες καλό είναι να προσέξουν λίγο τους επιθετικούς προσδιορισμούς που χρησιμοποιούν. Έχουν εξαντλήσει την τερατολογία και κοντεύουν να ξεπεράσουν ακόμα και την Αποκάλυψη του Ιωάννη. Και κάτι ακόμα. Ας σταματήσουν τις συγκρίσεις με τους μεγάλους χιονιάδες του παρελθόντος, οι οποίες ισοπεδώνουν τις προβλέψεις και αυτό που στο τέλος θα καταφέρουν να κάνουν είναι να σκορπίσουν απογοήτευση στους χιονόφιλους που ονειρεύονται μέτρα χιόνι!

Υ.Γ. Αναφορικά με το πού, το πότε και το πόσο ακριβώς θα χιονίσει στις διάφορες περιοχές της χώρας, ούπω καιρός (δεν είναι ακόμη καιρός)!  Εννοείται ότι οι χιονο-υποσχέσεις δεν αθετούνται.


53 σχόλια:

  1. κύριε Ζιακόπουλε γιατί το νότιο ημισφάιριο έχει πιο όμαλη συμπεριφορά από το βόρειο?

    υ.γ. ως θεσσαλονικέας παρόλο που λέω και να μην σας βγεί η πρόγνωση δεν τρεχει τπτ αφού επιμένετε το κρατώ σαν υπόσχεση "θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς εννοείς με τον όρο "ομαλή συμπεριφορά". Πάντως το ότι έχει λιγότερη στεριά είναι σημαντικό.

      Διαγραφή
    2. oμαλή συμπεριφορά εννώ ότι δεν έχει τις αντιθέσεις στις θερμοσιακές διαφορές που έχει το βόρειο ημισφαίριο...αλλά ήδη απαντήσατε καθώς δεν έχουμε τόσες πολλές ηπειρωτικές εκτάσεις."θωμάς¨

      υ.γ. 1 από την στιγμή που τα κανάλια αντιλήφθηκαν ότι ο καιρός ανήκει στα καλύτερα προιόντα θα του αλλάξουν τα φώτα.
      υ.γ.2 εμείς στην θεσσαλονίκη θα λαχαταρίσουμε...!!

      Διαγραφή
  2. Από ότι φαίνεται ήπειρος και κεντρική Μακεδονία το πολύ ένα πασπαλισμα να δουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα λέω εδώ και μέρες φίλε Στέλιο αλλά ποιος ακούει!

      Διαγραφή
    2. Προς όλους τους χιονοφιλους συντρόφους:
      Κάτω από 60% η πιθανότητα χιονόπτωσης για τη περιοχή της συμπρωτεύουσας που όπως όλα δείχνουν θα σημειωθούν μόνο λίγες τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
      Στον αντίποδα η Αθήνα με 80% πιθανότητα χιονόπτωσης το βράδυ της 14ης του μηνός.
      Φυσικά μιλάμε για τον μέσο όρο των υπολογισμών των μοντέλων αλλά τα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται είναι τα εξής:
      1)Η όποια χειμωνιάτικη μεταβολή του καιρού (χιονοπτώσεις θα αφορά κυρίως τα ΒΔ ορεινά και ιδιαίτερα τη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.)
      2)Σε δεύτερη μοίρα έρχεται η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής όπου όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει μια σχετική δυναμική των φαινομένων.
      3)Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές και ιδιαίτερα για την περιοχή της Θεσσαλονίκης τα όποια φαινόμενα θα είναι για το θεαθήναι και δεν θα έχουν διάρκεια ούτε 5-6 ωρών.
      4)Στις περιοχές που αναφέρθηκαν με εξαίρεση τα προσήνεμα στο ΒΑ ρεύμα τα φαινόμενα δεν θα κρατήσουν ούτε 24ωρο.
      5)Η Αττική φαίνεται να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι με το ΒΑ ρεύμα και ίσως επιτέλους δει μια σχετικά σοβαρή χειμωνιάτικη μεταβολή κάποιας διάρκειας.
      Καλή εβδομάδα σε όλους

      Διαγραφή
    3. Δάσκαλε στους γυρολόγους των καναλιών δε χρειάζεται να αναφερόμαστε ας κρατήσουμε το blog αυτό καθαρό.

      Διαγραφή
    4. Τότε γιατί σε γνωστό site φουσκώνουν τα μυαλά των χιονόφιλων κάποιοι????

      Διαγραφή
    5. Αγαπητε κ.Σταυρο αναφεροντας τα ΒΔ δεν μιλησατε καθολου για την αγαπημενη μας Ηπειρο και δη την Θεσπρωτια μας!!! Απ οτι φαινεται τουλαχιστον στο Ευρωπαικο αγαπημενο του δασκαλου δινει εντονα αν δεν κανω λαθος φυσικα ταπεινα σαν αρχαριος. Μηπως μπορειται να με βοηθησετε εστω και λιγο εσεις η ο δασκαλος μας? Σας ευχαριστω παρα πολυ εκ των προτερων!

      Με βαθια εκτιμηση
      Ο μικρουλης

      Διαγραφή
    6. Μετεωρολόγος και επιστήμονας αναγνωρισμένος γράφει στο μπλογκ του ότι ακόμα δεν είναι η ώρα για το που και πόσο θα χιονίσει...ο Σταύρος και ο Στέλιος μάλλον ξέρουν καλύτερα... well done

      Διαγραφή
    7. Παράκληση, να λείπουν οι αντεγκλήσεις. Όλοι την τύφλα μας ξέρουμε!

      Διαγραφή
    8. Όσον αφορά την περιοχή των Ιωαννίνων λόγω υψομέτρου είναι αρκετά πιθανό να χιονίσει για κάποιες ώρες το πρωί της Κυριακής αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει διάρκεια.
      Για τα πεδινά της Θεσπρωτίας και γενικά της Δυτικής Ελλάδας δεν φαίνεται κάτι.
      Όσο για την περίπτωση της Θεσσ/νικης πιο πιθανό είναι να δει χιόνι η Σπάρτη παρά η Θεσσαλονίκη.

      Διαγραφή
    9. Καλησπερα σταυρο. Γιατι αυτη η απαισιοδοξια για την θεσσαλονικη; Θεωρω οτι η θεση του χαμηλου ειναι καλη για αξιολογατατο υετο σε ολη την κεντρικη μακεδονια. Τουλαχιστον ενα 24ωρο γεματο η αποψη μου. Και βεβαια χιονοστρωση.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα νομίζω η Μαγνησία θα δει αρκετό χιόνι πάντως για την τελευταία φορά δεν είδαμε άσπρη μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αμα δεν ανέβει βορειότερα το χαμηλό η Βόρεια χώρα να μην περιμενει τίποτα το ιδιαίτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πώς να ανέβει αφού θα φυσάει ΒΑ; Με τέτοιο άνεμο η κεντρική Μακεδονία δεν χιονίζεται... νόμος! Μόνο ψοφοκρυο

      Διαγραφή
    2. Έχω ζήσει εγώ κάτι 15ποντα παγωμένου χιονιού με ΒΑ στο παρελθόν, λουκούμια.

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ Χρήστο αλλά στατιστικά με ΒΑ δεν χιονιζόμαστε. Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
  5. Με τα τελευταία τρεξίματα η Θεσσαλονίκη δεχεται 10ε 15 πόντους χιόνι.... Αναμείνατε κια θα δείτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To μόνο σίγουρο για τη συμπρωτεύουσα είναι το κρύο και οι δυνατοί άνεμοι. Από χιόνι άντε να στολιστεί κανα γρασίδι.

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα!!!
    Κύριε ζιακοπουλε η θεσσαλονικη μπορει να δει κάτι καλό Σε χιονια το σκ ??
    Ευχαριστω εκ των προτέρων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λίγο συνδυαστική των τελευταίων άρθρων κάντε μαζί με την τελευταία φράση του κειμένου και ο καθείς ας εξάγει τα συμπεράσματα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως το δελτίο της ΕΜΥ http://www.hnms.gr/emy/el/forecast/deltia_kairou/prognosi_pollon
    είναι απλά πόρωση. Θυμίζει το πάλαι ποτέ 148... Πω πω. Νιώθω σαν μικρό παιδάκι...deja vu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω αν είναι το νεαρό της ηλικίας μερικών ή η τρέλα του χιονοφιλου που κάνει ορισμένους την μια να πετάνε στα ουράνια και την άλλη να βουτούν στα σκοτεινά Τάρταρα,πιστεύω όμως ότι χρειάζεται αυτοσυγκράτηση μιας και τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως.Από την άλλη ο δάσκαλος είναι σαφής,καμία χιονο-υπόσχεση δεν αθετήται.Καλμα λοιπόν και ας περιμένουμε την τελική έκβαση των φαινομένων που με την προσωπική μου εκτίμηση δεν θα αφήσει πολλούς παραπονούμενους.Πανω απο όλους και όλα εμπιστεύομαι τον δάσκαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον κάμπο της Αργολίδας θα υπάρχει πρόβλημα όσο αφορά την θερμοκρασία.εννοω παγετό.Νικος Συριγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιάννης από Μυτιλήνη9 Φεβρουαρίου 2021 στις 3:27 μ.μ.

    Καλησπερα απο την νεφελωδης Μυτιληνη! Περασε μια μπορα εχθες το βραδυ και περιμενουμε και σημερα.. Οσον αφορα τα μελλουμενα φαινεται να κλειδωνει το ψυχος... Απλα ειναι λογικο οπως συγκρατημενος ειναι ο κυριος Δημητρης για το που ποτε και πως θα χιονισει αφου πρεπει να δουμε την πορεια του χαμηλου... Η των χαμηλων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρκετοί μετεωρολόγοι βγαίνουν στα κανάλια ανέκαθεν και τροφοδοτούν τους δημοσιογράφους οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι το ψωμί τους που λέμε. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και κάτι ακόμα προς τα τρομολαγνικά μέσα. Κάποια στιγμή, μαθηματικά, κάτι πολύ ακραίο καιρικά, θα συμβεί και τότε θα αποκτήσουν κάποια αξιοπιστία. Ωχ μάνα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ας μην είμαστε αχάριστοι, με αυτούς τους μέσους όρους που έχουμε σε επίπεδο τριαντακοταετιας με σαφή αυξητικη τάση των μέσων θερμοκρασιών , ό, τι πάρουμε θα είναι παραπάνω από ότι είχαμε μέχρι τώρα οπότε ας μη ζητάμε τα πάντα! Με τέτοιο χειμώνα θα μπρουσαμε και το απόλυτο τίποτα σαν το 2014 που τα Πασχαλινά χιόνια της Δυτικής Μακεδονίας ήταν όλη η δύναμη εκείνου του χειμώνα! Και πάλι σε υπερθέρμανση θα είμαστε ακόμα και αν έρθει ένας Μάρτης 87! Το θέμα δεν είναι τα άκρα αλλά ένας εύρυθμος χειμώνας που να βρέχει, να χιονίζει όπως πρέπει και οπου πρέπει και να έχει και ευπρόσδεκτες Αλκυονίδες και όχι ανεπιθύμητες όπως έχουν πλέον καταστεί και να δίνουν αξία στην άνοιξη που ακολουθεί! Η φετινή ζέστη του χειμώνα δεν είναι ούτε πρωτοφανής τα τελευταία 15 χρόνια ούτε θα αργήσει να επανέλθει, μάλλον θα γίνει κανόνας! Ας του είμαστε ευγνώμονες αν δώσει και έστω και μέρος όσων προβλέπονται και που σίγουρα πολλά θα αλλάξουν συν τω χρόνω! Εύχομαι και ελπίζω τα μέγιστα!
    Χρήστος Παπαηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κύριε Ζιακόπουλε θα υπερβώ λίγο το μέτρο (αν και δεν μου αρέσει) και θα σας κάνω μια ακόμα φιλοφρόνηση που αξίζετε δικαιωματικά. Σας θαυμάζω, λοιπόν, για το επιστημονικό σας ήθος και τον τρόπο με τον οποίο υπηρετείτε (χωρίς να εκμεταλλεύεστε ιδιοτελώς) την επιστήμη. Δικαίως λέτε, επομένως, όσα λέτε διότι έχει χαθεί η έννοια του μέτρου και στην επιστήμη. Δεν ξέρω μάλιστα αν ορισμένοι, που μπορεί να αγαπούν πραγματικά αυτό που κάνουν, έχουν διδαχθεί ή έχουν έστω καταλάβει τη σημασία αυτής της αρετής για έναν επιστήμονα.
    Κατά τα λοιπά, θα πω ότι και για τα μελλούμενα πάλι το μέτρο (ως προς τα συναισθήματα) είναι η λέξη-κλειδί. Ας είμαστε υπομονετικοί γιατί έχουμε χάσει ματσάκια στα... χασομέρια ακόμα και από τη Λιβύη, την Αλγερία και την Τυνησία. Πάντως, οι μέρες κυλούν άκρως ανοιξιάτικα (χωρίς μπουφάν φυσικά και με τα παράθυρα του αυτοκινήτου και του σπιτιού πολύ συχνά ανοιχτά). Τα εικοσάρια τα πιάνουμε εντελώς άκοπα (έχω χάσει το μέτρημα φέτος). Δεν το λες και φυσιολογικό. Τουλάχιστον η προσμονή μιας δυνητικά καλής κατεβασιάς φέρνει αισιοδοξία στο καιρόφιλο και χιονόφιλο μυαλό μας. Να είστε όλοι καλά.
    Υ.Γ. Χριστόδουλε, καλώς σε ξαναβρήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδιά τα πράγματα είναι απλά γιατί αντιμάχεστε ως προς τις προγνώσεις?
    Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα μα τίποτα.
    Συνεχίζετε η μερική διχογνωμία μεταξύ των μοντέλων κ κυρίως ως προς την κατανομή των φαινομένων.
    Πάντως το ευρωπαϊκό που θεωρείτε αν μπορούμε να πούμε πιό αξιόπιστο,αυτή τη στιγμή χιονίζει όλη την ηπειρωτική χώρα μαζί κ το Αιγαίο κ το βόρειο Ιόνιο απ'ακρη σ' άκρη την Κυριακή κ τη Δευτέρα σταδιακά το πάει ανατολικά.
    Βέβαια ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει κ το πεδίο των ανέμων καθώς εάν έχουμε ισχυρούς ΒΑ ανέμους μαζί με το χαμηλό την Κυριακή παράλληλα μειώνετε ο υετός στη δυτική Ελλάδα ανεξαρτήτως το τι δείχνουν τα μοντέλα.
    Εύχομαι πάντως κάτι δυνατό κ πανελλαδικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φωταρα μου έρχονται επικές καταστάσεις και εμείς κάνουμε σαν η χήρα στο κρεβάτι! Ασπρισμένο το βλέπω το Αγρίνιο!!

      Διαγραφή
    2. Γιάννη το γύρισε κ ο Αμερικανός κ δείχνει πανελλαδικό χιονιά!
      Πάω να πετάξω στα σύννεφα αλλά λόγω χρόνου κάτι με κρατά ακόμη.....

      Διαγραφή
    3. Tαπεινή μου άποψη αλλά το GFS θα τα μαζέψει όλα βίαια στα επόμενα τρεξίματα όπως κάνει κάθε φορά με τέτοιο χρονικό ορίζοντα(5-6μέρες).

      Διαγραφή
  16. Κύριε Ζιακοπουλε στην Αρκαδία φαίνονται χιονοπτώσεις; είναι ή μόνη μας ελπίδα μπας και δούμε άσπρη μέρα σέ τούτο το ρημαγμένο τόπο 🙁 Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνονόματε για τα ορεινά είναι αυξημένες οι πιθανότητες.

      Διαγραφή
  17. ΄Μόλις λίγο πριν ο θεός μας κλείσει τις μπαταρίες, Τότε αντιλαμβανόμαστε εξ ολοκλήρου τι εστί μητέρα φύση, την σοφία της αλλά και την κατάνυξή μας προς αυτή!

    5 σχεδόν μέρες ακόμη, είναι κοντά αλλά δεν είναι και αύριο!
    Τέτοιες διαταραχές αλλάζουν τουλάχιστον το 50% στο nowcast και αν συνυπολογίσουμε και τις επόμενες 5 ημέρες μοντελινγκ , τότε , ακόμα το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως ΜΟΝΟ με τα σημερινά στοιχεία πάμε καλά και υπάρχουν καλές πιθανότητες της τάξης του 75% να χιονίσει στην Αθήνα!
    Να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα απλό κρυουλάκι και πολύ κλάμα λόγω της ευκαιρίας βάση δεδομένων
    ΑΛΛΑ να είμαστε και έτοιμοι για φτυάρια και μπουλντόζες!!!!
    Πρωτίστως όμως να είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε αυτό που μόνο η μητέρα φύση γνωρίζει πως πρέπει να γίνει ώστε να συνεχίσει να γυρίζει η Γη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεδομένης της κλιματικής αλλαγής, ο χάρτης θερμοκρασιακής ανωμαλίας του Ιανουαρίου, δεν φαίνεται να είναι σε παγκόσμιο επίπεδο τραγικός. Αν υπάρχει το στοιχείο του πόσο θερμότερος ήταν ο μήνας αυτός στο σύνολο του πλανήτη, καλό θα ήταν δάσκαλε να το βλέπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ιανουάριος του 2021 ήταν μαζί με τον Ιανουάριο του 2018 κατά σειρά ο έκτος θερμότερος Ιανουάριος με θερμοκρασία κατά 0,24°C πάνω από το μέσο όρο της περιόδου 1991-2020 και κατά 0,43°C πάνω από το μέσο όρο της περιόδου 1981-2010.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι έκανα λάθος! 0,43°C θερμότερος είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της πορείας του πλανήτη προς την κατεύθυνση που σύντομα δύσκολα θα αντιστρέφεται. Ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    3. Και μια ενδιαφέρουσα σύγκριση των μέσων όρων 1981-2010 και 1991-2020 για το μήνα Ιανουάριο:

      https://climate.copernicus.eu/new-decade-brings-reference-period-change-climate-data

      Διαγραφή
  19. Δάσκαλε περιμένω τις έγκυρες πρόγνωσεις σας για την ερχόμενη κακοκαιρία στην ώρα τους ακόμα όλα είναι ρευστά είναι αρκετές μέρες ακόμη και δεν μπορεί να προβλεφθεί ο υετος που και πόσο θα παίσει, όσο και η θερμοκρασία αν και η τελευταία έχει κληδωσει .Χρήστος από την ανοιξιάτικη Όθρυ σήμερα με πολύ δυνατό αέρα αυτή τι στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Arriva il Burian! Ma veramente?
    Bufale & Fake News / Di Andrea Pardini / 6 Febbraio 2021
    Quante volte vi è capitato di leggere: Burian in arrivo in Italia, Gelo e Neve arriva il Burian, Arriva il Burian con la Sciabolata Artica,.. e molti altri titoli similari.

    In genere capita ogni talvolta che arriva una massa d’aria, specie dall’Est Europa, in molti lo definiscono Burian, ma a livello meteorologico è SBAGLIATO!

    Il Burian non esiste in meteorologia, il termine corretto sarebbe Buran, che però riguarda il nome di un vento freddo, a volte molto forte, caratteristico delle steppe della pianura sarmatica, a ovest degli Urali, non c’è in Italia!
    Burian uguale a Buriana?
    Alcuni di voi penseranno però che Burian, derivi però da buriana, a scanso di equivoci, l’Accademia della Crusca si è già espressa in merito su questa parola, e vi alleghiamo la loro spiegazione:

    “[..] la forma primaria boria e bora coi significati di ‘vento gelido’ e ‘burrasca’ è propria dei dialetti che si affacciano sull’Adriatico, il derivato buriana ‘temporale, burrasca’ è distribuito nel bacino del Tirreno secondo una catena continua che va da Monaco alla Sicilia e comprende la Liguria, la Versilia, la Corsica e l’Isola d’Elba.[..]”.

    Accademia della Crusca

    Για τον Μπουραν, τον Μπουριαν και τη Μπουριανα. Από τον ίδιο ανώνυμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα σας. Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ώρα 08:15 π.μ. στην ανάρτηση "Πρόχειρο διαγώνισμα: η απάντηση!" υπέβαλα ένα σχόλιο. Το έδωσε σημασία κανείς ενδιαφερόμενος, ή το περάσατε στο ντούκου, φίλοι μου;
    Πιστεύω ότι θα χιονιστεί το 95% της χώρας και θα παγώσει το 90%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην ανταπάντηση των 12:55 μ.μ. κρύβεται η σπουδαία πρόγνωση. Μπράβο, Χρήστο!

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή το ξέρατε και οι δυο από το Σάββατο και δεν το λέγατε τόσες μέρες;Μας έφαγε η αγωνία. Ο πρώην δήμαρχος κάνει φοβερά κρασιά by the way...
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    3. Χρήστο εσύ κ ο δάσκαλος το πιστέψατε από νωρίς.
      Βέβαια θυμάμαι το σχόλιο κ μπράβο σού.
      Μένει μόνο η επιβεβαίωση.

      Διαγραφή
  22. Για να ευλογήσω λίγο τα γένια μού διότι καιρός είναι κ το τώρα κ όχι μόνο το μεθαύριο να πω ότι επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο οι χθεσινές μού εκτιμήσεις για κατά τόπος αξιόλογα κ έντονα φαινόμενα στα ΔΒΔυτικα τμήματα της χώρας.
    Χώρια τα πολλά χιλιοστά που έπεσαν σε αρκετές περιοχές,είχαμε εκ νέου τις τελευταίες ώρες σφοδρές χαλαζοπτώσεις σε τμήματα της δυτικής Στερεάς κ της ΒΔυτικης Πελοποννήσου.
    Μάλιστα έχουν αναφερθεί κ ζημιές σε κάποιες καλλιέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπέρα από τη μόνιμα παγωμένη Στοκχόλμη εδώ και βδομαδες -κοντεύουμε μήνα με ολικό παγετό.Μη τσακώνεστε για τα χιόνια .Εμπιστοσυνη στον δάσκαλο κ.Ζιακοπουλο.Μακης από παγωμένη (όπως πρέπει άλλωστε )Στοκχόλμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όλα τα μάτια των καιρόφιλων είναι στραμμένα στο δεύτερο μισό τού Φεβρουαρίου κ στο τι θα δείξει το σύνολο των μοντέλων στα επόμενα run τούς.
    Έτσι τελειώνει το σχόλιο του ο Φώτης στις 5 Φεβρουαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάκη στειλε ψύχος στην Ελλάδα το έχουμε ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καιρος ειναι αυτο που βλέπουμε, που ζουμε, κλίμα αυτό που περιμενουμε να υπαρχει... (Β.Α., άλλος το είπε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή