Η ώρα της Αθήνας!

Τα πολιτικά κόμματα έκλειναν τις προεκλογικές ομιλίες τους με τη συγκέντρωση της Αθήνας, η οποία έπρεπε να είναι συγκλονιστική και ανεπανάληπτη για τη δημιουργία εντυπώσεων. Ο τωρινός χιονιάς έκανε τις δικές του εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις, αλλού με πολύ κόσμο (π.χ. Θεσσαλία) και αλλού με λίγο κόσμο (π.χ. Γιάννενα και ως ένα βαθμό Θεσσαλονίκη). Σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμά του, τη τελευταία εμφάνισή του θα την κάνει στη Β. Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα ο κόσμος να φθάσει ως την παραλία. Όμως, η συγκέντρωση που θα καθορίσει τα τελικά συμπεράσματα είναι εκείνη της Αθήνας που αρχίζει απόψε και θα τελειώσει αργά το βράδυ της Τρίτης. 

   

Οι εκτιμήσεις για το χιονιά της Αθήνας που έγιναν πριν από δύο ημέρες σε γενικές γραμμές δεν έχουν αλλάξει. Για την ακρίβεια είχαμε γράψει ότι χιονοπτώσεις θα παρατηρηθούν σε όλο το λεκανοπέδιο με υφέσεις και εξάρσεις και ότι χιονοστρώσεις αναμένονται από τα 150 μέτρα. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, χιονοστρώσεις μικρού πάχους είναι πιθανό να παρατηρηθούν και μέσα στην Αθήνα και οι πιθανότερες χρονικές περίοδοι που αυτό μπορεί να συμβεί είναι οι προμεσημβρινές ώρες της Δευτέρας και κυρίως οι προμεσημβρινές-μεσημβρινές ώρες της Τρίτης. Εννοείται ότι επί του θέματος αυτού θα επανέλθουμε.


66 σχόλια:

  1. Δηλαδη να μην βαλω το ξυπνητηρι κατα τις 3:00 για λαμπινγκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικό κείμενο για την Αττική! Υποκλίνομαι! Καλά χιόνια και προσοχή όλοι στις περιοχές που θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα. Η καταγωγή μου είναι από ένα ορεινό χωριό της Βόρειας Εύβοιας που έχει αποκλειστεί δεκάδες φορές με το ύψος του χιονιού να ξεπερνά το 1,5 μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δασκαλε καλησπερα! Ευχαριστουμε πολυ για την σφυγμομετρηση της κακοκαιριας που ελαβε και πολιτικη χροια!! Οι προεκλογικες συγκεντρωσεις και οι λογοι που εκφωνουσαν οι πολιτικοι ειχαν πολλα "ΘΑ" τα οποια συνηθως δεν ειχαν υποσταση. Το δικο σας ΘΑ δεν εχει "" και εχει και υποσταση! Καλο υπολοιπο Κυριακης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας κυριε ζιακοπουλε για βολο θα συνεχιστεί η χιονόπτωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσύ Δάσκαλε το γνώριζες κ τα μοντέλα ..κλείδωσαν μετά...για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση στο προηγούμενο σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρομερό ψύχος χαμηλά μεταφέρει ο Μπουριάν.

    Η μάζα όμως είναι μέχρι τα 2200. Στο κλειστό λεκανοπέδιο υπάρχει ιστορικό μεγάλου χιόνια με τόσο επιφανειακό ψύχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -34 στα 500 και - 9 στα 850 με πολύ καλό πάχος ατμόσφαιρας, θετικό ανεμολογιο ( με σύγκλιση βδ/βα ευνοϊκό για το λεκανοπέδιο) και χαμηλό στο να Αιγαίο... Θα δούμε καλά και πιθανόν γενικευμένα φαινόμενα το διάστημα απο δευτέρα βράδυ-Τρίτη απόγευμα...
      Παρεμπιπτόντως από το βιβλίο του Ζιακοπουλου (στα αγαπημένα μας βιβλία)

      A) Το εύρος πάχος στρώματος 1000/500 hPa να είναι στα 5270-5385 γεωδυναμικά μέτρα, η Μέση θερμοκρασία στα 500hPa να είναι -31,7 (τυπική απόκλιση 3,3 βαθμούς Κελσίου), το εύρος πάχους στρώματος 1000/850 hPa να είναι στα 1330-1485 γεωδυναμικά μέτρα και τέλος οι θερμοκρασίες στα 850 hPa να κυμαίνονται από -11,5c έως -5,5c.


      Β)Το εύρος πάχος στρώματος 1000/500 hPa να είναι στα 5400-5460 γεωδυναμικά μέτρα, η Μέση θερμοκρασία στα 500hPa να είναι -27,5 (τυπική απόκλιση 4,1 βαθμούς Κελσίου), το εύρος πάχους στρώματος 1000/850 hPa να είναι στα 1390-1505 γεωδυναμικά μέτρα και τέλος οι θερμοκρασίες στα 850 hPa να κυμαίνονται από -13,0c έως -7,0c.
      Υγ:τα καλύτερα-μετά τα καλά-έρχονται...;
      ΘΝ

      Διαγραφή
    2. *του κυρίου Ζιακόπουλου

      Θν

      Διαγραφή
    3. Μιας που πιάσαμε το βιβλίο, αξίζει να κάνω την παρατήρηση ότι από την σημερινή κακοκαιρία τηρούνται μέχρι κεραίας όλες οι καταγεγραμμένες εμπειρικές προϋποθέσεις για να πέσει το χιόνι μέσα στην Αθήνα. Έτσι ενώ τα πάχη 1000/500 hPa και 1000/850 hPa είναι μέσα στις προϋποθέσεις, με αντιστοίχως 5250 και 1290 γεωδυναμικά μέτρα αντίστοιχα, οι άνεμοι ψηλά άρχισαν μόλις τώρα να στρέφονται, η δυναμική θερμοκρασία είναι λίγο πίσω, με 1,5 βαθμό στα 850 αλλά πέφτει γρήγορα - σχετική υγρασία στην ίδια στάθμη είναι 60-70%. Είναι στα όρια.

      Με λίγα λόγια, όπως το καταλαβαίνω, το χιόνι πέφτει στην Πάρνηθα σαν αυτοκίνητο σε μετωπική σύγκρουση με τοίχο και "στεγνώνει" στην πλευρά του λεκανοπεδίου, αφήνοντας "θραύσματα" χιονοπτώσεων πάνω του. Να υποθέσω ότι οι πολύ τοπικοί πλέον μηχανισμοί όπως κύματα όρους θα καθορίσουν τις ποσότητες που θα ρίξει;

      Διαγραφή
  7. Έχει φτάσει στο Γέρακα ο Γρούεζας να βάλει τα σημαιάκια. Ρίχνει χιονόνερο. Τη νύχτα αναμένεται η άφιξη του Μαυρογιαλούρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελάχιστη σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης -4, μέγιστη -1,5 βαθ. Κελσίου, και ολικός παγετός λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμπρός Αθηναίοι, ξεχυθείτε στους δρόμους όπως οι Μαδριλένιοι πριν από λίγο καιρό... να το χαρείτε! Αυτή η «άσκοπη» μετακίνηση για όσους γουστάρουν το χιόνι θα είναι καθόλα λυτρωτική και εμψυχωτική. Φοράμε μάσκες γάντια κλπ μέσα προστασίας από το ιό και το κρύο και απολαμβάνουμε υπεύθυνα!
    Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη
    ΥΓ Όπως τα λες δάσκαλε για την πόλη... ως ένα βαθμό.. πάντως τα παιδιά χιονοπόλεμο έπαιξαν και με το παραπάνω. Στα αμάξια υπήρχαν 10+ πόντοι αφράτου χιονιού στο κέντρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα στην παρέα.-4 στη Βέροια(180 μέτρα υψόμετρο). Συνεχίζει να χιονίζει δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι εδώ, στο Χαλάνδρι, μπαίνουν τα μεγάφωνα, για να αρχίσει να μαζεύεται ο κόσμος για τη συγκέντρωση του Θανασάκη του πολιτευόμενου. Μακάρι να είναι πολύς. Η θερμοκρασία πέφτει κι έξω μυρίζει χιόνι. Στο μεταξύ τρεμοπαίζουν και τα φώτα. Ελπίζω να μη μας αφήσει το ρεύμα στο κρύα του λουτρού. Ο μικρός μου, Ε΄δημοτικού, τα έχει βάψει μαύρα, γιατί χιονίζει παντού εκτός από εδώ... Δε του έχω αφήσει ελπίδες, για να χαρεί περισσότερο μαζί μου αύριο. Δεν είναι όμορφο να είσαι (ή να ξαναγίνεσαι έστω και για λίγο) παιδί;

    Νίκος (φιλόλογος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κου κου!!!
    Ασθενής χιονόπτωση!
    Πω πω. Λες και είμαι 12 χρονών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας Αμερικανός σκιτσογράφος, ο Νταγκ Λάρσον, είπε: «Καταλαβαίνεις ότι γερνάς όταν δεν νοιώθεις πια καμιά επιθυμία να πετάξεις μια χιονόμπαλα»!

      Διαγραφή
  13. Εδώ στα ψηλά της Κηφισιάς (360 μετρα), το γύρισε σε χιόνι σχετικά νωρίς, κάπου στις 15:30. Έχουμε ένα πασπάλισμα (γανούδα μιας και μνημονεύθηκε πολλές φορές σε άλλο post!, αυτή ομολογώ είναι λέξη που αγνοούσα...) αλλά τα φαινόμενα παραμένουν αναιμικά (ασθενείς χιονοπτώσεις με 0,4 βαθμούς). Ελπίζουμε σε καλύτερα πράγματα τις προσεχείς ώρες και ημέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα για Βόλο το βράδυ τι προβλέπεται μπορεί να μου πει κάποιος πάντως δεν μας άφησε παραπονεμένους 15με20cm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχάριστη υποτροπή στη Θεσσαλονίκη, έπεσε λίγο ο αέρας και πύκνωσε το χιόνι. Φαίνεται θέλει να συνυπάρξει με της Αθήνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι Ορνιθίες έφεραν και τις όρνιθες...
    Τσιρογιάννης Μπάμπης
    https://www.typosthes.gr/thessaloniki/halkidiki/241627_i-kakokairia-efere-flamingko-se-paralia-tis-halkidikis-foto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και για να θυμηθούμε και τους παλιούς φίλους....Ο Λαμερας είναι καλά;Ξέρουμε τι κάνει;
    Υγ:Μετρααω αντίστροφα.
    Γιάννης Καλύβας Άνω Αμπελόκηποι Αθήνα 200 Μ υψόμετρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά είναι καλά αφού προχθές έκανε ανάρτηση στην ομάδα Northmeteo στο Facebook
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα, από το απόγευμα χιονίζει στα ορεινά της Λέσβου.Κυριε ζιακοπουλε,την Τρίτη θα έχουμε έξαρση των χιονοπτώσεων κ στην Λέσβο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Νιφαδόπτωση αυτή την στιγμή κ μέσα στην πόλη του Αγρινίου.
    Κάτι είναι κ αυτό.
    Τα δυτικά παράκτια τού νομού θα δουν πιο αξιοπρεπή χιονόπτωση τις επόμενες ώρες έστω κ για λίγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κύριε Ζιακόπουλε μόλις με το καλό ηρεμήσουν τα πράγματα παρακαλώ αν μπορείτε μια επανάληψη στα
    α)το σιχυρό νότιο ρεύμα στον αντλαντικό ως σαφή ένδειξη κατάβασης ψυχους στην Ευρώπη(η δυνατόν υπωτύπωση σε χάρτη)
    β)Πως καταλαβαίνουμε ότι αυτήν η κατάβαση θα πιάσει Αιγαίο η ιόνιο
    γ)'Ανεμος στα 850hpa και σχέση του με υετό και συγκλίσεις.
    Μετά βάλτε μας διαγώνισμα."θωμάς"
    υ.γ. τελικά η χιονόπτωση στην θεσσαλονίκη δεν ήταν αυτήν που έπρεπε αλλλά δεν πειράζει ίσως ερθει κ άλλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το Αιγαίο δίνει τροφή στα νέφη. Τα καλύτερα έρχονται για λεκανοπέδιο της Αττικής. Καλησπέρα σε όλους και στον κύριο ζιακόπουλο. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ωραια πραγματα, ευχαριστουμε κ.Ζιακοπουλε...

    στον προηγουμενο χιονια ειχα παρατηρησει οτι στο θεμα της χιονοπτωσης (αποκλειστικα, οχι τοσο στα υπολοιπα δεδομενα) το ICON.EU και μεσω Ventusky η απεικονηση, που βγαζει καθε 3 ωρες νεα δεδομενα, ειχε πεσει εξαιρετικα μεσα σε αυτον το τομεα σχεδον σε ολοκληρη την Ελλαδα, καλυτερα μαλλον σε αυτον τον τομεα τοτε απο τα υπολοιπα μοντελα... τωρα δινει για ξημερωματα Τριτης μεχρι μεσημερι χιονοπτωση και στα κεντρικα μεχρι παραλιακα της Αθηνας, αν και στην επιλογη χιονοκαλυψη πανω απο 1cm δεν πιανει τα νοτια... οποτε μαλλον θα το δουμε να πεφτει, και ισως να κανει και καμια μικρη στρωση σε καποιες περιοχες για καποιο μικρο διαστημα μεχρι να λιωσει... για να δουμε και τα αυριανα δεδομενα.... μακαρι... οποτε εαν βγει και αυριο το ιδιο, ξημερωματα κοιταμε εξω απο το μπαλκονι, με ζεστο καφε και τηγανιτες με μελι.

    συνδεσμος:
    https://www.ventusky.com/?p=37.90;23.45;8&l=rain-3h&t=20210216/0900&m=icon_eu&w=off

    The Sailor.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συνεχής στροβιλισμός αυτή τη στιγμή στο ιόνιο κ ανατροφοδότηση από την "ουρά" τού επιφανειακού μετώπου λόγω ψύχους που έχει εισβάλει στο Ιόνιο κ σχετικά θερμών θαλασσών έχουν "ξυπνήσει" τον μηχανισμό τού Ιονίου(ionian snow effect κ ας μην πληρεί τις προϋποθέσεις εγώ έτσι το ονομάζω λόγω "ζήλιας" από τους φίλους ανατολικούς).
    Αποτέλεσμα?
    Χιονόνερα κ χιονοχάλαζο στα παραθαλάσσια νησιά κ τα παράλια της δυτικής ακτογραμμής,κ πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά κ ημιορεινά έως χαμηλά υψόμετρα της Λευκάδας της Κεφαλλονιάς κ της Ζακύνθου αυτή τη στιγμή.
    Εμεις εδώ με θερμοκρασία κοντά στο 0 τη βγάζουμε με έναν παγερό ΒΑ άνεμο που αφήνει στο πέρασμά τού νιφάδες ποτέ αραιές κ πότε πιο πυκνές.
    Καλημέρα κ καλή συνέχεια χιονοπτώσεων σταδιακά στα ανατολικά από σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μαίνεται σφοδρή η χιονοθυελλα από τις 12 το βράδυ και συνεχίζει ασταμάτητα,ότι πέφτει μάλιστα γίνεται σχεδόν πάγος αφού η θερμοκρασία έπεσε κάτω απο τους -3,5 βαθμούς.
    Ωραίο θέαμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα από Κρυονερι.....Όλα στρωμένα και ρίχνει με ένταση!!🌨🌨🌨
    Πετρος Δρακουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα, με μπουμπουνητά από τις 4 το πρωί ξεκίνησε η χιονόπτωση.
    Στα περίχωρα της Χαλκίδας το χιόνι έχει φτάσει τα 10 εκ και συνεχίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα, φανταστικό παλιακό χιόνι στα βόρεια προάστια... Όλα άσπρα και ρίχνει αβέρτα. Μόνο με αλυσίδες τώρα το πρωί τουλάχιστον παρότι ακούω τα μηχανήματα του διαβόλου πέρα δώθε να περνάνε από τον κεντρικό δρόμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο Ασπρογιαλούρος στο μπαλκόνι!
    Καλημέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλημέρα σε όλους! Ονειρεμένη μπούκα στα Μέγαρα! Απευθείας χιονοστρωση! Μου θυμίζει την έναρξη του 2008! Λέτε; Αλλά δύσκολα σύμφωνα με προβλέψεις του δασκάλου που απέδειξε ότι δεν χωρούν αμφισβήτηση και με την πείρα του μπορεί να εκτιμήσει την ατμόσφαιρα πριν καταλήξουν τα μοντέλα καιρού! Σε σχέση με το 2008 υστερουμε σε Τ850, σε διάρκεια αλλά και σε δυναμική υποστήριξη τις κρίσιμες ώρες! Βέβαια υπάρχουν και οι εκπλήξεις σε τέτοιες χιονοκαταστάσεις αλλά στη δυσκολότερη για το χιονιά περιοχή της Αττικής που είναι τα Μέγαρα ότι πάρουμε από εδώ και πέρα μας υπερικανοποιεί! Γενικά, στο ΒΒΑ ρεύμα είμαστε υπηνεμοι λόγω Πάρνηθας, Παστρας και Πατέρα! Σκεφτείτε ότι το 2004 χιονιστηκα μόνο την Τσικνοπέμπτη και μετά έφαγα ξεροβόρι και ολικό παγετό! Η σύγκλιση ΒΑ με ΒΔ είναι ευνοϊκή για εμάς, οι περιπτώσεις με χαμηλό στο Νότιο Ιόνιο όπως το 2006 που με είχε βάλει μέσα στο χιόνι σε λίγες ώρες ενώ πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η περίπτωση του Μαρτιατικου 2011 που για την περιοχή μου ήταν ο καλύτερος μετά το κορυφαίο 2008! Τότε αιτία ήταν τα 11 μποφόρ ΒΑ με αρκετή ανατολική συνιστώσα στο ξεκίνημα που έστειλε πολύ Δυτικά την υγρασία του Αιγαίου και στη συνέχεια ήρθε η πολύ ψυχρή μάζα μαζί το ΒΔ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Καλημέρα σε όλους! Επιτέλους μετά από καιρό μια άσπρη μέρα για την Αττική!
    Μποράν τα κατάφερες!
    Δημήτρης Δ. Ψυχικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 45εκ και -7 είναι η θερμοκρασία.Ρίχνει τα τελευαία μάλλον.καλημέρα
    Δημήτρης ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλημερα! Αγιος Στεφανος θαψιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μετά από σχεδόν 4 χρόνια έντονη χιονόπτωση στη Καλλιθέα... Αντε να δούμε μήπως το στρώσει κιόλας μέχρι τη Τετάρτη... Καλή συνέχεια σε όλους, καλή απόλαυση, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα... Γιώργος Τρ. (Αθήνα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στη Δυτική Μεσσηνία χιονίζει από τα 150μ και κατεβαίνει το υψόμετρο !!
    Θαυμάσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν "πετύχει" και αυτο ο δάσκαλος,πάει για.... φλος ρουαγιάλ!!.-----Π.Α.

      Διαγραφή
    2. "Το χαμηλό του Ιωάννου" που λέγαμε.
      Πέτρο μου, κακά τα ψέματα. Τα εργαλεία κάνουν το μάστορα και τα μοντέλα τους μετεωρολόγους!

      Διαγραφή
    3. Δάσκαλε νομίζω ότι το βλέπω στη δορυφορική! Και δίνει κεραυνούς μάλιστα! Για τους "άπιστους" να θυμίσω ότι το είχες προβλέψει πολλές μέρες πριν...

      Διαγραφή
  35. Καλημέρα θα αναμένουμε τις σημερινές προγνώσεις για την Αττική/Αθήνα για να μάθουμε αν από το βράδυ και για ένα 24ωρο το χιόνι θα σκεπάσει την πρωτεύουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πάντως πως καταλήγει πάντα ο ιστορικός χιονιάς Θεσσαλονίκης να γίνεται Αττικής, ανεξήγητο αλλά μου αρέσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) :) :) Μη μας ακούοουν. Σσσσσς. Ισχύει εν μέρει... (πάντως για να μιλήσουμε σοβαρά αυτή τη φορά δεν ισχύει... Υποθέτω ότι η πλατεία Αριστοτέλους έχει πιο πολύ χιόνι από το Σύνταγμα. Την Κηφισιά πρέπει να την συγκρίνουμε με το Πανόραμα π.χ. ).

      Διαγραφή
    2. χαχαχαχα!!! Τετάρτη πρωί θα κάνουμε ταμείο και για Σύνταγμα, απίθανο να μη το στρώσει, εγώ πιστεύω 2-3 πόντους στο δρόμο θα τους βάλει.

      Διαγραφή
    3. Αυτό που με "εξιτάρει" στην Αθήνα είναι τα on/off των χιονοπτώσεών της!

      Διαγραφή
    4. κ. Ζιακόπουλε, νομίζω ότι το χαίρεστε όσο κι εμείς! Αλήθεια, νιώθετε ή νιώθατε όσο ήσασταν στην ΕΜΥ αγωνία για την επαλήθευση της πρόγνωσής σας;
      Νίκος (φιλόλογος)

      Διαγραφή
    5. Πάντα νοιώθω αγωνία για την επαλήθευση των προγνώσεών μου. Ίσως να ήταν μεγαλύτερη όταν ήμουν στην ΕΜΥ για εύκολα κατανοητούς λόγους. Αυτό όμως που έχω πάθει είναι η μόνιμη "στρέβλωση" να αγαπώ ή να μισώ τους καιρούς που έρχονται ανάλογα με το αν τους είχα ή όχι επιτυχώς προβλέψει. Με αυτά τα δεδομένα, το χιόνι που έχει επιτυχώς προβλεφθεί με τρελαίνει!

      Διαγραφή
    6. Κ. Ζιακόπουλε, κάτι άλλο που μας ςξιτάρει στην Αθήνα είναι και η νιφάδες στο φώς του ήλιου

      Διαγραφή
  37. Καλημέρα. Χιονοθύελλα στο Γέρακα. Πρέπει να πέσει η ένταση του αέρα για να το στρώσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν πέσουν οι θερμοκρασίες θα το στρώσει υπομονή.

      Διαγραφή
  38. Δάσκαλε, παρότι η αποληστία είναι αμαρτία, ο λαός απαιτεί update πρόγνωσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλημέρα.
    Είναι αδόκιμο να συγκρίνετε την υπερ-σαχαρια Αττική με τη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Γειά σου Φωτη.Φλέπω στο βάθος τα βουνά "σου" φουλαριστά στο χιόνι.Μαγεία.Αυτό, πάνω απο την αγαπημένη Ναύπακτο,Τρίκορφο λέγεται? Στην πλαγιά του για μας δύει ο ήλιος στο θερινό ηλιοστάσιο.Σήμερα είναι σχέτος πίνακας.Εδώ η θερμοκρασία είναι τώρα 6οC,οπότε τη νυχτα με την ξαστεριά μήπως δεν πέσει κάτω από το 0(έστω-1,άντε -2) και έτσι να περιορίσουμε κατά πολύ τις ενδεχόμενες ζημιές.Οι προβλέψεις σου(σας) εντός.Να είσαι καλά.--------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μέση ετήσια βροχόπτωση Θησείο Αθήνας 400, Θεσσαλονίκης 438, (για λόγους σύγκρισης σχετικά με τον όρο στην υπέρΣαχάρια Ιεράπετρα -που στην Κρήτη θεωρείται ολόξερη- 494).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Απίστευτη χιονόπτωση και αέρας στα όρια χιονοθύελλας όλο το πρωί στον Ασπρόπυργο, σε υψόμετρο 50 (!) μέτρα. Χιονόστρωση κανονική παντού και η θερμοκρασία μεταξύ -0.5 και 2. Εντός λεκανοπεδίου Αθηνών οι περιοχές δεν είχαν την ίδια τύχη απ'ότι είδα, όμως το Θριάσιο Πεδίο είχε την τιμητική του. Τόσο χιόνι σε χαμηλά υψόμετρα είχε να δει η δυτική Αττική από το 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "Αγρόν ηγόρασα και έχω ανάγκην εξελθείν και ιδείν αυτόν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ναι,αλλά εγώ "γυναίκα έγημα,και διά τούτο ου δύναμαι ελθείν".-------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ΧΑΧΧΑΧΑΧΑ ΑΡΧΙΖΕΙΝΑ ΤΟ ΣΤΡΩΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΠΛΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ Π Φ Α Λ Η Ρ Ο Ν Μς ΩΡΑ2 2 22 ΤΗς 24-2-22

    ΑπάντησηΔιαγραφή