Καιρός ήπιου Β-ΒΑ ρεύματος

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), η διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στη ΝΑ Ευρώπη θα είναι ευνοϊκή για τη διατήρηση του βόρειου ρεύματος στη χώρα μας με ένταση ως τα 5 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, οι πιθανότητες βροχής είναι περιορισμένες και η θερμοκρασία θα φθάσει τους 21 βαθμούς. 


Το Σάββατο (14/11), ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στη Χαλκιδική, την Α. Θεσσαλία - Β. Σποράδες, την Α. Στερεά - Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο και τη Β. Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση ως τα 6 μποφόρ (Α-ΝΑ Αιγαίο-Καρπάθιο) και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά (μέγιστες τιμές στα βόρεια 16 με 18 και στα υπόλοιπα 19 με 21οC). 

Την Κυριακή (15/11), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στη Β. Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Τη Δευτέρα (16/11), θα υπάρχουν αρκετές νεφώσεις στη χώρα, αλλά οι πιθανότητες βροχής θα είναι και πάλι περιορισμένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Δ-ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά Β-ΒΔ με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, την Τρίτη (17/11), τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στις δυτικές, κεντρικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά Α-ΝΑ 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά ΒΑ περίπου με την ίδια ένταση.

4 σχόλια:

  1. 0 χιλιοστά γιά το χωρίου μου τα Θεοδωριανα Άρτας, ο Νοέμβρης...

    Δεν έχει ξαναγίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά εντυπωσιακό. Τα Θεοδώριανα νομίζω είναι από τα πιο υετοφόρα μέρη στην Ελλάδα. Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος. Και είναι από τα ομορφότερα χωριά της Άρτας, παρεμπιπτώντως.

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη για το απαντά σχόλιο, αλλά να σημειώσω ότι επειδή μιλάμε για τα Θεοδώριανα η... χασούρα μπορεί να καλυφθεί γρήγορα. Το θέμα βέβαια είναι αν βρέχει τότε που πρέπει να βρέξει.

      Διαγραφή