Εξοστρακισμός στους γαρμπήδες, τις όστριες και τις σοροκάδες!

Το νέο εικοσιτετράωρο (Παρασκευή), ο ισχυρός συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα Β. Βαλκάνια με τις χαμηλές πιέσεις στην Α. Μεσόγειο θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ΒΑ ανέμους εντάσεως ως τα 9 μποφόρ (Αιγαίο). Με αυτό το δεδομένο, βροχές, που κατά κανόνα θα είναι ασθενείς, προβλέπονται στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα (από τη Μαγνησία ως τη Λακωνία), τις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες (21-22οC) αναμένονται στ Δ. Ελλάδα, τη Ν. Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. 

Το Σάββατο (7/11), λίγες βροχές αναμένονται και πάλι στις ανατολικές και νότιες προσήνεμες στο Β-ΒΑ ρεύμα περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 7 με 9 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 


Την Κυριακή (8/11), βροχές, κατά κανόνα ασθενείς, προβλέπονται στην Α-ΝΑ Θεσσαλία, την Α. Στερεά-Εύβοια, την Α. Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη Β. Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. 

Τη Δευτέρα (9/11),αρχικά θα συνεχιστούν οι ίδιες καιρικές συνθήκες της Κυριακής, αλλά από τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες στην Α. Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ με ένταση στο Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

9 σχόλια:

  1. ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ5 Νοεμβρίου 2020 στις 4:13 μ.μ.

    Δυστυχως περνανε οι μερες και δεν φαινεται φως στον οριζοντα..το μονο καλο με την καλοκαιρια ειναι οτι βοηθαει στην καταπολεμηση του ιου και οτι θα μπορουμε να βγαινουμε καμια βολτα στην καραντινα!!για φανταστειτε συνδυασμο καραντινας με κακοκαιρια!!θα ειχαμε αυτοκτονιες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σε όλη την όμορφη μετεοπαρέα σας.Εύχομαι υγεία σε όλους και δύναμη να δίνει ο θεός σε αυτές τις δύσκολες, πιστεύω ώρες που περνάμε όλοι.Είναι αλήθεια ότι ο τόπος τώρα χρειάζεται νερά ( κάτι έριξε βέβαια ο Οκτώβρης αλλά ο Νοέμβρης ρίχνει τα νερά ).Τα δάση πάντως στον τόπο μου έχουν πάρει αυτά τα απίστευτα χρώματα του Φθινοπώρου, κάθε είδος δέντρου και διαφορετικό χρώμα.Μεγαλείο.(Ο Χεμινγουέι είχε πει πως όποιος δεν έχει δει δάσος με βελανιδιές το Φθινόπωρο δεν έχει δει τίποτε στη ζωή του).Περιμένω από το φίλο Φώτη μια πρόβλεψη για το Νοέμβριο .Οι κτηνοτρόφοι πάντως στο χωριό μου μου είχαν πει για άνυδρο φθινόπωρο και βαρύ χειμώνα με βάση τα μερομήνια .Χαιρετισμούς .Λευτέρης Δολό Πωγωνίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τραμουντανα ,τρεμουν ολοι......!Για μας εδω....Μαλτα (βροχη) γιόκ.Και το ασχημο ειναι οτι ουτε στο μεσοπροθεσμο μελλον φαινεται κατι.
    Υ.Γ.Ειρήσθω οτι ο (εξ)οστρακισμός ηταν στην δημοκρατια της αρχαιας Αθηνας προληπτικη διαδικασια εξοριας για υποπτους υπονομευτες της δημοκρατιας,και οχι επιβολη ποινης.-------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαιρετισμούς στο φίλο Λευτέρη από το όμορφο Δολό.
    Μελετάω καθημερινώς τα στοιχεία που προκύπτουν κ μέχρι την Κυριακή εκτιμώ ότι θα βγάλουμε μια καλή εικόνα για το πως θα κυλήσει όλος ο Νοέμβρης.
    Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρισει τίποτα.
    Αυτό που έχει μάλλον κλειδώσει όμως είναι ότι η Βόρεια Κρήτη το επόμενο διάστημα κ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα (ξανά)δεχθεί τεράστιες ποσότητες βροχής(συνολικά ίσως κ πάνω από 200 με 250mm)την ίδια ώρα που η υπόλοιπη κεντρική κ βόρεια χώρα θα τρώει το ξεροβόρι.
    Προσοχή λοιπόν κ πάλι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. https://climatereanalyzer.org/wx_frames/gfs/ds/gfs_nh-sat1_t2anom_1-day.png Πολύ θερμότερο του μέσου όρου το βόρειο ημισφαίριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από ότι φαίνεται τον χάνουμε τον λεβέντη τον Νοέμβρη και πάνε για φούντο μακροπροθεσμες αισιόδοξες προβλεψεις διαφόρων φίλων και ερασιτεχνών προγνωστων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπομονή Γιάννη. Καλυτερα που τους κάνει τώρα τους βοριάδες παρά μέσα στον χειμώνα.

      billipiros12

      Διαγραφή
    2. Ωραίοι είναι οι βοριάδες στα Γιάννινα το χειμώνα. Παγώνουν οι όχθες της λίμνης λόγω κυματισμού.

      Διαγραφή
  7. Υπομονή. Κάτι θα έρθει λογικά. Δεν γίνεται να μην έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή