Βροχές… εξ Αιγύπτου!


Το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη), η χώρα θα βρίσκεται υπό την επίδραση του συνδυασμού των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με ένα σχεδόν στάσιμο βαρομετρικό χαμηλό που στροβιλίζεται στη θαλάσσια περιοχή Ν-ΝΑ της Κρήτης. Με αυτές τις συνθήκες, στην περιοχή μας θα επικρατήσουν ΒΑ άνεμοι εντάσεως ως τα 7 μποφόρ (Αιγαίο) και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες βασικά στην Κρήτη και τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 22 βαθμούς (Δ. Ελλάδα). Πάντως, οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα είναι χαμηλές και το πρωί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας η ψύχρα θα είναι ιδιαίτερα αισθητή. 


Την Τετάρτη (11/11), αρχικά θα διατηρηθεί ο ίδιος καιρός, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα θα εξασθενήσουν. 

Την Πέμπτη (12/11), προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και ίσως λίγες ασθενείς βροχές στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα και τη Β. Κρήτη. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.


Υ.Γ. 1) Στη Ν-ΝΑ νησιωτική Ελλάδα οι… εξ Αιγύπτου βροχές θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

2) Η καιρική ανορθογραφία του φετινού Νοέμβρη (εμμονή βόρειων ανέμων και ανομβρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας) δεν φαίνεται ότι θα διορθωθεί σύντομα.


22 σχόλια:

  1. Το gfs δίνει προς της 24 του μήνα έντονο κρύο και χιόνια στα πεδινά. Ο πρώτος ψηφιακός χιονιάς που εννοείτε ότι είναι παρααααααα πολύ μακριά και θα αλλάξει πολλές φορές ως τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας σπανιος καιρικα νοεμβρης αλλα.οχι κσι πρωτογνωρος γιατι καπου καπου.εμφανιζεται αυτο το καιρικο μοτιβο με ατμοσφαιρικη κυκλοφορια τυπου Ω Παντα ομως τελειωνει και την διαδεχεται σφοδρη κακοκαιρια και ετσι σιγουρα θα γινει και εφετος ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΚΡΗΤΗ ΘΑ ΦΑΕΙ ΓΕΡΑ ΝΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλάκα μας κάνει η Κρήτη.
      Επί του τίτλου της ανάρτησης, εγώ πάντως νομίζω ότι ζω στο Ν. ημισφαίριο, κ. καθηγητά.

      Διαγραφή
    2. Όταν το 2000 μαζί με ένα φίλο και συνάδελφο από την ΕΜΥ είχαμε πάει στο Σίδνεϊ και δουλεύαμε ως βοηθοί μετεωρολογοι στο μετεωρολογικο κέντρο είχαμε πάθει την πλάκα μας. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι σκάφες των χαμηλών υψών έμοιαζαν με ράχες και το αντίστροφο. Ακούγαμε ότι θα επικρατήσουν νοτιάδες και θα κρυώσουμε ή ότι θα έλθουν βοριάδες και θα υποφέρουμε από ζέστη και υγρασία. Ακόμα και οι ΒΔ άνεμοι μετά το πέρασμα των ψυχρών μετώπων αντί για τη γνωστή ατμοσφαιρική διαύγεια, έφερναν πνιγηρή κόκκινη σκόνη από το εσωτερικό της Αυστραλίας. Σε μια τέτοια περιπτωση, παραμονή της αναχώρησής μας για τα πάτρια εδάψη, με έπιασε μια οξεία λαρυγγίτιδα που πέρασε μετά από ένα δεκαήμερο. Ελλάδα και πάλι Ελλάδα!
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
    3. Πολύ σωστά! Ελλάδα και πάλι Ελλάδα! Το διαπίστωνα μετά από κάθε ταξείδι σε Ευρωπαϊκή χώρα. Η ποικιλία του κλίματος και του τοπίου της Ελλάδας είναι Μοναδική!

      Διαγραφή
  4. Εάν ο αντικυκλωνας ήταν ποιο ανατολικά,τότε υπήρχε περίπτωση το βαρομετρικό νότια της Κρήτης,να κινούταν βόρεια; Πολύ σπάνιο θα ητανε.Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται!!!ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ωραίες μέρες κάνει; Μακάρι ο χειμώνας να μην είναι βαρύς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σε όλους.
    Καταρχήν τα προγνωστικά για την Κρήτη επιβεβαιώνονται όχι μόνο για βόρειες ορεινές περιοχές της, αλλά κ για όλο σχεδόν το νησί μέχρι Τετάρτη μεσημέρι θέλει προσοχή.
    Επίσης με τη διατήρηση της υπάρχουσας κυκλοφορίας δεν αποκλείω το νησί να συνεχίσει να παίρνει νερά κ μετά την Πέμπτη κατά περιόδους με αποτέλεσμα να μπορούμε να μιλάμε για το πιο υετοφόρο φθινόπωρο πανελλαδικά στο νησί.
    Νομίζω ότι σε όσους θέλουν τα αποκωδικοποιήσουν τη κλιματική αλλαγή ο ίδιος ο καιρός τους βάζει γυαλιά....
    Στα δικά μας τώρα ο καιρός έχει κρυώσει σε φυσιολογικούς πια ρυθμούς με τις ελάχιστες τιμές εκεί όπου κυριαρχεί η ξαστεριά(δυτικά κ βόρεια) λόγω πολύ μεγάλης διάρκειας νύχτας κ αναστροφής στα ηπειρωτικά να έχουμε κ τις πρώτες για φέτος αρνητικές τιμές(στη περιοχή μου τα τελευταία πρωινά η ελάχιστη πέφτει στους 7β!)
    Στα μελλούμενα τώρα κ ανεξαρτήτως με όλα αυτά που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, εγώ σύμφωνα κ με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δε θα αλλάξω κάτι από αυτά που έλεγα πάρα μόνο λίγο στο χρόνο.
    Αν το πάρουμε στατιστικά από προηγούμενες χρονιές από ανέκαθεν μεταξύ Σεπτεμβρίου κ Δεκεμβρίου "μπαστακώνετε" ένας τεράστιος αντικυκλωνας πάνω από όλη σχεδόν την Ευρώπη με έμφαση τα κεντρικά τμήματά της(η λεγόμενη Ω μπλοκ κυκλοφορία που πέρσι αν θυμάστε μας ταλαιπώρησε όλο τον Οκτώβρη με ανομβρία)
    Προς γνώση κ συμμόρφωση(το λέω κ για μένα) αυτή η κυκλοφορία πάντα αποδεικνύεται σκληρό καρύδι κ πάντα κράτα περισσότερο του αναμενόμενου ενώ όπως είπε κ ο φίλος Παναχαϊκός όταν λήξει η κυριαρχία του συνήθως ο καιρός αλλάζει εντυπωσιακά.
    Δε θα σταθώ στους χάρτες βροχής των μοντέλων στα μακροπρόθεσμα γιατί ότι κ να δίνουν τους θεωρώ άκρως αναξιόπιστους στα μακρινά κ πιο πολύ "παιδιαρίζουν" με τους διάφορους χρωματισμούς τους.
    Βάση λοιπόν την ανάλυση Ευρωπαίου κ gfs στη στάθμη των 500hPa όπως επίσης κ των κύριων ran των δύο παραπάνω ensembles απόκλισης υετού κ θερμοκρασίας το ρεζουμέ που μπορούμε να αναφέρουμε με σχετική ασφάλεια τώρα πια,είναι ότι σταδιακά από τις 17 του μήνα κ μετά ο αντικυκλωνας σπάει σε όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα να ανοίγει η δίοδος ροής συστημάτων κ κυκλογεννέσεων στη ανατολική Μεσόγειο.
    Εάν συνυπολογίσουμε κ την κάθοδο ακόμη πιο ψυχρών αερίων μαζών από τη Βόρεια Ευρώπη προς την περιοχή μας εκείνες περίπου τις ημέρες θα πρέπει να μιλάμε για εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού σε μεγάλο κομμάτι της χώρας που φαίνεται να έχει αρκετά μεγάλη διάρκεια(άλλος καιρός δλδ στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου)
    Αν κ ακόμα υπάρχουν κάποιες διχογνωμίες εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι η εξέλιξη του καιρού θα είναι άκρως ενδιαφέρουσα.
    Τέλος όσοι μιλούν από τώρα για πολύ έντονο κρύο πολικής προέλευσης κ χιόνια μέχρι τα πεδινά στα τέλη του μήνα θα τους έλεγα να κάνουν υπομονή γιατί ακόμη αυτό το σενάριο είναι πολύ μακρινό κ πολύ αισιόδοξο.
    Σημασία έχει να έχουμε νερά κ χιόνια στα ορεινά.
    Ελπίζω να βοήθησα καλή συνέχεια σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και στον δάσκαλο. Δύσκολοι οι καιροί που διανύουμε από άποψη υγείας, πολιτικής, οικονομίας και στα καθ'ημάς και από καιρική άποψη. Φθινόπωρο δεν υπάρχει φέτος μέχρι εδώ. Εξαίρεση η Κρήτη βέβαια, που ζει άλλες καταστάσεις. Για άλλη μια φορά παρατηρούμε τις ανορθογραφίες που λέει ο δάσκαλος. Εκτός από το παράδοξο καιρικό μοτίβο, αξιοπρόσεκτη η φοβερή εμμονή σε αυτόν τον τύπο καιρού,ενώ το ανύπαρκτο φθινόπωρο έχει κάνει εμφάνιση-guest με ακραία φαινόμενα 1-2 φορές. Κατά τα άλλα καιρική ησυχία και το μόνο που δίνει μια ευχάριστη νότα εδώ στην Αττική είναι οι συννεφιές (μέχρι προχθές) που δίνουν μια αίσθηση κάπως φθινοπωρινή. Καλό κουράγιο σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρώτη ημέρα σήμερα με πάχνη στα Γιάννενα με το θερμόμετρο να δείχνει 0,6 βαθμούς.Τ
    ο μεσημέρι όμως ο καιρός μαλακώνει αρκετά όπως και να χει το πρωτο στοιχείο του χειμώνα το έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι περίπου κύλησε και το φθινόπωρο του 1969 (!) στη Θεσσαλονίκη, ανομβρία και υψηλές θερμοκρασίες. Έπειτα όμως, επέλασε χειμώνας με 45 παρακαλώ ημέρες βροχής και χιονιού στην πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν τα ΠΑΝΤΑ θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας των εταιρειών ΑΠΕ.
    Η μεθόδευση της έγκρισης της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αιολικού πάρκου σταθμού παραγωγής ενέργειας στην θέση "ΖΑΓΑΡΑΣ" του Ελικώνα,παρα τις σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων,φορέων και και την αρνητική εισήγηση τόσο του ΔΣ Αλιάρτου-Θεσπιων όσο και του ΔΣ Θηβαίων,επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον τίτλο.
    Το υφιστάμενο "ειδικό πλαίσιο χωροταξικού σχεδιασμού και αειφόρου αναπτυξης για τις ΑΠΕ" ψηφίστηκε το 2008 και εφαρμόστηκε κατά γράμμα και αυτούσιο από όλες τις κυβερνήσεις που μεσολάβησαν και επιτρέπει την εγκατάσταση τους,σχεδόν παντού.
    Τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά και διάφορα τραγελαφικα και θα μπορούσε κάποιος να γράψει βιβλίο,εγώ θα σταθώ στα εξής...λίγα...
    Επειδή το αιολικό πάρκο βρίσκεται στο σύνορο των δήμων Θηβαίων και Αλιάρτου -Θεσπιων Και ο δήμος μας ψήφισε αρνητικά,ο δήμαρχος της Θήβας εισηγουμενος στο ΔΣ του δήμου Θηβαίων,επικαλέσθηκε έγγραφο της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος(Το οποίο φυσικά είχε συνταχθεί κατά παραγγελία ελάχιστες μέρες πριν) το οποίο καθόριζε ότι το πάρκο βρίσκεται ΜΟΝΟ στα όρια δήμου Θηβαίων!!!Πάρε ταύτα όμως το ΔΣ Θηβαίων ψήφισε αρνητικά.
    Στις 5 /11/20 Στην συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος και ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς, ο δήμαρχος Θηβαίων παρεκαμψε την απόφαση του ΔΣ και έδωσε την έγκριση του στην Επιτροπή που με τακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές και καθεστώτα ενέκρινε την ΜΠΕ.
    Από τις 7 ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν στην κορυφογραμμή του ανατολικού Ελικώνα,οι 4 βρίσκονται μέσα στο ελατοδασος που είναι Κεφαλληνιακης ελάτης που είναι είδος ενδημικό.Όποιος έχει περπατησει σε αυτά τα απίστευτα μέρη που δεν τα βλέπει ο ηλιοςσχεδον ποτέ μπορεί να καταλάβει τι λέω.
    Ο μελετητής μάλλον δεν πέρασε ποτέ από εκεί ή μάλλον δεν τον"περασαν" από το δάσος αυτό.
    Λιγο πιο ανατολικά βρίσκεται και η Ιπποκρηνη,η πηγή,που κατα την μυθολογία σχηματίστηκε όταν ο Πήγασσος,το φτερωτό άλογο του Βελερρεφοντη χτύπησε μεψτην οπλη του και ανέκοψε την άνοδο του Ελικώνα, κατ' εντολή του Δία.
    Η ισοπέδωση της κορυφογραμμή και όχι μόνο,για την διαμόρφωση των "πλατειών" φυσικά δεν διασφαλίζει ότι μια σειρά από πηγές θα συνεχίσουν να έχουν νερό.
    Αλλάζουν σύνορα δήμων,καταστρέφονται δάση σπάνια και χάνονται πηγές με μεγάλη ιστορία.
    Με δύο λόγια,η μυθολογία,ο Ησίοδος,οι Μούσες κτλ,γίνονται θυσία στο βωμό της κερδοφορίας και φυσικά οι μελλοντικοί επισκέπτες θα ακούνε για την Θεογονία την γέννηση αρχαίων Θεών,θα απολαμβάνουν στο αρχαίο Θέατρο της κοιλάδας των Μουσων τις όμορφες παραστάσεις που γίνονται εκεί,αλλά μόλις θα σηκώνουν το βλέμμα τους,θα "θαυμάζουν" το κατασκευάσμα του υπαρκτού σύγχρονου Θεού:του κέρδους..
    Τα πράγματα βέβαια είναι αρκετά σοβαρά από πολλές απόψεις και αφορούν όλους μας,καθώς η πασει θυσία εγκατάσταση όσων περισσότερων ΑΠΕ γίνεται,δεν έχουν έστω κατά την ελάχιστη ελάφρυνση των εξόδων της ενέργειας που όλοι πληρώνουμε,αλλά έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την διασφάλιση τεράστιων κερδών των εταιρειών-κολοσσών και επιχειρηματιών(44 δεις μέσω ΕΣΠΑ για Τα επόμενα 10 χρόνια).
    Πόσο δίκιο είχε ο μεγάλος Σπύρος Καλογήρου με την επική ατάκα του προς τον τεράστιο Νίκο Κουρκουλο: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
    Καλημέρα σας ή μάλλον καληνύχτα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ εχεις απολυτο δικιο για τα αιολικα παρκα.Δεν υπολογιζουν τιποτε αυτες οι εταιριες αλλα και οι περισοτεροι ανθρωποι δεν ενδιαφερονται Αγαπω τρελλα το παναχαικο μιλω μαζι του και μου μιλα με τις ομορφιες του Με συντροφευει μια ολοκληρη ζωη και μπροστα στα ματια μου το βιασαν και το χαρακωσαν Ανοιξαν δρομους 6 μετρων πλατος για να ανεβασουν τις τερατωδεις ανεμογεννητριες Εσκαψαν και βρωμισαν το τοπιο με τονους απο μπαζα και πανω στην κορυφογραμμη τοποθετησαν βλεπετε νουμερο 42 ανεμογεννητειες που ακομα δεν εχω κατλαβει τι προσφερουν κυριως στις ομορες κοινοτητες Ελαχιστοι ομως ενδιαφερονται για αυτο και ολους εμας μας νομιζουν οτι ειμαστε εναντιον της αναπτυξης καιμας αναφερου ως αιθεροβαμονες ονειροπολους και γραφικους Δεν πειραζει γιατι ολοι αυτοι δεν εχουν ακουσει το κελαρισμα του νερου στους χειμαρους το κελαιδημα των αηδονιων στην ακροποταμια το θορυβο της καταιωιδας τον κροτο του κεραυνου και τοσα αλλα Ειναι μαλλον το μεγαλυτερο αιολικο παρκο στην ελλαδα η ενα απο τα μεγαλυτερα Να γινουν παρκα αιολικα αλλα σε περιοχες απομεμακρυσμενες απο τα χωρια τα δαση και τις πηγες και να υπαρχουν ανταποδοτικα οφελει ΗΘΕΛΑΝ να επεκτεινουν το παρκο μεχρι τις δυο ψηλοτερες κορυφες αλλα μετα απο σοβαρη αντιδραση ευτυχως δεν περασε Απεναντι απο το παναχαικο στην περιοχη αντιριου και κλωκοβας εγκατασταθηκε αλλο αιολικο παρκο με τουλαχιστον20 ανεμογεννητριες αφου πρωτα εκοψαν μεγαλους δρο μους σε παριοχες οπου υπηρχαν μονο μονοπατια και περιοχη με την πρωτη ματια φαινεται ποσο υποβαθμιστικε Δεν θελω να σας κουρασω αλλο αλλα αυτα ειναι γεγονοτα που μας προβληματιζουν Τα του καιρου μια απο ταιδια μεχρι περιπου τις 18 του μηνα απο εκει και περα θα εχουμε να πουμε ολλα ειμαι σιγουρος και επειμενω Χριστοδουλε και Φωτη την καλημερα μου και την εκτιμηση μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παιδιά, το πρόβλημα με τα αιολικά πάρκα κρατά χρόνια τώρα κ δυστυχώς παρόλο που ο φίλος Χριστόδουλος έχει χίλια δίκια, η καταστροφή της φυσικής ομορφιάς των βουνών μας πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.
      Τα (οικονομικά) συμφέροντα τεράστια.
      Τι να πω κ εγώ όπως είπε κ ο Παναχαϊκός που γύρω από τη Ναυπακτία όπως κ στην κλόκοβα(παλιοβούνα) έχουν γεμίσει όλα τα βουνά(μικρά μεγάλα)με άνεμογεννήτριες ρίχνοντας αρκετά το επίπεδο φυσικής ομορφιάς.
      Όσο για τον καιρό, στη χθεσινή μου ανάρτηση έγραψα αναλυτικά τι πιστεύω ενώ πριν από λίγο ανέβασε κ ο εξαίρετος Βασίλης Πανάκογλου την οριστική μεσοπρόθεσμη για τη συνέχεια του Νοέμβρη όπου σας παραθέτω από κάτω τον σύνδεσμο από τη σελίδα του για όσους θέλουν να διαβάσουν

      https://weathergroup.gr/2020/11/10/

      Την αγάπη μου σε όλους τους προγνώστες ερασιτέχνες κ μη, που από την αρχή του μήνα στις μακροπρόθεσμες τους διατυμπάνιζαν για ξεροβόρι κ αντικυκλωνα διαρκείας όλο το μήνα!
      Η μακροπρόθεσμη εκτίμηση φίλοι μου δεν είναι μόνο χάρτες υετού με χρώματα.
      Δε πειράζει όμως καθώς σε αυτό τον κόσμο μέσα από τις διαφωνίες μας, τη συζήτηση κ τη μελέτη γινόμαστε καλύτεροι.
      Καλό χειμώνα προσεχώς!

      Διαγραφή
    2. Φώτη κάτσε να βγουν πρώτα... Γιατί άνετα τρώμε ξεραιλα μέχρι τον Δεκέμβριο...
      Στη δυσκολότερη θέση η ήπειρος όπου συνεχίζει να έχει ανοιξιάτικες θερμοκρασίες με λαμπρό ήλιο, κάτι που δεν φαίνεται να αλλάζει μέχρι τον Δεκέμβρη.

      Διαγραφή
    3. Φίλε Βασίλη οι συνοπτικής κλίμακας χάρτες κ τα ensembles κ των δύο μεγαλύτερων προγνωστικών κέντρων συνεχίζουν κ επιμένουν από μέρες για άλλα πράγματα μετά τις 18(μέσα βάζω κ την Ήπειρο για αλλαγή).
      Εφόσον οι υψηλές πιέσεις θα ανηφορίσουν σε όλη τη δυτική Ευρώπη κ μέχρι τη μεγάλη Βρετανία στο δεύτερο μισό του Νοέμβρη είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο καιρός στην ανατολική μεσόγειο θα πάρει άλλη ρότα.
      Τα υπόλοιπο δεν τα φοβάμαι ότι κ να δείχνουν καθώς πιστεύω ότι μέρα τη μέρα θα φτιάχνουν κ οι χάρτες υετού.
      Τώρα τι να πω,ο καιρος εννοείτε πως έχει τον τελευταίο λόγο.

      Διαγραφή
  12. Καλημέρα σε όλους.Ευλογημενο το κλίμα της Ελλάδας μας.Ευλογημενα τα χώματα, ευλογημένος ο ήλιος! Εχθές τα σκεφτόμουν πάλι όλα αυτά που πήγα ποδηλασία κ έκανα το γύρο του κόλπου Γέρας.Δυστυχως το τι σεβόμαστε σε αυτό τον τόπο κ τι όχι είναι ένα μεγάλο θέμα.Καλο μεσημέρι σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την τελευταία δεκαετία τουλάχιστον, αυτό το μπλοκάρισμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας στην Ευρώπη αυτή την εποχή τείνει να γίνει κανόνας. Τυχαίο ή νέο κλιματικό καθεστώς?
    ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάποιες από τις εξ Αιγύπτου βροχές, επηρέασαν ξωφαλτσα και τη νοτια κυρίως πλευρά της Ρόδου. Εδώ στην πόλη μείναμε με ένα ωραίο νεφοσκεπες και όμορφα μουντό σκηνικό (συν κάποιες ψιχάλες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή