«Το χάσμα π’ άνοιξε ο σεισμός κι ευθύς εγιόμισ’ άνθη»




Φωτ. Σπύρος Μπαλαδήμας

 

13 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες φωτογραφίες
    Μπράβο Σπύρο
    Κώστας Αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελειώνουν τα ψέματα όπως είχαμε τονίσει καιρό πριν.
    Ο αντικυκλώνας απομακρύνετε ανατολικά κ βόρεια από τη χώρα μας μια κ καλή κ ανοίγει η δίοδος για συνεχή ροή βαρομετρικών από τα δυτικά(πιθανόν ισχυρών) που θα δώσουν εκτός από τα πολυπόθητα νερά, πυκνά χιόνια στην Πίνδο μας.
    Αυτό θέλουμε αυτή τη στιγμή.
    Θεωρίες για πολικές καταβάσεις το επόμενο διάστημα δεν τις αποδέχομαι προσωπικά, έστω κ αν αχνοφαίνεται κάτι σε κάποια μοντέλα η κύρια τάση για το πρώτο 10ημερο του Δεκέμβρη είναι για επικράτηση νοτιάδων με μικρές εναλλαγές στην αρχή βοριάδων κ τις ψυχρές μάζες να καραδοκούν λίγο πιο βόρεια από τη χώρα μας.
    Το καλύτερο σενάριο δλδ για άφθονα νερά στην περιοχή μας.
    Εύχομαι τέλος, να πάρει η Βόρεια χώρα επιτέλους τη μερίδα του λέοντος γιατί ακόμη γι αυτήν δεν έχει ξεκαθαρισει η κατάσταση.
    Περιμένουμε κ τα αυριανά στοιχεία,
    Καλό ξημέρωμα.
    Υ.Γ. Για να μη ξεχνιόμαστε συγχαρητήρια στο φίλο Χριστόδουλο που αν εξαιρέσουμε λίγο την καθυστέρηση του γήινου χρόνου τα πηγαίνει όπως φαίνεται εξαιρετικά στην εξέλιξη του καιρού για πολλές περιοχές.
    Άλλωστε ήταν ο πρώτος που μιλούσε για βίαια κ τοπικά φαινόμενα από δω κ στο εξής(κυκλώνας Ιανός, πλημμύρες καταστροφικές Κρήτη) όπως κ για την ανομβρία που θα μας χτυπούσε από τον Μάιο πέρσι μέχρι κ το πρώτο 20ημερο τού Νοέμβρη όπου έτσι κ έγινε.
    Εύχομαι από δω κ πέρα να γίνουν όλα όπως τα είχε γράψει από καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτη καλημέρα, δυστυχώς χαλάσανε τα πρωινά στοιχεία όσον αφορά τις βροχές, ιδίως για τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και για δυτική θα έλεγα, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στα δυτικά, νοτιοδυτικα

      Διαγραφή
    2. Μην είσαι πολυ αισιόδοξος. Γιατί από 18 Νοέμβρη θα βρέξει λέμε και τίποτα δεν έρχεται.

      Διαγραφή
  3. Τώρα στη Θεσσαλονίκη διανύουμε το καλοκαιράκι της Αγίας Αικατερίνης. Το φετινό φθινόπωρο κάθε άγιος και αγία είχε κι από ένα καλοκαιράκι, ήταν ολόκληρο ένα καλοκαιράκι, για να μην πω καλοκαιράρα. Και να σκεφτείτε ότι σε λίγες μέρες θ' αρχίσει να μεγαλώνει η μέρα κι ακόμα δεν είδαμε ούτε βροχή. Του Αγίου Σπυρίδωνος (12/12) θ' ακούσουμε λοιπόν για μία ακόμη φορά αυτό το μισητό "σπυρί - σπυρί μεγαλώνει η μέρα". Για να δούμε του Αγίου Αντρέα, θα διαψευστεί η σχετική ρήση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο φίλε Φώτη,ο Χριστόδουλος είχε πει από πέρυσι το φθινόπωρο ότι θα έχουμε ανομβριες για το φετινό φθινόπωρο και μάλιστα μερικοί τότε κορόιδευαν.Περιμενω να δω την εξέλιξη όπως έχω ξαναγράψει και τότε θα "απαίτησω" από τον Χριστόδουλο να μας πει ορισμένα πράγματα και ειδικά τι εννοεί όταν λέει πως μετραμε λάθος τον χρόνο και πως μπορεί μέσω της φύσης και των πλασμάτων να βρίσκει τόσα πολλά.Ο Στέλιος Ι, σίγουρα ξέρει περισσότερα,καθώς συναντιέται με τον Χριστόδουλο.Στέλιο χρόνια πολλά για την γιορτή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε φώτη συμφωνά σε όλα μόνο για την ανομβρία θα διαφωνήσω στην βορεια ελλάδα η ανοιξη ήταν αρκετά ιακνοποιητική και με αρκετά χιόνια μάλιστα ,ενώ το καλοκαίρι ειδικά στην Ανατολική Μακεδονία ήταν ικνοποιητικότατο,το προβλημα ξεκίνησε ουσιαστικά από τον Σεπτέμβριο.
    Οσον αφορά τα μελούμενα τα μοντέλα έχουν πολύ πλάκα ,ενώ οι υγρές αέρεις μάζες από τα δυτικά είναι "πιστές" ,συνεπέις στην πορεία τους και πρόθυμες να συνεργαστούν με τις ψυχρές οι ψυχρές είναι άστατες (πότε βγαίνουν αδριατική πότε ιόνιο πότε τα παρατάν όλα και πάνε Βουλγαρία και πότε βάζουν πορεία προς τις "κατω χωρες!),ακόμα και όταν αποφασίζουν να έρθουν για έμας "πεισμωνουν" και δεν κατεβαίνουν απο τα Σκόπια,ακόμα χειρότερα δεν δείχνουν καμμία διάθεση συνεργασίας με τις υγρές που είναι πρόθυμες και παραμένουν ξηρές!αν ήταν φλέρτ... οι ψυχρές θα ήταν η γυναίκα....συνήθως όμως από τέτοια φλερτ βγαίνουν τα πιο ¨εκρηκτικά πράγματα"(μιλώ για την Θεσσαλονίκη και την πεδιάδα του Αξιού)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο επαγγελματίας προγνώστης εκ Θεσσαλονίκης ήταν χθες πολύ επιφυλακτικός με τις βροχές της Δυτικής Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ποα λουλούδια είναι στην φωτογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1).Αγριο κυκλαμινο.Ανθιζει με την εναρξη του φθινοπωρου. Στη ριζα του υπογειως εχει ολοκληρη πατατα.
      2).Δεν γνωριζω το ονομα του.Παιδια το λεγαμε κρινακι.
      3).Ειναι μανιταρι .
      4).Δεν ειναι λουλουδι.Ειναι καρπος ποικιλιας βάτου.Στη λαικη ονομαζεται αλήσβατο ή αρκουδόβατο .Στη βοτανικη δεν γνωριζω.------Π.Α.

      Διαγραφή
  8. Σπυρίδων Μπαλαδήμας26 Νοεμβρίου 2020 στις 9:24 μ.μ.

    Αγαπητέ κύριε Ζιακόπουλε καλησπέρα
    Ευχαριστώ τους φίλους του BLOG για τα καλά τους λόγια.Αναφορικά με τα αγριολούλουδα των φωτογραφιών που ζητά ο Ανώνυμος αναγνώστης είναι στη πρώτη φωτογραφία αγριοκυκλάμινα που φύονται στις πλαγιές του Υμηττού, ενώ στη δεύτερη φώτο είναι κρόκος που φύεται σε 400μ. υψόμετρο στην ιδιαίτερη πατρίδα μου χωριό Κλειστόν Άρτας.Είναι τα αγριολούλουδα του Φθινοπώρου.
    Σας εύχομαι να είστε υγιής και πάντα δημιουργικός.
    Μετά τιμής
    Σπυρίδων Μπαλαδήμας

    ΑπάντησηΔιαγραφή