Ο καιρός του επόμενου πενθημέρου

Η περιοχή μας καλύπτεται από υψηλές πιέσεις, με αποτέλεσμα την απουσία βροχών και την επικράτηση γενικά ασθενών ανέμων. Τα άλλα βασικά στοιχεία του καιρού του νέου εικοσιτετραώρου (Παρασκευή) θα είναι οι αραιές νεφώσεις, οι τοπικές ομίχλες το πρωί και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Σημειώνεται ότι στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν αντίστοιχα τους 17 και 20 βαθμούς, όταν οι κανονικές (μέσες) μέγιστες θερμοκρασίες του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου είναι αντίστοιχα 10 και 13 βαθμοί. 


Το Σάββατο (6/2), αναμένεται σχεδόν παντού ηλιοφάνεια, με ομίχλες βέβαια το πρωί κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί και πάλι σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

Την Κυριακή (7/2), με την κίνηση ενός βαρομετρικού χαμηλού από τη δυτική προς την κεντρική Μεσόγειο, αναμένονται αρκετές νεφώσεις στη χώρα, αλλά όχι βροχές, τουλάχιστον ως τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι αρχικά στο Ιόνιο και τη νύχτα στο ΒΑ Αιγαίο στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί και πάλι σε υψηλά επίπεδα, ιδιαίτερα στη Ν. Ελλάδα, όπου θα πλησιάσει και ίσως φθάσει ακόμα και τους 25 βαθμούς. 

Τη Δευτέρα (8/2), προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και στη συνέχεια στη Β-ΒΑ χώρα και τα νησιά του Α. Αιγαίου. Σύντομες τοπικές αναμένονται ακόμα στις λοιπές ηπειρωτικές περιοχές και ίσως στο Β-ΒΔ Αιγαίο. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν Ν-ΝΔ 6 με 8 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε Δ-ΒΔ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στις περιοχές των βροχών. 

Την Τρίτη (9/2), ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος με λίγες βροχές στη Δ-ΒΔ Ελλάδα και  ίσως στο Α. Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν Δ-ΝΔ 4 με 6 μποφόρ.

 

Υ.Γ. Η απάντηση στο κουίζ καθαρογράφεται και θα αναρτηθεί αύριο.


20 σχόλια:

  1. xixix κύριε Ζιακόπουλε με κάθε θάρος....ο υποτροπικός φέτος θυμίζει τις ...χωρίατρες των παλιών μετεωρολόγων....ξεκινούσαν στο ύψος πάνω από το αυτί(Μαρόκο) και συγκέντρωναν όλο το μαλλί στο άλλο αυτί(Ελλάδα-Τουρκία)...θρυλική χωρίστρα ήταν του καντερέ και του λαζάνη....για την δικιά σας δεν γράφω τπτ εν όψει των αποτελεσμάτων του τεστ."θωμάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα από το ανοιξιάτικο σήμερα Αγρίνιο με 17β μέγιστη κ λιακάδα!
    Μοναδική παραφωνία η υψηλή υγρασία, η πρωινή ψύχρα κ οι ομίχλες τη νύχτα κ το πρωί στον κάμπο κ όχι μόνο.
    Δυστυχώς αυτή η θερμή εισβολή όχι μόνο θα είναι τελικά πολύ έντονη κυρίως στα ανατολικά κ νότια, αλλά φαίνεται εκεί ειδικά να έχει κ διάρκεια!
    Πάντως μετά από τέτοια παρατεταμένη θερμή εισβολή ο καιρός εξισορροπεί με δυνατές ψυχρές καταβάσεις(καλή ώρα το παράδειγμα του Ιανουαρίου).
    Όπως κ να έχει,κ αυτός ο μήνας θα κλείσει στο σύνολό του θερμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θερμή παράκληση σε όλους:Καλώ παρακαλώ όλους τους σχολιαστές να μην χρησιμοποιούν τον χαρακτηρισμό "δάσκαλε" ως προσφώνηση στον κύριο Ζιακόπουλο διότι η συγκεκριμένη λέξη προσδιορίζει κάποιον που μπαίνει μέσα σε τάξεις.Οι σωστοί χαρακτηρισμοί για προσφώνηση είναι οι λέξεις όπως:κύριε,αγαπητέ,αξιότιμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έκαστος στο είδος του.

      Διαγραφή
    2. Η προσφώνηση «δάσκαλε» δεν έχει τίποτα το υποτιμητικό (το αντίθετο μάλιστα)και συνάδει πλήρως σε αυτό τον χώρο όπου αρκετοί που συμμετέχουμε μαθαίνουμε από τον κύριο Ζιακόπουλο, είναι ένα είδος ψηφιακής τάξης ή καλύτερα ψηφιακού αμφιθεάτρου. Χρησιμοποιείται επίσης η προσφώνηση αυτή και στα Πανεπιστήμια, είχα αξιόλογους πανεπιστημιακούς δασκάλους και χαίρομαι γι αυτό. Προσωπικά λοιπόν χρησιμοποιώ τον όρο αυτό, αν ο δάσκαλος δεν θέλει να τον αποκαλούμε έτσι θα το επισήμανε με κάποιον τρόπο....
      Κωνσταντίνος Θεσσαλονίκη

      Διαγραφή
    3. Αυτό το μπλογκ είναι μια τάξη και το συγκεκριμένο θέμα της προσφώνησης το έχουμε συνεννοηθεί από καιρό,ευχαριστω.
      Δημήτρης ρ.

      Διαγραφή
    4. Από που προκύπτει αυτό??. "Δάσκαλε!!". Η υψηλοτέρα και τιμιωτέρα των προσφωνήσεων!.

      Υ.Γ." Υμείς δε μη κληθείτε καθηγηταί......".-----Π.Α.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος 3:35 μμ καλά κούλουμα εύχομαι. Φραγκίσκος από παλαιό Φάληρο.

      Διαγραφή
    6. Δασκαλο γιατι να τον λεμε,προσωπικα δεν τον ειχα ποτε δασκαλο τον Κυριο Ζιακοπουλο.θα τον προσφωνούμε φιλο καλυτερο μου κανει

      Διαγραφή
  4. Απίστευτο!
    19,2β σήμερα μέγιστη στο Ζερίκι Βοιωτίας στα 850μ υψόμετρο.
    Και ακόμα δεν κορυφώθηκε η θερμή μεταφορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο και να φτάσει στο Ζερικι όταν θα έρθει ψυχρή εισβολή εκεί θα χιονίσει!Έχουν χιονο-μαγνητη.

      Διαγραφή
    2. Δημήτρη να μου λείπει το βύσσινο.
      Είμαι άνθρωπος της διάρκειας κ όχι της φωτοβολίδας.
      Εκεί ο καιρος φέτος είναι απλά απαράδεκτος από όλες τις απόψεις κ ας Χιόνισε 2 φορές.
      Δεν υπάρχει χιόνι πουθενά ούτε για δείγμα.
      Αν με ρωτήσεις για την περιοχή μου να προτιμήσω βροχές κ συννεφιά με χιόνια στα ορεινά με διάρκεια από τη μια,κ από την άλλη βαρετόκαιρος με υψηλές θερμοκρασίες κ ήλιο κ μία δύο φωτοβολίδες με χιόνια έως τις βάρκες να είσαι σίγουρος ότι θα προτιμούσα το πρώτο.
      Μού τη σπάνε πολύ οι ηλιόλουστες κ θερμές μέρες μέσα στο χειμώνα κ ειδικά όταν αυτές γίνονται συνεχείς.
      Για μένα χειμώνας φυσιολογικός για όλη τη χώρα ήταν αυτός του 2011-2012 στο πρόσφατο παρελθόν.
      Τα άλλα είναι παρηγοριά στον άρρωστο.

      Διαγραφή
  5. Όπως τα λες είναι Ματραλη. Μετά από τέτοια θερμή εισβολή λογικό είναι να μας έρθουν μετά ψυχρές καταβάσεις για εξισορρόπηση.Το θέμα είναι εάν θα είναι εμπλουτισμένες με υγρασία η απλώς ξεροβορι. Προσωπικά περιμένω με αγωνία την απάντηση για το κουίζ του κ ζιακοπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εν αναμονή του κουίζ του κ.ζιακοπουλου,θα συμφωνήσω με το φίλο Φώτη ότι μετά από τέτοιες ζεστές θα ξεσπάσει κάτι για να ισορροπήσει η φύση δεν μπορεί.Παντως εδώ στα ημιορεινά της Όθρυς ο καιρός θυμηζε άνοιξη αν εξαιρέσουμε την πρωινή σχετική ψυχρά.χρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο χειμώνας είναι μπροστά,ας μην ξεχνάμε έχουμε και τόν Μάρτιο 🙂 Σταύρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Γενάρη κυνηγούσα κουνούπια κάθε μέρα λες και είναι καρα Ιούλιος και έχω αλλεργία λες και είναι Άνοιξη...Αυτός είναι ο φετινός χειμώνας. Αυτό δε το άχιονο Πήλιο, Φλεβάρη μήνα το λες και τουλάχιστον αλλόκοτο!
    Γιάννης, Βόλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλησπέρα απο Χαλκίδα.Αρχες Φλεβάρη και η Δίρφυς σχεδόν αχιονη/40 χρόνων δεν την θυμάμαι αυτό το χάλι.Κατι μου λέει ότι ο φετινός χειμώνας θα μας αποχαιρετίσει με ξέσπασμα δυνατό..ειδωμεν 2ο,3ο δεκαήμερο Φλεβάρη,γδαρτης παλουκοκαφτης?Κ.Ζιακοπουλε ποντάρετε Μάρτιο τον ξεχνάμε Φεβρουάριο?Γιάννης,Χαλκίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή