Αναζητείται πάσπαλη!

Δρακόλιμνη, 15-11-2020.
Η φωτογραφία στάλθηκε από τον Δημήτρη Νάκο και τραβήχτηκε από τον αδελφό του.


 

19 σχόλια:

  1. Τραγικά κυλάνε τα καιρικά δρώμενα..
    Η κλιματική αλλαγή καλπάζει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή έτυχε ένα χρόνο να μην βρέξει στην βόρεια Ελλάδα πολύ και το τονίζω αυτό ΜΟΝΟ στην βόρεια Ελλάδα, καλπάζει η κλιματική αλλαγή? Μάλιστα. Μην αναφερθώ τώρα σε εκατοντάδες ανομβρίες του μακρινού παρελθόντος γιατί θα γίνω κουραστικός.

      Διαγραφή
    2. Βάλε πρώτα το όνομά σου στο μπλογκ και μετά περίμενε να βάλεις το δάκτυλό σου επί των τύπων την ήλων της κλιματικής αλλαγής.

      Διαγραφή
    3. Με το "μόνο Βόρεια Ελλάδα" που λές δείχνεις πόσο άσχετος είσαι με τον καιρό της Ελλάδας.

      Διαγραφή
  2. Πανέμορφη φώτο Δημήτρη Νάκο.
    Για αυτούς που λέει ο φίλος Π.Α. Οι οποίοι έχουν αγανακτήσει με άλλη μία στέρφα φθινοπωρινή σεζόν έχω να πω ότι συμπάσχω μαζί τους κ έχουν απόλυτο δίκιο καθώς αυτός(ο καιρος) δε λέει να ξεκολλήσει με τίποτα από αυτό το σπαστικό κ άνομβρο μοτίβο μέσα στη καρδιά του φθινοπώρου.
    Προσωπικά πάντως έχω ακολουθήσει τις συμβουλές του εξαφανισθέντα Γιώργου Λαμέρα κ έχω συμβιβαστεί ότι παλιές καλές εποχές δε θα ξανά έρθουν κ πάντα κρατάω μικρό καλάθι έτσι ώστε ότι κ να έρχεται να είμαι ικανοποιημένος.
    Κάτι άλλο δε μπορούμε να κάνουμε.
    Τέλος παρότι τα προγνωστικά των επόμενων ημερών είναι αρκετά εύθραστα εγώ επιμένω ότι ο χειμώνας το επόμενο διάστημα θα δηλώσει βροντερό παρών!
    Καλησπέρα από το άκρως μουντό συννεφιασμένο(επιτέλους) Αγρίνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φώτη δεν ξέρω αν αυτό που θα γράψω ανήκει σε σένα..αλλά είχα διαβάσει κάτι που μου είχε μείνει ότι κάθε τέτοιο καιρό η κυκλοφορία ανοίγει μικρά δρομάκια που ..."οδηγούν" τα χαμηλά,έτσι φέτος τα χαμηλά οδηγούνται όλα βόρεια της λιβύης "ξυνωντας " την χώρα μας,αλλά και εμένα δεν με νοιάζει οι απανωτές κατεβασιές κρύου στα βαλκάνια...ε κάποια στιγμή θα κάνουν την μεσόγειο να περάσει στην αντεπίθεση...!και εγώ πιστεύω αυτό θα γίνει πολύ γρήγορα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, Ε; Το τερμάτισαν τα μέσα παραπληροφόρησης με το "φαινόμενο ",Ω! Άλλη βλακεία θα ακούσουμε; Και συγνώμη για τον τόνο αλλά το τερμάτισαν! Όσο για το επερχομομενο κρύο θα διαφωνήσω για το σπάνιο της εποχής... Αυτό που έχει χαθεί είναι μέση μεταβλητότητα του Νοέμβρη όπως και των υπολοίπων μηνών του έτους! Την τελευταία 20ετια του 20ού αιώνα θυμάμαι πάντα το Νοέμβριο ψυχρές εισβολές ανταγωνιστικές των χειμερινών μηνών που έμπαιναν σφήνα στους νοτιαδες και τις νεροποντες, απλά δεν είχαν μεγάλη διάρκεια! Το να έρθει ένα κρύο των 12-13 βαθμών μεγιστες θερμοκρασίες για Αττική, μετά τις 20 Νοεμβρίου δε θα έπρεπε να μας εντυπωσιάζει όταν μέχρι το 2006 είχαμε σχεδόν κάθε χρόνο ψυχρή εισβολή με μονοψηφιες μεγιστες για μία ή δύο μέρες! Κατά τα άλλα είχαμε φέτος συνεχείς βοριάδες, ανομβρία με μεγιστες 19-20 και πέρυσι εμμονή νοτιοδυτικής κυκλοφορίας, αυθεντικής Νοεμβριανής αλλά με θερμοκρασίες 25-26C! Οι μέσες κλιματικές μεγιστες θερμοκρασίες για Αττική είναι επίσημα μεταξύ 17-18C με επικρατέστερους ανέμους τους νοτιαδες που προκύπτουν μέσα από τη μεταβλητότητα που περιέγραψα!Οποτε, είδε κανείς Νοέμβριο όπως τον ξέραμε κάποτε; Αν θυμάμαι καλά, ένα προσωνυμιο αυτού του μήνα είναι το "ανακατωμενος ",τα τελευταία 20 χρόνια όμως έχει καταντήσει εμμονικος! Προσωπικά πιστεύω ότι θα έρθει σύντομα βαρύς χειμώνας, αλλά πλέον ελπίζουμε σε καλά timings και οχι στα φυσιολογικά αναμενόμενα! Οι εποχές που μάθαμε παιδάκια, μάλλον δεν θα ξαναέρθουν! Εκτός κι αρχίσουμε να θεωρούμε νέα κανονικότητα το μουσώνα Μαΐου Ιουνίου, τις τροπικές καταιγίδες Σεπτεμβρίου-Νοεμβριου, το αυθεντικό καλοκαίρι του Απριλίου και τους υπόλοιπους μήνες, ότι κάτσει, λίγο από όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δασκαλε,απο τη στιγμη που ο σημερινος καιρος επηρεασε τη Δυτικη Ηπειρωτικη Ελλαδα ακροθιγώς,"δίκην εφαπτομενης κυκλου",οπως προβλεψατε και προσφυώς σημειωσατε, μπορουμε να πουμε οτι ηταν ενας καιρος "εφαψίας"!.----Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεταβολη του καιρου τελος!!!!!! Οι προγνωσεις των πανακριβων μετεωρολογικων μοντελων κατερευσαν σαν χαρτινοι πυργοι κολοτουμπα 180 μοιρων Τα λεγομενα και οι προβλεψεις σχεδον
      ολων των γνωστων μετεωρολογων επαια πτεροεντα και κομφετι στην θυελλα Οι προβλεψεις των ερασιτεχνων και χομπιστων λαθος και επισφαλεις Τα ημερομηνια παρασαγγας και γεματα υποσχεσεις και τελος οι δικες μου προβλεψεις φορτηγο χωρις φρεννα στο γκρεμο τελειως εκτος τοπου και χρονου Μεσα σε ολα αυτα μονο ο δασκαλος ειχε σαφεστατη και σωστη προβλεψη και απο κοντα ο σεβαστος φιλος Χριστοδουλος και το πατριωτακι ο Φωτης Ο φετινοςΝοεμβρης ειναι για τα δυτικα και βορεια προκλητικαανομβρος και σπανιος Ισχυρα χαμηλα απο τα δυτικα δεν μπορουν να συντριψουν τον τερατωδη αντικυκλωνα που μας καταδυναστευει σχεδον ενα μηνα .Την μεριδα του λεοντος παλι θα την παρει με εξοργιστικο τροπο η ανατολικη ελλαδα οι κυκλαδες και η κρητη.Ειχα ελπιδες για το σαβατοκυριακο αλλα τερμα γιατι οι βροχες πηραν δρομο για παραλια βορειας αφρικης ,,,!!!Λιγα χιονια θα πεσουν βεβαια στα ορεινα της βορειας και κεντρικης χωρας αλλα τιποτα σπουδαιο Περιμενω και τα αυριανα στοιχεια μηπως και αλλαξει κατι ΙΔΩΜΕΝ,,!!!.Καληνυχτα σε ολους

      Διαγραφή
    2. Βλέπω, Πέτρο, ότι μπήκες στο κλίμα της ημέρας που διαμορφώθηκε από πολιτκούς (περί πάσας νόσου...) και από καλλιτέχνες (το sex να το λέμε ελληνιστί)!

      Διαγραφή
    3. Δασκαλε ο,τι προλαβουμε τωρα,καθ οσον,οπως λεγει αυτολεξεί καπου "εν δε τη αλλη ζωη ουτε γαμουσιν ουτε εκγαμίζονται".Κατα τα αλλα προσπαθω να ακολουθω τον αρχαιο Αθηναικο αξιακο κωδικα "φιλοκαλία μετ ευτελείας και φιλοσοφία άνευ μαλακίας"(Περικλης-Θουκυδιδης),ομού μετά της Αριστοτελικης ευτραπελίας.------Π.Α.
      Υ.Γ.1)Η απολυτη καιρικη ανωμαλια για εδω.Απο την πληρη ξεραίλα,να παρακάμψουμε τη βροχη,και να παμε κατ ευθείαν στο χιονι!!!
      2)Την εξόχως μελαχροινη Κωνσταντινα της γειτονιάς μας ολοι την φωναζουν.....Καραντίνα!.-----Π.Α.

      Διαγραφή
    4. Υπομονή φίλε Παναχαϊκέ,όλα ακόμη είναι αμφίρροπα από το Σάββατο κ μετά.
      Έχει ξανά συμβεί στο παρελθόν ακριβώς το ίδιο μοτίβο καιρού, αλλά μετά αν θυμάσαι έστω κ αργά "έσπασε" κ ήρθαν αρκετές εκπλήξεις.
      Παράδειγμα ο Ιανουάριος του 2017 όπου μετά από ένα επίσης άνομβρο αλλά σχετικά ψυχρό φθινόπωρο μας τάραξε στα χαμηλά, ενώ είχαμε το πρωτοφανές γεγονός της τριπλής χιονόπτωσης(η μία μάλιστα με χιονόστρωση) ακόμη κ μέσα στη πόλη του Αγρινίου.
      Αν είναι να το ξανά κάνει, χαλάλι η υπομονή.

      Διαγραφή
    5. Συγγνώμη, Πέτρο. Δεν κατάλαβα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν νέο νεοπλατωνιστή φιλόσοφο και έναν νέο Μπαμπινιώτη!
      Καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  6. Οι περισσότεροι φίλοι του καιρού που σχολιάζουμε εδώ, είμαστε κυρίως φίλοι του χειμώνα και του χιονιού, γι αυτό τα παράπονα είναι πολλά και δικαιολογημένα. Ο γνωστός χειμώνας θα έρθει ,έστω και αργα και θα παραταθεί σε μήνες που άλλα θα περιμενουμε..ΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνήθως εχουμε παράταση του χειμώνα μέχρι το Μάη μη πω και Ιούνη τα τελευταία χρονια

      Διαγραφή
  7. 17-18-19 Νοεμβρίου 1997 τριήμερη συνεχής χιονόπτωση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, πάνω από μισό μέτρο χιόνι αθροιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα σας. Αυτό που βλέπουμε στην πολύ όμορφη φωτο του αδερφού του Jim δεν είναι χιόνι αλλά πάχνη, η οποία αθροίζεται στα σκιερά και υγρά μέρη για πολλές ημέρες, συνεπεία άπνοιας και ξαστεριάς και δεν λιώνει το μεσημέρι. Αυτή η πάχνη είναι ύπουλη και επικίνδυνη για τους οδηγούς, οι οποίοι μπορεί να την συναντήσουν ξαφνικά, ενώ ο τόπος είναι ξερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητε Φωτη μαζι σου.Να κανουμε υπομονη.Άλλωστε δι αυτής κερδίζεται μεχρι και ο... παραδεισος!.Προς το παρον διατελούμεν "περιμενοντας τον Γκοντό",συγγνωμη ,τον καιρο ηθελα να πω....(Σ.Μπέκετ,Γκοντό,η διεθνης εξουσια της αναμονης).---------Π.Α.
    Υ.Γ. "Κρατησα τη ζωη μου,ταξιδεύοντας αναμεσα σε κιτρινα δεντρα",Γ.Σεφερης.Το βιωνουμε εδω στην επαρχια απολαυστικα (φθινοπωρο γαρ).Πόσο μαλλον που,ως γνωστον,ευτυχια δεν υπαρχει. Μονον ευτυχισμενες στιγμες!.------Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή