Ως την Κυριακή το κρύο και από τη Δευτέρα ολοταχώς προς τα 20άρια!




3 σχόλια:

  1. Τα οποία 20άρια(δηλαδή οι υψηλές θερμοκρασίες) θα διατηρηθούν καθ'όλη την εβδομάδα(ως την Κ. Δευτέρα);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπα όχι,από τέλη της άλλης θα ξαναλλάξει ο καιρός.
      Τώρα πια έχει μεγαλώσει η μέρα και ο ήλιος γυρίζει πιο ψηλά τα μεσημέρια στα οποία σπάει το κρύο αν και τα πρωινά τουλάχιστον στην Καρδίτσα κράτανε τα σκήπτρα του χειμώνα μιας και ακόμα 19 Φλεβάρη γράφει το ημερολόγιο.με το παραμικρό φτάνουν οι μέγιστες τους 15 και λίγο πιο πάνω όταν μέσα στον Γενάρη έφτανε γενικά μέχρι ως τους 10-12.
      Ενδεικτικό σημάδι πως ο ήλιος καίει περισσότερο.
      ΚΑΡΔΙΤΣΑ

      Διαγραφή
  2. Ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ταμείου "Bezos Earth", μέσω του οποίου θα χρηματοδοτεί επιστήμονες, ακτιβιστές και ΜΚΟ, που προσπαθούν να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή, την οποία και ο ίδιος θεωρεί τη μεγαλύτερη απειλή, όπως αναφέρει η Le Monde. O μεγιστάνας, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 130 δισ. δολ, θα διαθέσει 10 δισ. δολ. "για αρχή", όπως έγραψε σε ένα κείμενο, το οποίο υπέγραψε με το μικρό του μόνο όνομα "Jeff". Πρόσθεσε, δε, ότι "μπορούμε να σώσουμε τη γη και να προστατέψουμε τη φύση" και διευκρίνισε ότι τα πρώτα χρήματα θα δοθούν το καλοκαίρι του 2020. Η πρωτοβουλία του αυτή ανακοινώθηκε μετά τη διαμαρτυρία 300 υπαλλήλων της Amazon για την περιβαλλοντική πολιτική του Ομίλου.

    Υπό την πίεση των υπαλλήλων της η εταιρία αναγκάστηκε να δεσμευτεί ότι θα μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040 και θα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2030, ενώ δεσμεύτηκε να αγοράσει και 100 χιλιάδες ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2024 για τις παραδόσεις των εμπορευμάτων της. Το αποτύπωμα άνθρακα της εταιρίας ισοδυναμεί, πάντως, με αυτό 600 χιλιάδων δεξαμενόπλοιων και αν και η φιλανθρωπία του Bezos χαιρετίζεται, το ερώτημα που προκύπτει είναι πότε θα σταματήσει η Amazon να βοηθάει εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, επιταχύνοντας την κλιματική αλλαγή, ενώ προσποιείται ότι την καταπολεμά.
    https://www.lemonde.fr/planete/article/2020/02/18/bezos-veut-consacrer-dix-milliards-de-dollars-a-la-lutte-contre-le-rechauffement-climatique_6029898_3244.html
    Β. ΣΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή