Φρεσκάρισμα των βοριάδων

Στον ουρανό της Αθήνας ό ήλιος βρίσκει δρόμο μέσα από τα σύννεφα! Φωτ. Γιώργος Κωνσταντούλης


Στη διάρκεια του νέου εικοσιτετραώρου (Τρίτη), το πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου από τα Β. Βαλκάνια θα σηματοδοτήσει την επικράτηση ενισχυμένων Β-ΒΑ ανέμων στην περιοχή μας εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο). Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις Β-ΒΑ περιοχές της χώρας και λίγες βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Α. Θεσσαλία και την Κρήτη. 


Την Τετάρτη (25/11), τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ενισχυμένοι ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι πρόσκαιρα στο Αιγαίο ίσως φθάσουν τα 8 μποφόρ, και οι χαμηλές θερμοκρασίες κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Ασθενείς βροχές αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. 

Την Πέμπτη και την Παρασκευή (26-27/11) προβλέπεται σχετική καλοκαιρία. Οι άνεμοι βαθμιαία θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Αναφορικά με την προοπτική του καιρού στη χώρα, όλα δείχνουν ότι ο Νοέμβριος θα μας αποχαιρετήσει με βροχές κυρίως στις Δ-ΒΔ περιοχές της.


9 σχόλια:

  1. Καλή εβδομάδα με υγεία στον δάσκαλο μας κ σε όλους τους φίλους του μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλη εβδομάδα σε όλους κ μακάρι να έρθουν οι βροχές Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτα ακόμα.... Δεν φαίνεται φως στο τουνελ δυστυχώς....
    Μέχρι 10-15 Δεκεμβρίου έτσι θα παει....
    Τραγικά πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο χειρότερος Νοέμβριος από άποψη βροχών των τελευταίων 40 ετών στην περιοχή μας. (Πρώτη Σερρών). 1mm. όλο κι όλο και δε φαίνεται τίποτα ως 30 Νοεμβρίου. Η κλιματική διαστροφή είναι εδώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα μπορουσε να ειναι και 0 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aγαπητε ανωνυμε αυτο ανετα εκλαμβανεται ως ...τρολλαρισμα.Ειδικα για τη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι εντελως anfair!.-----Π.Α.
      Υ.Γ. Χαιρετισμους στην εμβληματικη Πρωτη Σερρών.---Π.Α.

      Διαγραφή
  6. Απ'οτι φαινεται ο νοεμβρης θα δωσει νερα στο 90+! Καλη εβδομαδα σε ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρόλο που έχω διαβάσει 3 φορές τα βιβλία σας δάσκαλε,δεν εστίασα σε όλα όσα όμορφα μας εξηγήσετε με λίγα λόγια απο το πολύ ωραίο αυτό βήμα που μας προσφέρεται καθημερινά για να μαθουμε κοντά σας την επιστήμη της μετεωρολογιας.
    Σας ευχαριστώ πολύ και συγνώμη που αργω να απαντήσω αλλά το ελαιόμαζεμα είναι στα φόρτε του.
    Φίλε Πέτρο σε καταλαβαίνω απόλυτα σε αυτο που λες και έχεις δίκιο,μπορεί να φαίνεται ότι είμαστε κοντά αλλά συνάμα είμαστε πολύ μακριά(καιρικα).
    Να φανταστείς πως περιοχές που βρίσκονται δίπλα ή και κάτω από τον Ελικώνα,δεν παίρνουν παρα ελάχιστα πράγματα από υετο καθώς έχουν την "ατυχια" να βρίσκονται στην νότια πλευρά του βουνού.
    Και ας μην μιλήσω για χιόνι γιατί εκεί πέφτει το κλάμα του αιώνα.
    Πέρυσι πχ που η περιοχή μου είχε "πνιγει" από χιόνι εκείνοι μάζευαν ελιές αφού το κύμα δεν έφθασε ποτέ από την νότια μεριά του Ελικώνα και μιλάμε ότι μας χωρίζουν ελάχιστα χιλιόμετρα(Στην ευθεία ούτε 10).
    Φυσικά δεν έριξε πάρα ελάχιστο χιόνι ούτε στην ΔΒΔ πλευρά του Ελικώνα με αποτέλεσμα και η περιοχή του φίλου Στέλιου Ι,να πάρει λίγα πράγματα και με υψόμετρο διπλάσιο της περιοχής μου.
    Το ξέρω ότι "ζηλεύεις" αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι'αυτο παρά να σε φιλοξενήσω την επόμενη φορά που θα έχουμε χιόνι και να το απολαύσουμε παρέα,και δεν θα αργήσει και πολύ...
    Φίλε Χρήστο Παπαηλια,δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες,τα γνωστά μερομηνια,εγώ ξέρω μόνο τι πιάνουν οι δικές μου κεραίες και τα έχω γράψει εδώ και πολύ καιρό,ότι καλό περιμένω για τα ανατολικά και νότια είναι μετά τις 15 Δεκεμβρίου,εάν είναι να έρθει κάτι καλύτερο και στο διάστημα που λες,ευπρόσδεκτο.
    Εγώ δεν στηριζομαι και τόσο στα μερομηνια,αλλά επειδή μου τα έμαθε ο πατέρας μου,τα παρακολουθώ.
    Φίλος μου από την Εύβοια που μου στέλνει τα δικά μου κάθε χρόνο, μπορώ να πω ότι έχουμε μεγάλες αποκλίσεις και επειδή υπάρχει ορατότητα μεταξύ μας,καθώς είμαστε στην ίδια ευθεία, πολλές φορές τον ρωτώ τι είναι αυτό που εκείνος βλέπει και δεν το βλέπω εγώ.
    Πέρυσι πχ που βάλαμε και στοίχημα για την περιοχή μας,έχασε παταγωδώς.
    Και φέτος πάλι έχουμε μεγάλες αποκλίσεις σε όσα ο καθένας μας βλέπει,θα δούμε στο τέλος ποιος θα έχει δικιο,πάντως μπορώ να πω ότι η περιοχή του έχει πολύ νόστιμα κρέατα,οπότε άσε να πληρώνει...
    Εσύ όμως Χρήστο,δεν μας είπες τι βλέπει ο φίλος σου ο καλόγερος,περιμένω...
    Εχθές ήταν μια ημέρα πολύ κρύα για εμάς,με πυκνή συννεφιά και πολύ δυνατό αέρα,που λίγο πριν δύσει ο ήλιος έσπασε η συννεφιά και έπεσε ο αέρας για να ξαστερωσει μόλις νυχτωσε και η θερμοκρασία έπεσε στους 5 βαθμούς, το πρωί όμως έβγαλε ξανά πυκνή συννεφιά και έτσι συνεχίζει μέχρι τώρα.
    Πρόλαβα όμως να δω την κορυφή του Ελικώνα (παλιοβουνα) η οποία έχει πασπαλισει.
    Καλημέρα σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα του καλόγερου εννοώ Χριστοδουλε αλλά έτσι συζήτηση να γίνεται! Μέχρι τώρα δεν έχει πέσει έξω πάντως! Από τον Αύγουστο μου έχει πει για την ανομβρία του φθινοπώρου αισιοδοξεί για τις τριάντα του μήνα και για Δεκεμβριανά χιόνια! Λόγω των περιορισμων δεν έχουμε επαφή τον τελευταίο καιρό! Όσο για τις ελιές λίγες φέτος αλλά με ονειρική απόδοση και Δόξα τω Θεω! Συγνώμη και πάλι για τα σημεία στίξης λόγω πληκτρολογίου!

      Διαγραφή