SMS, άρτι αποσταλέν, από τον Χειμώνα: «Αν τ’ Άη – Φιλίππου (14/11) λείπω, τ’ Άγια των Αγιών (21/11) δε λείπω!»

Περιμένοντας το χειμώνα. Φωτ. Φώτης Ματραλής

Καλημέρα σε όλους


 

25 σχόλια:

  1. Καλησπέρα σας.Τι κάνετε;Δάσκαλε προφητικό το γνωμικό να υπολογίσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα Φωτη.Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι! .Τιτλος,φωτογραφια,προβλεψη, τελεια!!.(ελπιζω και με νερο).Να εισαι καλα.-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Φώτης θα επαληθευθεί για μια ακόμη φορά στις μακροχρόνιες προβλέψεις του, αφού επέμενε ότι μετά τις 17-18 του μήνα ο καιρός θα αλλάξει πράγμα που φαίνεται ότι θα γίνει .Συγχαρητήρια και από μένα γιατί η μακροχρόνια πρόβλεψη απαιτεί και θάρρος για να διατυπωθεί .Λευτέρης Δολό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα στον κ ζιακοπουλο κ σε όλους τους φίλους του μπλογκ. Μακάρι μετά τις 21 να αλλάξει η κυκλοφορία με τα συστήματα κ να έρθουν επιτέλους οι βροχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δόξα τω Θεω, μακάρι να αλλάξει ο καιρός, είτε με βροχή η χιόνι
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς και θα αλλάξει ο καιρός από της 20 Νοεμβρίου και μετά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητε Κωστη συγγνωμη,αλλα γιατι "προφανώς"? Τάμα το έχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το έχει σίγουρο ότι θα αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kύριε Ζιακόπουλε θα μας" σαβανώσει" και θα μας "βαρβαρώσει" μήπως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας δούμε πρώτα τι θα γίνει στα Άγια των Αγίων (Εισόδια της Θεοτόκου, 21/11) και μετά συζητάμε για τα Νικολοβάρβαρα.

      Διαγραφή
  10. Αναμένουμε καιρικό ενδιαφέρον από εβδομάδα έχω την εντύπωση... Για να δούμε τι θα γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χωρίς αξιόλογες βροχές η Δυτική Ελλάδα το διήμερο 17/18 Νοεμβρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστώ πολύ όλους τους φίλους για τα καλά τους λόγια για την εκτίμηση που έκανα από την περασμένη κιόλας Δευτέρα κ από ότι δείχνει ακριβώς έτσι θα κυλήσει ο καιρος μέχρι τα τέλη του μήνα με έντονο ενδιαφέρον.
    Αναλυτικά για τις περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα πρέπει να περιμένουμε αλλά νομίζω ότι τα δυτικά φαντάζουν αυτή τη στιγμή πιο σίγουρα.
    Δάσκαλε κάποιοι ανώνυμοι πρέπει να κοπούν καθώς χαλάνε το επίπεδο του μπλογκ.
    Στον τελευταίο ανώνυμο έχω να πω, ότι να ναι!
    Μηδέν επιχείρημα,χωρίς όνομα κ σχόλιο το οποίο απλά περνάει στο ντούκου.
    Μπράβο κ στο Βασίλη Πανάκογλου για τη μελέτη που ρίχνει καθημερινά κ τις εύστοχες εκτιμήσεις τού κόντρα σε πολλές άλλες εκτιμήσεις που είχαν βγει για το Νοέμβρη.
    Τέλος να πω ότι η φωτογραφία είναι από τα ημιορεινά-ορεινά του Παναιτωλικού πηγαίνοντας προς Ευρυτανία κ τα λόγια του δασκάλου άκρως προφητικά για τη συνέχεια.
    Καλό ΣΚ σε όλους κ καλή αρχή καιρικών φαινομένων να έχουμε(ισχύει για τα δυτικά κ υπόλοιπα ηπειρωτικά γιατί η Κρήτη θα έλεγα δε χρειάζεται κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΤΕΡΑΤΩΔΗΣ ΑΝΤΙΚΥΚΛΩΝΑΣ 1046 HP ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΠΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΑ ΧΑΜΗΛΑ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 20 ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ 996 ΗΡ Το αλλο σαβατοκυριακο φαινεται ψυχρη εισβολη με χιονια σε ολα τα ορεινα Απο μικρος ακουγα αλλα το εχω καταλαβει και μονος μου οτι ο καιρος γυρω στα τελη του Νοεμβρη μετα του Αγιου Φιλιππου χειμωνιαζει Φωτη ο χειμωνας ερχεται με πολλα νερα και μετα κρυο επιτελους,,,!!!!!Σιγουρα θα χιονισει και στο παναχαικο και στο παναιτωλικο Φιλε Χριστοδουλε ετοιμα σου για βολτα στον παρνασσο σιγουρα με χιονι Εμεις πρεπει να ακολουθουμε την φυση και οχι αυτη εμεις Καλως να μας ερθεις χειμωνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τίποτα σίγουρο ακόμα. Μεγάλη αβεβαιότητα ακόμα τα μοντέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου γιατί πέφτεις κ εσύ στη παγίδα των χαρτών υετού κάποιων δε ξέρω κ εγώ μοντέλων που παλινδρομούν συνεχώς?
      Εννοείτε ότι δε θα έχουμε τον κλασικό καιρό ΝΔ ρεύματος που δίνει κ ξανά δίνει νερά στα βδυτικά με υψηλές θερμοκρασίες κ να σου πω την αλήθεια από εδώ κ πέρα δε μου λέει κάτι αυτός ο καιρός.
      Όλα δείχνουν συνεχή ροή συστημάτων από δυτικά προς ανατολικά κ τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Πίνδου καραδοκούν,αν όχι στο πρώτο σύστημα, στο δεύτερο η στο τρίτο σίγουρα κ ίσως κ πιο χαμηλά στα τέλη(θα το δούμε).
      Εγώ προσωπικά ειδικά την περιοχή σου όπως λέει κ ο Χριστόδουλος την παίζω φέτος στάνταρτ άσσο για ωραία πράγματα.
      Σύμφωνα με τα τελευταία λοιπόν στοιχεία αρχίζουν κ κλειδώνουν σιγά σιγά κ οι μετέπειτα υφέσεις.
      Η ουσία είναι να δούμε αν θα μπορέσουν αυτές(οι οποίες θα είναι φορτωμένες με υγρασία) να αξιοποιηθούν κ με πυκνά χιόνια στη κεντροβόρεια Πίνδο αναλόγως με το ποσό νότια θα κινηθούν οι ψυχρές αέρινες μάζες που θα καραδοκούν στα Βαλκάνια.
      ΠΡΟΣΟΧΗ,δεν θέλουμε τα κατέβει η ψυχρή μάζα καρφί προς τη χώρα μας κ τα νότια γιατί μια τέτοια εξέλιξη σε όσους την ποθούν να τονίσω ότι θα εξαφάνιζε κάθε υποψία χαμηλού από τα δυτικά εκτός κάποιων τοπικών βροχών κ χιονοπτώσεων που θα είχαμε πάλι στα ανατολικά κ νότια.
      Το ζητούμενο είναι να έχουμε νερά σε όλη τη χώρα κ κυρίως στα δυτικά βόρεια κ ηπειρωτικά, κάτι που ευτυχώς δείχνει να επιβεβαιώνεται,καθώς όσο θα καραδοκούν στα Βαλκάνια κ στα βόρεια τμήματα της χώρας μας για αρκετές ημέρες αυτές οι ψυχρές μάζες θα επιτρέπουν τη γέννηση βαρομετρικών στην ανατολική μεσόγειο.
      Σας αφήνω λοιπόν γιατί μπορεί να κούρασα λιγάκι.
      Καλό ΣΚ κ πάλι σε όλους.

      Διαγραφή
  15. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Κακοκαιρίες εν όψει διαβάζω και "προφητείες" για μελλούμενα κρύα. Ωραία ακούγονται όλα αυτά κι ενδιαφέροντα. Ό,τι θέλει ας έρθει, αλλά προς το παρόν συμβιβάζομαι και με ωραίες φθινοπωρινές βροχούλες. Δυστυχώς η κατάσταση φίλε γεροπαναχαϊκέ δεν μας αφήνει να ακολουθήσουμε και πολύ τη φύση, ειδικά όσους ζούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα. Όσοι έχετε την τύχη, καλή απόλαυση, ό,τι καλό και να δείτε. Να είστε όλοι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εάν είναι Φώτη να χάσουμε την περιοχή του Βασίλη τότε δεν βλέπω να πιάνουμε ούτε 5 σημεία.
    Εννοείται ότι είναι στάνταρ άσσο για εκεί,τόσο σε βροχή όσο και για χιόνι.
    Δεν ξέρω αν θα πιάσω 13αρι,αλλά να ξέρεις ότι πάντα παίρνω καλό χαρτζιλίκι.
    Με λίγη καθυστέρηση όλα θα κυλήσουν όπως περίπου τα έχουμε πει από καιρό και από εδώ και πέρα θα έχουμε πολλά ενδιαφέροντα να συζητάμε.
    Από τις πολλές φωτογραφίες που μου στέλνουν από όλη την Ελλάδα,βλέπω ότι όλα μαρτυρούν τον χειμώνα που έρχεται και μάλιστα όλα σχεδόν τα βουνά θα ασπρισουν για τα καλά και γιατί όχι και κάποια ορεινά.
    Αργύρη καλο θα ήταν να επισκεφτώ τον Παρνασσό,αλλα λόγω του ελαιομαζεματος το βλέπω δύσκολο,οπότε περιμένω τον Ελικώνα.
    Καλό ΣΚ σε όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.Φωτη εισαι μεσα σε ολα και συμφωνω μαζι σου Ολα τα σημαδια μαρτυρουν σοβαρη αλλαγη του καιρου πρωτα με.πολλες.βροχες απο τα δυτικα και μετα κρυο Να εισαι καλα και παντα ωραιες προβλεψεις ΚΥΡΙΕ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΠΑΠΠΑ συμφωνω και επαυξανω και σαςευχαριστω για το σχολιο σας γιατι πραγματι οσοι ζουν σε μεγαλες πολεις δεν μπορουν να απολαυσουν το συγκλονιστικο μεγαλειο της.φυσης ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ.η εκφραση θα μας σαβανωσει δεν μου καθισε καλα.και εννοιωσα μια ανατριχιλλα περιεργη ΤΕΤΟΙΕΣ.εκφρασεις κο θα ηταν να αποφευγονται γιατι ειναι ακομψες και.με τον θανατο δρν κανουμε αστεια ποσο.μαλλον τωρα που εχουμε.και την πανδημια και το αγχος της Δεν σε μαλωνω αλλα ολα αυτα φιλικα απο τον ΓΕΡΟΠΑΝΑΧΑΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ Καλο και ησυχο ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητε γ.παναχαικε "μη ταρασσέσθω ημών η καρδία"!.Θεωρω οτι ο φιλος αναφερεται στον αγιο Σάββα,5 Δεκεμβριου,και στην αγια Βαρβαρα ,4 Δεκεμβριου,και οχι στο σάβανο .Σαββας απο το Σαββατο-σαβανο αβεβαίου ετύμου(ισως Αραβικης προελευσεως).Εαν οχι,ας απαντησει ο φιλος μας.-----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.Φωτη εισαι μεσα σε ολα και συμφωνω μαζι σου Ολα τα σημαδια μαρτυρουν σοβαρη αλλαγη του καιρου πρωτα με.πολλες.βροχες απο τα δυτικα και μετα κρυο Να εισαι καλα και παντα ωραιες προβλεψεις ΚΥΡΙΕ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΠΑΠΠΑ συμφωνω και επαυξανω και σαςευχαριστω για το σχολιο σας γιατι πραγματι οσοι ζουν σε μεγαλες πολεις δεν μπορουν να απολαυσουν το συγκλονιστικο μεγαλειο της.φυσης ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ.η εκφραση θα μας σαβανωσει δεν μου καθισε καλα.και εννοιωσα μια ανατριχιλλα περιεργη ΤΕΤΟΙΕΣ.εκφρασεις κο θα ηταν να αποφευγονται γιατι ειναι ακομψες και.με τον θανατο δρν κανουμε αστεια ποσο.μαλλον τωρα που εχουμε.και την πανδημια και το αγχος της Δεν σε μαλωνω αλλα ολα αυτα φιλικα απο τον ΓΕΡΟΠΑΝΑΧΑΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ Καλο και ησυχο ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συγγνωμη που το σχολιο μου δημοσιευτηκε 2 φορες κατα λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φίλε παναχαικέ δεν είναι αστείο απλά λαογραφία είναι οπου του αγίας βαρβάρας "βαρβάρωνε" το κρύο και του αγίου Σάββα "σαββάνωνε" δλδ χιόνιζε...
    υ,γ, για τους γκιρνιάριδες από την δυτική μακεδονία σας λεώ ότι όλη την άνοιξη ξεχιονίζαμε ,τις σόμπες το βραδυ τις σβήσαμε μέσα ιουνίου ,τον ιούλιο είχαμε καμμιά 100 χιλ βροχής και τον αυγουστο άλλα 120 και εδω και καμμιά δεκαριά μέρες κάθε πρωι έχουμε πάχνη η στην καλύτερη περίπτωση 2 με τρείς βαθμούς και μιλάω για τα 830 μέτρα....μην βιάζεστε.Φώτη ωραίες οι πρβλέψεις σου το μόνο που δεν βλέπω είναι μια ισχυρή πολίκή εισβολή στην βόρεια βορειανατολική ευρωπη για να πάρουν μπροστά τα ¨"ψυγεία" και τον σιβηρικό ...άφαντο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλοδεχούμενα τα νερά άμα έρθουν γιατί τα έχει ανάγκη ο τόπος.Μακρια από χαλαζοπτώσεις και τα πολύ έντονα φαινόμενα που έχουμε συνήθως,μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ανομβρίας.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή